Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Youtube Reklamları Nasıl Yayınlanır Ve İşiniz Nasıl Büyür?
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
14 Ekim 2022, Cuma
YouTube Reklamları Nasıl Yayınlanır ve İşiniz Nasıl Büyür?
Youtube reklamları ile işinizi ve marka bilinirliğinizi milyonlara ulaştırın. Uygun ve düşük bütçesi olan işletmeler için en doğru reklam seçenekleri arasında yer alan youtube reklamları ile cironuzu artırabilirsiniz.
YouTube Reklamları Nasıl Yayınlanır ve İşiniz Nasıl Büyür?

YouTube Reklamları Nasıl Verilir?

Her büyüklükteki işletme, YouTube'un popülaritesinin gücünden yararlanıyor ve hedef kitlelerine ulaşmak için platformu kullanıyor. YouTube Reklamları, geniş bir izleyici kitlesine ulaşmanızı sağlarken aynı zamanda bölge ve dil gibi ayrıntılar bazında hedefleme seçeneklerinizi daraltır.

Bu makale, YouTube Reklamlarının nasıl çalıştığını açıklar ve işletmeniz için YouTube Reklamlarını nasıl yayınlayacağınız konusunda adım adım bir kılavuz sağlar.

YouTube Reklamları nedir?

YouTube reklamcılığı, Google Ads aracılığıyla yapılır ve video içeriğini sosyal medya platformunda veya arama motorları aracılığıyla tanıtmanın bir yoludur. YouTube reklamları, bireylerin ve işletmelerin video içeriklerinin erişimini en üst düzeye çıkarmasına olanak tanır. Reklamlar, video görüntülemeyi artırmak ve etkiyi artırmak için yapılandırılabilir.

YouTube'u ücretsiz kullanan kişilere düzenli olarak video reklamlar gösterilir. Örneğin, kullanıcının izlemek istediği video başlamadan önce bir reklam görünebilir. Alternatif olarak, daha uzun videolar boyunca birden fazla reklam serpiştirilebilir. Bunlar YouTube reklamcılığı biçimleridir.

YouTube Reklamlarının Avantajları

İşletmeniz için YouTube Reklamlarını kullanmak bazı belirgin avantajlar sunar. İşte işletmelerin YouTube reklamlarını kullanma nedenlerine ilişkin bir genel bakış:

  • Erişimi genişletin: YouTube'un ayda 2 milyardan fazla oturum açmış kullanıcısı vardır. Bu sayının artarak devam etmesi bekleniyor. YouTube reklamları bu nedenle önemli sayıda kişiye ulaşabilir.
  • Kolay optimizasyon: YouTube Reklamları, faydalı optimizasyon seçenekleri sunar. Video reklamınızı konusuna, ilgili kullanıcı ilgi kategorisine, anahtar kelimelere ve demografiye (ör. yaş ve cinsiyet) göre hedefleyebilirsiniz. Belirli bir YouTube sayfasıyla alakalı reklamlar da yerleştirebilirsiniz.

  • Gelişmiş hedefleme: Etkili pazarlama optimizasyonu, yalnızca ulaşmak istediğiniz izleyicileri hedeflemekle ilgili değildir. Daha gelişmiş hedefleme, ürün veya hizmetinizin alakalı olmadığı izleyicileri hariç tutmanıza olanak tanır. YouTube Reklamları ile video reklamınızın ilişkilendirilmesini istemediğiniz anahtar kelimeleri, içeriği, kategorileri vb. hariç tutabilirsiniz .

İnsanlar ayrıca oturma odalarının rahatlığında izlemek için akıllı TV'leri kullanarak YouTube'u günlük ev yaşamlarına giderek daha fazla dahil ediyor. Her ay yaklaşık 120 milyon kişi YouTube'u TV ekranlarında izliyor. Video reklamlarla, insanlara gözleri ekrandayken ulaşabilirsiniz.

Farklı YouTube Reklamları türleri

YouTube video reklamcılığının birkaç türü vardır. Farklı biçimleri ve bunların benzersiz pazarlama hedeflerinizi nasıl karşılayabileceğini anlamak, hangisinin sizin için olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır.

Atlanabilir video reklamlar


Atlanabilir bir reklamda, kullanıcının reklamın ilk beş saniyesini izlemesi gerekir, ancak daha sonra geri kalanını atlamak için bir düğmeyi tıklayabilir. Reklam, ana YouTube video oynatıcısında oynatılır.

Atlanabilir reklamlar, YouTube tarafından Yayın içi TrueView reklamları olarak adlandırılır . Yayın içi reklamlar, başka bir YouTube videosundan önce veya video sırasında oynatılır. YouTube (mobil cihazlarda ve masaüstlerinde ve YouTube uygulamasında ve YouTube'a bağlı TV'lerde) dahil olmak üzere Google Görüntülü Reklam Ağı'ndaki (GDN) çeşitli sitelerde ve uygulamalarda görünebilirler.

Yayın içi TrueView reklamları, kısa ve öz girişimler için mükemmeldir. Kitleleri hızlı bir şekilde yakalamaya ve onları bir ana sayfa veya başka bir web sitesi açılış sayfası gibi başka bir yere yönlendirmeye çalışıyorsanız, atlanabilir bir reklam size bu hedefe ulaşmak için yeterli zaman verebilir.

Keşif reklamları


Yayın içi (in-stream) TrueView reklamlarını TrueView discovery reklamlarından ayırt etmek önemlidir . Discovery reklamları YouTube uygulamasının ana sayfasında, YouTube arama sonuçlarında ve izleme sayfalarında (masaüstü ve mobil) sunulur.

Reklam, birkaç satırlık metinle birlikte küçük bir küçük resim olarak sunulur. Kullanıcı, reklamı tıklamayı seçebilir ve bu, onları (küçük resim reklamı yerine) doğrudan tam videoyu görmek için ilgili YouTube kanalı sayfasına veya izleme sayfasına götürür. Bu, bir YouTube kanalına veya izleme sayfasına yeni aboneler çekmenin yararlı bir yolu olabilir.

Atlanamayan video reklamlar


Atlanamayan reklamlarda, izleyicinin istediği videoyu izlemeden önce video reklamın tamamını izlemesi gerekir. Atlama seçeneği yok. Bu reklamlar ana video oynatıcıda da oynatılır ve uzunlukları 15 ila 20 saniye arasında değişir.

Bu tür reklamlar daha iyi etkileşim elde etme eğilimindedir. Ancak, aynı zamanda daha yüksek bir tıklama oranına sahiptir. Etkili bir şekilde hedeflenmiş, yüksek kaliteli bir reklamınız varsa, atlanamayan bir reklam değerli bir seçenek olabilir.

Tampon reklamlar


Bumper reklamlar, atlanamayan bir video reklam türüdür ancak daha kısadır (en fazla altı saniye uzunluğunda). Bunlar ana video oynatıcıda oynatılır. Bumper reklamlar, atlanabilir reklamlardan farklıdır çünkü izleyicinin istediği videoyu izleyebilmesi için önce tam tampon reklamı izlemesi gerekir.

Ayrıca, bir tampon reklam, size +1 görüntüleme sağlayacak ve bunu herkese açık olarak gösterecek (değerli sosyal katılım kanıtı) atlanabilir bir reklamın aksine, videonun görünür görüntüleme sayısını etkilemez.

Bumper reklamlar, daha büyük video kampanyalarını tamamlamak için iyidir. Örneğin, bir ürünü piyasaya sürüyorsanız, bir dizi video klip oluşturabilirsiniz. Bumper reklam, izleyicinin ilgisini çekmek ve ardından daha sonra oynatılan atlanabilir bir reklamla devam etmek için kullanılabilir; bunun mantığı, izleyicinin atlamamak için yeterince meşgul olacağıdır .

Yer paylaşımlı reklamlar


Yer paylaşımlı reklamlar, izleyicinin izlediği videonun üzerinde daha küçük küçük resimler olarak görünen metin veya resim reklamlardan oluşur. Video ekranının yaklaşık %20'sini kaplayan 468x60 veya 728x90 piksel boyutlarında olabilirler.

Ancak, masaüstü, mobil, TV veya oyun konsolları aracılığıyla görüntülenebilen yukarıda listelenen diğer reklam türlerinin aksine, yer paylaşımlı reklamlar yalnızca masaüstü için kullanılabilir. Yer paylaşımlı reklamlar, kullanıcının bir e-ticaret mağazasında gezinmek gibi bir masaüstü cihaz aracılığıyla izlemesi daha kolay olan bir harekete geçirici mesajınız (CTA) varsa harikadır.

Pazarlama harcaması kararları vermek zor olabilir. Upwork'ün Ücretsiz Pazarlama Maliyeti Hesaplayıcısı , çeşitli pazarlama kanalları için harcamaları hesaplamanın hızlı ve kolay bir yolunu sunar

İşletmenizi büyütmek için YouTube Reklamlarını kullanmaya yönelik adım adım kılavuz

Etkili bir YouTube Reklam kampanyası oluşturmak, ilgi çekici video içeriği oluşturmaktan fazlasını gerektirir. Bu adımları takip et.

  1. Google Ads'ü YouTube kanalınıza bağlayın

YouTube, reklamlarını Google Ads aracılığıyla yürütür. YouTube Reklamlarını kullanmanın ilk adımı, YouTube hesabınızı Google Adwords hesabınıza bağlamaktır. İşte nasıl yapıldığı:

  • Google Ads hesabınıza giriş yapın.
  • Sayfanın üst kısmındaki "Araçlar" ı tıklayın.
  • "Kurulum" açılır menüsünden "Bağlı Hesaplar"ı seçin.
  • YouTube kanalınızı eklemek için talimatları izleyin.
  1. Video reklamınızı oluşturun ve yükleyin

Bir YouTube videosu oluşturmak için süslü kamera ekipmanına ihtiyacınız yok. Birçok akıllı telefon gerekli teknolojiye sahiptir. Başlamak için şu adımları izleyin:

  • Videonuz için ihtiyacınız olan içeriği çekin. Küçük bir ücret karşılığında stok görüntüleri de kullanabilirsiniz.
  • Videonuzu düzenleyin. Farklı sahneleri bir araya getirmek, geçişleri girmek, müzik eklemek ve daha fazlasını yapmak için kullanabileceğiniz ücretsiz programlar var.
  • Zaman gereksinimlerini göz önünde bulundurun. Örneğin, bir tampon reklam seçiyorsanız, çekiminiz altı saniyeyi aşamaz.

Videonuz tamamlandıktan sonra YouTube kanalınıza yükleyin ve uygun bir reklam biçimi seçin. Reklam türünü seçerken hedefinizi göz önünde bulundurun.

Örneğin, insanların bir mobil uygulama indirmesini sağlamaya çalışıyorsanız, bu tür bir reklam yalnızca masaüstünde göründüğü için yer paylaşımlı reklam kötü bir fikirdir. Oranlar düşük, izleyici telefonunu alacak, uygulamayı arayacak ve indirecektir. Ancak, cep telefonlarında görebilecekleri bir reklam oluşturursanız, tıklamaları ve doğrudan ellerindeki cihaza indirmeleri daha olasıdır.

  1. Google Ads'de bir YouTube reklam kampanyası oluşturun

Ardından, gerçek YouTube reklam kampanyanızı oluşturabilirsiniz. Bunu yönetmek için yine Google Ads'ü kullanacaksınız. İşte nasıl:

  • Google Ads hesabınızda "Kampanyalar" bölümüne gidin.
  • "Yeni Kampanya"yı seçin.
  • Sağlanan seçenekleri kullanarak reklam hedefinizi tanımlayın.
  • Kampanya türünü "Video" olarak belirleyin.
  1. YouTube reklam biçiminizi seçin

Ardından, YouTube reklam biçiminizi seçme seçeneğiniz olacaktır. Hangi biçimlerin mevcut olduğuna dair bir fikir için yukarıdaki listeye bakın . Videonuzu oluştururken ana hatlarıyla belirttiğiniz hedeflere bağlı olarak hangi formatı kullanmayı planladığınız konusunda zaten bir fikriniz olmalıdır.

  1. Bütçenizi, planınızı ve teklif stratejinizi belirleyin

Ardından Google Ads sizden bir bütçe girmenizi, bir zaman çizelgesi belirlemenizi ve bir teklif stratejisi seçmenizi isteyecektir. Bütçeniz, reklamınızın ne sıklıkta gösterileceğini ve ne kadar belirgin bir şekilde öne çıkacağını etkiler. Teklif stratejiniz, bu bütçenin nasıl harcanacağını belirler. Bunu yönetmenin birçok yolu var. Google Ads , stratejinizi tanımlamada faydalı olabilecek bir yardım sayfası sunar.

  1. Konumları, dilleri ve hedef kitleyi seçin

Artık reklamınızı daha kesin bir şekilde hedeflemek için adımlar atabilirsiniz. İlk olarak, reklamın gösterilmesini istediğiniz kişilerin konumunu belirleyin. Bu, özellikle yerel bölgelerini hedeflemek isteyen küçük işletmeler için yararlı olabilir.

İkinci olarak, hedeflenecek kişilerin dillerini belirleyin. Birkaç dilin konuşulduğu bir pazarda iş yapıyorsanız, bu özellikle yararlıdır.

Son olarak, hedef demografinizi tanımlayın. Ürününüz veya hizmetinizle kime ulaşmaya çalıştığınız konusunda yaş ve cinsiyet gibi ayrıntılarla ilgili bir fikriniz olmalıdır.

  1. Anahtar kelimeleri, konuları ve yerleşimleri belirleyin

Hedeflemenizi daha da ayrıntılı bir düzeyde belirlemek için, reklamınızla alakalı anahtar kelimeler ve konular belirleyebilirsiniz. Hedef kitlenizin ilgi alanlarına uygun konuları seçebilir ve ardından o konu alanına alakalı anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz.

Örneğin, yeni bir ruj serisi lansmanı yapan güzellik şirketiniz için reklamlar oluşturduğunuzu varsayalım. Uygun bir konu “güzellik” veya “makyaj” olabilir. Alakalı anahtar kelimeler, "ruj", "dudak dolgusu" ve "dolgunlaştırıcı ruj" gibi terimleri içerebilir.

Son olarak, reklamın nerede görünmesini istediğinizi belirtebilirsiniz. Seçenekler arasında YouTube'un ilgili videoları, web siteleri ve uygulamaları sayılabilir. YouTube reklam yönetiminize ekleyebileceğiniz bilgiler ne kadar ayrıntılı olursa, o kadar kesin olarak hedeflenir.

  1. Videonuzun bağlantısını girin

Şimdi, istendiğinde YouTube görünen URL'sini belirlenen Google Ads bölümüne yapıştırarak videoyu gireceksiniz.

  1. Google Ads ile performansı ve dönüşümleri izleyin

Google Ads ile ilgili harika şeylerden biri, reklamlarınızın ne kadar iyi performans gösterdiğini görebilmenizdir. Bu, pazarlama bütçenizi nereye tahsis edeceğinizi belirlemenizi sağlar.

Google Ads ile dönüşüm izlemeyi kurduysanız, bundan sonra reklamınızın performans ölçümlerini izlemelisiniz. Google'ın yardım merkezi , performansın ve dönüşümlerin nasıl izleneceğine ilişkin daha ayrıntılı ayrıntılar sağlar.

Şimdi Ne Olcak?

YouTube reklamları, marka bilinirliğini artırabilir ve onları doğru şekilde kullanmayı biliyorsanız, değerli bir pazarlama ve yeniden pazarlama aracı olarak hizmet edebilir. Bu profesyonel pazarlamacılar yönteminin tüm potansiyelinden yararlanmak istiyorsanız, özel bir YouTube pazarlamacısının hizmetlerinden yararlanmayı düşünebilirsiniz .

Vipot Reklam, video oluşturmadan veya video reklamları konusunda pazarlama ve performans izlemeye kadar her konuda yardımcı olacak uzmanlar ile size destek olmaktadır.

YOUTUBE REKLAMLARI İÇİN İHTİYACINIZ OLAN TANITIM FİLMİ, ANİMASYON FİLMİ, 2D, 3D ANİMASYONLAR İÇİN BİZE ULAŞABİLİRSİNİZ.

 

Etiketler
youtube reklamları
youtube reklam verme
youtube reklam
youtube reklam nasıl yayınlanır
youtube reklam nasıl verilir
youtube reklam ver
youtube reklam ajansı
reklam ajansı
dijital pazarlama ajansı
vipot reklam
bolu reklam ajansı
youtube
reklamları
video reklam ver
youtube reklam turleri
youtube video reklam
Online Video Reklam Kampanyaları
YouTube'da Video Reklamlarla Yeni Kitlelere Ulaşın
YouTube Reklamları Nasıl Verilir?
Reklam Türleri Nelerdir?
Be İn Digital