Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Reklam Kolaylaştırıldı - Nasıl İnstagram Reklamları Oluşturacağız
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
9 Ağustos 2022, Salı
Reklam Kolaylaştırıldı - Nasıl İnstagram Reklamları oluşturacağız
İnstagram en popüler sosyal medya platformudur ve her geçen gün gelişim göstermektedir. Başlangıçta yalnızca eğlence amaçlı olan platform günümüzde daha çok uygun amaçlar için kullanılmaya başlamıştır. İnstagram da para kazanabilir, ünlü olabilir ve markalarınızı, tanıtabilirsiniz.
Reklam Kolaylaştırıldı - Nasıl İnstagram Reklamları oluşturacağız

Yazı İçeriği:

  1. INSTAGRAM REKLAMLARI NEDİR?
  2. INSTAGRAM REKLAM TÜRLERİ
  3. INSTAGRAM’DA REKLAM VERMENİN AVANTAJLARI
  4. INSTAGRAM REKLAM FİYATLARI
  5. INSTAGRAM’A NASIL REKLAM VERİLİR?
  6. INSTAGRAM’DA NASIL BAŞARINIZI ÖLÇERSİNİZ?
  7. INSTAGRAM REKLAM AJANSLARI

INSTAGRAM REKLAMLARI KOLAYLAŞTIRILDI! NASIL INSTAGRAM REKLAMLARI OLUŞTURULUR?

İnstagram reklamları kolaylaştırıldı – Nasıl İnstagram Reklamları oluşturacağız

Instagram’da reklam yayınlayan ve çok başarılı olan girişimcilerden haberdarsınızdır. Yüksek ihtimalle reklamı kendi Instagram pazarlama stratejinize dahil etmeyi düşündürüyorlar. Fakat bir Instagram reklamının maliyeti nedir ve Instagram reklam kampanyası nasıl oluşturulur? Gelin bu soruların cevaplarına bir bakalım.

İNSTAGRAM REKLAMLARI NEDİR?

Instagram reklamları, Instagram akışında görünen gönderilerdir. Reklamveren, Instagram’da içerik görüntülemek için ödeme yapar. Çoğunlukla “sponsorlu” bir hashtag’leri vardır.

Yayınlanan reklamlar, genellikle durağan resimler, videolar ya da slayt gösterileri olarak görüntülenir. “Şimdi Satın Al” ve “Daha Fazla Bilgi” gibi mesaj düğmeleri de ekleyebilirsiniz. Kampanya hedeflerinize bağlı olarak isterseniz trafiği, isterseniz dönüşümleri artırabilirsiniz.

iNSTAGRAM REKLAM TÜRLERİ

Instagram’ın birden çok reklam türü vardır.

  1. Hikaye Reklamları
  2. Keşfet Reklamları
  3. Fotoğraf Reklamları
  4. Video Reklamları
  5. Alışveriş Reklamları

     1. Hikaye Reklamları

Instagram hikaye reklamları, kişilerin hikayeleri sırasında tam ekran görüntülenir. Hikaye reklamlarındaki mesaj, izleyicileri alışveriş yapmak veya daha fazla ayrıntı görmek için hikayenin altından yukarı kaydırmaya teşvik eder. Aynı zamanda reklam, video efektleri ekleme, yüz filtreleri, çıkartmalar ve daha fazlası gibi Instagram hikayelerinin tüm özellikleriyle izleyicinin dikkatini çekebilirsiniz.

  1. Keşfet Reklamları

Instagram’da, insanların ilgi alanlarıyla ilgili içerikleri keşfedebilecekleri bir "Keşfet" bölümü vardır. Fakat bu bölümde Instagram Keşfet reklamlarını görmeyeceksiniz. Bunun yerine, sadece kullanıcı Keşfet'ten resimi ya da videoyu açtıktan sonra görüntüler.

  1. Fotoğraf Reklamları

 Reklamınızı net, basit ve dikkat çekici resimlerle tanımlayın.

  1. Video Reklamları

Resim, ses ve hareketin gücüyle fotoğraf reklamlarının etkileyici görsel kalitesinden yararlanın. Ayrıca artık 60 saniyeye kadar uzunluktaki videoları yatay ya da kare formatta paylaşabiliyor.

  1. Alışveriş Reklamları

Instagram ayrıca alışveriş yapılabilir gönderilerinizi reklam olarak tanıtmanıza olanak tanır.

Bu reklamlara dokunan kullanıcılar, Instagram'daki ürün açıklama sayfasına yönlendirilecek. Ardından öne çıkan ürünleri mobil mağazadan satın alabilirler.

INSTAGRAM’DA REKLAM VERMENİN AVANTAJLARI

  • Instagram’da reklam yayımlamak, ürününüzü daha fazla kitleye göstermenin en etkili yollarından biridir.
  • Aynı zamanda, Instagram etkileşimi artıyor. Bu, diğer sosyal medya platformlarına oranla Instagram’da çok daha iyi geri dönüşüm oranları alabileceğinizi gösterir. Instagram kullanan şirketler, platformlarda Facebook’tan dört kat daha çok etkileşim sağlayabilir.
  • Ayrıca Instagram kullanıcılarının %80’i, uygulamayı kullanırken keşfettiklerine göre satın alma kararları verdiklerini söylüyor.
  • Bu, işinizi Instagram reklamlarıyla akışınızın merkezine koyarak satışlarınızı büyütme olanağı sağlar.
  • Hepsi bu kadar değil. Instagram, Facebook’un Reklam Yöneticisi’ni kullanarak reklam oluşturmanıza olanak tanır. İşletmenizde zaten Facebook reklamlarınız varsa, ücretli bir Instagram reklamı oluşturma adımları kolaydır.

INSTAGRAM REKLAM FİYATLARI

Doğru söylemek gerekirse, Instagram reklamcılığının maliyetine gerçek bir cevap yok. Instagram bütçe açısından oldukça geniş bir platformdur. Reklam bütçenizi ve hedef kitlenizi siz belirliyorsunuz. Buna göre potansiyel erişim sayısına ulaşıyorsunuz.

INSTAGRAM’A NASIL REKLAM VERİLİR?

Instagram'ın kendi reklam oluşturucusu yoktur, fakat Instagram'a reklam yerleştirmenin iki yolu vardır.

  1. Uygulamadaki mevcut gönderileri tanıtın
  2. Facebook Reklam Yöneticisi yoluyla reklam oluşturun

En kolay yöntemle başlayalım.

Instagram Reklamları Nasıl Uygulama İçinde Yayınlanır?

Instagram’da reklam yapmaya başlamanın en kolay yolu, gönderinizin tanıtımını yapmaktır. En yüksek etkileşime sahip olanı seçin ve reklamını yapmak için sağ alt köşedeki “tanıt” a tıklayın.

Gönderinizi tanıtabilmek için öncelikle işletme hesabına geçmeniz gerekmektedir. Kişisel bir hesap kullanıyorsanız, bu hesabı profesyonel hesaba çevirmeniz gerekir.

Bu nedenle, Instagram gönderilerini tanıtma konusunda yeniyseniz, kampanyalarınızı direkt olarak Instagram’dan görebilir ve yönetebilirsiniz.

Nasıl Facebook Reklam Yöneticisi'ni kullanarak Instagram reklamları oluşturulur?

Instagram ve Facebook sıkı bir şekilde entegre edilmiştir, bu nedenle Instagram’a reklam vermek için Facebook Reklam Yöneticisi'ni de kullanabilmektesiniz.

Bilmeyenler için Facebook Reklam Yönetici, hedef kitlenizi kişiselleştirmenize olanak tanıyan çok güçlü bir araçtır. Kampanyanızın amacını tanımlamak ve reklam performansını izlemek için de kullanılabilir.

Facebook Reklam Yöneticisine erişmek için  Facebook işletme sayfanıza erişebilen bir Facebook hesabına ihtiyacınız var. Ayrıca Instagram hesabınızı Facebook işletme sayfanıza bağlamanız gerekmektedir. İşte yapmanız gerekenler:

  1. Öncelikle Facebook İşletme Sayfanızı açın.
  2. Sayfa Ayaları > Instagram’a gidin.
  3. Mavi renkte “Hesabı Bağla” düğmesine tıklayın.
  4. Instagram hesabınızın detaylarını ekleyin.
  5. “Kaydet”e tıklayın.

    İnstagram reklam ver buraya tıklayarak direk instagram reklam oluşturabilirsiniz.

İşiniz bittiğinde, Facebook Instagram Reklamları oluşturmak ve yayınlamak için Facebook Reklam Yöneticisi'ni kullanabilirsiniz. Daha önce Facebook veya Instagram reklamları yayınlamamış yeni başlayanlar için, ilk Instagram reklam kampanyanızı oluşturma adımları şunlardır:

  1. Hedef belirleyin

İlk olarak, Facebook Reklam Yöneticisi'ni açın ve Kampanyalar sekmesinin altındaki yeşil “+Oluştur” düğmesine basın.

Kılavuzlu Oluşturma ya da Hızlı Oluşturmadan birini seçin. Instagram reklam kampanyası oluşturmak için adım adım bir kılavuza ihtiyacınız varsa, Rehberli Oluşturma'yı seçin.

Hedef belirlemeden önce Instagram reklamlarıyla ne elde etmek istediğinize karar verin. Satış yapmak mı istiyorsunuz? Marka bilinirliğini geliştirmek mi istiyorsunuz? Hedeflerinizi düşünün ve sonrasında istediğiniz sonuçlara en uygun olanlar arasından seçim yapın.

Doğru hedefi seçmek çok önemlidir çünkü Facebook sizin için hangi reklam amacının, teklif türünün ve reklam yerleşiminin doğru olduğunu belirlemek için seçimlerinizi kullanır.

Çevrimiçi bir mağazanız varsa, muhtemelen satışlarınızı artırmak istersiniz. Bu durumda, “geri dönüşümler” Instagram kampanyanız için en iyi hedeftir.

Ancak, geri dönüşümler için Instagram reklamlarını kullanmak ek adımlar gerektirir. Facebook pikseli oluşturup yüklemeniz gerekiyor. Bu dönüşümleri ve satışları görebilmek için web sitenize koyabileceğiniz ufak bir kod parçasıdır.

Facebook Reklam Yöneticisi aynı zamanda, reklamınızı tıklayan kullanıcıları nereye göndereceğinizi belirler. Bunları mağazanızın web sitesine, uygulamasına, messenger'ına ya da WhatsApp'ına gönderebilirsiniz.

  1. Kampanyanıza bir isim koyun

Hedefinizi belirledikten sonra, Facebook Reklam Yöneticisi’nde kampanyanıza “Reklam1” gibi genel bir isim verebilirsiniz, fakat kampanya adınıza belirli öğeleri dahil etmek iyi bir fikir olur. Bu sayede farklı kampanyaları kolayca tanımlayabilir ve performanslarını ölçebilirsiniz.

Daha sonra, hangi stratejinin daha iyi sonuç verdiğini belirlemek için kampanyaları birbiriyle kıyaslayın.

Instagram, A/B testi ile başka kampanya varyasyonlarını test ediyor ve en yüksek bütçeyi en iyi performans gösterenlere ayırıyor.

  1. Bütçenizi oluşturup programınızı belirleyin

Bu bölümde, reklam kampanyanıza ne kadar ücret ve ne kadar süre harcayacağınızı belirleyebilirsiniz.

Burada kampanya bütçenizi optimize veya manuel olarak ayarlama arasında seçim yapabilirsiniz.

Ayrıca Facebook Reklam Yöneticisi’nde günlük bütçe ile ömür boyu bütçe arasında seçim yapabilirsiniz.

  • Günlük bütçede, reklamlarınız gün boyunca kesintisiz olarak yayınlanır ve ayrılan bütçenize kadar günlük olarak kullanılır.
  • Ömür boyu bütçe, reklamınızın belirli bir süre boyunca yayınlanmasını garanti eder ve bu süre boyunca bütçenizi hızlandırır.
  1. Hedef kitlenizi belirleyin

İşin eğlencesi burada başlıyor.

Kitle hedefleme, Instagram reklamlarınızı belirli demografik özellikleri, ilgil alanlarını ve davranışları hedefleyecek şekilde uyarlamanıza olanak tanır.

Aynı zamanda özel hedef kitlenizi hedefleme seçeneceğiniz de vardır. Bu çoğunlukla web sitesini ziyaret eden kişileri içeriyor, fakat bilgileri kişi listelerinde saklanan önceki müşterilerle ilgili de olabilir.

  1. Reklam yerleşimlerinizi seçin

Facebook Reklam Yönetici, size iki seçenek sunar:

Otomatik yerleşimler: Bu özellik, reklamınızın çalışma olasılığının en yüksek olduğu yere bağlı olarak reklamınızı daha fazla mülkte görüntüler.

Manuel yerleşimler: Bu özellikte, siz reklamlarınızın görünmesini istediğiniz özellikleri kendiniz elle seçersiniz.

  1. İlk Instagram reklamınızı oluşturun

En son adım, belirli bir reklam biçimi seçmek, bir gönderi yüklemek ve reklam metninizi yazmaktır.

Instagram reklam kampanyanıza en uygun formatı seçin.

Daha sonra, reklamınızla ilgili kreatifi yükleyin ve bir metin açıklaması yazın.

Ayrıca, Reklam Yöneticisi  uygun olmayan reklam boyutlarını reddeder, bu nedenle doğru Instagram reklam boyutunu seçmeniz gerekir. Bir hikaye promosyonu arıyorsanız, Instagram hikaye boyutu tablosuna bakın.

Her şeyi istediğiniz gibi ayarladığınız da, işletmeniz için Instagram reklamları yayınlamak için yeşil “Yayınla” düğmesine tıklayın.

INSTAGRAM’DA NASIL BAŞARINIZI ÖLÇERSİNİZ?

Instagram’da başarı ölçmek zordur. Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformları, kampanyanızın başarısını ölçmek için birçok göstergeye sahiptir. Ama Instagram’da bu o kadar olmuyor. İşletme, uygulamayı pazarlamacılar için daha basit hale getirmeye başladı ancak daha tam olarak hayata geçirilemedi. En azından çabalarınızı ölçmek için izleyebileceğiniz gereken Instagram ölçümleri bulunuyor. Bunlar:

  1. Kazanılan Takipçiler

Bu ölçüm gönderinin potansiyel olarak ne kadar erişimi olduğunu göstermektedir.

Sosyal medyadaki en evrensel göstergelerden biri takipçilerdir. Takipçileri çekmek birçok kişiden daha önemlidir, ancak güç sayılardadır! İdeal olarak, markanızı oluştururken takipçi sayısı zamanla artacaktır. Influencer’ların çığlıkları, arkadaş incelemeleri, ücretli reklamlar veya her ne olursa olsun, daha fazla izleyiciye ve sosyal kanıta ulaşmak için daha fazla kişiye ulaşmak istiyoruz.

Bu metriği görüntülerken, sürekli belirli bir süre boyunca ölçün. Diyelim ki her ay çok az yeni takipçi aldığınızı fark ettiğiniz zaman pazarlama faaliyetlerinizi güçlendirmeniz gerekmektedir. Fakat, bir ayda kazandığınız takipçi sayısına bakarsanız ve belirli bir günde önemli bir artış fark ederseniz, bu büyümeyi sağlamak için ne yaptığınızı öğrenip bunu artırabilirsiniz.

Kimileri takipçilerinin kibir ölçütü olduğunu düşünür ama bir bakıma da öyle olabilir. Fakat takipçi sayısını ölçmenin avantajı, yayınladığınız içerik için markanızın potansiyel erişiminin ne olduğunu bilmenizdir. Bir sayfanın takipçisi ne kadar fazlaysa, erişimi o kadar geniş olur. Ne kadar çok takipçiniz olursa, içeriğinizin görünmesi için o kadar çok fırsatınız olur.

  1. Alınan Yorumlar

Bu metrik içeriğinizin ne kadar ilgi çekici olduğunu göstermektedir.

Genel olarak, birçok marka Instagram’daki sosyal medya etkileşimleri sadece fotoğraf beğenilerinin sayısıyla ölçüyor. Elbette beğeniler iyidir ama yorumlar çok daha güçlü bir göstergedir. Lütfen bir düşünün: Bir fotoğrafı beğenmek için düşünmek ve yorum yapmak zaman almaktadır. Takipçileriniz fotoğrafınıza iki kez dokunuyor ve yorum yapıyorsa, bunun sebebi onlarla yansı uyandırmasıdır.

Her gönderi için yaklaşık yorum sayısı artmaya başlarsa, sadık takipçilere sahipsiniz demektir. Çoğu şirketin amacı da budur. Öte yandan, az yorumunuz varsa ya da her gönderi için daha az yorum alıyorsanız takipçilerinizin içeriğinize bağlı olmadığını gösterir. Taslak tahtasına geri dönün ve nasıl daha iyi bir gönderi oluşturabileceğinizi düşünmeye başlayın.

  1. En Çok Etkilenen Hashtag'ler

Bu metrik hangi hashtag’leri kullanmanız gerektiğini göstermektedir.

Hashtag’leri sevmeyebilirsiniz fakat onları yok sayamazsınız çünkü hashtag’ler çok önemlidir. Hashtag’ler Instagram gönderilerinde daha çok etkileşim sağlamakla kalmaz, aynı zamanda gönderilerinizin daha çok keşfedilmesini sağlar. Hashtag söz konusu olduğunda izleyeceğiniz bir çok farklı metrik vardır fakat hangi hashtag’lerin daha fazla etkileşim sağladığını anlamak için ölçmek en iyi tercihtir.

Instagram gönderilerinizde en çok beğeni ve yorum alan hashtag’lerden birden fazla kullanmanız gerekmektedir. Bu şekilde, onları ihtiyacınız olduğu kadar gönderilere ekleyebilirsiniz. Instagram’daki hashtag’ler arama motoru optimizasyonu için anahtar kelimeler gibi işlevler görmektedir. En fazla trafiği çeken anahtar kelimeler en çok etkileşime sahip hashtag’lerdir. Başarılı olmak için bunların ne olduğunu öğrenmelisin.

Bu metriğin gözden kaçırılmaması gereken bir diğer faydası da, hangi tür içerik paylaşmanız gerektiği konusunda size fikir verir. Gönderileriniz beklediğiniz etkileşimi alamıyorsa bu metriğe göz atın. Sıkıntı hashtag’leriniz de olabilir.

  1. Takipçi Başına Etkileşimler

Bu metrik kitlenizin büyüklüğüne göre katılımınızı göstermektedir.

Kendinizi her gönderi için yüzlerce beğeni ve yorum alan popüler işletmelerle kıyaslamak size heyecan verebilir.  Fakat unutmamalısınız ki o işletmelerin milyonlarca takipçisi var, bu nedenle gönderileri daha fazla erişim alıyor. Takipçi başına etkileşim metriği gönderilerinizin bireysel takipçi başına ne kadar beğeni ve yorum aldığını gösterir. Bu şekilde, işletmenizin rakamlarını büyük markalarla kıyaslamanıza gerek kalmamaktadır. Bazen daha ufak sayfalar, daha az etkileşime sahip olsalarda. takipçi başına daha büyük olan sayfalardan daha çok etkileşim alırlar.

Sayıyı artırmak için, insanların her gün sayfanıza girmesini sağlayacak ilgi çekici içerikler üretmelisiniz. Her gün yeni bir gönderi paylaşmaya çalışın. Tabii içerik üretmediyseniz paylaşım yapmayın. Çok sayıda kötü gönderi olmasındansa  az ama iyi gönderiler olması çok daha iyidir.

  1. Yönlendirme Trafiği

Bu metrik web sitenizin Instagram’dan ne kadar trafik aldığını göstermektedir.

İşletmelerin en şikayetçi olduğu durumlardan biri de, sosyal medyanın yatırım getirisini (ROI) takip edememek oluyor. Sosyal medyanın yatırım getirisini izlemek mümkün olsa da Instagram, gönderilerde tıklanabilir bağlantılara izin vermeyerek pazarlamacıların işini zorlaştırıyor. Instagram'da belirli bir kampanyayı tanıtıyor ve sonuçları takip etmek istiyorsanız UTM parametrelerini kullanmalısınız.

UTM parametreleri, Google Analytics'e bağlantınız hakkında daha fazla bilgi vermek için URL'nize ekleyebileceğiniz etiketlerdir. Instagram'da paylaştığınız bağlantılara UTM parametreleri ekleyerek trafiğinizi direkt Instagram'dan kredilendirebilmektesiniz. URL'ler çok uzun olabilir, bu nedenle altyazılarınıza bağlantı eklerken Bitly gibi bir URL kısaltma hizmeti kullanmayı düşünün. Bu, kullanıcıların yalnızca bir tarayıcı açmasına ve bir URL girmesine olanak tanır.

Fakat, kullanıcılar için biyografi kullanmak üzere başlığa kısaltılmış bir URL eklemekten daha uygundur. Instagram, profil alanınızda tıklanabilir bir bağlantı kurmanıza olanak tanır. Bazı markalar, özel teklifleri ve yeni içeriği tanıtmak için bu bağlantıyı kullanmayı tercih eder. Ne zaman  yeni bir şey tanıtsam, bağlantıyı değiştirmek kadar kolay. Bu rotayı kullansanız bile UTM parametrelerini kullanmanızı öneririz.

Instagram’da Ölçüm Alın

Metrikleri, verileri ve sosyal medya analizini inceleme fikri ilginç ya da basit görünmüyor olabilir, fakat cesaretinizi kırmayın. Instagram hesabınız büyüdükçe, numaralarınızı kontrol etmeyi ve ilerlemenizi takip etmeyi dört gözle beklersiniz.

Gelişmenin ve ilerlemenin tek yolu nerede olduğunuzu bilmektir. Bu Instagram metriklerini takip etmek, neyin işe yaradığını görmeyi ve büyümenizi desteklemek için uygun adımları atmanızı kolaylaştırır.

INSTAGRAM REKLAM AJANSLARI

Instagram'da reklam vermek için uzmanlarla çalışmanın önemi büyüktür. Ancak burada da dikkate alınması gereken bazı noktalar var. Öncelikle belirtmek gerekir ki sosyal medyadaki reklamları yönetmek tek kişi için fazla detaylı bir iş. Başka bir deyişle, Instagram reklamlarını yönetmek, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok ayrıntıyı içerir: Örneğin, reklam içeriği hazırlayın, kimin ve nasıl gösterileceğine karar verin ve gelen getirileri raporlayın. Bu her zaman tek başına mümkün olmaz. Bu nedenle Instagram reklam yönetimi ile çalışırken reklam hizmeti veren bir dijital ajans ile çalışmak gerekir.

Dijital ajanslar, çeşitli disiplinlerdeki çalışanlara en verimli reklam hizmetlerini sunmaktadır. Reklam içeriği oluşturmak kendi işinizi gerektirir, ancak reklamları hedeflemek aynı kişinin yapabileceği bir iş değildir. Instagram'ın reklam yönetimi hizmetleri, reklam hizmetleri sunan dijital ajanslar tarafından benimsendiğinde en verimli sonuçları verir.  Ayrıca dijital ajans sosyal medya yönetimi deneyimi de bu çalışmalarda başarılı sonuçlar alınmasını sağlayan kilit kriterlerden biridir. Bu nedenle, sosyal medya yönetimi hizmetleri sunan bir dijital ajansla ortak olmak avantaj sağlar.

Bunu göz önünde bulundurarak Vipot Reklam Agency olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Etiketler
reklam verme
instagram reklamları
instagram reklam verme
instagram reklam oluşturma
instagram reklam yolları
Instagram reklam verme ücretleri
Instagram ücretsiz reklam verme
Instagram reklam verme Taktikleri
Instagram reklam ücretleri 2022
Instagram reklam Veremiyorum
instagram reklam verme nasıl yapılır
instagram reklam verme ücreti
instagram yurtdışı reklam verme
instagram reels reklam verme
instagram story reklam verme
business manager instagram reklam verme
instagram sponsorlu reklam
facebook business üzerinden instagram reklam verme
instagramda reklam verme
sosyal medya reklam ajansı
dijital reklam ajansı
reklam ajansı
sosyal medya ajansı
sosyam medya yönetimi
sosyal medya danışmanlığı
reklam danışmanlığı
dijital ajans
ınstagram reklam ajansları
Instagram'da Reklam Yayınlama
Be İn Digital