Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Negatif Seo Saldırılarından Kurtulmanın Yolları
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
2 Ağustos 2022, Salı
Negatif SEO Saldırılarından Kurtulmanın Yolları
Negatif SEO, Google ile itibarınıza zarar vermek ve rakiplerin arama motoru sıralamarını çalmak için web sitenizde kötü amaçlı taktikler kullanmakla ilgilidir. Daha önce, negatif SEO, şüpheli banner reklamları olan bir web sitesini ele geçirmek kadar kolaydı. Fakat şimdilerde negatif SEO’su daha karmaşık hale geldi.
Negatif SEO Saldırılarından Kurtulmanın Yolları

Yazı İçeriği:

  1. Negatif SEO Nedir?
  2. Negatif SEO Örnekleri
  3. Web Sitenizi Negatif SEO Saldırılarına Karşı Güvence Altına Alın
  4. Negatif SEO Saldırılarından Web Sitenizi Kurtarmanın Yolları

Unutmayın siyah şapka kullanmak sizi tespit edilmekten kurtaramaz.

NEGATİF SEO NEDİR?

Bazen "Black Hat SEO" olarak da adlandırılan Negatif SEO, Google'daki itibarınızı zedelemek ve bir rakibin sitesinde kullanılacak önemli anahtar kelimeler için arama motoru sıralamalarını çalmak için sitenizde kötü amaçlı taktiklerin kullanılmasını içerir.

NEGATİF SEO ÖRNEKLERİ

Link Farming: Yalnızca gereksiz, spam benzeri, alakasız bağlantıları barındırmak için kurulmuş sitelerden düşük kaliteli bağlantıları yönlendirir.

Yinelenen İçerik: İçeriklerinizi kopyalayıp yapıştırmak ve internette birden fazla siteye göndermek, spam göndericilerinin sitenizi cezalandırmak için kullanabilecekleri en basit yöntemdir.

İçeriği Değiştirme: Gizli komut dosyasını üst bilgi ya da alt bilgi şablonundan çalıştırmadır.

Sahte Sosyal Medya Profilleri: Sosyal medyadaki negatif yorumlar size zarar verir. Spam gönderen kişiler çoğunlukla sosyal medya platformları üzerinden saldırır. Facebook ve Twitter’da şirket adlarıyla hesap oluşturur ve itibarlarını zedelemek için kalitesiz gönderiler gönderirler.

Sitenin Endeksini Kaldırma: Sitenizi arama dışında bırakmak için robots.txt doyasını sunucudan değiştirme.

Güçlü Tarama: Web sitenizi hızını azaltmak, olumsuz SEO uygulayacıların hasara yol açmasının basit bir yoludur. Negatif SEO uygulayıcıları, siteyi taramaya zorlayarak, sunucuyu ezerek ve sonunda siteyi çökerterek siteyi ya da sıralamasını düşürür.

Tıklama Dolandırıcılığı: Özel olarak programlanmış tıklama oranı botu, sitenizdeki en iyi anahtar kelimeleri ve marka terimlerini arar, sadece listeyi tıklar ve seri bir şekilde arama motoru sorgu sayfasına geri döner. Google, site sahibinin “sistemi oynatmaya” çalıştığından şüphelenirse site kapanır.

Kötü Amaçlı Yazılım Ekleme: Bir web sitesi kötü amaçlı yazılım tarafından saldırıya uğrarsa Google, trafiğini azaltmak için “bu web sitesi saldırıya uğramış olabilir” yönlendirmesini yapmadan önce kullanıcıları uyarır. Buda site trafiğinin düşmesine sebep olabilir.

Google, Negatif SEO hakkında ne diyor?

Dürüst olmak gerekirse, Google herkesin kurallarına göre oynamasını istiyor. Çevrimiçi web yöneticileri ve pazarlamacılar topluluğu, Google Web Yöneticisi'nin 2012'de Negatif SEO'nun varlığını kabul etmesi karşısında şok oldu ve endişelendi. O zamandan beri, Google Web Yöneticisi Matt Cutts bize güvence veriyor: “Benim deneyimime göre, negatif SEO hakkında konuşan birçok insan var. , ama gerçekten deneyen çok az insan. Ve daha da azı, gerçekten başarılı olanlardır.” Ayrıca, küçük işletmelerin Negatif SEO için hedeflenme konusunda endişelenmemesi gerektiğini söylemeye devam etti, çünkü bunun yalnızca daha büyük, son derece rekabetçi işletmelerin çok niş pazarlarında kullanıldığı bildirilen bir taktik.

Google, Negatif SEO hakkında bir şey yapıyor mu?

EVET, Google arka uçta her türlü işi yapıyor, ancak her güncellemede tam olarak ne olduğunu açıklayamıyorlar çünkü spam gönderenler hemen yeni algoritmalardan yararlanmanın yollarını bulmaya çalışacaklardı.

Ekim 2012'de kullanıma sunulan "bağlantı reddetme" özelliği, Google'ın Negatif SEO ile ilgili endişelere verdiği genel yanıttı. Bu web yöneticisi aracı, web yöneticilerini manuel spam etkinliği veya doğal olmayan bağlantılar konusunda bilgilendirir ve geri bağlantıların sitelerine ve/veya etki alanlarına bağlanmasını reddetme seçeneğine izin verir. Google, URL listelerinin basit bir metin dosyası aracılığıyla sorunun temel nedenini ele alarak, dolandırıcılık etkinliklerini takip etmeyi kolaylaştırır.

Yine de Web Yöneticisi Merkezi Blogu, iyi siteleri ödüllendirme ve kötüleri cezalandırma yeteneklerinden emin olmanızı da istiyor. “Sitelerin büyük çoğunluğunun bu aracı herhangi bir şekilde kullanmasına gerek yok” diye açıkladılar.

WEB SİTENİZİ NEGATİF SEO SALDIRINA KARŞI GÜVENCE ALTINA ALIN

Web sitenizi korumak için Google’ın güvenceleri yeterli değildir. Sitenizi korumak için birkaç yol vardır:

  1. E-posta bildirimlerinde Google Arama Konsolu’nu etkin hale getirin.

Artık web sitenizle ilgili tüm bilgilere ve sorunlara sahipsiniz. Ne olup bittiğini öğrendikten sonra, web sitesi geri bağlantıları izlemek, şüphe uyandıran geri bağlantıları kaldırmak ve web sitenizi kötü amaçlı yazılımlardan korumak için gelişmiş stratejileri kullanın.

  1. Geri bağlantılarınıza dikkat edin.

SEMrush gibi online görünürlük yönetim platformları, değişiklik özetlerine e-posta ile göndermenize ve geri bağlantıları izlemenize yardımcı olur. Kalitesi düşük sitelerden negatif sitelere geri bağlantılar oluşturmak, negatif SEO uygulayıcıları için harika bir araçtır. Üçüncü önemli geri bağlantıları dikkatlice izleyin. Yine, SEMrush gibi araçlar çok değerlidir. Sizin için en gerekli geri bağlantılara işaret koyup ve silindiklerinde bildirilmelerini isteyebilirsiniz. Arama durumunuzu kaybetmemek için sitenizin web yöneticiyle iletişim kurabilir ve önemli geri bağlantılarınızı yüklemesini isteyebilirsiniz.

  1. Web sitenizi bilgisayar korsanlarından ve kötü amaçlı yazılımlardan koruyun.

Son haberlerdeki en sıcak saldırılar ve maliyetli veri ihlalleri ile web sitenizi kötü amaçlı yazılım saldırılarından korumak her zamankinden daha önemli. En azından, bunu yapmak için basit ve düşük maliyetli adımlar var. Örnek olarak:

  • Güçlü bir yönetici şifreni kullanın
  • Mümkün olduğunca, iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanın
  • Web sitenizi güncel tutun
  • Güvenlik eklentisi yükleyin
  • Otomatik yedekleme sistemi kurun
  1. İçerik hırsızlarına ve taklitçilere karşı dikkatli olun.

Copyscape ve Grammarly, içeriğinizin diğer kopyalarını web’de başka yerde bulmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sitenizde yazınızın kalitesini iyileştirir.

  1. Sosyal medya sözlerinize bir göz atın.

Sosyal sayfa panoları aracılığıyla sosyal medya yönetiminde aktif rol oynayın. HubSpot, Hootsuite ve Social Mention, sosyal medyada adınız geçtiğinde haberdar olabilmeniz için sosyal dinleme araçları sağlar. Kötü tanıtımının yayılmasını önlemek için sizden bahsedilirse kaygılarınızı doğrudan dile getirmeyi unutmayın.

  1. Web sitenizin yükleme süresini hızlandırın.

Google Analytics Uyarıları, web siteniz yavaş yüklendiğinde size bir e-posta gönderir, böylelikle ne zaman ve neden olduğunu görebilirsiniz. Önbelleğe almayı etkinleştirin, yoğun kaynak kullanan eklentileri ve eklentileri kaldırın, görüntü boyutunu optimize edin, fazladan kodu kaldırın ve spam gönderici etkinliğini engellemek için adımlar atın.

NEGATİF SEO SALDIRILARINDAN WEB SİTENİZİ KURTARMANIN YOLLARI

Zarar Veren Bağlantıları Belirleyin

Birinci adım, sitenize zarar veren bağlantıları belirlemektir. Cezalandırılırsanız ya da gerçekten saldırıya uğrarsanız, sitenizde kaldırmak istediğiniz birçok bağlantı olabilir.

Web Yönetici Araçları’nda gelen bağlantıları kontrol edebilir ve kaldırmak istediğiniz bağlantıları manuel olarak belirlemek için bu adımı gerçekleştirebilirsiniz.

Bağlantıların Kaldırılmasını Talep Edin

Google'ın ilk önerisi bağlantıyı kaldırmaktır.

Bu bağlantıları bulduğunuz siteye kibar bir e-posta gönderin ve bunları kaldırmasını isteyin. E-posta şunları içermelidir:

  1. Adınız, iş unvanınız, iletişim bilgileriniz
  2. Kaldırmak istediğiniz bağlantı ve mevcut sayfa
  3. Kaldırma için son tarih

Bir bağlantıyı silmek için ödeme yapmanız istenirse ya da bir geri çevirme ve tehditle karşılaşırsanız endişelenmeyin. Silinmeyen bağlantılar reddedilebilir. Google gücünü bu şekilde kullanır. Yalnızca işlem yapmak ve manuel olarak silinmemiş bağlantılara uymak için son tarih belirleyin.

Reddetme Dosyası Oluşturun

Bağlantıyı kaldırmak için belirlediğiniz son tarihe ulaşılırsa ve bağlantı kalırsa, devam etmek için bir red dosyası oluşturmanız gerekmektedir. Google, site sahiplerinin bağlantıları devre dışı bırakmasına izin verir, fakat bu gücün uygunsuz kullanılması durumunda devre dışı bırakmanın sitelerine zarar verebileceği konusunda uyarıda bulunur.

Cezalandırılırsanız Yeniden İnceleme Talebi Gönderin

Google’ın reddetme dosyasındaki bağlantıları işlemesi biraz zaman alır. Fakat bu yapıldıktan sonra, iyileşmenin son adımına geçin.

Web sitesi sahipleri, Google tarafından manuel olarak cezalandırılana veya rakiplerinden kötü bağlantılar alana kadar genellikle olumsuz SEO ile uğraştıklarından habersizdirler. Negatif SEO saldırısından doğal olmayan bir bağlantı cezası alırsanız, arama motoru sonuçlarını döndürmek için bir inceleme isteği göndermeniz gerekir.

Bir işletme web sitesi sahibi olarak kendinizi korumak için yapacağınız tek şey, meydana geldiği farklı yollar hakkında bilgi sahibi olmak, her an hazırda bulunmak ve en son araçları kullanmaktır.

 GERİ BAĞLANTILARINIZI KONTROL ETTİRMEK VE SEO AYARLARINIZI YAPTIRMAK İÇİN HEMEN BİZDEN TEKLİF ALIN 

 

Etiketler
Negatif SEO
negatif seo nedir
negatif seo hizmetleri nedir
seo'da negatif anahtar kelimeler nedir
seo dürbünü
spam geri bağlantıları nasıl durdurulur
kötü niyetli seo
gri şapka seosu
seo saldırısı
blogspot negatif seo
Negatif SEO Nedir ve Nasıl Korunulur?
Web Sitenizi Negatif SEO'dan Nasıl Korursunuz
seo ajansı
seocu
seo agency
Vipot Reklam
Be İn Digital