Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Google Ads Tıklama Sahtekarlığı Nasıl Önlenir?
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
17 Temmuz 2022, Pazar
Google ADS Tıklama Sahtekarlığı Nasıl Önlenir?
Google Ads hesabınızda geçersiz tıklamalar mı var ? Vicdansız rakiplerin kötü niyetli saldırılarından kendinizi nasıl koruyacağınızı öğrenin... Önemli ölçüde reklam engelleme stratejileri vardır.
Google ADS Tıklama Sahtekarlığı Nasıl Önlenir?

Google Ads Tıklama Sahtekarlığı Nasıl Önlenir?

Google Ads’in tüm kampanyaları tıklama sahtekarlığından etkilenir. Dijital pazarlama, özellikle tıklama başına ödeme, çoğu işletme için en popüler reklam yöntemi haline geldi. Küçük işletmelerden küresel işletmelere kadar herkes, büyük çevrimiçi pazarlara erişimden yararlanabilir. Bu kadar büyük miktarda trafik ve reklam bütçesi ile dolandırıcılık için açık bir hedeftir. Özellikle rakipleriniz Google Ads'de sizi tıkladığında can sıkıcıdır.

Google reklam verme

Tıklama Dolandırıcılığı Nedir?

  •  Tıklama dolandırıcılığı, reklam ya da sponsorlu arama sonucu gibi ücretli bir bağlantıya kötü niyetli tıklama eylemidir.
  • Bir reklamverenin pazarlama bütçesini tüketmeye ek olarak, reklamın performansını veya erişimini etkileyebilir.
  • Günümüzde tıklama başına ödeme reklam tıklama sahtekarlığına ayrılmış gerçek bir endüstri var.

Tıklama Dolandırıcılarının Taktikleri 

Tıklama dolandırıcılığı birçok yöntemle yapılabilmektedir. Tıklamaların arkasında gerçek kişiler olabilir ya da tıklamaları otomatik olarak tetikleyen sistem olabilir.

Manuel Olarak Reklam Tıklanması

Manuel tıklama, dolandırıcılar tarafından daha çok çaba gerektirmektedir. Metin reklamlarını tıklamak için çevredeki insanlar işe alınabilir.

Tıklama Çiftliklerinin Kullanımı

Bir grup tıklamayı yakalamak, işletmelerin manuel tıklamaları çok hızlı ve çok verimli şekilde kazanmasına yardımcı olmaktadır. Tıklama çiftlikleri, çalışanları reklam tıklamaları, sosyal medya yorum göndermeleri ya da müşterileri için beğenileri günlük olarak paylaşmaları için işe almaktadır.

Birçok web sitesi sosyal medya beğenilerini ve takipçilerini artırmak için hizmetlerini sunuyor. Bu teknik suç amaçlı kullanılabilmektedir.

Botların Kullanımı

Tekme oluşturmak için en hızlı yol bot adı verilen tıklama robotlarını kullanmaktır. Botlar, internet üzerinde kullanıcılar gibi hareket eder ve ağ üzerinde çarpanlar olarak hareket eder. Yazılım, reklamları otomatik olarak tıklamak için belirli bir komut dosyasıyla programlanır. Botlar saldırıya uğrar ve farklı sunucular kurulursa, birçok IP adresinden tıklamalar oluşturulabilir. Tıklamalar başka cihazdan geliyor gibi görünüyorsa bu ölçümü ve izlemeyi zorlaştırmaktadır.

Google reklamlarıma saldırı var mı ? Nereden öğrenilir? 

  1. Google Adwords Paneline Giriş Yapın.
  2. Tüm Kampanyalar > Kampanyalar > Sütunlar sekmesine tıklayın.
  3. Tıklamalar kısmından geçersiz tıklamaları işaretleyin.
  4. Sütun grubunu kaydet ve uygula dedikten sonra sütunların arasında geçersiz tıklamalar göreceksiniz.

Geçersiz etkinlikleriniz çok fazla ise en kısa sürede önlem almanız gerekmektedir. Unutmayın para kaybediyorsunuz!!! reklamlarınız istediğiniz şekilde size katkı sağlamadığı anlamına gelmektedir.

Sahte Tıklamalar ve saldırılara karşı profesyonel bir destek almanız gerekmektedir. Siz işinize odaklanırken Google ADS Uzmanlarımız internet reklamlarınızı yönetsin.

google reklam verme

Google Ads ile doğru kullanıcılara ulaşın

Reklam Yönetimi Teklifi Alın

Veya hesabınızı oluştururken yardım almak için bizi arayın.

 

0544 951 65 33 

 

 

Tıklama Sahtekarlığını Nasıl Önleyebiliriz?

1-Reklamlarınızı izliyoruz

Tüm arama kelime tıklamalarınızı, görüntülü reklam kampanyalarınızı ve alışveriş kampanyalarınızı takip ediyoruz. Bunu yapmak için IP ve IP aralığını, VPN'yi, kullanıcı davranışını vb. dikkate alıyoruz.

2-Trafiğinizi dolandırıcılık açısından analiz ediyoruz

Her tıklama onlarca parametre üzerinden değerledirilmekte ve sonrasında tıklama sahtekarlığı algoritmamız devreye girmektedir. En sonunda, her tıklama masum ya da sahte olarak sınıflandırılmaktadır.

3-Sahte kaynaklardan gelen tıklamaları engelleriz

Sahte IP’ler, Google Ads IP dışında tutma listenize otomatik olarak eklenmektedir. Rakiplerinizi artık reklamlarınızı göremez.

4- Tehlikeli IP adreslerini karantinaya alıyoruz

Google Ads, hariç tutulan IP/IP aralıklarının listesini 500 ile sınırlayıp en fazla sahte IP adreslerinin karantinaya alındığından emin oluyoruz.

AdWords hesabınızda tıklama sahtekarlığını nasıl önleyebilirsiniz?

Tüm geçersiz tıklamaları ayıklamak için Google'a güvenemeyeceğinizi mi düşünüyorsunuz? 

Tıklama sahtekarlığı riskini tamamen ortadan kaldıramasanız da, AdWords hesabınızda tıklama sahtekarlığını önlemek için meseleleri kendi elinize almanın yolları vardır.

Tıklama dolandırıcılığı kurbanı olma riskini azaltmak için bu kanıtlanmış sekiz taktiği deneyin:

  • IP hariç tutmaları ayarlayın
  • Rakiplerden haberdar olun
  • Reklam yeniden hedeflemeyi ayarlayın
  • Yalnızca yüksek değerli siteleri hedefleyin
  • Geçersiz tıklamaları izleyin
  • Yeniden pazarlama kampanyaları yürütün
  • Açıkça eşleyebileceğiniz bir şeye dönüşüm izleme pikseli ayarlayın
  • Dolandırıcılık tespit yazılımına yatırım yapın

Google Ads Tıklama Sahtekarlığı Sorunu Gerçekten Ne Kadar Büyük?

Gerçek dolandırıcılık oranları şunlara göre değişir:

  • Sektör
  • Coğrafi konum
  • Reklam zamanları

En yüksek dolandırıcılığa sahip sektörler:

  1. -Fotoğraf - %65
  2. -Haşere kontrolü - %62
  3. -Çilingir - %53
  4. -Tesisat - %46
  5. -Çöp toplama - %44
  6. -Beyaz eşya servisleri - %85
  7. -Oto çekici - %32

Etkilenen diğer sektörlerde ise emlak (%31), finansal hizmetler (%20) ve yasal hizmetler (%14) yer almaktadır. Gerçek şu ki, her Google Ads kampanyası çoğunlukta etkilendiğinden, tıklama sahtekarlığı hemen hemen her sektörü etkiler.

Neden Geçersiz Tıklama ve Saldırı Alıyoruz?

Reklam verdiğiniz sektörde rekabetin çok olması.

Rakiplerimizin ticaret ahlakını göz ardı etmesi ve ticarete saygılarının olmaması.

Rekabet oranını düşürmek için geçersiz tıklamalar yapılır, bütçeniz tükenir ve potansiyel müşterileriniz size saldırı yapan rakibinize kalır.

bu nedenler gibi bir çok nedenden dolayı saldırı alırsınız.  Bu tarz saldırıları önlemenin bir çok yolu vardır.

Google Ads, Tıklama Sahtekarlığı Sorunuyla Nasıl Başa Çıkıyor?

Google Ads için tıklama sahtekarlığı değil geçersiz tıklama vardır.

Google tarafından izin verilmeyen reklamlara yapılan tıklamalar sahte tıklamalar, kasıtsız tıklamalar ya da kötü amaçlı yazılımlara sebep olan tıklamalardır.

Google'a göre, her reklam tıklaması incelenir ve sahte tıklamalar belirlenir. Hesap verilerinden kaldırılır. Google, ücretlendirilmemeniz için raporlarınıza ve ödemelerinize yapılan sahte tıklamaları otomatik olarak filtreler. Google, otomatik algılama tarafından sahte tıklamaların algılanmadığını belirlerse, bu tıklamalar için kredi alabilirsiniz. Bu krediler "geçersiz işlem" onarımları olarak bilinir.

Google tarafından tanımlanan sahte tıklamalara ilişkin örnekler:

  • Manuel tıklamalar, reklamlarınızın göründüğü web sitelerinde reklam maliyetlerinizi artırmayı veya daha fazla kâr elde etmeyi amaçlar.
  • Otomatik tıklamalar, botlar ve diğer sahte yazılımlardan gelen tıklamalar.
  • Alakasız tıklamalar reklamverenler için değersiz tıklamalardır.

Sahte Tıklamanın Kurbanı Olursam Herhangi Geri Ödeme Var Mı?

Google'ın kampanyanızdaki tüm yanlış tıklamaları filtrelemediğini düşünüyorsanız, https://support.google.com/google-ads/contact/click_quality

Yukarıdaki adrese başvurduğunuzda hesabınız incelemeye alınır. Şüpheli tıklamalarda iki farklı şekilde sonuç alabilirsiniz. İnceleme sonucunda ya size aşağıdaki şekilde mesaj iletilir ya da 4-6 hafta arasında sizden alınan ücretler size bakiye olarak iade edilir.

Google Ads hesap numarası 000-001-1111 olan bir reklam için şüpheli bir tıklama bildirimi aldık. Hesabınızı incelerken, normal kullanıcı trafiği profiliyle eşleşmeyen bazı tıklamalar ve gösterimler olduğunu fark ettik. Ayrıca, bu aktivitenin izleme yazılımı tarafından rapordan çıkarıldığını da doğruladık. Bu olası geçersiz etkinlik için sizden ücret alınmamıştır.

Tıklamalar ve gösterimler, reklam veren tıklamaları ve gösterimleriyle veya yayıncı gelirini yapay olarak artırmak için tasarlanmış kullanım kalıplarıyla eşleşip eşleşmediklerini belirlemek için tescilli teknoloji kullanılarak analiz edilir. Sistemimizin amacı, etik olmayan kullanıcılar ve otomatik robotlar tarafından oluşturulan tıklamaları tespit etmek ve bu tıklamaları hesabınıza yansımadan önce filtrelemektir.

Sayım dışı bırakılan tıklamalar, çift tıklama işlemindeki gibi kötü amaçlı olmayan tıklamalar içerebilir. Sistemimizin geçersiz etkinliği nasıl izleyebileceği hakkında bilgi için lütfen https://www.google.com/ads/adtrafficquality/how-we-prevent-it.html adresini ziyaret edin. Otomatik olarak filtrelenen ve hesabınıza yansıtılmayan geçersiz tıklama verileri, hesabınızın Kampanyalar sekmesinde bulunmaktadır.



PARTNER AJANS İLE ÇALIŞMANIN AYRICALIKLARINDAN YARARLANIN

Google İş Ortağı rozetine eklenen özellik, işletmelerin kendi özel ihtiyaçları için doğru iş ortağı ajansı belirlemesine yardımcı olmak için tasarlandı. Google Premier İş Ortağı ajanslar, Arama, Mobil, Video, Görüntülü Reklamlar, Alışveriş Reklamları, Google Analytics IQ, Mobil Siteler ve Dijital Satış olmak üzere 8 alanda uzmanlık kazanabiliyor. VipotReklam tüm uzmanlıklara sahip sayılı ajanslar arasındadır. Vipot’un Oyunu değişitiren reklam çözümleri ile daha verimli kampanyalar elde edin.


Reklamlarınızı Google Ürün Uzmanlarımız Yönetsin!

Doğru reklam ve doğru reklam stratejeleri ile daima kazanın reklamınız ilk sayfada ve üst konumda olsun bütçeniz daha düşük harcamalar yapsın ürün uzmanlarımız ile hemen görüşme planlayın!

HEMEN ARAYIN

Etiketler
google saldırı
google saldırı engelleme
ads saldırı engelleme
google ads saldırı engelleme
reklam saldırı engelleme
Google ADS Saldırı Önleme
Adwords Sahte Tıklamalar ve Engelleme Yöntemleri
Ads Saldırı Engelleme Google Ads Sahte Tıklama Engelleme
Google Adwords Bot Saldırısı Engelleme
Ads saldırı engelleme
Google Ads IP engelleme
Adwords tıklama Botu
ads saldr engelleme
google reklam ajansı
google reklam ver
google partner ajansı
reklam ajansı
dijital ajans
Be İn Digital