Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Başarılı Sosyal Medya Yönetimi İçin 14 İpucu
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
21 Ağustos 2022, Pazar
BAŞARILI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ İÇİN 14 İPUCU
Giderek daha fazla çevrimiçi kullanıcıyla, büyük ve küçük tüm işletmelerin etkili bir sosyal medya varlığını sürdürmesi gerekiyor. Sosyal medya yönetimi, bir şirketin var olması ve sosyal medyadaki varlığını etkin bir şekilde sürdürmesi için gerçekten ihtiyaç duyduğu şeydir.
BAŞARILI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ İÇİN 14 İPUCU

Sosyal Medyanız İçin Doğru Yönetim?

Piyasada bu kadar çok pazarlama kanalı olduğu için sosyal medya  her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Geleneksel medyanın önemi azalırken, yerini alan sosyal medya kanalları, herhangi bir küçük işletmenin hedef kitlesine ulaşmada büyük rol oynamaktadır. Ancak, sosyal medyanın  büyümesine rağmen, birçok işletme sahibi hala bu platformları  işletmeleri için kullanmakta zorlanıyor.

Giderek daha fazla çevrimiçi kullanıcıyla, büyük ve küçük tüm işletmelerin etkili bir sosyal medya varlığını sürdürmesi gerekiyor. Sosyal medya yönetimi, bir şirketin var olması ve sosyal medyadaki varlığını etkin bir şekilde sürdürmesi için  gerçekten ihtiyaç duyduğu şeydir.

Yazı İçeriği:

2.İşletmelerin Sosyal Medyadaki Varlıklarını Geliştirmeleri İçin 14 İpucu

  •    2.1 Doğru hedef kitlesi belirleyin
  •    2.2 İçeriklerinizi takipçilerinize göre paylaşın
  •    2.3 Reklam verin
  •    2.4 Kampanyalar hazırlayın
  •    2.5 Başka pazarlama kanalları ile entegrasyon edin
  •    2.6 Ürün ya da hizmetlerinizle eşleşen içerikler oluşturun
  •    2.7 Tutarlı olun
  •    2.8 Takipçilerinizle iletişim halinde olun
  •    2.9 Yenilikleri ve güncel gelişmeleri takip edin
  •    2.10 Güzel fotoğraflar paylaşın
  •    2.11 Gelen şikayetleri kaldırmayın
  •    2.12 Sosyal medya hesaplarınızda kişiliğinizin ve markanızın çarpıcı yönlerini yansıtın
  •    2.13 İçerik yöneticisi ile çalışın
  •    2.14 Sürekli test edin

Sosyal Medyayı Neden Kullanırız?

Sosyal medya platformları, kullanıcıların paylaşmak istedikleri fikirleri ve içerikleri internet ile her zaman, her yerde paylaşmalarına olanak tanır. Başka bir deyişle, sosyal medya, iletişim ve etkileşimi en üst düzeye çıkarmada büyük bir etkisi vardır.

Kullanıcılarla iletişim ve etkileşim, şirketler için neredeyse temel bir gereksinimdir. Geleneksel pazarlama araçları tek taraflı ve sabittir. Buna karşılık, sosyal medya gerçek zamanlı etkileşime izin verir.

Sosyal medya platformları sadece bireyler için değil, markalar, şirketler ve işletmeler için de oldukça önemlidir. Bu yüzden sosyal medya yönetiminde neyin anlaşılması ve anlaşılması gerektiği sorusu önem kazanmaktadır.

Günümüzde sosyal medyayı yönetmek, dijital kimlik oluşturmak, marka itibarı oluşturmak, hedef kitlenize doğru mesajı iletmek ve etkili bir pazarlama kampanyası yürütmek birer süreçtir. Fakat sosyal medya kullanımı işinize fayda sağlarken aynı zamanda riskleri de beraberinde getiriyor. Hal böyle olunca markaların ve işletmelerin sosyal medya hesapları deneyimli ekipler ve profesyoneller tarafından yönetilmelidir.

İşletmelerin Sosyal Medyadaki Varlıklarını Geliştirmeleri İçin 14 İpucu

Sosyal medyanın eşsiz gücünden yararlanmayı öğrenerek müşterilerinizin yaşamlarında kalıcı güce sahip dijital kimlikler oluşturabilirsiniz.

Geri dönüşümleri artırmak, erişiminizi büyütmek için aşağıda bulunan 14 ipucunu okuyabilirsiniz.

1- Doğru hedef kitlesi belirleyin

Birçok işletme sahibinin yaptığı hataların başında sosyal medya izleyicilerini tanımaması gelmektedir. Geleneksel medyaya göre daha genç bir nüfusa sahip olan sosyal medya platformları, markaların hedef kitlelerini belirlemelerini ve sosyal medya stratejilerini buna göre geliştirmelerini şart koşuyor. Bu sayede sosyal medyada yapılan kampanyalar, yarışmalar ve paylaşılan içerikler doğru belirlenen hedef kitleye ulaşarak beklenen geri bildirimleri sağlayabilir.

  1. İçeriklerinizi takipçilerinize göre paylaşın

Sosyal medyayı yalnızca pazarlama aracı olarak düşünür ve yalnızca markanızı veya ürününüzü tanıtırsanız bir süre sonra takipçi kaybetmenize neden olur. Bazen de takipçilerinizi düşünerek onların beğeneceği gönderiler paylaşın ve onlarla aranızda yakınlık kurun.

  1. Reklam verin

Sosyal medyanızda takipçilerinizin az olduğunu düşünüyorsanız reklam vererek bu durumdan kurtulabilirsiniz. İstenilen hedef kitleye ulaşmak için sosyal medya platformunun reklam sistemine göre reklamlar oluşturun. Ancak, reklamınızı oluşturduğunuzda (reklam sisteminize bağlı olarak), yaş, coğrafya ve ilgi alanları gibi hedef grubunuzla ilgili belirli bilgileri sağlamanız gerekir. Markanıza uygun sosyal medya ağınıza potansiyel müşteriler eklemenin bir yoludur.

  1. Kampanyalar hazırlayın

Markaların etkileşimde bulunduğu en önemli sosyal medya konularından biri kampanyalardır. Çekilişler, yarışmalar, oyunlar, indirimler gibi kampanyalar ile kendi ürünleriniz üzerinden kullanıcılara ulaştığınızda, yatırım getirisi beklenenden daha yüksek olur. Bu şekilde markanızı ve sosyal medyadaki konumuzunuda tanıtmış olacaksınız.

  1. Başka pazarlama kanalları ile entegrasyon edin

Sosyal medyanın dışında başka pazarlama kanallarında da kampanyalar, reklamlar düzenleyin. Fakat bir şekilde bu kanalları sosyal medya hesaplarınızla entegre etmeniz gerekiyor. Misal, TV ve gazete reklamlarında, izleyicileri/okuyucuları sosyal medya hesaplarına yönlendiren bir bölüm bulunmalıdır. Bu farklı alanlardan potansiyel müşterileri çekmenin ve etkileşimleri artırmanın bir yoludur.

  1. Ürün ya da hizmetlerinizle eşleşen içerikler oluşturun

Ürün ya da hizmetlerinizi sosyal medya kanallarında paylaşmanız gerekmektedir. Takip ettiğiniz veya takip etmek istediğiniz kişiler ve ilgi alanları ile ilgili yeniden paylaşılabilir içerik oluşturun. Bu, hedef kitlenizle daha çok diyalog kurmanızı sağlayacaktır. Uzmanlık alanınızla ilgili bir şeyler paylaşırken dürüst olmayı unutmamalısınız.

Kurumsal kimliğinizin sosyal medya platformlarına doğru bir şekilde yansıtmanız gerekir.

  1. Tutarlı olun

Diğer konularda olduğu gibi sosyal medya yönetiminde de tutarlı olmak gerekiyor. İçerikleri bir günde paylaşmak yerine birkaç güne yaymak ve düzenli paylaşım yapmak daha faydalıdır. Ayrıca, her zaman yalnızca bir türde yayınlamamaya dikkat edin.

Düzenli paylaşım yaparken özel günleri de atlamamanız gerekir.

  1. Takipçilerinizle iletişim halinde olun

Sosyal medya kanallarınızı günlük olarak takip edin ve müşteri yorumlarına ve sorularına yanıt verin. Kendiniz gibi diğer benzer sitelerle de iletişime geçebilirsiniz. Samimi olmaya özen gösterin.

  1. Yenilikleri ve güncel gelişmeleri takip edin

Yeni trendlerle karşılaşmadan bir gün geçmiyor. Sosyal medya platformlarını yakından takip etmeli, güncelleme ve yeniliklerden haberdar olmalısınız. Özellikle yeni trendleri markanıza bağlayabilirsiniz.

  1. Güzel fotoğraflar paylaşın

Herhangi bir yerde cep telefonu ile çekilmiş bir ürün görselleri ile takipçilerinizin ilgisini kazanmayı beklemek saçmalık olur. Sadece yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekin ve çarpıcı görüntüler oluşturun. Sosyal medya bir tercih dünyası haline geldi ve hiç kimse kötü çekilen ürünlere dikkat etmiyor. Sosyal medyada başarılı olmak ve nasıl fotoğraf çekilmesi gerektiğini öğrenmek için moda bloggerlarını takip edebilirsiniz.

  1. Gelen şikayetleri kaldırmayın

Markanızla iyi iletişim kuran potansiyel kullanıcılar ya da mevcut müşteriler arasında ortaya çıkan olumsuz durumları kontrol etmeniz gerekiyor. Bir müşterinin bir ürün ya da hizmeti bildirdiği ve bunun hemen hesaptan kaldırılması çok yaygın bir durumdur. Kötü PR olarak muamele görmek söz konusu olduğunda, sorunu olabildiğince hızlı ve sorunsuz bir şekilde ele almanız gerekiyor. Müşterinin şikayetini silmek varolan sorunu çözmek yerine tepkilerin daha çok artmasına ve "yorumumu neden sildin?!" gibi yanıtların gelmesine sebep oluyor.

  1. Sosyal medya hesaplarınızda kişiliğinizin ve markanızın çarpıcı yönlerini yansıtın

Sosyal medya platformlarında markanızın nasıl farklı olduğunu düşünün. Kendi kişiliğinizi yansıtan eğlenceli içerikler paylaşın ve markanızın en çarpıcı yönlerinden bahsedin.

  1. İçerik yöneticisi ile çalışın

Bir sosyal strateji, içerik iç görüleri oluşturmak için özel kaynaklar gerektiriyor. İçerik, dijital alandaki en önemli değerlerden biridir ve onsuz müşterilerinizle bağlantı kuramaz ve sohbet başlatamazsınız. Önce katma değerli sunulmalıdır. İkincisi, iyi bir dinleyici olmanız gerekir.

  1. Sürekli test edin

Sınırlı bir sosyal medya stratejisi geliştirmek cazip gelse de aslında zaman alıyor. Öncelikle farklı sosyal medya platformları için kapsamlı bir plan oluşturmalı ve hangisinin size uygun olduğunu test etmelisiniz. Sağlam bir strateji oluşturmak aylar alabilir. Bu yüzden sabırlı olmanız gerekir.

Sonuç

Stratejinizi uygularken işe yarayıp yaramayanları ayırt edin. Bu süreci dikkatli ve özenli bir şekilde takip ederseniz daha çok çalışma gerektiren sorunları tespit edebilir ve çok daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Hemen hemen her sosyal medya platformunda, içeriklerinizin nasıl performans gösterdiğini gösteren analiz araçları bulunur. Stratejinizin nasıl çalıştığını öğrendikten sonra, daha verimli sonuçlar elde etmenin başka yollarını düşünebilirsiniz.

Sosyal Medya Ajansı ve Sosyal Medya Yöneticisi İhtiyacınız İçin Bizden Teklif Alın.

Peki Sosyal Medya Yöneticisi Nedir?

Bir sosyal medya yöneticisi, bir markanın sosyal medya pazarlama planını oluşturur ve yönetir . Başlığın önerdiği kadar basit. Bir sosyal medya yöneticisi olarak, bir şirketin Instagram, Facebook, Twitter, Linkedin, YouTube gibi sosyal medya kanallarından ve markanın sahip olabileceği diğer sosyal medya kanallarından sorumlu oluruz.

Sosyal medya yöneticilerinin hedefi, etkileşimi artırmaya devam etmelerini, her platformda tutarlı bir şekilde paylaşımda bulunmalarını ve  yatırım getirisini (ROI) göstermek için araç ve teknikleri kullanmalarını sağlamaktır . Sosyal medya yöneticisinin nihai amacı, şirketin daha geniş ticari hedeflerini destekleyecek bir sosyal medya stratejisi tanımlamaya yardımcı olmaktır.

Bazen, işletmenin büyüklüğüne bağlı olarak, sosyal medya yöneticisinin işletmenin çeşitli bölümlerini anlayabilecek donanıma sahip olması gerekecektir. Örneğin, daha küçük şirketlerde verileri nasıl ölçeceğinizi, bulguları nasıl rapor edeceğinizi ve içerik oluşturacağınızı bilmeniz gerekir. Daha büyük işletmelerde ise daha fazla destek için bir uzman ekibiniz olabilir. Ancak ne kadar çok beceri edinirseniz, o kadar iyi sosyal medya yöneticisi olursunuz. Bir çok firmanın sosyal medya danışmanlığını ve yönetimini yapmaktayız ve yapmaya devam ediyoruz güvenilir ekibimiz her zaman ulaşabilir olmamız etkileyici tasarım ve desteklerimiz ile sizde bizim ile bir görüşme düzenleyin.

 

Be İn Digital