Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Google Ads Görüntülü Reklamlar Nedir?
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
6 Haziran 2022, Pazartesi
Google ADS Görüntülü Reklamlar Nedir?
Google ADS Görüntülü reklamlar, ürün veya hizmetlerinize yönelik olarak hazırlanmış görsel materyallerin yoğun olarak ziyaret edildiği web sitelerde reklam olarak yayınlanması durumudur.
Google ADS Görüntülü Reklamlar Nedir?

Google ADS Görüntülü Reklamlar

      İÇİNDEKİLER;

  • Google ADS Görüntülü Reklamlar Nedir?
  • Google Görüntülü Reklamlar Neden Önemlidir?
  • Google Görüntülü Reklam Türleri Nelerdir?
  • Google Görüntülü Reklam Avantajları Nelerdir?
  • Google Görüntülü Reklam Dezavantajları Nelerdir?

Google ADS Görüntülü Reklamlar Nedir?

Bir diğer adıyla Google Display Network (GDN) reklamlar nedir? Google ADS Görüntülü reklamlar hedef kitlenizin kalitesine uygun şekilde ürün veya hizmetiniz için hazırlanmış görsel materyallerin Google’ın anlaşmalı olduğu web sitelerde ya da youtube gibi kanallarda yayınlanmasını ifade eder. Görselliğin etkileyiciliği sayesinde insanların pek çok alanda karşısına çıkan görüntülü reklamlar işletmeler ve markalar için pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. İnternetin gün geçtikçe artan kullanımının bir sonucu olarak devamlı görsel reklamlara maruz kalan tüketiciler satın alacakları ürünleri de buna göre belirleme eğilimine girer. Hal böyle olunca markalar ve işletmeler için görsel reklamlar da zorunluluk haline gelir.

Google Görüntülü Reklamlar Neden Önemlidir?

Google’ın daha önce web sitenizi ziyaret etmiş ya da ürününüzle ilgilenen kişileri hedefleme sistemiyle potansiyel müşterilere erişim oranınız artmaktadır. Bunun sonucu olarak reklama verdiğiniz emeğin sonuçlarını daha verimli şekilde görebilirsiniz. Görüntülü reklamlar diğer reklamlara göre daha akılda kalıcıdır ve unutulması daha zordur. İnsanların dikkatlerini en ok topladıkları anda karşılaştığı görüntülü reklamlar daha dikkatli olarak incelenir.

Görüntülü Reklam Ağı Türleri Nelerdir?

Görüntülü reklamlar belirli kategorilerde birbirinden ayrılırlar. Bu kategoriler şöyledir;

  • Metin Reklamları
  • Görüntülü Reklamlar
  • Zengin Medya Reklamları
  • Video Reklamlar

Google Görüntülü Reklam Avantajları Nelerdir?

  • Kullanıcılara birden fazla yerden ulaşma imkanı sağlar. Dünya genelinde 35 milyon web sitesi ve bunların yanı sıra gmail, youtube gibi siteler üzerinden müşterilerinize ulaşmanıza imkan sağlar.
  • Hedeflere göre kampanya oluşturma imkanı sağlar. Google’ın sitenize yapılmış ziyaretler ve ürününüzle ilgilenen kişilere reklamı ulaştırma gücü sayesinde potansiyel müşterilerinize ulaşın.
  • Akılda kalıcılık sağlayın. Görüntülü reklamlar en çok akılda kalan reklam türlerinden bir tanesidir. Özellikle ürününüzle ilgilenen kişilerin karşısına çıktığında sizin ürünleriniz müşteriler için daha akılda kalıcı olacaktır.
  • Marka bilinirliği sağlar. Google reklamlar en odaklandıkları anda müşterilerin karşısına çıkar ve bu da marka bilinirliğinizi artırmakta daima yardımcı olur.

Google reklamlar bu gibi avantajların yanında dezavantajlara da sahiptir. Öncelikli olarak hedef kitlenize uygun kalitede bir görüntülü reklamınız olmazsa dikkate alınmaz hatta markanızın kötü hatırlanmasına sebep olabilir. Bunun haricinde mesaj içerikleri de çok önemlidir. Yanlış olarak verilmiş olan mesajlar hedef kitlenizde kötü marka imajı oluşumuna sebep olabilir. Bu gibi durumlarda ise Google ile anlaşmalı bir reklam ajansından yardım almanızda fayda ve yarar olacaktır.

İyi bir reklam ajansı sizin için en doğru kalite ve mesaj içerikleriyle reklamınızı oluşturur. Bu sayede dezavantajları yok ederken avantajları da olabildiğince artırmaya çalışır.

Biz Google partner reklam ajansı olarak Google görüntülü reklamlarınızda sizlere destek vermekten ve sizlerin yanında olmaktan mutluluk duyarız.

Etiketler
Görüntülü Reklam Ağı Türleri Nelerdir?
Google Görüntülü Reklam
Google ADS Görüntülü Reklamlar Nedir?
Google Görüntülü Reklamlar Neden Önemlidir?
Google Görüntülü Reklam Avantajları Nelerdir?
Google Görüntülü Reklam Dezavantajları Nelerdir?
Google ADS Görüntülü Reklamlar
görüntülü reklam
Google Görüntülü Reklam Ağı
Görüntülü reklam Nedir
Google Ads Görüntülü reklam boyutları
google ads goruntulu reklam boyutlar
reklam ajansı
vipot reklam
Duyarlı görüntülü Reklam Nedir
Be İn Digital