Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
İnfluencer Marketing - İnfluencer Ne Demek?
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
15 Haziran 2022, Çarşamba
İnfluencer Marketing - İnfluencer Ne Demek?
Hızla dijitalleşen dünyamızın bir sonucu olarak insanların satın alma alışkanlıkları da değişim göstermeye başlamıştır. Bu durum influencerların önem kazanmasına yol açmıştır influencer ile çalışmak ürünün markalaşması ve işletmeler için önemli hale gelmiştir.
İnfluencer Marketing - İnfluencer Ne Demek?

İnfluencer Ne Demek?

İnfluencer, internet ortamında ünlü kişiler influencer kelime anlamıyla etkileyen kişi anlamına gelir. Şöhretini internet aracılığıyla edinmiş Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan ve paylaşımlarıyla binlerce kişiye ulaşan kişilere İnfluencer adı verilir.

Geleneksel reklamların etkisiyle bir ürün satın almaya karar veren insanlar artık bir kanaat önderi niteliği gören influencerlar yoluyla bir ürünü almaya karar verme değişimi göstermişlerdir. İnsanlar bir ürünü almadan önce, pazar araştırması yaparken düşüncelerine önem verdikleri influencerlar yoluyla karar verme süreçlerini tamamlamaya başlamışlardır. Peki İnfluencerlık nedir?

İnfluencer Nedir? 

İnfluencer, sosyal mecralar üzerinden sadık bir kitleye ve bu kitleyi etkileme gücüne sahip olan kişi veya kişilerdir. Yeni dünyamızın yeni mesleği haline gelen influencerlık sosyal medya aracılığı ile belirli ürün veya hizmetleri sahip oldukları kitlelerle paylaşarak görüşlerini ve fikirlerini yönlendirmeyi amaçlayan bir meslektir. Kelime anlamıyla ‘etkileyen kişi’ olan influencerlıkta sahip oldukları kitlelerin fikir ve düşüncelerinde etkili olmak zorunlu bir durumdur. Gelişen ve dijitalleşen dünyamızda yenilikleri en yakından takip etmek ve buna göre içerikler üretmek de bir influencerlığın görevlerinden biridir.  Değişen istekler ve her gün yenilenen gündeme ayak uydurmalı ve takipçilerini gündemden uzak tutmamalıdır. İnsanların karar alam süreçlerinde bu denli etkili olan influencerlığın da belirli kategorileri mevcuttur. Bu kategoriler;

Nano İnfluencer

Takipçi sayıları 1000 ila 10000 arasında değişiklik göstermektedir. Sahip oldukları kitlelerle aralarındaki bağ oldukça kuvvetli olduğu için etkileşim oranları en yüksek olan influencer kategorisinde yer almaktadırlar. Takipçileri ile aralarındaki bağ daha samimi ve daha sıcaktır.

Mikro İnfluencer

10000 ile 50000 arasında takipçiye sahip olan influencer grubudur. Takipçileriyle etkileşimleri yüksektir. Markalaşma konusunda daha deneyimlilerdir.

Mid-Tier İnfluencer

50000 ile 500000 arası takipçiye sahip olan influencer grubudur. Özel hayatları daha ön planda olan influencer grubudur. İçerik türleri daha çeşitli olmaktadır.

Makro İnfluencer

500 000 ila 1 milyon takipçi sayısı arasında yer almaktadırlar. Etkileşim oranları Mikro İnfluencerlık ile benzerlik göstermektedir.

Mega İnfluencer

1 milyon üzeri takipçi sayısına sahip olan kişilerdir. Kısmen sosyal medya ünlüleri olarak bilinirler. Popülerlikleri fazlaca yüksektir. Paylaşımları daha fazla kişiye ulaşırken etkileşim oranları daha düşük olmaktadır.

İnfluencer kategorileri takipçi sayıları ve etkileşim oranlarına göre ayrılmaktadır. Fakat genel olarak bakıldığında takipçi sayısı arttıkça etkileşim oranlarının azaldığı gözler önüne serilmektedir.

İnfluencerlar içerik bazlı olarak da birbirlerinden ayrılırlar. Tercih ve seçime gör bir çok farklı içerik yapısına sahip olan influencerlar bulunmaktadır. Örneğin bazı influencerlar makyaj ve kozmetik üzerine içerik üretimi sağlarken, bazıları giyim ve moda üzerien içerik üretimi sağlar. Bu kategorilerin dışında oyun, teknoloji, takı ve aksesuar ve bunun gibi bir çok kategoriye sahip influencer ağı bulunmaktadır. Peki bu kadar içerik ve takipçi sayısı arasından markalar kendileri için en doğru influencerı nasıl bulmalıdır. En doğru tercih bir influencer ajansıyla anlaşmak ve influencer marketing hizmeti almaktır. Peki influencer marketing nedir?

İnfluencer Marketing Nedir?

İnfluencer marketing İnfluencerlarla markalar arasında bir köprü görevi üstlenen hizmettir. Markanız ve firmanız için en doğru içerik ve kitleye sahip influencerları sizin için seçmeyi amaçlar. İnfluencer marketing de önemli olan markanızın içeriklerine uygun olan influencer seçimidir. Eğer markanız makyaj üzerine bir markaysa kıyafet üzerine içerikler paylaşan bir influencer ile anlaşmak izin için hem zaman hem de para kaybına sebep olacaktır. Bu yüzden influencer ağı geniş bir influencer ajansıyla anlaşmanız sizin zamandan ve paradan tasarruf etmenize olanak tanır. Bunun dışında influencerın sahip olduğu kitlede markalar için önem taşımaktadır. Eğer yerel bir markaya sahipseniz daha çok yerel bir kitleye sahip olan bir influencerla anlaşmanız gerekmektedir. Bu analizleri en doğru yapacak olanlar ise muhakkak influencer ajanslarıdır. Hem sahip oldukları influencer kitlesi hem de profesyonel ekipleri sayesinde sizler için bir çok avantaj sağlarlar ve bu sayede en doğru influencer marketing hizmetini markalara sunmuş olur.

Markalar için hedef kitleler üzerinde güven yaratmak bir hayli önem kazanmıştır. Güven ortamı oluşturmada en önemli yardımı bir influencer tarafından sağlamak mümkündür. Kanaat önderi görevi üstlenen influencerlar sattığınız hizmet ve ürünü sahip oldukları hedef kitlelere önerdiklerinde markanız için güven ortamını da kurmuş olursunuz. İnfluencer ajansları sizler için en doğru influencer marketing hizmetini sunar ve en az masrafla zamanınızdan tasarruf ettirir. İnfluencer ajanslarının faydaları sadece bunlarla da sınırlı kalmamaktadır. Peki influencer ajansları başka ne faydalar sağlar.

İnfluencer Ajanslarının Faydaları

İnfluencer ajansları sahip oldukları profesyonel ekip sayesinde sizler için en doğru pazarlama stratejilerini belirler ve uygulamaya geçirir. Değişen ve dijitalleşen dünyada her gün yeni bir stratejinin geliştiğini varsayarsak bunu markaların takip etmesi de oldukça güç bir hal almaktadır. Fakat influencer ajansları sahip oldukları teknik bilgiler ve gündemi yakından takip etmeleri sonucu sizler için doğru teknik ve analizleri en doğru maliyetle yaparlar.

Paradan ve zamandan tasarruf etmenizi sağlarlar. Markanıza en uygun içerik ve kitleye sahip influencer seçimi teknik bilgiler gerektirir. Yanlış influencer seçimi hem zamanınızdan hem de bütçenizden çalarken doğru influencer seçimiyle zamandan ve bütçeden de tasarruf sağlamış olursunuz.

Yeni influencer yüzleriyle yenilik ve farklılık sağlamanıza yardımcı olur. Geniş bir influencer yelpazesine sahip olan influencer ajansları markanıza uygun olan birden fazla influencera sahiptir. bu çeşitlilik arasında yeni yüzler kullanmanız hedef kitlenize farklılık katacak ve daha profesyonel bir pazarlama stratejisi uygulamış olacaksınız.

Hedef kitleniz için doğru kalitede içerikler üretmenizi sağlar. Sosyal medyadaki içerik çöplüğü içinde kaybolmamak ve doğru insanlar tarafından dikkatleri çekmek artık oldukça profesyonel ve zor bir iş olmaya başlamıştır. İnfluencer ajansları sizler için sosyal medyada yayınlanacak olan kampanyaları en doğru kalitede ve en yaratıcı biçimde tasarlayarak sosyal medya içerik çöplüğünden kurtulmanıza ve öne çıkmanıza vesile olur.

İyi bir influencer ajansı başarınızda devamlılık sağlar. Eğer iyi bir influencer ajansıyla çalışıyorsanız başarınız tek seferlik değil devamlı olur. Geliştirdikleri stratejilerle uzun dönemli çalışmalar gerçekleştirir ve uzun dönemde de gündemde kalmanızı sağlarlar.

Evrak derdinden sizleri kurtarır. Çok basit bir reklam kampanyasında bile birçok evrak ve izin aşaması bulunmaktadır. Eğer bir influencer ajansıyla çalışıyorsanız yapılan kampanyalarda evrakları hazırlamak ve onları saklamak için yanınızda her zaman iyi bir influencer ajansı var demektir.

Kısaca özetleyecek olursak değişen ve gelişen dünyada influencerlık yeni pazarlama stratejileri arasında yer almaya ve üzerine olan ilgiyi artırmaya devam ediyor. Markanızın daha iyi bir hizmetle daha güvenilir ve daha büyük bir marka haline dönüşmesini istiyorsanız profesyonel bir influencer ajansından bir influencer marketing hizmeti almanızda büyük yarar olacaktır. Size sağladığı bir çok avantajla Vipot Reklam ve İnfluencer Ajansı daima yanınızda olmaya ve sizler için en doğru stratejileri belirlemeye devam ediyor. Geniş influencer ağımız sayesinde markalar için en doğru influencerları buluşturuyor ve en doğru içerikleri üretiyoruz.

instagram influencer Ajansı

Etiketler
influencer marketing
influencer pazarlaması
influencer
influencer ajansı
İnfluencer Marketing / İnfluencer Pazarlaması
İnfluencer Ajanslarının Faydaları
İnfluencer Marketing Nedir?
Mega İnfluencer
Makro İnfluencer
Mid-Tier İnfluencer
Mikro İnfluencer
Nano İnfluencer
İnfluencer Nedir?
İnfluencer Pazarlaması Nedir?
İnfluencer marketing ajans
influencer pazarlama ajansı
en iyi influencer ajans
instagram influencer ajanslar
influencer pazarlama ajansları
influencerman
İnfluencer Ne Demek?
influencer ne demek
Be İn Digital