Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Google Ads Uzman Modunda Reklam Nasıl Verilir
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
17 Eylül 2022, Cumartesi
Google Ads Uzman Modunda Reklam Nasıl Verilir
Google Ads, Google Corporation tarafından sağlanan içeriğe dayanan bir reklamcılık hizmetidir. Bu reklam formatı ile, kullanıcı arama çubuğuna belirli bir arama sorgusu yazdığında, ekranda doğal arama sonuçlarına ek olarak “Reklam” etiketli teklifler görüntülenir.
Google Ads Uzman Modunda Reklam Nasıl Verilir

Google Ads’de Uzman Moduna Geçmek

İçindekiler:

  1. Google Ads'de İlk Reklam Kampanyanızı Nasıl Oluşturabilirsiniz?
  2. Google Ads Reklam Grupları Nasıl Kurulur?
  3. Anahtar Kelime Planlayıcı Nasıl Kullanılır?
  4. Google Ads’de Farklı Türde Reklamlar Nasıl Oluşturulur?
  5. Ağlarda Bir reklam Kampanyası Oluşturma
  6. Google Adwords'te Hedefleme
  7. Bir Kitle Seçme ve Yükleme
  8. Ads'te Duyarlı Reklam Nasıl Oluşturulur?
  9. Video Reklamlar ve Alışveriş Reklamlarıyla Nasıl Çalışılır?
  10. Google Ads Yeniden Pazarlama Nasıl Kullanılır?
  11. Google AdWords Kampanyalarınızın Performansını Nasıl İzlersiniz?

Google Ads'de İlk Reklam Kampanyanızı Nasıl Oluşturabilirsiniz?

Google Ads’de içeriğe içeriğe dayalı reklamcılığı ayarlamak, yüksek kaliteli, etkili reklamlar oluşturmak için birden çok seçeneye sahip aşamalı bir süreçtir.

Google Ads’de ilk reklam kampanyanızı oluşturduğunuzda, sistem sizden bir hedef seçmenizi ister. Bu durumda, sayıları sınırlıdır. Tek bir reklam kampanyasının genellikle birden fazla hedefi olabilir. Misal, sitenizde artan aramalar ve satın almalar.

Bu seçimle alakalı herhangi bir şüphe duymamak için, “Uzman moduna geç” satırına tıklayın.

google reklam uzmanı

Daha sonra "Hedef belirtmeden kampanya oluştur"u seçin ve "Devam"a tıklayın.

"Arama Ağı" kampanya türünü seçtikten sonra “Devam” deyin.

Sonuç seçimini atlayarak “Devam”a tıklayın.

Kampanyanız için bir isim seçin. Aynı zamanda “Görüntülü Reklam Ağını Etkinleştir” kutucuğunun yanındaki işareti kaldırmalısınız. Arama ağı kampanyalarınızı her daim ağ kampanyalarınızdan ayırmanızı öneririz.


Daha sonra, varsa kampanyanızın başlangıç ve bitiş tarihlerini ve reklamlarınızın planını ekleyin. Hedef kitleniz için bir konum sağlayın. İsteğe bağlı olarak “Farklı bir konum belirtin” kutusunu işaretleyin ve istediğiniz şehri ya da bölgeyi bulmak için arama çubuğunu kullanabilirsiniz.



Sonraki aşama, müşterinizin konuştuğu dili seçmektir. Türkçe diline ek olarak İngilizce dilinin eklenmesini tavsiye ederiz. Bu, kullanıcılara İngilizce web tarayıcılarına dahil etmenize olanak tanır.

Sonraki adımda, günlük ortalama maliyetinizi girin.

Bir sonraki "Bahis" bölümüne geçelim. Toplam 6 otomatik teklif stratejisi mevcuttur. Tekliflerinizi manuel olarak da belirleyebilirsiniz.

İlk olarak, maksimum tıklama otomatik stratejisi kullanımdan kaldırıldı. Google Ads sistem algoritmaları, belirli bir ortalama bütçe dahilinde web sitenize mümkün olduğunca çok tıklama almaya çalışır. Yeni başlayanlar bu stratejiyi kullanmayabilir.

Bütçeniz için çok pahalı olan sitelere yapılan tıklamaları filtrelemek için izin verilen maksimum tıklama başı maliyeti belirtin. Fakat, rekabetin çok olduğu durumlarda son derece düşük tekliflerin reklamlarınızın etkinliğini sınırlayabilir.

Reklam rotasyonunu değiştirmiyoruz. Siz arama yaptıkça, farklı türde reklamlar oluşturulur ve sistem algoritmaları belirli bir açık artırma için en verimli reklamı otomatik olarak seçmektedir. (DÖNÜŞÜMLER AÇIK İSE DÖNÜŞÜMÜ SEÇER BURDA DİKKAT EDİN) Tıklamalara çevirin dönüşüm kurmayacaksanız.

Web sitesinin farklı farklı sayfalarına ek bağlantılar oluşturun. Reklam sistemi, reklam yerleşimi ve cihaz tipine göre 2 ile 8 sayfa arasında görüntülenebilmektedir.

“Yeni ek bağlantı” alanına tıklamak, bir ayarlar menüsü açar. Site bağlantısı metnini, açıklama satırını ve bitiş adresini belirtmelisiniz.

Bundan sonra, aynı şekilde “Açıklamalar” kısmı ekleyin. Bu, müşterilerinize sunmakta olduğunuz hizmetleriniz hakkındaki ek bilgilerdir.

Daha sonraki aşama, telefon numarasıdır. İsteğe bağlı olarak dahili numaranın mobil cihazlar için olduğunu belirtmelisiniz. “Arama Raporları” alanını değiştirmeyin. “Kaydet ve Devam Et”e basın. Reklam grupları oluşturmaya devam edelim.

Google Ads Reklam Grupları Nasıl Kurulur?

Tüm reklamlar Google Ads sisteminde gruplandırılmaktadır. Bu, uygun kampanya yönetimi için gerekmektedir. Birbirine benzeyen anahtar kelimelere sahip reklamlar gruba eklenmektedir.

Reklam grubunuza bir ad verin. Öneriler, anahtar kelime önerileri sağlar. Etki alanınıza web siteleri ekleyebilir, ürün ve hizmet adlarını listeleyebilir ve sistemin ilgili anahtar kelimeler önermesini sağlayabilirsiniz.

Anahtar kelimeler en güzel şekilde diğer eşleme türleriyle kullanılıyor. Varsayılan olarak, anahtarlar geniş ölçüde eşleştirilir. Bu, reklamınızın o anahtar kelimeyi ya da eş anlamlıyı içeren bütün aramalarda gösterileceği anlamına geliyor.

Geniş eşleme düzenleyici kullanarak anahtar kelimelerinizi hassaslaştırın. Arama sorgunuzda bulmak istediğiniz bütün kelimelerin önüne “+” işareti koymanız gerekir

Sıralı ve tam eşleme türleri de bulunmaktadır.

Arama sorgusu tam kelime öbeğini içeriyorsa, sıralı eşleme anahtarı reklamızı gösterecektir. Aynı zamanda sorgu, belirtilen tümceden önce ve sonra sözcükler içerir. Ardışık eşlemeleri çift tırnak içine alın.

Tam eşleme ile, reklam gösterimleriniz, anahtar kelimelerinizle tam olarak eşleşen ya da çok benzer bir anlama sahip kelimeleri içeren aramalar için gösterilecektir. Tam eşleşmeler köşeli parantez içinde yazılıyor.

İstenmeyen ifadeler için reklam gösterimlerini filtrelemek için negatif anahtar kelimeleri kullanmalısınız.

Kaydet ve Devam Et’i tıklayıp reklam yapmaya devam edin.

Anahtar Kelime Planlayıcı Nasıl Kullanılır?

Anahtar Kelime Planlayıcı, Google'a göre yeni anahtar kelimeleri seçmek, analiz etmek ve tahmin etmek için ücretsiz bir araçtır.

Zamanlayıcının ana menüsünde bir dizi yeni anahtar ve önemli istatistik (istek sayısı ve gelecekteki verimlilik tahminleri) görüntülenebilir.

Yeni anahtar bulma menünüz, tanıtımını yaptığınız konuyla yakından ilgili ürün ya da hizmetleri listelemelidir. Alternatif olarak, web sitenizin ya da açılış sayfanızın URL'sini girin ve planlayıcının alakalı anahtar kelimeleri kendi başına seçmesine izin verin.

Hedefleme ayarlarınızda hedef yeri ve hedef dili belirtmelisiniz.

Planlayıcı, anahtar kelime önerileri toplar. Mümkün olduğunca çok istatistik görmek için “Google ve Arama Ortakları”nı seçin. Faiz dönemini bir tarih aralığı olarak belirtin.

Farklı ilgi düzeylerine, ortalama aylık istek istatistiklerine, rekabet düzeyine ve teklif değerlerine sahip anahtar kelimeler sayfanın üst kısmında görüntülenir. İstemediğiniz kelime öbeklerini hariç tutmak için anahtar kelime kısıtlamalarını kullanabilir ya da listenizi büyütmek için arama çubuğuna anahtar kelime ekleyebilirsiniz.

Anahtar kelimeler herhangi bir sütuna göre sıralanabilir ve çeşitli parametrelere göre filtrelenebilir. "Yalnızca yetişkinlere yönelik seçenekleri hariç tut" filtresini olduğu gibi bırakmanızı öneririz.

Google Ads kurulumunuzdan çıkan anahtar kelime listesini indirebilirsiniz.

Etkililiklerini daha fazla analiz etmek ve gösterimleri, tıklama başına maliyeti ve tıklama oranı tahminlerini hesaplamak için seçili anahtar kelimeleri planınıza ekleyebilirsiniz.

Tahminler, son 7-10 günün verilerine göre günlük olarak güncellenmektedir. Bu dönemdeki tüm piyasa değişiklikleri dikkate alınır. Mevsimsel tahminler ayrıca piyasa dalgalanmalarını da dikkate alıyor.

Seçilen anahtar kelime için maksimum tıklama başına teklifi değiştirirseniz, planlayıcı fiyat katmanını tahmin eder.

Çalışmanın sonunda planı kaydedin veya Google Ads hesabınıza indirin.

Google Ads’de Farklı Türde Reklamlar Nasıl Oluşturulur?

Reklam grubunuzu kurduktan sonra yeni bir metin reklam oluşturmanız istenecektir.

Reklamınızı karakter sınırı dahilinde ekleyin. En son, birden çok varyasyon oluşturmak istiyorsanız “Son ve sonraki reklamı ekle”yi ya da daha fazlasını eklemek istemezseniz “Bitti”yi tıklayın.

Ağlarda Bir reklam Kampanyası Oluşturma

Aramada Google Ads’de nasıl reklam oluşturulacağını gördük. Arama motoru reklamcılığına ek olarak, başka reklam kampanya çeşitleri de bulunmaktadır.

Kampanya, grup ve reklam oluşturma süreci, ilk adımlar dışında aramaya benzer. Buna daha yakından bakacağız.

Arama Ağı kampanyalarında olduğu gibi, bir hedef belirtmeden başlayın ve “Devam”ı tıklayın.

Daha sonrasında, CMS'yi seçip ve "Devam" ı tıklayın.

"Standart görüntülü reklam kampanyası" alt türünü belirtmelisiniz. Şirketin web sitesi listelenmemiş.

Daha sonra, aramaya benzer şekilde kampanyanın görünen ağ adını, hedefin yerini ve hedef kitlenin dilini sağlayın. Rusça’da ek olarak, pek çok kullanıcı hesap ayarlarında ayarladığı için İngilizce’yi belirleyebilirsiniz.

“Maksimum tıklama sayısı”nı teklif ayarlarınızda belirtin. Sonrasında, tıklama başına bir maksimum teklif belirleyebilirsiniz. Günlük ortalama maliyetinizi girin.

Reklam rotasyonunu değiştirmeyin. “Optimize edilmiş” reklamınızı göstermek için programı, başlangıç tarihi ve varsa bitiş tarihini ayarlayın.

Ardından, reklamlarınızın hangi cihazlarda görünmesini istediğinizi seçin. Son olarak, reklamlarınızın yanında görünmesini istemediğiniz içeriği filtrelemektir.

Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra, hedeflemeyi ayarlamaya geçelim.

Google Adwords'te Hedefleme

Google Ads sistemi, farklı farklı hedefleme seçenekleri sunmaktadır. Bunlar:

  • kitle hedefleme;
  • hedef demografik gruplara göre hedefleme;
  • anahtar kelime hedefleme;
  • konu hedefleme;
  • yerleşim hedefleme.

Bütün yerleşim çeşitlerini aynı anda kullanmak gerekli değildir. Ancak, aynı reklam kampanyasında farklı seçenekleri birleştirebilirsiniz. Bunu yapmak için farklı hedefleme türlerine sahip reklam grupları oluşturun. Misal, bir grup temaya göre, diğeri konuma göre ve üçüncü grup yakınlık ve temaya göre hedefler.

Kitle hedefleme, kullanıcıları ebeveyn durumu, medeni durum, eğitim gibi demografik bilgilere, alışkanlıklara veya ilgi alanı kategorilerine göre hedeflemenize olanak tanır. Listenenlere ek olarak, ilgilenen alıcılardan olmuş bir kitle de bulunmaktadır.

Yeniden pazarlama kitleleri ve özel kitleler oluşturabilmektesiniz.

Yaş, cinsiyet, ebeveynlik durumu ve maddi durumuna göre tercih hedef kitle ayarları.

Harika ipuçları almak için web sitenizi ekleyin ya da sağdaki kutuya ürün ya da hizmetleriniz adını girin. Reklamlarınız sadece eklediğiniz anahtar kelimelerle eşleşen web sayfalarında, uygulamalarda ve videolarda gösterilecektir.

Reklamlarınızı belirli konularda içerikle göstermek için uygun konuları seçmeniz gerekir.

Reklamlarınızı belirli web sitelerinde, uygulamalarda ve videolarda göstermek için yerleşimleri seçebilirsiniz.

Reklamların hedeflenmemiş ve alakasız kitlelere gösterilmesini önlemek için hedefleme uzantılarını devre dışı bırakmanızı öneririz. Daha az kapsama alanı olacak, fakat daha doğru hale gelecek

Bir Kitle Seçme ve Yükleme

Oluşturduğunuz kitleler, Google Ads hesabınızdaki kitle yöneticisinde depolanmaktadır. “Araçlar ve Ayarlar” anahtarı simgesine tıklayarak erişilebilir.

Kitle Yönetici menüsü iki bölümden oluşmaktadır: Yeniden Pazarlama ve Özel Hedef Kitleler.

Aşağıdaki hedef gruplar daha sonra Yeniden Pazarlama alanında kullanılabilecektir:

  • Web sitesinin belirli sayfalarını ziyaret eden kullanıcılara göre;
  • Belirli bir uygulamayla bir şekilde etkileşime giren kullanıcı.
  • YouTube kanalınızda aktif olan kullanıcılar.
  • Müşterilerinizin bir listesi.

Listenizi oluşturmak için müşteri ayrıntılarınızı içeren bir CSV dosyası yüklemelisiniz. Dosyanın doğru bir şekilde işlenebilmesi için düzgün biçimlendirilmiş olması gerekmektedir. E-posta, isim ve soyisim, telefon numarası gibi bilgiler değişebilir.

“Özel Hedef Kitleler” bölümünde, aşağıdakilere dayalı olarak kitleler oluşturabilirsiniz:

  • İnternette belirli bir ilgi alanı veya etkinliği olan bir kullanıcı.
  • Belirli türdeki web sitelerine göz atan kullanıcılar.
  • Belirli bir uygulamayla çalışan bir kullanıcı.
  • Belirli bir konumu ziyaret eden bir kullanıcı.

Ads'te Duyarlı Reklam Nasıl Oluşturulur?

2018 yılında, Google Ads deneyiminde duyarlı görüntülü reklamlar varsayılan olarak görüntülü reklam ağı ile değiştirildi. Bu reklamlar, duyarlı reklamların bütün özelliklerine sahip, her çeşitten birden çok nesneyi kullanabilir ve reklamlarınız üzerinde size daha çok kontrol sağlamaktadır.

Google, her bir reklam alanına yüklenecek en iyi reklam nesneleri karışımını belirlemek için makine öğrenimi modellerini kullanmaktadır.

Aynı çeşitten birden çok nesneyi yükleyebiliyorsunuz. Oluşturulan reklamların boyutu, görünümü ve biçimi, göründükleri yere göre otomatik ayarlanır.

Bir kampanya oluştururken Yeni Reklamlar’a tıklayın ve Duyarlı Reklamlar’ı seçin

Web sitenizin URL'sini ekleyin ve resminizi ve logonuzu yükleyin. Hatta isterseniz video da ekleyebilirsiniz. En fazla 5 başlık ve açıklama ve 90 karaktere kadar uzun başlıklar ekleyebilirsiniz.

Reklam başına en fazla 15 resim ve 5 logo yükleyebiliyorsunuz. İndirme seçenekleri değişebilir:

  • Kendi resimlerinizi yükleme yeteneği.
  • Fotoğraf bankasından görüntü yükleme yeteneği.
  • İlgili görselleri bulmak için sitede arama yapabilme.

Sağda, sistem reklam kalitesini ayarlar ve maksimum puanı almak için daha farklı ne ekleyebileceğinizi önerir. Aşağıda, farklı sitelerde ve başka biçimlerde göründükleri gibi reklam seçeneklerinin bir önizlemesi bulunuyor.

Firmanızın ismini girin ve eyleme geçirecek mesaj metninizi seçin. “Ek Biçimler” bölümünü olduğu gibi bırakın. İşiniz bittiğinde “Reklam Grubuna Ekle”yi tıklayın.

Bir şey indirmek isteyen yeni kullanıcıların ilgisini çekmek istiyorsanız “Uygulama Yükleme” kampanyası alt türünü ya da belirli hedeflenmiş bir hareket gerçekleştirmek zorundaysanız “Uyulama ve Etkileşim” seçeneğini seçmelisiniz.

Ardından bir platform seçin (İOS ya da Android) ve uygulamanız için bir ad girin.

Sonraki aşama, kampanya adını, hedefini ve hedef kitle dilini seçmektir.

Daha sonra, uygulama yüklemesi başına ortalama günlük harcamanızı ve hedef fiyatınızı girin

Kampanyanız için başlangıç ve bitiş tarihlerini belirledikten sonra Kaydet ve Devam Et'i tıklayın.

Reklam oluşturma politikaları, Görüntülü Reklam Ağı'nda uyarlanabilir görüntülü reklamlar oluşturmaya benziyor. Metne, resimlere, videolara ve diğer nesnelere birden çok seçenek ekleyebilir ve bunları Google Play ve App Store uygulama mağazalarındaki bilgilerle birleştirebilirsiniz. Google Ads, farklı kombinasyonları test eder ve en etkili reklamları hedef kitlenize gösterir.

Video Reklamlar ve Alışveriş Reklamlarıyla Nasıl Çalışılır?

Video kampanya türünü kullanarak video reklamlar oluşturun. Youtube’daki ve popüler video kaynaklarındaki videoları görüntüleyin.

Video reklamınızı oluşturabilmek için doğru kampanya türünü seçin ve yapılandırın. Hesabınıza bir tanıtım videosu yüklemeniz ya da Youtube’da uygun bir video bulmanız gerekecek. Ardından bir reklam birimi seçin.

Atlanabilir yayın içi reklamlar: Youtube videosunun başında, ortasında ya da sonunda görünür. Kullanıcı reklam başladıktan 5 saniye sonra reklamı atlayabilir.

Atlanamayan yayın içi reklamlar: Atlanamayan reklamlar en fazla 15 saniyedir. Videoların başında, ortasında ya da sonunda görünür. Kullanıcılar tarafından bu tip reklamlar atlanamaz.

Video Keşif Reklamları: Bu biçim, YouTube'da yeni videolar arayan ya da alakalı videoları izleyen kişilerin dikkatini çekmek için harikadır. Reklamı görüp görmeyeceğine kullanıcı karar vermektedir.

Sıçrayan reklamlar: 6 saniyeden kısa, akılda kalıcı bir reklamdır. Videoların başında, ortasında ya da sonunda görünür. Kullanıcılar bu tip videoları atlayamaz.

Daha sonra, varsayılan kampanya ayarlarını (ortalama bütçe, görüntüleme başına teklif, başlangıç ve bitiş tarihleri, dil, yer hedefleme ve gösterim planı) tamamlayın.

Aynı zamanda, reklamların uygunsuz içeriğin yanında görünmesini engelleyebilir ve aynı kullanıcıya gösterilen reklam sayısını sınırlayabilir.

Videonuzu yükleyin, bir video formatı seçin ve bir görünen URL ve bir hedef URL sağlayın. Eyleme geçirici mesaj ekleyin ve isteğe bağlı olarak tamamlayıcı bir banner yükleyin. Son olarak, reklamınız için bir başlık ekleyin.

Ticaret alt türleri, video kampanyalarının bir parçası olarak kullanılabilir. Alakalı ürünleri tanıtmak ve web sitenize ziyaretçi çekmek için atlanabilir yayın içi reklamları kullanabilirsiniz. Bu reklam türü, çevrimiçi mağazalar için uygundur.

Alışveriş reklamları oluşturabilmek için öncelikle Google Ads hesabınızı Merchant Center’a bağlanmanız gerekmektedir. Merchant Ads, Google Merchant Center hesabınızdaki ürün verilerini kullanır. Video reklamlar 6 adete kadar ürün kartı görüntüleyebilir. Hangi ürünleri tanıtacağınıza karar verebilirsiniz. Bunu yapabilmek için bir filtre kurmak ya da yalnızca bir konum seçmek zorundasınız.

Google Ads Yeniden Pazarlama Nasıl Kullanılır?

Yeniden pazarlama, reklamlarınızı daha önce web sitenizi ziyaret etmiş kişilere göstermenize olanak tanır. Bu reklamlar, genellikle geniş bir kitleye göre hazırlanmış görüntülü reklamlardan daha etkilidir.

Yeniden pazarlama, size ilgi alanlarınıza göre reklam göstermemize olanak tanır. Misal, web sitemizin spor ayakkabı ve spor ayakkabı bölümünü ziyaret eden kullanıcılara yeni spor ayakkabı reklamları gösterebilirsiniz.

“Araçlar ve Ayarlar” bölümünde, yeniden pazarlama kitleleri oluşturabileceğiniz bir “Kitle Yöneticisi” bulacaksınız. Bunu, bu makalenin “Kitle Seçimi” ve “Yükleme” bölümünde ele aldık.

Yeniden pazarlamaya başlayabilmek için web siteniz ya da uygulamanız için bir kitle kaynağı oluşturmanız gerekmektedir. Uygun bölümde en iyi seçeneği seçmelisiniz.

Google Ads etiketi: Web sitesine eklenen izleme kodunun bir kısmı.

Google Analitik: Bağlı analitik hesabınızdan metrikleri, hedefleri ve kitleleri içe aktarabilirsiniz.

Uygulama Analizi Hizmeti: Uygulamanın mevcut kullanıcılarına dayalı bir yeniden pazarlama listesi.

Youtube: Videolarınızı izleyen kişilerle yeniden bağlantı kurun.

Müşteri Verileriniz: Reklamlar, verileriniz olan belirli kullanıcılara gösterilebilir.

Google Ads etiketinizi oluştururken ortak bir veri türü seçin. “Kaydet ve Devam Et”i tıklayın.

Sonrasında, Google Ads etiketinin nasıl ekleneceğini seçin. Bunu yapmanın en basit yollarından biri Google Etiket Yöneticisi’dir

Bu yöntemi seçtiğiniz takdirde, izleme etiketinizi nasıl kuracağınıza ilişkin ayrıntılı talimatlar içeren bir menü görürsünüz

Yeniden pazarlama hedef grubunun kendisi için ayarlar “Kitle listeleri” alanında yapılmaktadır. Bu menü, kaynakları seçmenize ve listeye kullanıcı eklemek için ölçütler belirlemenize olanak tanır.

Google Görüntülü Reklam Ağı’nda reklam oluştururken, kitle ayarlarınızda “Yeniden Pazarlama ve Benzer Kitleler”i seçmelisiniz. İhtiyacınız olanı ekleyip kampanya kurulumuna devam edebilirsiniz.

Google AdWords Kampanyalarınızın Performansını Nasıl İzlersiniz?

Google Ads’deki reklam kampanyalarınızın etkinliği, ilk olarak belirlediğiniz hedefe bağlıdır. Hedefiniz tam anlamıyla farklı olabilir. Bunlardan bazı örnekler verebiliriz.

Web sitesine trafik çekmek: Bu durumda, reklam kampanyanızın etkinliği, ortalama tıklama başına maliyet ve reklamınızın raporlama döneminde aldığı tıklama sayısına göre değerlendirebilirsiniz.

Hedef eyleminin tamamlanması: Bu tür eylemler arasında potansiyel müşteri arama, siteye kaydolma, geri bildirim formları gönderme, arama yapma, satın alma vb. Bu durumda, istenen eylemler için hedefler belirlemeli ve dönüşümler, olası satış başına maliyet, ortalama sipariş boyutu, gelir ve olası satıştan alıcıya dönüşümler gibi metrikleri izlemelisiniz.

Sonuç

Bu yazımızda, içeriğe dayalı reklamlar oluşturmaya yönelik bir araç olan Google Ads’yi ele aldık. Çok çeşitli ayarlar, farklı reklam kampanyası türleri, kapsamlı veri analizi ve reklam etkinliğinizi artırma yeteneği sunan güçlü bir platformdur.

Platformumuzun doğru ve uygun kullanımı, hedef kitlenizi hızlı ve güvenilir şekilde sitenize çekmenize, analiz araçları ve her türlü metrik, temel performans göstergelerinize ulaşmada yardımcı olur.



Etiketler
google ads
google ads reklam
google ads reklamları
google ads uzman modu
google ads uzman mod
google ads uzman moduna geçme
google ads uzman mod çıkma
ads uzman mod
uzman mod ads
google ads uzman modda reklam ver
reklam ver
reklam yayınlama
uzman mod reklamları
uzman mod ne işe yarar
uzman mod reklamları nedir
uzman mod ads reklamları
adwords uzman mod reklamları
google ads uzman moduna gecis
google ads kampanya olusturma
google adwords
google ads uzman modu ndan ckma
Google Ads Uzman moduna geçiş
Google Ads Uzman Modu
google ads uzman modunda reklam vermek nedir
google ads uzman modunda reklam vermek ne kadar
Be İn Digital