Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
İnfluencer Nedir? Vipotreklam
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
6 Temmuz 2022, Çarşamba
İNFLUENCER Nedir? VipotReklam
İnfluencer Nedir: İnfluencer her ne kadar etkileyen veya kitlesi olan kişi olsada günümüzde influencer büyük pazar yerlerinden kazanç elde etmeye başladı artık neredeyse herkes influencer olarak kazanç elde edebiliyor. İçerik üretenler ile influencer'ların ayrılması gerektiğini düşünüyoruz içerik üreten artık fenomen haline geliyor ve sadece influencer olarak değil kullandığı platformlardan'da kazanç elde edebiliyor.
İNFLUENCER Nedir? VipotReklam

INFLUENCER NEDİR?

İnfluencer’ın türkçe anlamı etkileyen demektir. İnsanların davranışlarını etkileyen ve değiştiren kişidir. İnfluencer, İnstagram, Tiktok, Youtube gibi sosyal medya platfromalarını aktif bir şekilde kullanan ve yüksek hedef kitlesi takipçisi olan kişilere denir. Paylaşımlarıyla yüzlerce kişiye ulaşırlar. İnfluencer’lar takipçilerini satın alma kararlarında etkilemekte başarılı oldukları için markalarla işbirliği içerisinde bulundukları fenomenlerdir.

İnfluencer’lar genellikle tanınmış kişiler sosyal medya kanalları ile herhangi bir ürün ya da aldıkları hizmet hakkında yaşadıkları deneyimleri paylaşmaktadır. Birçok marka sosyal medya ağlarında İnfluencer’larla çalışmaktadır. Günümüzde influencer'lık meslek halini almıştır.

KİMLER iNFLUENCER OLABİLİR?

İnfluencer olmak için sosyal medya platformunu aktif ve doğru kullanmak gerekir. Kişinin Influencer olabilmesinde en önemli nokta erişim noktalarıdır. Kişinin samimi olması gerekir. Aynı zamanda yaratıcılık ister. Influencer olmak isteyen bir kişi topluluk önünde rahat konuşabilmelidir. Sosyal medya kullanımına hakim olması gerekir. Araştırma yapmayı sevmeli, insanların ilgisini çekecek paylaşımlar yapabilmelidir. Sözlü, yazılı ya da video içerik üretebilmeli ve içerikleri özgün olmalıdır.

  • Mega influencer: 1.000.000+ takipçi
  • Makro influencer: 50.000-1.000.000 takipçi
  • Mikro influencer: 10.000-50.000 takipçi

İNFLUENCER OLMAK İÇİN GEREKENLER

  1. -Özgün ve samimi olmak.
  2. -İnsanların ilgisini çekecek içerikler üretmek.
  3. -Etkili içerik oluşturmak.
  4. -Konuyla ilgili markalarla işbirliği yapmak.
  5. -Kaliteli ürün/hizmet tanıtımı yapmak.
  6. -Doğru hashtag seçimi yapmak.
  7. -İnsanlarla etkileşim içinde olmak.
  8. -Kaliteli takipçi kitlesi olmalıdır.
  9. -Öğrenmeye ve yeniliye açık olmalıdır.

İNFLUENCER OLMANIN AVANTAJLARI

  • -Herhangi bir eğitim şartı yoktur.
  • -Normal bir işe göre daha yüksek gelir elde ederler.
  • -Influencer hesaplara ürün ya da hizmetleri ücretsiz sunar.
  • -Sadece sosyal medyada değil televizyon ya da sinema sektöründe de fırsat elde edebilirler.
  • -Büyük organizasyonlara katılma fırsatı sağlar. 

İNFLUENCER’LAR NE KADAR KAZANIYOR?

TİKTOK

100.000 takipçili bir TikTok fenomeni aylık 200 ila 1.000 dolar arasında para kazanabilmekte. TikTok kullanıcılara para ödemiyor. Parayı genellikle markalarla yapılan işbirliklerinden kazanıyorlar.

INSTAGRAM

Instagramda belirli bir takipçi sayısından sonra para kazanılır gibi bir şey yok. Instagramın kendi sağladığı reklamlardan para kazanılmıyor. 100.000 takipçi ve 10.000-30.000 hikaye izlenimize sahip ınfluencer’lar paylaşımları karşılığında 200-500 TL arasında kazanabiliyor. 1 milyon ve üstü takipçiye sahip ınfluencer’lar tek bir işbirliğinden kazançları 5.000 ile 30.000 TL arasında değişmektedir. Influencer’lar Instagram’da 3 farklı yoldan para kazanmaktadır:

  • -Kendi ürünlerini satarak.
  • -İşbirliği yaparak.
  • -Başka sayfaların reklamlarını alarak.

 YOUTUBE

Youtube’da reklam gelirlerinin %55’i kanal sahibine kalıyor. Youtube, kanal sahiplerine 1.000 izlenme oranına 1-5 TL arasında ödeme yapıyor. 1.000 takipçi ve 4.000 saat izlenme oranından sonra para kazanmaya başlanıyor. Sosyal medya ağları arasında en fazla para Youtube’da kazanılıyor. Video içerisindeki reklamlar ile, video başına 1.000 TL’ye kadar kazanç sağlayabiliyorlar. Bir marka ile işbirliğinde yaptığı pazarlama videosunda 10.000 ile 30.000 TL arasında fiyat isteyebiliyor.

İNFLUENCER MARKETING NEDİR?

Markaların potansiyel müşterilerine ürün ya da hizmeti tanıtmada kullandıkları etkili yollardan biridir. Genel olarak baktığımızda sosyal medyada insanların gücünü kazanmış kişilerin deneyimlerini aktardığı etkili bir pazarlama yöntemidir. Hitap ettiği kitlenin satın alma davranışlarını etkileme üzerine yoğunlaşan pazarlama stratejisidir. Türkçe karşılığı etkileyici pazarlama olan Influencer marketing internet ünlüleri tarafından sosyal etkiye sahip onaylarını veya ürün sunumlarını içeren bir sosyal medya pazarlama biçimidir.

İNFLUENCER MARKETING AJANSLARI NE İŞ YAPAR?

Basit şekilde marka ile kitleleri etkileyecek olan fenomenleri buluşturma görevi üstlenir. Dijital pazarlama kampanyaları oluşturur. Geleneksel medya kanallarında gördüğümüz tanıtım çalışmaları artık sosyal medya üzerinden gerçekleşmektedir. Çalışmalar arasında en etkili sonuç veren yöntem influencer marketing ajanslarıyla birlikte yapılan pazarlama çalışmaları olmuştur.

Başarılı influencer marketing ajansları ile çalışmak oldukça önemlidir. Yapılan yanlış tercihler sonucu marka itibarı ve dijital pazarlama stratejisi zarar görür. Fenomenleri ve markaları doğru analiz etmek gerekir.

Marka kampanyalarını etkili bir şekilde planlamak için fenomen profil raporlarına ihtiyaç duyulur. Bu raporların influencer marketing ajansı tarafından hazırlanması gerekmektedir. Raporda yer alması gereken bilgileri şöyle sıralayabiliriz:

  • -Etkileşim oranı,
  • -İlgi alanları,
  • -Takipçi kitlesi,
  • -Takipçi kitlesinin ilgi duyduğu markalar,
  • -Fenomenin ilgi duyduğu markalar.

Bu analizlerle doğru markaya doğru influencer önerilir. Doğru influencer’ın seçilmesinin yanı sıra doğru sosyal medya kanalı seçmekte önemlidir. Aksi halde kampanyadan istenilen verim alınamaz.

İnfluencer olmak mı istiyorsunuz?

Gerekli ekipmanınız varmı?
Gerekli çekim alanınız varmı?

nerede olduğunuz önemli değil hemen bizden destek alın beraber ilerleyelim!

Influencer olmayı istiyorsanız ve takipçi sayınız 10 bin üzerinde ise bizimle iletişime geçerek ajans kaydınızı yapabilir ve kazanç elde etmeye başlayabilirsiniz.

Etiketler
influencer nedir
influencer nasıl olunur
influencer nedir nasıl olunur
influencer nedir ekşi sözlük
influencer nedir ekşi
co influencer nedir
nano influener
influencer ajansı
Trendyol influencer
Blogger influencer ne Demek
instagram influencer
sanal influencer nedir
Be İn Digital