Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Sıralamalarınızı Yükseltmek İçin Sayfa İçi Site Optimizasyon İpuçları
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
9 Aralık 2022, Cuma
Sıralamalarınızı Yükseltmek İçin Sayfa İçi Site Optimizasyon İpuçları
Bu kılavuzda, sıralamanızı yükseltmek ve ziyaretçilerinizi memnun etmek için site ve sayfa içi optimizasyon ipuçlarına bakacağız ve arama motorları için optimize etmenin neden ziyaretçiler için optimize ettiğini göstereceğiz.
Sıralamalarınızı Yükseltmek İçin Sayfa İçi Site Optimizasyon İpuçları

Site Sayfa İçi Optimizasyon Nedir?

Sayfa içi optimizasyon (sayfa içi SEO olarak da bilinir), bireysel web sayfalarınızı hem arama motorları hem de bir arama motoru sonuç sayfasından (SERP) sayfanızı ziyaret eden kişiler için optimize etme uygulamasıdır. Sayfa içi optimizasyon terimi, sayfanızı arama motorları ve kullanıcıları için daha alakalı hale getirmek için sayfanızın içeriğinde veya perde arkasındaki HTML işaretlemesinde yaptığınız değişiklikleri kapsar.

site ici optimizasyon

Arama motorları için optimize etmek, ziyaretçiler için optimize etmektir.

Arama motorları emekleme dönemindeyken, kullanıcıları, arama motorlarının kendilerinden ve benzer şekilde SEO uygulayıcılarından bugün aldıkları kadar ilgi görmediler. Arama algoritmalarındaki karmaşıklık eksikliği, anahtar kelime doldurma, gizli metin ve gizleme gibi siyah şapka SEO tekniklerinin, arama sorgusuyla alakalı bile olmayan içerik için web sayfalarının birinci sayfada sıralanmasına yardımcı olabileceği anlamına geliyordu.

Neyse ki, arama motorları o zamandan beri büyüdü ve artık kullanıcıları için en alakalı içeriği bulmaya derinden odaklandı. Bu, hizmetlerini daha kullanışlı hale getirir ve karşılığında reklam gelirlerini artırır. Arama motoru algoritmasının evrimi, arama amacını anlamak ve sayısız yararlı ve çeşitli SERP özelliğini görüntülemek için siyah şapka tekniklerini kullanan sayfaları bastırmayı ve makine öğrenimini kullanmayı içeriyor. Bir sorgunun arama kutusunda ifade edilme şekli, bir arama sonuçları sayfasının nasıl göründüğünü önemli ölçüde değiştirebilir. Daha önce arama amacını optimize etme kılavuzumuzda öğrendiğimiz gibi Google, algoritmalarının kullanıcıların arama amacını nasıl yorumladığına bağlı olarak, döngüler, öne çıkan snippet'ler, yanıt kutuları , tablolar, listeler ve daha fazlası gibi SERP özelliklerinin farklı sonuçlarını ve kombinasyonlarını gösterecektir.

Arama algoritmalarındaki bu gelişmelerden çıkarılacak en önemli şey, arama motorları için optimizasyon yapmanın ziyaretçiler için optimizasyon yapmak olduğudur . Google gibi arama motorları, yalnızca arama sorgusuyla son derece alakalı sonuçlar sağlamaya değil, aynı zamanda kullanıcıların bu sonuçlarla nasıl etkileşim kurduğunu ölçmeye ve ardından bu bilgileri sundukları sonuçları iyileştirmek için kullanmaya odaklanır. Aşağıda, arama sıralamasını etkileyen sayfa içi faktörlerde göreceğimiz gibi, ziyaretçinizin sayfanızda yaşadığı deneyim, dikkat edilmesi gereken giderek daha önemli bir sıralama faktörü haline geliyor.

Anahtar Kelime Optimizasyonu

Anahtar kelime araştırması, arama motorlarının ve ziyaretçilerin seveceği içerik oluşturmanın temel adımıdır. Anahtar kelime araştırması için her hangi bir uygulamayı kullanabilirsiniz.

Anahtar kelimelerinizi nasıl ifade edeceğinize karar verirken arama amacını dikkate almak da önemlidir. Örneğin, bir ürün sayfasını optimize ediyorsanız, ürün adı, fiyat ve SKU, dahil edilecek önemli anahtar kelime değiştiricilerden bazıları olacaktır. Öte yandan, bu ürünün kullanımına ilişkin bir kılavuz olan bir sayfayı optimize ediyorsanız, "nasıl _____" veya "nasıl kullanırım _____" gibi anahtar kelime değiştiriciler .

Uzun kuyruklu ve yüksek hacimli anahtar kelimelerin bir karışımıyla donanmış olarak, artık sayfanızı bunları içerecek şekilde yapılandırmaya başlayabilirsiniz.

Sayfa Başlığı

Sayfa başlığı, <title>HTML işaretlemenizdeki etikette tanımlanır. Arama sonucunun ilk satırı olarak göründüğünden ve bir arama yapan kişinin SERP'de rakip bir sayfa yerine sizin sayfanızı seçip seçmemesine katkıda bulunan güçlü bir faktör olduğundan önemi göz ardı edilemez. Sayfa başlığı da önemli bir sıralama faktörüdür.

site sayfa baslığı nasıl olmalıdır

Sayfa Başlığı İpuçları

  • Başlığınızı ilgi çekici ve sayfanızın konusuyla alakalı yapın.
  • Her sayfaya benzersiz bir başlık verin.
  • SERP'lerde kesilmeyi önlemek için 50 - 60 karakter arasında kalın.
  • Başlığın başında anahtar kelimeler kullanın.
  • Sayfa başlığınızı anahtar kelimelerle doldurmayın.
  • Marka adınızı ekleyin.

Meta Açıklaması

Başlık Etiketi ile birlikte Meta Açıklama, arama sonucunun bir parçası olarak görünen önemli bir içerik parçasıdır. Bunu sayfanız için bir reklam ve tıklamaları teşvik etmek için çekici içerik yazma fırsatı olarak görün.

Meta Açıklaması doğrudan bir sıralama faktörü değildir, ancak bir arama sonuçları sayfasından bir arama yapan kişi bağlantınızı tıkladığında ve sayfanızda bir süre kaldığında, Google bunu sayfanızın arama sorgusunu başarıyla yanıtladığının bir işareti olarak kaydeder ve dikkate alır. sayfanızı sıralarken.

site meta aciklama yazma yöntemleri

Meta Açıklama İpuçları

  • Etkileyici harekete geçirici mesaj içeriği yazın
  • Her sayfaya benzersiz bir Meta Açıklama verin.
  • SERP'lerde kesilmeyi önlemek için 155 karakter içinde kalın
  • Ana anahtar kelimelerinizi ekleyin

URL

Ana anahtar kelimelerinizi kısa çizgilerle ayrılmış olarak içeren, insanlar tarafından okunabilen kısa bir URL idealdir.

Bir CMS, web oluşturucu veya platform kullanıyorsanız, oluşturduğu URL'lerin şuna benzer olduğunu görebilirsiniz:

https://www.mysite.com/09-2019/?category=7&article=3

Çoğu CMS sistemi, URL'yi daha kullanıcı dostu ve paylaşılabilir olacak şekilde değiştirmenize olanak tanır. URL'lerinizin daha çok şöyle görünmesini istiyorsunuz:

https://www.mysite.com/digital-marketing

Sayfa İçeriği

İçerik, Google aramasında ilk iki organik sıralama faktöründen biridir. Bu, içerik optimizasyonunu herhangi bir organik SEO stratejisi için en önemli öncelik haline getirir.

Web için üretilen içeriğin hacmi katlanarak artıyor ve ücretli arama maliyetleri artıyor. Bu, organik olarak bulunma şansınızı en üst düzeye çıkarmayı giderek daha önemli hale getiriyor.

İçerik Kalitesi

İçerik kalitesi bir sıralama faktörüdür ve son yıllarda fark etmiş olabileceğiniz gibi, zengin multimedya öğeleri içeren daha uzun, derinlemesine makalelere doğru bir eğilim vardır. Bunun nedeni, hem insanların hem de arama motorlarının, bir konuyu birden çok sayfaya bölmek yerine tek bir sayfada derinlemesine ele almayı tercih etmesidir. 4000 - 6000 kelime aralığında gelen makaleler, daha kısa makalelerden daha iyi sıralanma şansına sahiptir.

İçerik Biçimlendirme

Başlıklar ve alt başlıklar, listeler, kalın ve italik metin ve "blok alıntılar" gibi zengin bir içerik biçimlendirmesi karışımı uygulamak, sayfanıza ziyaretçi katılımına yardımcı olur ve bu da arama motoru sıralamanıza yardımcı olur.

Başlıklar ve Alt Başlıklar

Başlıkları ve alt başlıkları kullanarak içeriğinizi sindirilebilir parçalara bölmek, ziyaretçilerin içeriğinizi taramasına ve kendileriyle en alakalı bölümlere odaklanmasına yardımcı olur.

H1'iniz birincil anahtar kelimelerinizi içermeli ve Sayfa Başlığı ve sayfanın ana konusu ile yakından ilişkili olmalıdır. H2'ler ve H3'ler ikincil anahtar kelimeler içerebilir. Uzun kuyruklu ve kısa kuyruklu anahtar kelimelerin bu karışımı, arama motorlarının sayfanızın ne hakkında olduğunu anlamasına yardımcı olacaktır.

Bağlantılar

Dahili Bağlantılar

Dahili bağlantılar, web sitenizdeki sayfalar arasındaki bağlantılardır. Optimize edilmiş bağlantı metnini kullanarak içeriğinizin ana gövdesinden doğal olarak ilgili sayfaları birbirine bağlayabilirseniz, yalnızca web sitenizin ziyaretçiler için kullanışlılığını artırmakla kalmaz, aynı zamanda site mimarisini oluşturarak ve bağlantı eşitliğini geçirerek arama motorlarının içeriğinizi bulmasına yardımcı olursunuz. bir sayfadan diğerine.

Optimize edilmiş bağlantı metniyle içeriğinizde doğal olarak görünen bir bağlantı şöyle görünebilir:

Giden Bağlantılar

Yüksek kaliteli harici web sitelerindeki alakalı içeriğe bağlantılar, sayfanızın arama motorları için alaka düzeyini artırmaya ve içeriği ziyaretçileriniz için daha yararlı hale getirmeye yardımcı olabilir. Giden bağlantılar, bağlantı verdiğiniz sitelerden geri bağlantıları teşvik etmeye de yardımcı olabilir.

Sayfa Hızı

Bu anlık memnuniyet çağında giderek daralan dikkat aralıkları, mobil internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birleştiğinde, web sitenizi bulduklarında ziyaretçilerinizi meşgul etmek için sayfa hızını giderek daha önemli bir husus haline getirdi.

Google bunu iyi anlıyor ve sonuç olarak sayfa hızını en üst sıralama faktörü haline getirdi ve daha hızlı yüklenen sayfalara öncelik verdi.

Görüntüler ve Multimedya

Fotoğraf, çizimler, çizelgeler, infografikler ve video gibi görüntüleri ve multimedyayı kullanmak, ziyaretçilerinizin içeriğinizle etkileşim kurmasına ve sayfanızda daha uzun süre kalmasına yardımcı olabilir. Bu bekleme süresi olarak bilinir ve bir sıralama faktörüdür. Google'a, sayfanızın arama sorgusu için uygun olduğunun ve ziyaretçinize yararlı bir yanıt veya çözüm sağladığının bir işaretidir.

Görüntüler ve multimedya, bir sayfanın yüklenme hızına büyük ölçüde katkıda bulunur, bu nedenle görüntüleri optimize etmek ve sıkıştırmak önemlidir. Fotoğraf kullanıyorsanız, onları JPG olarak dışa aktarın ve sıkıştırma kullanın. Çizimler veya logolar PNG veya SVG olarak dışa aktarılabilir.

Çevrimiçi Görüntü Sıkıştırma Araçları

Photoshop kullanıcısı değil misiniz? Sorun değil, bu çevrimiçi görüntü sıkıştırma araçları arkanızı kollar.

Nano — SVG sıkıştırma https://vecta.io/nano

Minik JPG — JPG ve PNG sıkıştırması https://tinyjpg.com/

Görseller için Anahtar Kelime Optimizasyonu

Açıklayıcı görsel alt etiketleri, dosya adları ve anahtar kelimeler içeren altyazılar, sayfanıza hız kazandırabilir ve insanların, içerik bulmanın giderek daha popüler hale gelen görsel arama yoluyla sayfanızı bulmasına yardımcı olabilir.

Mobil uyumlu

Son on yılda, web siteleri, masaüstü bilgisayarlar dışındaki cihazlarda kullanılabilir olacak şekilde uyum sağlamak zorunda kaldı. 2016 yılında dünya çapında ilk kez mobil ve tablet internet kullanımının masaüstünü geçtiğini bildirdik.

mobil uyumlu site optimizasyonu

Mobil web tarayıcılarının ortaya çıkışından bu yana, duyarlı tasarım, ziyaretçi tarayıcısının görüntü alanı genişliğine bağlı olarak aynı içeriği farklı düzenlerde görüntülemek için en iyi uygulama haline geldi. İster ilkel bir akıllı telefonda ister süper boyutlu bir masaüstü monitörde görüntüleniyor olsun, aynı web sitesi küçük metinleri büyütmek için küçük ekranlarda yakınlaştırma ve kaydırma yapmak zorunda kalmadan kullanılabilir.

Google, 2015'ten beri organik sıralamalarda mobil uyumlu web sitelerine öncelik veriyor. Web sitenizin duyarlı olduğundan emin olmak, ziyaretçileriniz ve aramalarda organik olarak bulunma beceriniz için iyidir.

Çözüm

Hata yapmayın, çoğu işletme gibi arama motorları da kâr amacı güder. Veri yakıttır ve satış reklamcılığı ateştir. Ancak, arama yapanların sorgusu için en yararlı içeriği sağlamaya yönelik yeni bulunan odak, hepimize yardımcı oluyor. Duyularımızı keskinleştirir ve dikkatimizi arayanlara, ziyaretçilere ve potansiyel müşterilere odaklamamıza yardımcı olur.

Yardım etmek için yapabileceğimiz bir şey varsa, lütfen iletişime geçmekten çekinmeyin

Etiketler
sayfa optimizasyonunuzu
Sayfa İçi Optimizasyon İpuçları
Sayfa içi optimizasyon nedir?
site içi seo
web site seo
web site optimizasyonu
web site içerik optimizasyonu
site içi içerik seo
sayfa içi seo
sayfa içi seo uygulamaları
sitede seo nedir
seo optimizasyonu
sayfa içi seo vs sayfa dışı
sayfa içi optimizasyon stratejileri
sayfa içi seo için optimize edin
sayfa optimizasyon faktörleri
seo için açılış sayfalarını optimize etme
sayfa optimizasyonu içerir
site içi seo optimizasyon
Be İn Digital