Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Trendyol İnfluencer İşbirliği
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
10 Eylül 2022, Cumartesi
Trendyol influencer işbirliği
Trendyol ile işbirliği yapmak istiyorsanız trendyol kayıtlı partner ajans ile çalışmanız gerekmektedir. Trendyol işbirliği süreçlerinde link paylaşarak kazanç elde edebilirsiniz.
Trendyol influencer işbirliği

Trendyol İnfluencer İşbirliği Programında Yer Almanın Ön Koşulları

  • İnstagram'da takipçi sayınız 10 binin üzerinde olmalıdır.
  • Takipçi ve etkileşimlerinizin (beğeni, yorum, izlenme vs.) organik olmayan yollarla edinilmemesi, tamamen organik olması gerekir.
  • Her influencer kazancı fatura edebileceği bir şirket/ajans ile çalışmalıdır ve aktif ürün satışı yapılan bir hesap olmamalıdır.

Trendyol'daki favori ürünlerinizi takipçilerinizle paylaşarak gelir elde etmek istyorsanız detaylar yazımızda!

Affiliate Marketing İle Nasıl Para Kazanılır?

Affiliate Marketing Sistemine Başvuru için İlk olarak Trendyol Influencer Başvurusu yapmanız gerekiyor. Sonrasında ise Trendyol Influencer Başvurunuzun Trendyol tarafından onaylanması ve sözleşme aşamasına gelmesi gerekir.

Trendyol Affiliate Marketing üzerinden para kazanma yolları aşağıdaki gibidir;

  • Tıklama Başına Ödeme: Web sitesine yönlendirilen tüketicinin linki tıklaması üzerinden alınan ödemedir.
  • Satış Başına Ödeme: Gerçekleştirilen satış üzerinden alınır.
  • Olası Satış Başına Ödeme: Form doldurma, ürünü sepete ekleme gibi işlemlerden alınır.

Trendyol Influencer Başvuru 2022 Koşulları

Trendyol ınfluencer başvuru yapacak olanların programda Yer Almanın Ön Koşulları bulunmaktadır. Trendyol Influencer Başvuru 2022 Koşulları aşağıdaki gibidir:

  • Instagram hesabınızda 10 binin üzerinde tamamen organik takipçiniz olmalıdır.
  • Instagram hesabınız takipçilerinizin ve etkileşimlerinizin (beğeni, yorum, izlenme vs.) organik olmayan yollarla edinilmemesi, tamamen organik olması gerekir.
  • Her influencer kazancı fatura edebileceği bir şirket ve ajans ile çalışmalıdır.
  • Aktif ürün satışı yapılan bir hesap olmamalıdır.
  • Trendyol Influencer başvurusunda bulunabilmek için instagram’da takipçi sayısının 10.000 üzerinde olması gereklidir.

Trendyol Influencer Başvurusu Nasıl Yapılır?

Trendyol Influencer Başvurusu Affiliate yani satış ortaklığı sistemine başvurular online yapılır. Trendyol Influencer Başvurusundan bulunmak için öncelikle Trendyol Influencer Başvuru formu doldurulmalıdır.

Trendyol Influencer Başvurusu aşağıdaki adımları izleyerek yapılmalıdır:

Öncelikle Başvuru formunu aşağıdaki linke tıklayarak doldurun.


Trendyol Influencer Satış Ortaklığı Nedir?

Trendyol Satış Ortaklığı: Trendyol ürünlerinin sosyal medya hesabınızda linkini paylaşarak satılan ürünlerden komisyon kazanmanızı sağlayan bir programdır. Trendyol affiliate partner özelliğiyle influencerlar ile iş birliği sağlayarak gelir elde ediyor. Bu işbirliğinin diğer adı satış ortaklığıdır. Trendyol, affiliate partnerleri adına özel linkler oluşturarak Instagram story özelliğinde bağlantı linki ekleyerek paylaşmalarını istiyor.

Trendyol satış ortaklığına başvuru yapabilmek için en az İnstagram’da en az 10 bin takipçiye sahip olmalısınız. Her satıştan elektronik ürünlerde %2, diğerlerinden ortalama %15 kazanç elde edersiniz. Kazançlarınız kategoriden kategoriye değişmektedir. Trendyol’da mağaza açma ücreti alınmaz.

Trendyol ile Influencer Anlaşması Nasıl Yapılır?

Öncelikle ”Trendyol Tedarikçi Başvuru” adresine giderek tedarikçi başvuru formunu doldurup, Trendyol’a iletmelisiniz. Trendyol yetkilileri başvurunuzu değerlendirmeye alıyor. Eğer başvurunuzun kabul edilirse, sözleşme imzalamak üzere bir tanışma toplantısı düzenleniyor.

Trendyol ile Influencer İşbirliği Şartları

Trendyol Affiliate Sistemi’nin bir üyesi olmak için karşılamanız gereken şartlar ise şu şekildedir:

  1. Trendyol ile Influencer satış ortaklığı anlaşması başvurusu için en az 10.000 takipçiye sahip olmanız gerekiyor.
  2. Başvuru formu doldurup gerçekleştirdiğinizi başvurunun sonuçlanması ortalama 3 gün süre tanınmaktadır.
  3. Trendyol ürünlerinden dilediğinizi seçip bir koleksiyon oluşturmanız lazım.
  4. Yine isterseniz tekil ürünler için de bir link oluşturabilirsiniz.
  5. Hikayenizde yani Story’de paylaşacağınız link de bu olmalıdır.
  6. Link paylaşarak gerçekleştireceğinizi satışlardan yaklaşık %15 komisyon alırsınız.
  7. Bu komisyon oranı ise elektronik ürünlerde komisyon %2 olacaktır.
  8. Trendyol’un belirli zamanlarda düzenlediğin özel kampanya dönemlerinde bu komisyon oranları artabilir.
  9. Bununla birlikte ürünü tanıtacağınız markaların kendilerine has komisyon oranları olabilir.
  10. Bazı durumlarda pazara ve piyasaya yeni giren bir marka Trendyol influencer’larına %20 gibi satış komisyonu teklif edebilir.
  11. Bu komisyon oranları markanın kendi özgü politikalarına göre değişiklik gösterebilir.
  12. Trendyol’da influencer olarak kendi ürün koleksiyonunuzu yaptığınızda ve hesabınız onaylandığında komisyon oranlarında bonus’lar olabilir.

Kısacık bir tiyo vermek gerekir ise:

Mesela siz story’nizde bir adet bluetooth kulaklık linki paylaştığınıza bu linke tıklayanlar Trendyol’da paylaştığınız bu kulaklık linkini değil de bunun yerine bir adet saç düzleştiricisi almış olsa dahi yapılan bu alışverişten sizde yüzde 3 gibi komisyon alabilirsiniz. Burada ki satış ortaklığının mantığının aslı da budur. Yani takipçilerinizi ve etkileşimde bulunduğunuz ziyaretçinizi bir alışveriş sitesine yönlendirdiğiniz ve takipçilerinizi alışveriş moduna soktuğunuz için yapılan alışverişten komisyon alabilmenizi sağlamaktır.

Önemli bilgi: Satış ortaklığı sisteminden daha fazla kazanabilmek için paylaştığınız linklerinizi görsel hazırlayarak bu güzel görsellerle teşvik ve eyleme davetle de pazarlamanız lazım. Takipçilerinizi ürünün linkine tıklayıp ürünü incelemeleri konusunda teşvik edici olmalısınız.

İnstagram’da ürünün linkini paylaşırken güzel görsellerle desteklemenin yanında ılımlı ve sade bir dil kullanmanız çok işinize yarayacaktır. Hiç kimse zoraki bir alışveriş yapmak istemediğinden linki paylaşırken ürünün özelliklerinden en önemli birkaç detayı kısaca anlatıp, takipçilerinizi de bu ürünün linke tıklamaları konusunda yönlendirmeniz en doğrusu olur.

İnfluencer & Fenomenler Trendyol’dan Ne Kadar Kazanıyor?

İnfluencer kazançları takipçi sayısı ile doğru orantılı değildir. Gerçek verilere göre, İnfluencerlar ile Fenomenler Trendyol kazançları aşağıdaki gibidir:

  • 20.000 Takipçili instagram Hesabı Aylık Geliri: 15.000 TL- 20.000 TL,
  • 50.000 Takipçili İnstagram Hesabı Aylık Geliri: 3.000 TL- 6.000 TL,
  • 90.000 Takipçili İnstagram Hesabı Aylık Geliri: 20.000 TL – 30.000 TL,
  • 170.000 Takipçili İnstagram Hesabı Aylık Geliri: 60.000 TL – 70.000 TL’dir.

Trendyol’dan kazanç miktarı, esas olarak instagram hesabında takipçi kitlesine ve ne takipçilerin etkileşim oranına bağlı olarak değişmekte ve değişken olmaktadır. Mesela takipçi yoğunluğu 18 yaş altında ve erkek olan kişilerin link paylaşarak satış yapma oranı oldukça düşük olacaktır.

Takipçileri 18 yaş üstünde organik ve sadık bir bayan kitlesine olması durumunda alışveriş tutkunları olan kadınlara hitap eden bir hesaptan satış oranı da bir o kadar yüksek olacak ve kazanç ta bu doğrulta da yüksek olacaktır.

Tüm bu değişkenleri düşündüğümüzde 10 bin takipçiye sahip bir İnstagram hesap sahibi aylık en az 500 TL ila 2.000 TL arasında, 100 bin takipçili bir hesap sahibi ise ayda 5.000 TL ila 20.000 TL arasında kazanç sağlayabilecektir.

Yukarıda ki kazançları inceleyecek olursanız Takipçi sayısı değil, iyi içerikler eşliğinde, takipçileri ile iyi bir etkileşim kuran yani, takipçileri üzerinde iyi bir etki yaratıp bırakan influencerların kazançları her zaman yüksek olur.

Trendyol Satış Ortaklığı Programına Nasıl Başvurabilirim?

İnfluencer olarak başvuru yapacak olanlar başvuru sayfasında ki kişisel bilgilerinizin ve instagram hesabınızın olduğu istenen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde kısa bir süre içinde doldurarak başvurunuzu sağlayarak Trendyol satış ortaklığı Programına dahil olabilirsiniz.

Trendyol İnfluencer Başvuruları Kaç Günde Sonuçlanır?

Trendyol İnfluencer Başvuru Sonucu ortalama 10 gün içinde değerlendirilip sonuçlandırılır. Yapılan değerlendirmenin durumu size olumlu veya olumsuz olarak dönüş yapılarak başvurunuz sonuçlandırılacaktır. Ayrıca günlük olarak yaptığınız link paylaşımlarınızın sonuçlarda günlük rapor halinde e-mail adresinize gönderilecek olup, sonuçları bu mail üzerinden takip edebilirsiniz.

Trendyol Influencer Ödemeleri Ne Zaman Yapılır?

Trendyol link paylaşarak ınfluencerlara kazandırdığı ödemeleri fatura kesilmesi ile ay sonunda gerçekleştirir. Her ay sonunda fatura kesmeniz için tarafınıza toplam tutar iletilmektedir. Fatura kesilip Trendyol’a iletildikten sonra bilgilerin kontrolü gerçekleştirilir. Bilgilerin kontrolünde herhangi bir bulunmadığı durumlarda 30 gün içerisinde ödeme hesaba aktarılmak suretiyle ödemesi gerçekleştirilir.

  • Trendyol tarafından hakediş tutarları her ay için o ayın 20-25’inden 20-25’ine hesaplanmaktadır. (Örnek: 20 Haziran – 20 Temmuz, Ağustos ödemesi olarak anılmaktadır.)
  • Her ayın ödemesi, bir sonraki ayın son haftası mesai bitimine kadar gerçekleştirilir.
  • Hak ediş tutarınızdan %10 hizmet bedeli düşüldükten sonra gider pusulası düzenlenir.
  • Gider pusulasında devlete ödemek zorunda olduğunuz %15 stopaj vergisi düşülür.
  • 500 TL altında hakediş tutarı olan influencerların ödemelerini Trendyol gerçekleştirmemektedir.

Paylaşımda kullanılan ürünlerin nasıl alındığını merak ediyorsanız, bu ürünleri almanın yolu şu şekilde olacaktır. Her ay sonunda bir önceki ay cironuza (kazancınıza) göre belirlenen miktarlarda TrendyolMan/TrendyolMilla hediye çeki tanımlanacak ve buna göre bu ürünlerin alımını gerçekleştirebileceksiniz.

Link Paylaşımları Hangi Sosyal Ağlarda Yapılabilir?

Sosyal medya link paylaşımlarının yapılacağı sosyal medya platformları aşağıdaki gibidir:

  1. Youtube,
  2. İnstagram,
  3. Twich,
  4. Tiktok gibi diğer sosyal ağlar da yapabilirsiniz.

Trendyol ınfluencer olarak işe başlayan kişiler sadece instagram üzerinden link paylaşımı değilde, youtube, twich, tiktok gibi diğer sosyal ağlarda da paylaşım yaparak para kazanabilir.

Trendyol Partner Ajansı 

İnfluencer ajansı olarak 300 üstünde influencer ile çalışmaktayız hemen sizde aramıza katılın.

Bilgi almak için bizi arayın

 

Etiketler
trendyol işbirliği
trendyol influencer işbirliği
trendyol influencer işbirliği ajansı
trendyol influencer ajansı
trendyol ajansı
işbirliği
influencer
Affiliate Marketing
Trendyol Influencer Başvuru
Trendyol İnfluencer İşbirliği Programı
Trendyol Influencer Başvurusu Nasıl Yapılır?
Trendyol Influencer Ödemeleri
Trendyol Partner Ajansı 
Trendyol Influencer Başvuru Formu
Trendyol influencer Başvuru Şartları
Trendyol İnfluencer Başvuru Adımları
Be İn Digital