Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Yeniden Web Site Tasarımı Ve Güncelleme
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
21 Temmuz 2022, Perşembe
Yeniden Web Site tasarımı ve Güncelleme
Dijital ve zaman değişiyor. Rakipleriniz büyüyor. En iyi satış ve pazarlama yatırımı statünüzü korumak için web sitenizin uyum sağlaması ve büyümesi gerekir. Ancak bir web sitesinin güncellenmesi veya tamamen yeniden tasarlanması gerekip gerekmediğini nasıl anlayabilirsiniz?
Yeniden Web Site tasarımı ve Güncelleme

ESKİ WEB SİTENİZİ GÜNCELLEME VE YENİLEME

Web sitesini güncellemek, odanıza başka bir çarşaf veya yastık satın almak gibidir. Çoğunlukla basit, hızlı ve çalışması için herhangi bir özel kaynak gerektirmiyor. Web sitesi güncellemeleri, iş, müşteri ihtiyaçları veya teknolojideki küçük değişiklikler tarafından tetiklenebilir ve acil olmayabilir.

WEB SİTESİNİ GÜNCELLEMEK İÇİN 5 NEDEN

  1. Arama motoru optimizasyonu

Google'ın algoritmasındaki her değişiklik için eksiksiz bir web tasarımı delilik! Ancak, üst sıralarda yer almak için web sitenizin mevcut SEO en iyi uygulamalarına uyum sağlaması gerekir. İçeriğinizi optimize etmek için sık güncellemeleri takip etmek her zaman iyi bir fikir olacaktır.

  1. Yeni işletme logosu

İşletme logosunu güncellerse, kesinlikle site çapında bir güncellemede uygulamak istersiniz. Fakat renk paletleri ve yazı tipleri gibi diğer marka değerleri etkilenmediği sürece yeniden tasarım gerekli değildir.

  1. İşletmenize yeni eklemeler

WordPress web sitelerinin güzelliği, kullanıcı dostu CMS'de yatıyor. Tüm sitenizi yeniden tasarlamak zorunda kalmadan varolan sayfa şablonlarını kullanarak sitenize kolayca yeni hizmetler, ekip üyeleri, blog gönderileri (ya da organik trafiği artırmak için tüm yeni blog bölümleri) ekleyebilirsiniz. Bu sebeple tüm web geliştirmeleri için WordPress kullanmaktayız.

  1. Promosyon ya da eski içerik

Bu kez de WordPress yardımcı olacaktır. Ana sayfanızda işletmenizin başka bir yönüne odaklanmak istediğiniz bir tanıtım videosu ve ilgili CTA’lar olabilir. Veya bu yıl sizin 10. yıl dönümünüz olabilir. Sitenizin genel tasarımı etkilenmeden küçük içerik parçaları değiştirilebilir.

  1. Kullanıcı deneyimini iyileştirin

Ziyaretçilerin sitenizde daha hızlı ve daha kolay şekilde gezinmesine yardımcı olan basit değişiklikler arasında alakalı içerik önermek, menülerde ufak değişiklikler yapmak ve içeriğinize arama filtrelerini eklemek yer alır. WordPress ile bunların hepsi basit web sitesi güncellemeleridir.

Web sitesini yeniden tasarlamak, web sitesini güncellemekten oldukça farklıdır. En baştan bir web sitesi tasarlamaya benzer şekilde, tekrardan tasarım bir kullanıcı araştırması ve keşif toplantısı ile başlamakta, içerik ve dijital stratejiler oluşturmaktadır. Komple web tasarım ve geliştirme sürecinden geçer.

YENİDEN WEB SİTESİ TASARLAMAK İÇİN 5 NEDEN

    1. Güncel olmayan web sitesi

Web sitelerinin tekrardan tasarlanması için başvurulmasının en büyük sebeplerinden biri uzun zamandır güncel olmamasıdır. Siteniz eski görünüyorsa, memnuniyetsiz bir kullanıcı deneyimi yaşıyorsanız, yavaş yükleniyorsa ya da varolan bir site gibi gelmiyorsa sitenizi yenileme zamanı gelmiş demektir.

  1. Tam yeniden markalama

Bir birleşme, satın alma ya da yalnızca işletmenizin görünümünü değiştirme olsun, tekrardan markalaşma çoğunlukla web sitesinin tamamen yeniden tasarlanmasını gerektiriyor. Tekrardan markalama genelde logolar, renkler, yazı tipleri ve diğer stil öğeleri ile ilgilidir.

  1. Eski teknoloji

Web siteniz varolan iş modelinizi ve markanızı yansıtmakta olabilir, fakat teknoloji eskiyse bir işe yaramaz. Google'ın mobil önceliği, tamamen duyarlı bir mobil deneyim sunmayan web sitelerinin cezalandırılabileceği anlamına gelmektedir. UX tasarım değişiklikleri mobil navigasyondaki iyileştirmeler, web sitesi performansı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

  1. MarTech entegrasyonları

Web sitenize biraz pazarlama teknolojisi eklemeniz gerekiyorsa, onu tekrardan tasarlamanız gerekecektir. WooCommerce gibi bir e-ticaret platformunu entegre etmek web geliştiricileri için kolaydır, fakat bir alışveriş deneyimi eklemek sitenizin gezinmesini, açıklamasını ve yapısını değiştirmektedir

  1. Dijital strateji makyajı
  2. Mobil uyumluluk
  3. SEO
  4. Kullanıcı Dostu olmaması

Dijital bir stratejiyi ya da daha önce var olmayan bir stratejiyi katmak, yüksek oranda siteye ve içeriğe bağlıdır. Çok fazla değişiklikler için tekrardan tasarım gerekebilir. İçerik pazarlaması, sosyal medya, reklamcılık ve SEO stratejileri, web sitenizi etkileyen hareketli parçalardan biridir. Çok büyük değişiklikler, içeriğe ve tasarımına yeni yaklaşım gerektirebilmektedir.

Yeniden tasarlamak kulağa çok iş gibi geliyor ve öyle de. Bununla birlikte, işletmeniz kalite ve performans sinyalleriyle iyileştirilmiş sıralamalardan, çoğalan trafik ve geri dönüşümlerle büyüme sıçramalarından ve iyileştirilmiş marka hikayesi anlatımıyla artan marka bilinirliğinden faydalanabilecektir.

Müşterilerle genellikle uzun vadeli olarak etkileşim kurar, devamlı olarak kullanıcı davranışını ve analizini gözden geçirir ve sayfaları, içeriği, teknolojiyi, SEO'yu ve diğer önemli hususları veri odaklı bir şekilde güncellemek için işletmelerle birlikte çalışırız.

Sizde web sitenizi yeniden tasarlamak ya da güncellemek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Be İn Digital