Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Yeni Başlayanlar İçin Youtube Reklamları - Youtube'da Nasıl Reklam Verilir
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
18 Temmuz 2022, Pazartesi
Yeni Başlayanlar İçin YouTube Reklamları - YouTube'da Nasıl Reklam Verilir
YouTube reklamları , YouTube'da öne çıkan reklamlardır . YouTube reklamları videolarda, ana sayfada, aramalarda veya kanallarda görüntülenebilir.
Yeni Başlayanlar İçin YouTube Reklamları - YouTube'da Nasıl Reklam Verilir

Youtube Reklamcılığı Nedir?

Google Ads aracılığıyla yapılan YouTube reklamcılığı, kullanıcı erişiminizi en üst düzeye çıkarabilmeniz için video içeriğinizin YouTube'da veya arama sonuçlarında reklamını yapmanın bir yoludur. Bu, sizin videonuz, bir kullanıcı başka birinin videosunu görüntülemeden önce oynatılıyor veya insanların tamamını izlemesi için YouTube arama sonuçlarında gösteriliyor olabilir.

YOUTUBE REKLAM KILAVUZU

Youtube, Google’dan sonra en çok ziyaret edilen ikinci web sitesidir. Bu yüzden platformda reklam vermek çok faydalı olacaktır. Youtube reklam çeşitleri, marka bilinirliği oluşturmanın ve marka bilinirliği artırmanın güzel bir yoludur.

Yalnızca sosyal medya platformu değil, aynı zamanda arama motoru olarak da ilgi görmektedir. Bunun yanı sıra platform farklı pazarlama hedeflerine farklı şekillerde uyan birden çok reklam biçimleri sunmaktadır. Kapsamlı bir pazarlama stratejisiyle Youtube reklamlarından kaçınılamaz. Bu yüzden platformla çok fazla kişi etkileşim halinde oluyor. Başarılı Youtube Reklamları için size yol gösteriyoruz.

YAZIMIZ İÇERİĞİNDE NELER VAR

  1. YouTube Reklamlarınız için mükemmel içeriği oluşturun
  2. YouTube Reklamları içeriği için beş yol gösterici ilke
  3. YouTube Reklamları için reklam biçimi
  4. YouTube Reklam biçimleri
  5. Pazarlama stratejiniz için doğru YouTube Reklamları biçimi
  6. YouTube reklamları yayınlayın
  7. Başarılı video reklamlar için YouTube Ads stratejisi
  8. YouTube Reklamlarıyla İlgili Sonuçlar

1 - Youtube Reklamlarınız İçin Mükemmel İçeriği Oluşturun

YouTube reklamlarını platformunuza yerleştirmeden önce doğru içeriği oluşturmanız gerekir. Reklamınızı yayınlamaya başlamadan önce, görüntülemek istediğiniz reklam biçimini ve reklamınızın tam olarak kime ulaşmasını istediğinizi dikkatlice düşünmeniz gerekir. Sonraki bölümde, hangi reklam biçiminin sizin için doğru olduğu açıklanmaktadır. Bu nedenle, YouTube reklamları için yetişkinlere uygun bir içerik planı oluşturmanız gerekir. Bu, genel içerik planınızın bir parçasıdır ve hedef kitleniz ve kurumsal değerlerinizle tutarlı olmalıdır. Marka veya ürün satın alma amacınızı artırmak, markanızın bilinirliğini ve erişimini artırmak için YouTube reklamlarını kullanabilirsiniz. En önemli şey, reklam döneminde kullanıcının dikkatini çekmektir. Örneğin, bir web sitesini ziyaret etmek, ürünü incelemek veya bir şeye kaydolmak için. Aşağıdaki üç içerik türü, şirketin değerlerine ve izleyici eğilimlerine bağlı olarak kullanıcının dikkatini çekebilir:

İlham veren içerik: İzleyicilere duygusal ve alakalı hikayelerle ilham verin.

Bilgilendirici İçerik: Yararlı ve değerli bilgileri hedef kitlenizle paylaşın.

Eğlenceli İçerik: İzleyicileri şaşırtın, onları güldürün ve sansasyonel içerikler paylaşın.

Hedef kitlenize hitap edecek içerik türüne karar verdikten sonra, onu nasıl oluşturacağınızı düşünmeniz gerekir. Bunun için üç seçenek var. Kendi YouTube reklam içeriğinizi oluşturabilir veya ortaklaşa oluşturabilirsiniz. Son olarak, mevcut içeriği de içerik olarak kullanabilirsiniz. YouTube reklamınız için içerik oluşturduktan sonra bile onu doğru şekilde kullanmanız gerekir.

Youtube Reklamları İçeriği İçin Yol Gösterici 5 İlke

  1. Çözmekte olduğunuz sorunu anlayın
  2. Reklamlarla kime ulaşmak istediğinizi öğrenin
  3. Markanızı YouTube'da tanıyın
  4. Rakipler hakkında bilgi edinin
  5. YouTube reklamlarının başarısının nasıl görüneceğini bilin


    google reklam verme

    Google Ads ile doğru kullanıcılara ulaşın

    Reklam Yönetimi Teklifi Alın

    Veya hesabınızı oluştururken yardım almak için bizi arayın.

    0544 951 65 33 

     

     

 

YouTube Reklam Türleri & Biçimleri

YouTube, reklamverenlere üç temel reklam biçimi sunar. Bunlardan biri atlanamayan yayın içi reklamlar, TrueView reklamları (YouTube Keşif Reklamları gibi) ve görüntülü reklamlardır. Her reklam biçimi, çeşitli pazarlama amaçları için kullanılmaktadır.

Atlanamayan YouTube yayın içi reklamları

YouTube'un atlanamayan reklam biçimi, Avrupa dahil belirli bölgelerde 15 saniyeye veya 20 saniyeye kadar olabilir. Birçok reklamveren, atlanamayan reklamlar sunmayı tercih etmektedir. Seçeneği belirtirseniz, kullanıcıların çoğu reklamı atlayacaktır.

Atlanamayan reklamlar, asıl videodan önce, video sırasında ve sonrasında oynatılacaktır. Bu yüzden, bu tür reklamlar kullanıcılar arasında fazla popüler değildir. Ancak, bu reklamlar aynı zamanda marka bilinirliğini artırmaya da yardımcı olur.

Ayrıca, uzun reklamlar yalnızca pasajı değil, tüm pazarlama mesajlarını sunabilir. Ayrıca bu reklamlar tüm cihazlara yayınlanır, böylece kullanıcılarınıza her an her yerde ulaşır ve marka bilinirliğinizi artırırsınız. Faturalandırma, 1000 gösterim başına fiyat olan BGBM'ye dayalıdır.

YouTube Tampon Reklamları

YouTube'deki Bumper reklamlarlar'da atlanamayan yayın içi reklam türlerindendir. Bunlar video oynatılmadan hemen önce, oynatılırken veya oynatıldıktan sonra yerleştirilmektedir. Bir YouTube tampon reklamın uzunluğu max 6SN kadar olmalıdır.

Tampon Reklam türü, kullanıcıların atlayamayacağı kadar kısadır. Bu nedenle özellikle marka bilinirliği ve yüksek erişim elde etmek için uygundur. YouTube Bumper reklamları, platformda bulunan tüm cihazlarda oynatılmaktadır. Kısacası bu reklamlar mobil cihaz, bilgisayar, oyun konsolu ve TV kullanıcılarına ulaşabilir. Reklam süresi kısaltılmıştır bu yüzden etkin kullanılmalıdır. Bu YouTube reklam biçimi, 1000 gösterim başına fiyat olan BGBM kullanılarak ödeme yaparsınız.

Başarılı Tampon Reklam için İpuçları:

1.Ürün ve hizmeti olabildiğince kısa ve net bir şekilde sunun.
2.Tanıtım videoları ile duygularınızı ifade edin ve dikkatinizi çekin.
3.Kullanıcıların videoya tıklayarak erişebilecekleri ek içeriğe dikkat çekin.

Atlanabilir YouTube Yayın İçi Reklamları ve TrueView Reklamlar

Platformdaki atlanabilir reklamlar, kullanıcıların 5 saniye sonra bunları atlamasını sağlar. Ayrıca platformda bulunan tüm cihazlarda oynanır. Bu, tüm kullanıcılara ulaşmanızı sağlar. Atlanabilir YouTube reklam biçimleri videodan önce, ortada ve videodan sonra oynatılır. Tüm TrueView reklamları için zaman sınırı yoktur. Bunun için optimum uzunluk 12 ila 15 saniyedir.

Reklamınız için yalnızca kullanıcı reklamınızı 30 saniyeden fazla görüntülediğinde veya etkileşimde bulunduğunda ödeme yaparsınız. Kullanıcı reklamı atlarsa, herhangi bir ödeme yapmanız gerekmiyor. YouTube'un TrueView ödeme yöntemi, reklamverenlerin yalnızca kullanıcı reklamla gerçekten etkileşim kurduğunda reklamlar için ödeme yapmasına olanak tanımaktadır. Platform, farklı pazarlama hedeflerini karşılamak için birçok TrueView YouTube reklam biçimleri sunar.

YouTube Keşif Reklamları

YouTube keşif reklamları, TrueView reklamlarının bir diğer parçası olmaktadır ve Google arama reklamları gibi organik arama sonuçlarının üzerinde görünür. Videonuz arama sorgunuzla ilgili görünüyorsa, bir keşif reklamı olarak görünür. Kullanıcıların videolarını aktif olarak etkinleştirmeleri gerekmektedir. Bu YouTube reklam biçimi de bir TrueView reklamıdır.

Discovery Ads formatı, üç satır metin ve bir küçük resimden oluşur. Discovery reklamları, Google Görüntülü Reklam Ağı'ndaki uygulamalarda, oyunlarda ve videolarda da oynatılır. Ancak, bu tür bir reklam bazen yanlış gidebilir. Özellikle video, arama sorgunuz için uygun değilse

Görüntülü Reklamlar

Platform, çeşitli video YouTube reklam biçimlerinin yanı sıra videonun üstünde yer paylaşımlı banner'lar veya sağda resim reklamlar şeklinde reklamlar sunmaktadır. Fakat, yer paylaşımlı reklamlar yalnızca bilgisayarınızda oynatılabilmektedir ve bu görüntülü reklamlar Google Görüntülü Reklam Ağı'ndaki ortaklara sunulmaktadır.

Bu YouTube reklam biçimi, videonun içeriği reklamın konusuyla eşleştiğinde oynatılıyor. Örnek olarak, kozmetik ürünleri satıyorsanız ve video yüz bakımı veya makyajla ilgiliyse, bir görüntülü reklam görürsünüz. Ayrıca konuyu kendiniz belirleyebilir veya reklamınızda görünüp görünmediğine bakılmaksızın içeriği hariç tutabilmektesiniz.

Pazarlama stratejiniz için doğru YouTube Reklamları biçimi

Bir tanıtım videosu oluştururken, pazarlama hedeflerinizi önceden bilmeniz gerekir. YouTube reklamlarıyla potansiyel müşteriler oluşturmak istiyor musunuz? Yoksa markanızın daha iyi tanınmasını ve daha erişilebilir olmasını mı istiyorsunuz?

Video YouTube reklam formatı ile bireysel pazarlama hedeflerinize her zaman ulaşabilirsiniz. Örnek olarak Bumper reklamlar, daha fazla erişim elde etmek ve marka bilinirliğini artırmak için tasarlanmıştır.

YouTube Keşif Reklamları ise satın alma amacını ve işletme ilgisini artırmak için idealdir. Görüntülü reklamcılık ise kullanıcı etkileşimini artırabilir. Fakat en önemlisi, seçtiğiniz YouTube reklam biçimi ne olursa olsun, reklamlarınız her zaman yüksek kalitede olmalı, pazarlama hedeflerinizi karşılamalı ve her zaman kullanıcıları çekmelidir.

YouTube Reklamları Nasıl Yayınlanır?

YouTube reklamınızı yerleştirmek için şirketin öncelikle reklam videosunun yükleneceği bir YouTube kanalına ihtiyacı vardır. Reklamınız yüklendikten sonra, YouTube reklamınızı Google Ads hesabınızdan yayınlayabilirsiniz.

YouTube'da reklam vermek için dört şeye ihtiyacınız var:

  • Bir YouTube kanalı
  • Google Ads Hesabı
  • Bir veya daha fazla video reklam
  • Bir veya daha fazla video kampanyası oluşturun

İlk olarak, reklamınızın kampanya türünü ve amacını belirlemeniz gerekir. YouTube reklamlarını yayınlamaya başlamak için yapmanız gereken ilk şey, Google Ads hesabınızla yeni bir kampanya oluşturmaktır. Bunu yapmak için + işaretini ve ardından Yeni Kampanya Oluştur'u tıklayın. Ardından, aralarından seçim yapabileceğiniz bir dizi kampanya hedefi göreceksiniz. Video reklamlar, bir reklamda hemen hemen her amaç için kullanılabilir. Aşağıdaki hedeflerden birini seçebilirsiniz:

  1. Satış
  2. Müşteri adayları
  3. Web sitesi trafiği
  4. Ürün ve marka satın alma hazırlığı
  5. Marka bilinirliği
  6. Uygulama Reklamcılığı
  7. Hedefsiz kampanya

Sonraki adım, kampanyanıza bir ad vermek ve tercih ettiğiniz YouTube reklam biçimini seçmektir. Çeşitli reklam biçimlerini zaten  ayrıntılı olarak ele aldık. Reklamınız için doğru biçimi seçtikten sonra, reklam kampanyanıza bütçe ayırmanız gerekir. Bütçeler günlük veya kampanya bazında belirlenebilir. YouTube reklamlarının nasıl sunulacağını da seçebilirsiniz. Varsayılan olarak, reklamlarınız gün boyunca eşit olarak gösterilecektir. Reklamlarınızı gün boyunca eşit olarak yayınlamak yerine hızlı teslimatı tercih edebilirsiniz. Bundan sonra, YouTube reklamlarının oynatılması mümkün olduğunca hızlı bir şekilde artacaktır. Bu, özellikle video reklamlar son dakika haberleri veya trendler olduğunda ilginçtir.

Bütçenizi ve gönderi türünüzü belirledikten sonra YouTube reklamlarının videolarınızda mı yoksa YouTube aramalarında mı görüneceğini belirleyebilirsiniz. Konum altında, reklamınızın nerede ve nerede görüneceğini belirtin. Aynı zamanda  belirli yerleri ayrı tutabilirsiniz. Reklamlarınızın görüneceği işletim sistemini, cihaz modelini ve mobil ağı da belirtebilirsiniz.

Başlangıç ​Zamanı, Bitiş Zamanı ve Reklam Zamanı bölümlerinde kampanyanın süresini ve kampanyanın ne zaman sunulacağını belirtebilirsiniz. Video reklam tasarımı altında, reklam grubunuza ad verebilir, YouTube reklamınıza bir bağlantı ekleyebilir ve Yayın İçi  veya Keşif Reklam biçimini seçebilirsiniz. Discovery YouTube reklamı yayınlamayı seçseniz bile, reklamınıza bir başlık ve kısa bir açıklama eklemeniz gerekir.

Her bir reklam sunumu için ödemek istediğiniz tutarı belirtin. Bunu hedefleme bölümü takip eder. Burada hedef kitlenin ilgi alanlarına ve satın alma davranışına göre hedef kitleyi tanımlarsınız. Gelişmiş hedefleme, reklamınız için ek anahtar kelimeler ve konular tanımlamanıza da olanak tanır. Ayrıca, markanızla daha önce iletişim kurmuş olan kullanıcılar için yeni bir yaklaşım belirleyebilirsiniz. Bu şekilde verimli yeniden pazarlama da yapılabilir.

Son olarak, YouTube reklam kampanyanızı başarıyla başlatmak için Bitir'i tıklayın. Ancak bunun için Google Ads hesabınızın zaten YouTube kanalınıza bağlı olması gerekir.

Başarılı video reklamlar için YouTube Ads stratejisi

KPI rakamlarını ve hedeflerini tanımlayın

YouTube reklamcılığının başarılı olması için  YouTube reklam kampanyanızı uygun şekilde hazırlamak ve optimize etmek için aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey vardır. Bunu yapmak için önce metrikleri ve hedefleri tanımlamanız gerekir. Video reklamlara ilişkin tüm metrikleri Google Ads hesabınızın Raporlar sekmesinde görebilirsiniz.

Görünüm, reklamınızı kaç kişinin ve ne kadar süredir gördüğünü gösterir. Beğeniler, Paylaşımlar ve Görüntülemeler altında, YouTube reklamlarının hedef kitlenizde nasıl yankı uyandırdığını görebilirsiniz. Kitle puanları veya reklamınızı tamamen görüntüleyen kullanıcı sayısı da kampanyanızın ne kadar iyi olduğunu gösterir. Dönüşümler, YouTube reklam kampanyanızın gerçekten potansiyel müşteri oluşturup oluşturmadığını gösterir.

Kampanya hedeflerinizle uyumlu belirli hedefler belirlemek için bu metrikleri kullanın. Tüm metriklerin tüm kampanya hedefleriyle eşit derecede alakalı olmadığını unutmayın. Bu metrikleri izleyin ve kampanyanızı gerektiği gibi ayarlayın ve düzenleyin.

Bilgi kartlarını kullanın

YouTube videosunun sağ üst köşesine küçük bir "i" ekleyerek video hakkında daha fazla bilgi ekleyebilirsiniz. Ayrıca bilgi kartlarınızı, yalnızca kullanıcılar YouTube reklamlarıyla gerçekten etkileşim kurduğunda görünecek şekilde planlayabilirsiniz. Reklamı yapılan ürünlere, farklı URL'lere veya videolara bağlantı vererek daha fazla potansiyel müşteri ve trafik oluşturun.

Harekete geçirici mesaj kullanın

Bir YouTube reklamı yerleştirdiğinizde, URL'ye bağlanan bir harekete geçirici paylaşım oluşturabilirsiniz. Açılış sayfalarına, bilgi sayfalarına, ürün sayfalarına veya diğer sayfalara bağlantılar. Bu sayede kullanıcılarınıza markanız hakkında daha fazla bilgi sağlayabilirsiniz.

Kitlenizi özelleştirin

Markanızla çok fazla etkileşime giren kullanıcılara YouTube reklamları göstermenin yanı sıra hedef kitlenizi de hedeflemeniz gerekir. Özellikle uzun bir süre boyunca bir kampanya oluşturduysanız bunu yapmanız gerekir. Bu durumda, bütçenizi videolarınızı düzenli olarak izleyen kullanıcılara ayırmamak için Google Ads hesabınızda yeni bir kitle oluşturmanız gerekir. Bu aynı zamanda negatif yeniden pazarlama olarak da bilinir.

Bunu yapmak için Google Ads hesabınızın Yeniden Pazarlama sekmesinde yeni bir hedef grup oluşturmanız gerekir. Daha önce kanalı işleten veya tanıtım videosunu izlemiş olan kullanıcılar hariç tutulur.

YouTube Reklamlarıyla İlgili Sonuçlar

Başarılı bir YouTube reklamı için akılda tutulması gereken birkaç şey vardır. Bu nedenle, YouTube reklam kampanyanızı önceden planlamanız gerekir. Bu, genel pazarlama stratejinizin bir parçası olmalıdır. Kampanyanızın belirlediğiniz hedeflere ulaşmasını sağlamak için aklınızda bulundurmanız gereken şeyler:

  1. En iyi içeriği tanıtan bir içerik planı oluşturun
  2. Pazarlama hedeflerinize uygun reklam biçimini belirleyin
  3. Kampanya hedeflerinize göre hedef kitlenizi ve metriklerinizi belirleyin
  4. YouTube reklam kampanyalarında değişiklik yapın
  5. Reklamınızın tasarım potansiyelini en üst düzeye çıkarın



PARTNER AJANS İLE ÇALIŞMANIN AYRICALIKLARINDAN YARARLANIN

Google İş Ortağı rozetine eklenen özellik, işletmelerin kendi özel ihtiyaçları için doğru iş ortağı ajansı belirlemesine yardımcı olmak için tasarlandı. Google Premier İş Ortağı ajanslar, Arama, Mobil, Video, Görüntülü Reklamlar, Alışveriş Reklamları, Google Analytics IQ, Mobil Siteler ve Dijital Satış olmak üzere 8 alanda uzmanlık kazanabiliyor. VipotReklam tüm uzmanlıklara sahip sayılı ajanslar arasındadır. Vipot’un Oyunu değişitiren reklam çözümleri ile daha verimli kampanyalar elde edin.


Reklamlarınızı Google Ürün Uzmanlarımız Yönetsin!

Doğru reklam ve doğru reklam stratejeleri ile daima kazanın reklamınız ilk sayfada ve üst konumda olsun bütçeniz daha düşük harcamalar yapsın ürün uzmanlarımız ile hemen görüşme planlayın!

HEMEN ARAYIN

Etiketler
youtube reklam verme
youtube reklam nasıl verilir
youtube reklam verme ücreti
youtube reklamları
youtube reklam kılavuzu
youtube reklam ver
youtube reklam işe yararmı
youtube reklamcılığı
youtube reklamlar eksi
youtube reklamlar nedir
youtube reklam turleri
youtube reklam fiyatlar 2022
youtube atlanamayan reklamlar
Youtube reklamları nedir
Youtube Reklamcılığı
Youtube'da reklam
reklam ajansı
dijital pazarlama ajansı
dijital ajans
YouTube Ads for Beginners: How to Advertise on YouTube
youtube reklam rehberi
Youtube Reklam Verme Ayrıntılı Rehber
Youtube'a Reklam Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Be İn Digital