Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Google Reklamcılığı Ve Reklamları
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
4 Ağustos 2022, Perşembe
GOOGLE Reklamcılığı ve Reklamları
Google Ads, reklamveren olarak, reklamınızın tıklanması için ödemek istediğiniz maksimum teklif tutarını seçtiğiniz bir teklif verme sistemine dayanır . Teklifiniz ne kadar yüksek olursa, yerleşiminiz o kadar iyi olur. Teklif vermek için üç seçeneğiniz vardır: TBM, BGBM veya CPE. TBM veya tıklama başına maliyet, reklamınıza yapılan her tıklama için ödediğiniz tutardır.
GOOGLE Reklamcılığı ve Reklamları

GOOGLE REKLAMLARI

Dijital reklamcılık, e-ticaret platformlarında işletmelerin olabildiğince daha fazla müşteriye erişmesine katkı sağlar. Potansiyel alıcıları web sitesine çekmek için birden fazla yol bulunmaktadır. 

Bunun için Google Adwords en etkili yöntemlerden biridir.

Yazı İçeriği:
Google Reklamları Nedir?
Google Ads Nasıl Çalışır?
Google Ads Türleri?
E-ticaret İşinizde Google Reklamlarının Faydaları Nelerdir?

GOOGLER REKLAMLARI NEDİR?

AdWords 2018 yılında yeniden adlandırılarak Ads adını aldı. Ads, Google tarafından geliştirilen ve işletmelerin arama motoru platformları ve ortak siteler aracılığıyla hedef pazarlarına online olarak ulaşmalarına katkı sağlayan bir reklamcılık sistemidir. Bu ortak web siteleri, şirketlerin ürün ya da hizmetleriyle alakalı anahtar kelimeleri veya kelime öbeklerini aradıktan sonra sayfanızda bulunan metin ya da resim reklamlarını barındırmaktadır.

Ads reklamları çoğunlukla Google’da arama sonuçları sayfalarının sağ üst köşesindeki belirli yerde görünmektedir.

Ads hesabınız markanız, ürününüz, hizmetiniz veya sektörünüzle ilgili anahtar kelimeler seçmenize olanak tanır. Müşteriler bu ifadeleri aradığında mağaza için bir reklam görürler. Ödemeler yalnızca, birisi web sitenizi ziyaret etmek için reklamınızı tıkladığında ya da işletmenizi aramak için Tıkla ve Ara özelliğini kullandığında yapılır.

Google’da reklam vermek, kesinlikle en üst sıralarda yer almayı garanti etmez. Son olarak, benzer anahtar kelime için Google Ads üzerinden rekabet eden başka birçok pazarlamacı olabilmektedir. Şimdi de sıralamarı anlamak için Google Ads’ün nasıl çalıştığına daha yakından bakalım.

Google Ads Nasıl Çalışır?

Google Ads, tıklama başına maliyet (PPC) modeliyle çalışmaktadır. Bu, pazarlamacıların Google’da belli bir anahtar kelimeyi hedefleyecekleri ve o anahtar kelimeyi hedefleyen diğer anahtar kelimelerle rekabet etmek için teklif verecekleri anlamına gelir.

Yapılan teklif, “maksimum teklif” ya da reklamınız için ödemek istediğiniz maksimum tutardır.

Misal, Google maksimum teklifinizin 5 TL ve TBM’nizin 3 TL olduğunu belirlerse, o reklam yerleşimini alabilirsiniz. Fakat 5 TL’nin üzerinde olursa, reklam sıralaması alamazsınız.

Pazarlamacıların teklifler için 3 tane seçeneği vardır. 

  • Tıklama başına maliyet (TBM): Bir kullanıcı reklamı tıkladığında ne kadar ödeyeceğiniz.
  • Bin gösterim başına maliyet (BGBM): 1000 reklam gösterimi için ne kadar ödeyeceğiniz.
  • Etkileşim başına maliyet (CPE): Bir kullanıcı bir reklam üzerinde belirli işlemler yaptığında (bir listeye abone olup video izlediğinde) ne kadar ödeyeceğiniz.

Google sonrasında teklifi alır ve bunu kalite puanı denilen bir reklam derecelendirmesiyle eşleştirir. Google'a göre: Kalite puanları, reklamların, anahtar kelimenin ve açılış sayfasının kalitesine ilişkin tahminlerdir. Yüksek kaliteli reklamlar fiyatları düşürebilir ve reklamınızın konumunu artırabilir.

Kalite puanları 1 ile 10 arasında değerlendirilir. En iyi puan 10’dur. Puanınız yükseldikçe en üst sıralara çıkarsınız ve geri dönüşüm için daha az maliyet harcarsınız.

GOOGLE ADS TÜRLERİ

  • Arama kampanyası
  • Görüntülü reklam kampanyası
  • Alışveriş kampanyası
  • Video kampanyası
  • Uygulama kampanyası

Nasıl çalıştıklarını ve hangi kampanya türünü seçmenizin daha iyi olacağını görmek için kampanyaların tümüne göz atalım.

Arama Kampanyası

Arama kampanyası reklamları, anahtar kelime sonuç sayfasında metin reklamlar olarak görünmektedir.(metin reklamları yakında kaldırılıcaktır)

Örnek olarak aşağıda “cep telefonu” terimi için sonuçlar bulunmaktadır.

Bunlar, URL'nin yanında siyah bir "reklam" simgesiyle arama sonuçları sayfasında görünecektir.

Google’dan gelen ilk birkaç sonuç çoğunlukla arama sorgusu trafiğinin birçoğunu aldığından, bu reklamverenler için oldukça iyidir.

Alışveriş Kampanyası

Alışveriş kampanyası, ürününüzü daha görsel şekilde tanıtmanıza yardımcı olur.

Arama sonuçlarında aşağıdaki gibi görünmektedir.

Fiziksel bir ürününüz mevcutsa, Google Alışveriş Reklamları ürünü doğrudan müşterilerinize göstererek uygun potansiyel müşteriler oluşturabilir.

Görüntülü Reklam Kampanyası

Görüntülü Reklam Ağı, internetteki çeşitli web sitelerinde reklam görüntülemek için Google’ın web sitesi iş ortaklarının çoğunu kullanır. Ortaya çıkmalarının çeşitli yolları vardır. İlk baş reklamlar

sitelerde aşağıdakiler gibi görünür:

Video Kampanyası

YouTube videolarından önce görünen reklamlardır.

Video kampanyası reklamları farklı şekillerde görünür. Yukarıdaki gibi atlanabilir ve atlanamayan videolar vardır.

E-ticaret İşinizde Google Reklamlarının Faydaları Nelerdir

Ads, markanızın bilinirliğini artırmak ve web sitenize kaliteli trafik çekmek için online perakende işinizi iki ana yolla destekler. Diğer faydaları şunlardır;

  • Müşteriler, belirtilen anahtar kelimeleri işletmeyle ilişkilendirmektedir.
  • Ads ile hedef belirleyebilirsiniz. Reklamlar, dönüşümleri iyileştirmek ve tıklama başına maliyeti düşürmek için müşterileri Youtube ve başka Google sitelerine kadar takip eder.
  • Reklamlarınızı tutundurmak için esnek site seçimine sahipsiniz.
  • Belli bir bölgeyi veya şehri hedefleyip pazara odaklanın.
  • Ads, ürününüzü kimlerin aradığını gösterir.
  • Ads, markayı göz önünde bulundurarak müşterilere daha önceden aradıklarını hatırlatır.
  • Ads, mevcut kampanyalarınızı optimize etmenize ve sonuçları genel başarıyı artırmak için kullanımıza yardımcı olur.

Google Ads, aradığınızı daha seri ve bireysel olarak bulmanıza yardım eder. Reklamlarınıza kendi satış konumunuzu eklemek, tüketicilerin işletmelerinizin neden rakiplerden çok daha iyi olduğunu anlamasına yardımcı olur.

Ads, e-ticaret mağazanızın trafiğini ve satışlarını artırmaya yardımcı olan, bütçesi düşük ve kullanımı basit reklam platformudur.

Vipot Reklam Agency ile tüm reklam kampanyalarınızı profesyonel ürün uzmanları ile yönetin.

Etiketler
google reklamları
google reklam
google kampanyaları
google ads
google reklamcılığı
ads
reklam
reklam ajansı
google reklam verme
google reklam ajansı
google reklam türü
google reklamları nedir
alışveriş reklamları
görüntülü reklamlar
e ticaret ve reklam
GOOGLE Advertising
Advertise on GOOGLE
google ad agency
google ad types
Be İn Digital