Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Online İşinizde Başarılı Olmak İçin İhtiyacınız Olan 7- E-Ticaret Aracı
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
30 Temmuz 2022, Cumartesi
Online İşinizde Başarılı Olmak İçin İhtiyacınız Olan 7- E-Ticaret Aracı
Başarısız e-ticaret girişimcilerinin yaptığı en büyük hatalardan biri, bir web sitesini başlatmaya zorlamak veya acele etmektir. Web sitenizi başlatmak için yalnızca bir şansınız var ve bunu mahvedemezsiniz. Alan adınızı satın almak ve bir tür "Yakında Gelecek" sayfası açmak sorun değil, ancak önemli bir temel çalışma (SEO, içerik pazarlaması , sosyal medya , ücretli reklamcılık vb.
Online İşinizde Başarılı Olmak İçin İhtiyacınız Olan 7- E-Ticaret Aracı

Başarılı Bir E-Ticaret İşine Nasıl Başlanır?

E-ticaret işini nasıl kuracağınız sorulduğunda, muhtemelen aşağıdaki faktörler akla gelir:

  • Harika web sitesi tasarımı
  • Birinci sınıf müşteri desteği
  • Yüksek kaliteli bir ürün resmi
  • Benzersiz satış önermesi

ONLİNE İŞİNİZDE BAŞARILI OLMAK İÇİN İHTİYACINIZ OLAN 7 E-TİCARET ARACI

Hepsi bir arada web sitesi oluşturucu, analiz eklentisi veya alışveriş sepeti yazılımı olsun, e-ticaret araçları dünya çapında e-ticaret mağazalarının başarısının ayrılmaz bir parçası olmuştur.

Bu araçlar yalnızca online mağazanızın sıkıntısız çalışmasına yardımcı olmakla kalmaz. Aynı zamanda bu şirketlerin büyümesine, tüketici talebini karşılamasına ve kendilerini rakiplerinden farklılaştırmasına yardımcı olur.

E-ticaret araçları nelerdir?

E-ticaret araçları, işletme sahiplerinin online mağazalarını yönetmelerine yardımcı olan uygulamalar, platformlar ve eklentiler gibi yazılım bileşenleridir.

Birçok türde e-ticaret aracı vardır, ancak tümünün ortak bir amacı vardır. Bir e-ticaret mağazasını çalıştırma ve büyütme sürecini düzene sokmak ve otomatikleştirmekle ilgilidir.

Örnek olarak sürükle ve bırak web sitesi oluşturucuları, envanter yönetimi yazılımını ve analiz araçları verilebilir.

Neden e-ticaret araçları önemlidir?

Mobil uygulamalar ve alışveriş sepetleri gibi yazılımları sıfırdan oluşturmak zaman alıcı ve maliyetli olacaktır. Ancak, sağlam bir e-ticaret araçları seti ile süreçlerinizi düzene sokabilir, online mağazanızı verimli şekilde yönetebilir ve maliyetleri ucuz tutabilirsiniz. Bazı kullanışlı özellikler şunlardır:

  1. Online mağazalar oluşturmak ve barındırmak için araçlar: E-ticaret araçları, kelimenin tam manasıyla herhangi bir online mağazanın bir bileşenidir. E-ticaret platformları çoğunlukla estetik açıdan çekici online mağazalar oluşturmak için web sitesi oluşturucular ve alışveriş yapanların sitenizi ziyaret etmesine ve alışveriş yapmasına olanak tanıyan web barındırma hizmetleri gibi araçlar sağlar.
  2. Analiz raçları: Analiz, online mağazanızın nelerin çalıştığını ve nelerin çalışmadığını görmenize yardım eder. Google Analytics gibi araçlar, temel performans göstergeleri (KPI'ler) gibi göstergeleri izlemek ve kârlılık hakkında bilgi edinmek için kullanılabilir. SEO analizi, arama motoru sıralamalarını ve görünürlüğünü iyileştirerek e-ticaret mağazanıza gelen trafiği nasıl artıracağınızı anlamanıza yardımcı olur.
  3. Günlük işlemler için araçlar: Bir online mağaza çalıştırırken, izlenmesi gereken birçok hareketli parça vardır. E-ticaret işletmesi sahipleri için mevcut en iyi araçlar, mağazanızın günlük operasyonlarını kolaylaştırmaya yardımcı olabilecek araçları içerir. Hem iş süreçlerinin hem de şirket gereksinimlerinin dikkate alındığından emin olun.
  4. Pazarlama Araçları: Pazarlama kampanyaları, e-ticaret web sitelerinin marka kimliği oluşturulmasına, trafik çekmesine ve olası satışları tekrarlayıcılara dönüştürmesine yardımcı olmaktadır. Doğru pazarlama araçlarıyla online işletmeler, kampanyalarının etkinliğini izleyebilir, içerik oluşturmayı otomatikleştirebilir ve e-posta, sosyal medya veya kendi blogları vasıtasıyla online alışveriş yapanlarla ilişkilerini geliştirebilir.
  5. Müşteri Hizmetleri Araçları: PwC Müşteri Deneyimi Raporuna göre, iyi müşteri hizmeti, haber bültenlerine abone olma ve tekrarlanan alışveriş yapma ihtimali fazla olan müşterileri cezbeder. Online mağaza, alışveriş yapanlarla ilgilenmek ve müşteri yolculuğunun her adımında onları desteklemek için müşteri hizmetleri araçlarıyla donatılmıştır.

7  E-TİCARET ARACI

E-ticaret web sitenizi oluşturmanın, yönetmenin ve iyileştirmenin birçok yolu bulunmaktadır. En sık kullanılan 7 e-ticaret araçları şunlardır:

  1. E-ticaret platformu

Bir online mağaza oluşturmanın birinci adımı, doğru e-ticaret platformunu seçmektir. E-ticaret platformu temel olarak e-ticaret mağazalarının ürün sayfalarından sipariş işlemeye kadar temel ihtiyaçlarını karşılamak için kullandıkları yazılımlardır. Örnek olarak:

Wix: Wix, web siteniz için bir sürükle ve bırak web sitesi oluşturucusu sağlar. Bir e-ticaret platformu olarak Wix, temel konuları kapsamaktadır: kişiselleştirilebilir şablonlar, web barındırma, alan kaydı. Özellikler aynı zamanda sipariş takibi ve online ödemelerin kabul edilmesini içermektedir. Analitik araçları ve sağlam envanter yönetimi gibi çok daha  gelişmiş özellikler, ek eklentilere yatırım yapmanızı ya da farklı bir e-ticaret platformu seçmenizi gerektirir.

Big Cartel: Big Cartel, sanatçılar ve yaratıcılar için özel olarak oluşturulmuş bir e-ticaret platformudur. E-ticaret araçları söz konusu olduğunda, Big Cartel kişiselleştirilebilir şablonlar, alan kayıtları ve bazı temel pazarlama araçları sağlar. Online bir iş kurmak için iyi bir yerdir, fakat büyümek için iyi bir yer değildir. Ödemeler ve entegrasyonlar sınırlıdır ve fiyatlar tek seferde satılan ürün sayısına bağlıdır.

  1. İçerik oluşturma

E-ticaret web siteleri için içerik oluşturmak, görünürlüğü artırmanın güçlü bir yoludur.

gibi e-ticaret araçları sayesinde oldukça kolaydır.

Canva: Canva, deneyimi az olan ya da hiç deneyimi olmayan ekiplerin estetik açıdan çekici tasarımlar oluşturmasına yardımcı olan bir e-ticaret aracıdır. İster marka kimliğinizi tasarlıyor olun ister online mağazanız için destek görselleri oluşturuyor olun, Canva'nın sürükle ve bırak araçları, iyi tasarlanmış varlıkları oluşturmayı ve paylaşmayı kolaylaştırmaktadır.

WordPress: Bütün e-ticaret web sitelerinin kendi bloglarına ihtiyacı yoktur. Fakat bunu yapanlar için WordPress gibi içerik yönetim sistemleri yardımcı olabilir. WordPress, müşteri ilişkileri kurmak ve sürdürmek, markanızı oluşturmak ve düzenli trafik oluşturmak için blog stratejisi oluşturmanıza yardımcı olur.

  1. İletişim ve iç organizasyon

E-ticaret araçları ayrıca online işletmelerin iç işleyişine de yardımcı olur. Bu, ortak çalışanlarla iletişim kurabilmek adına ayrılmış bir alandan proje yönetimi görevlerini kolaylaştıran bir platforma kadar her şey anlamına gelir.

Slack: Slack, sizin ve çalışanlarınızın gerçek zamanlı olarak birbirinizle sohbet etmenize olanak tanıyan, çalışanlar için özel olarak oluşturulmuş bir mesajlaşma platformudur. Bu, özellikle Slack ekiplerin günlük görevlerini organize etmesine, yönetmesine ve iletmesine izin verdiğinden, uzaktan çalışanların üretkenliğini artırabilir.

Coda: Coda, işinizin farklı yönlerini yönetmek için kullanabileceğiniz güçlü bir üretkenlik aracıdır (pazarlama takvimlerini ve takip belgelerini düşünün). Hem gelişmiş düzenleme hem de özelleştirme ile projelerinizi düzenlemek için mükemmel bir araçtır.

Pazartesi.com: Pazartesi.com, iş akışlarını otomatikleştiren ve iş süreçlerini sadece bir yerde merkezileştiren esnek ve kişiselleştirebilir bir proje yönetimi aracıdır. Online mağazalar, envanter yönetimini izlemek, temel ölçümleri izlemek ve daha fazlası için Monday.com'u kullanabilirler.

  1. Satış ve lojistik

Dağıtım ve lojistik, online ticaretin önemli parçalarıdır. Bazı e-ticaret platformları bu araçları genel hizmetin bir parçası olarak sunar, ancak bazı bağımsız seçenekler de bulunmaktadır.

Shipwire: Shipwire, direkt satış, perakende ve stoksuz sevkiyat kanalları için siparişleri işleyen küresel bir sipariş karşılama platformudur. Shipwire, lojistik destek sağlamak ve hem yurtiçi hem de uluslararası nakliyeyi sağlamak için mevcut alışveriş sepetleri ve pazar yerleriyle bütünleşir.

Veeqo: Veeqo, e-ticaret web siteleri için hem yerine getirme hem de envanter yönetimi araçları sağlıyor. Gerçek zamanlı envanter güncellemeleri, sipariş yönetimi, raporlama ve tahmin araçları ile işinizin geleceği için tek durak noktası olarak düşünün.

  1. Pazarlama

İçerik pazarlamasından ücretli reklamcılığa kadar çeşitli pazarlama araçları vardır. Seçenekler arasında:

Mailchimp: Mail bülteni güçlü bir e-ticaret aracıdır. Müşterilere güncellemeleri, promosyonları ve diğer bilgileri paylaşmak için direkt bir kanal ve özel alan sağlar. Mailchimp gibi e-posta platformları, e-posta pazarlama kampanyaları oluşturmanıza, göndermenize ve izlemenize yardımcı olarak pazarlama sürecini basitleştirir.

Sürekli İletişim: Sürekli İletişim, e-posta pazarlama hizmetleri için en popüler hepsi bir arada pazarlama aracıdır. Kullanımı kolay platform, online işletmelerin e-posta listeleri oluşturmasına ve yönetmesine ve giden e-postaları izlemesine  yardımcı olduğu için yeni işletme sahipleri için uygundur.

Tampon: Tutarlı bir sosyal medya varlığı oluşturmak, online mağazanız hakkında farkındalık yaratmanın kolay bir yoludur. Buffer, süreci kolaylaştıran, kullanımı kolay bir sosyal medya yönetim platformudur. Online mağazaların sosyal medya platformları ve LinkedIn'deki sosyal medya içeriğini önceden planlamasını sağlayan oldukça basit bir e-ticaret aracıdır.

  1. Analiz

E-ticaret analizi, kullanıcı davranışını, performans eğilimlerini ve yatırım getirisini (ROI) ölçmektedir. Doğru araçlarla bilinçli kararlar verebilir, geliri artırabilir ve maliyetleri azaltabilirsiniz.

Google Analytics: Google Analytics gibi e-ticaret araçları, tekrarlayıcılar hakkında bilgi toplamak ve aşağıdakiler gibi gerçek zamanlı istatistikler hakkında veri toplamak için kullanılabilir: Kaç kişi sitede bulunuyor? Nereden trafik geliyor? Ziyaretçiler ürünü nasıl çalıştırıyor?

Optimizely: Optimizely, A/B testi adı verilen karşılaştırmalı çalışmalarla denemeler yapmanızı ve e-ticaret sitesi ziyaretçilerinize kişiselleştirilmiş, hedefli mesajlar iletmenizi sağlayan bir dijital deneyim platformudur. Pratikte bu, denemenizin etkililiğinin tam bir resmini elde edebileceğiniz ve bu verileri hangi içeriğin dönüştürüldüğünü (hangilerinin dönüştürülmediğini) bulmak için kullanabileceğiniz anlamına gelmektedir.

  1. Müşteri hizmetleri

Online alışveriş yapanların tüm müşteri yolculuğunu destekleyen bir e-ticaret aracı önem taşımaktadır. İdeal olarak, müşterilerinizi koruyan ve yeni müşteriler çeken bir müşteri destek platformuna ihtiyacınız vardır.

Acquire(Edinme): Acquire platformu, online mağazaların yüksek kaliteli müşteri desteği sağlamasına, iş akışlarını kolaylaştırmasına ve müşteri hizmetleri temsilcilerine müşteri bilgileri sağlamasına yardımcı oluyor. Bunu birleşik bir deneyim olarak düşünün. Temsilciler, tüm dijital kanallardaki talepleri tek bir yerde görebilirler ve sorunları daha verimli bir şekilde çözebilirler.

Zendesk: Zendesk, Instagram, Facebook gibi sosyal medya platformları, e-posta ve sohbet gibi farklı kanallardan gelen bütün destek biletlerini yalnızca bir yerde toplayan ünlü bir müşteri destek platformu ve e-ticaret aracıdır.

E-ticaret araçları, online mağazanızın başarısının ayrılmaz bir unsurudur. Uygun e-ticaret araçlarının yardımıyla işletmeler şunları yapabilmektedir:

  • Güzel görünen ve gezinmesi kolay e-ticaret web siteleri tasarlar ve oluşturur
  • Kullanıcı davranışını ölçmek ve e-ticaret sitenizde nelerin çalıştığını görmek için analitik araçlarını kullanın
  • İş akışlarını otomatikleştirir ve günlük operasyonları düzenler
  • Marka kimliği oluşturmak ve müşteri farkındalığını artırmak için pazarlama kampanyaları oluşturun
  • Tekrarlayıcıları teşvik etmek için güçlü müşteri desteği sağlamak

Sonuç olarak, e-ticaret araçları büyümenize ve çevrimiçi işinizi kurmanıza yardımcı olabilir.

UNUTMAYIN E-TİCARET BAŞARILI OLMAK İÇİN BİR ÇOK FAKTÖR VARDIR DOĞRU BİR PAZARLAMA STRATEJİSİ SİZİ PARAYA BOĞABİLİR E-TİCARET SİTENİZ YOK MU? HEMEN BİZDEN TEKLİF ALIN! DOĞRU REKLAMLAR İÇİN BİZE ULAŞIN.

 

Etiketler
e-ticaret
e-ticaret başarılı olmak için araçlar
e-ticaret web sitesi
e-ticaret ajansı
e-ticaret web tasarım
e-ticaret site kurulumu
e-ticaret başarısı
e-ticaret araçları
e-ticaret aracı
e-ticaret içerik oluşturma
e-ticaret pazarlama
Be İn Digital