Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Google Ads Nasıl Kullanmalıyız?
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
23 Kasım 2021, Salı
Google ADS Nasıl Kullanmalıyız?
Bilindiği gibi Google üzerinde yapılan aramalar hedefe odaklı bir reklam stratejisi gelişmesine neden oldu ve Google AdWords reklam şekli doğdu
Google ADS Nasıl Kullanmalıyız?

Peki Google Ads Reklamı nasıl yapılıyor? Şirketimizde bulunan uzmanlarımız bu reklamları uygularken nelere dikkat ediyorlar? Bunun ile ilgili 11 maddeden oluşan küçük ipuçlarını sizlerle paylaşmak ve bu reklam stratejisi ile ilgili bilgili olmanızı istedik.

 1- Anahtar Kelimelerinizi Reklam Metninizde Kullanımmak Faydalıdır

Araştıran şahsa reklamınızın konu hakkında olduğunu göstermek adWords reklamlarında oldukça önemlidir. Google aranan anahtar kelimeleri kalın bir biçimde gösterecektir, şayet hali hazırda anahtar kelimeniz varsa bu kelimeler reklam metinlerinde kullanılarak dikkat çekicilik yaratılabilir. Eğer seçtiğiniz anahtar kelimeler yoksa biz sizin için İdeal anahtar kelimeleri seçip gerekli biçimde reklamınızın öne çıkmasını sağlamaktayız. Doğru reklam metinlerini kullanarak reklam yapılan kalabalıktan ayrı biçimde ilgi çekecek bir reklam alanı oluşturulabilir.

2- Anahtar Kelime Grubunuzu Kısa Tutmak Yerine

Tek bir anahtar kelime grubu oluşturup tüm kelime öbeklerini aynı gurupta barındırmak yerine, birçok kelime grubu oluşturarak hepsini kısa listelerle doldurmak daha fazla işe yarayacaktır. Bu yapıyı iyi bir biçimde kurgularsanız arama ağında yapılan görüntülemelerde doğru hedef kitlesine erişerek gerçekten sizinle ilgilenebilecek kişilere erişmiş ve daha performanslı reklam dönüşleri elde etmiş olursunuz.

3- Başlangıçta Tıklama Başına Maliyet Teklifi Yüksek Verilebilir

AdWords reklam yerleşimlerini verilen ihaleye ve tıklama oranına göre saptamaktedir. Tıklama oranını analiz etmek için başlangıçta daha çok sayıda tıklama sayısı oluşturmak gerekiyor. Biraz yüksek teklif verirseniz arama sonuçlarında daha çabuk gözükerek daha çok tıklama sayısına erişirsiniz. Tıklama oranınız yükseldiğinde bütçenizi kısabilir ve farklı stratejiler kullanarak reklamınızı daha az bütçe ile yönetebilirsiniz.

4- Günlük Bütçenizi Google Önerilerinden Daha Yüksek Tutmak İşe Yarar

Günlük bütçenizi kısarsanız, reklamınız daha az Aralıklarla gösterilecektir. Bu sizin reklamdan beklediğiniz şey değil. Sizin anahtar kelimeniz aratıldığında her zaman gözükmesini istiyorsanız, bütçenizi tavsiyelen bütçenin üstüne çıkarmakta fayda var. Gereksiz ve dönüş almayan anahtar kelimelerden kurtulup doğru anahtar kelimelere yatırım yaparak daha yüksek bir geri dönüş hacime erişebilirsiniz.

5- Bütçe Savaşlarından Kaçınmak İyidir

Paranızı bütçe savaşlarında kullanıp çöp etmeyin. Onun yerine, anahtar kelimelerinizi geliştirmek, daha özel anahtar kelimeler kullanıp o paranın yerini doldurabilirsiniz. Sonuç olarak bu anahtar kelimeler daha çok bir kesime ulaşıp sizin tık oranınızı arttırken tıklandıkça öde sisteminde reklamınıza gelebilecek lüzumsuz tıklamaları önleyecektir.

6- Kesin Eşleşmelere Daha Yüksek Bütçe Ayırmak İyi Bir Seçim

Anahtar kelimeleriniz için hem geniş hemde net eşlemeşleli aramaları iyi seçmek gerekiyor. Zamanla net eşleşme listenizi ve bütçesini artırarak tam anlamıyla hedeflediğiniz kişilerin size ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede reklamlarınız gün içinde daha uzun sürelerde yayında kalabilecek ve daha yüksek oranda tıklamalar elde ederek kalite puanınızı yükseltecsiniz.

7- Negatif Anahtar Kelimeler Kullanmak Olmazsa Olmazınız

Eğer arama sizin seçtiğiniz negatif anahtar kelimeler içeriyorsa reklamınız alakasız aramalarda gözükmeyecektir. Düzenli Aralıklarla daha çok negatif anahtar kelime ekleyerek reklam bütçenizin doğru hedeflere erişmesini sağlayabilirsiniz. Negatif anahtar kelime listeniz büyüdükçe paranızı lüzumsuz tıklamalara harcamadan reklamınızın pozisyonunu en doğru şekilde geliştirebilirsiniz.

8- Alakalı Bir Açılış Sayfası Kullanmak Yarar Sağlar

Bir çok arama için sürekli olarak ana sayfanıza url vermeyin; aramadan gelen bir anahtar kelime ile bağlantılı en doğru sayfanızı seçerek o sayfaya url verin. Bazı durumlarda sizin için yeni bir sayfa ve hatta navigasyonda olmayan bir sayfa oluşturmak bile gerekebilir; ancak emin olun çekmiş olduğunuz zahmete değecektir. Kullanıcıların doğru sayfaya erişmesi geri dönüş oranınızı artıracak ve reklamınızın verimli sonuçlanmasıne yol açacaktır.

9- Ayrı Arama ve İçerik Kampanyaları Planlamalısınız

Google AdWords reklam şeklini kullanan birçok insan alakasız aramlarda gösterilen reklamlarına yapılan tıklamalar yüzünden para kaybediyor. Reklamınızı doğru bir biçimde gruplandırmaz, doğru reklam kampanyalarında doğru kelime gruplarını kullanmanız sakıncalıdır. Bu Hataya düşerseniz her aramada alakasız kelimeler doğru olmayan reklam kampanyasında görüntülenerek maddi kayıplara neden olacaktır.

10- Reklam Versiyonlarını Denemek Doğruyu Bulmanıza Yardımcı Olur

Google'ın birçok reklam oluşturup tek bir reklam grubunu sayfanın farklı yerlerinde kullanmak gibi bir özelliği var. Bunu doğru şekilde uygulamak sizin için faydalı olacaktır. Farklı reklam varyasyonlarını deneyip reklam metinlerini bibirleriyle yarıştırdığınızda en fazla ilgi çeken reklam metinlerini belirleme edebilirsiniz. Kullanıcılara daha fazla hitap eden reklam metinlerine bütçenin çoğunu kaydırarak daha fazla geri dönüş elde edip kendi adınıza daha fazla kazanç sağlayabilirsiniz.

11- Sonuçlarınızı Takip Etmekten Geri Kalmayın

Google'ın rapor sistemini göz ardı etmeyin. Yürüttüğünüz reklamların tıklama oranlarını, tıklamaya karşılık gelen dönüşüm oranlarını ve size dönüş oranlarını karşılaştırmak reklamınızı ne kadar doğru yönetmekte olduğunize dair ipuçları bulmanızı sağlayabilir. Doğru analiz yapmadığınızda sahte tıklamalarla oluşan maddi kayıplanırınızı fark edemeyebilirsiniz. En iyi yapılan reklam sürekli takip edilen, en az harcamayla en iyi geri dönüş elde edilen reklamdır.

Be İn Digital