Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Google Ads Açılış Sayfası Optimizasyon Kılavuzu
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
25 Aralık 2022, Pazar
Google Ads Açılış Sayfası Optimizasyon Kılavuzu
Açılış Sayfası potansiyel bir müşterinin harici bir bağlantıyla, bir arama motoru, bir sosyal medya gönderisi veya bir reklam aracılığıyla yönlendirildiği web sitesidir. Açılış sayfanız ne kadar alakalı olur ise reklamınız o kadar en üst sırada gösterilir ve daha az tbm ödersiniz.
Google Ads Açılış Sayfası Optimizasyon Kılavuzu

Açılış Sayfası nedir?

Bir açılış sayfası, potansiyel bir müşterinin harici bir bağlantıyla, yani çoğunlukla bir arama motoru, bir sosyal medya gönderisi veya bir reklam aracılığıyla yönlendirildiği bir web sitesidir.

Web sitesi, kullanıcıyı, web sitesi operatörünün önceden tanımladığı, hedeflenmiş bir eylem (dönüşüm) gerçekleştirmeye teşvik etmek için kullanılır. Hedefler, örneğin: ürün satmak, potansiyel müşteriler oluşturmak, içerik dağıtmak veya ziyaretçiyi başka bir sayfaya yönlendirmek olabilir.

Açılış sayfası optimizasyonu neden önemlidir?

Müşterilerinizin ilk sayfayı geçemediğini fark ederseniz açılış sayfanızı yeniden değerlendirme zamanı. Açılış sayfası kalitesi, bir müşterinin web sitenizde yaşadığı deneyimin kalitesini ifade eder. Müşteriler için alışveriş sepetine veya sorgulama formuna giden yolu ne kadar kolay bulursa, bir satın alma işlemini tamamlama veya bir form gönderme olasılığı o kadar artar.

Ayrıca açılış sayfanızın kalitesi, reklam sıralama konumunu, kalite puanını ve toplam maliyeti de etkiler. Bu nedenle, açılış sayfanız kullanıcıların tekrar tekrar satın almadan ayrılmasına neden oluyorsa, bu, reklamlarınızın daha az gösterilmesine veya hiç gösterilmemesine yol açabilir.

Açılış sayfanızı optimize etmenin reklam performansını ve genel bütçeyi nasıl etkileyebileceği aşağıda açıklanmıştır

smileDaha Düşük Hemen Çıkma Oranı

Açılış sayfanız belirli bir kitleye göre ne kadar iyi uyarlanırsa, kullanıcıların hemen tıklama veya hemen çıkma olasılığı o kadar azalır. Ziyaretçileri genel bir sayfa yerine hedeflenen bir açılış sayfasına yönlendirerek, dönüşüm oranınızı artırabilir ve tıklama başı maliyetinizi (TBM) düşürebilirsiniz.

smileİyileştirilmiş reklam konumu

Google, ziyaretçilerin açılış sayfanızı diğerlerinden daha alakalı bulduğunu fark eder. Web siteniz ne kadar faydalı bilgi ve daha iyi deneyim sunarsa, reklamınızın daha yüksek bir konumda görünme olasılığı o kadar yüksektir.

smileİyileştirilmiş Kalite Puanı

Açılış sayfasının alaka düzeyi, Google Ads kalite faktörünün hesaplanmasında büyük rol oynar. Açılış sayfanız, seçtiğiniz anahtar kelimelerle ne kadar alakalı olursa, kalite faktörünüz o kadar yüksek olur. Kalite faktörünüzü yükseltirseniz, reklamlarınız daha iyi sıralanır ve reklamlarınıza yapılan tıklama başına daha az ödersiniz.

Diğer bir deyişle, ilgili açılış sayfaları reklam bütçesinden tasarruf sağlar.

smileArtan paylaşım ve daha yüksek otorite

Açılış sayfanızda alakalı ve ilgi çekici içerik sunduğunuzda, web sitenizin ziyaretçilerinin sayfanızı başkalarıyla paylaşma olasılığı daha yüksektir. Bu, sizin için daha fazla erişim ve marka bilinirliği sağlar ve tamamen ücretsizdir.

Açılış sayfalarını optimize etmek için en iyi uygulamalar

Temel olarak, tüm kullanıcılar aşağıdaki gereksinimleri karşılayan açılış sayfaları ister.

Açılış sayfası alakalı olmalıdır

Ziyaretçilerin tıkladığı web sitesi yararlı olmalı ve aradıkları şeyle eşleşmelidir. Değilse, daha alakalı bir sayfayı ziyaret etmek için siteden ayrılma olasılıkları daha yüksektir.

Güvenilir

Bir açılış sayfası kötü tasarlanmışsa veya herhangi bir ürün veya hizmet açıklaması sunmuyorsa, bu, kullanıcılara markanın veya web sitesinin tamamen dürüst veya güvenilir olmayabileceğinin sinyalini verir.

Basit

Kullanıcılar aradıklarını bulmak için birçok bağlantıya tıklamak zorunda kalmamalıdır. Açılış sayfası basit ve anlaşılır olmalıdır - bu, cihazlarda mobil kullanım için de geçerlidir.

Dürüst

Platformdan bağımsız olarak bir açılış sayfası tutarlı ve erişilebilir olmalıdır. gibi problemler varsa Örneğin, yavaş bir sayfa yükleme süresi, ziyaretçilerin sayfadan erken ayrılmasına neden olabilir.

winkKullanıcıları alakalı bir açılış sayfasına yönlendirin

Açılış sayfasını alakalı hale getirin

Kullanıcıları genel bir ana sayfaya göndermek yerine, istedikleri içeriği bulmak için tıklamak zorunda kalmamaları için özelleştirilmiş bir ana sayfaya yönlendirin. Bu, müşterilerin aradıklarını bulamadan siteden ayrılmalarını engellemekle kalmaz, aynı zamanda sitenin kullanıcılar için en iyi seçim olduğunu Google'a bildirir. Anahtar kelimeler, tüketicilerin aradığı alakalıdır.

  • Reklamlarınızdaki anahtar kelimeleri açılış sayfanızla eşleştirin

Reklamlarınız ve açılış sayfalarınız için aynı anahtar kelimeleri kullanın. Bu, içeriğinizin alakalı olmasını sağlar ve web sitenizin ziyaretçileri için tutarlı bir deneyim sağlar. Tüketicilerin aradığı anahtar kelimeler alakalıdır.

  • Reklamlarınızdaki harekete geçirici mesajı açılış sayfanızla eşleştirin

Harekete geçirici mesajınız, kullanıcılarınızı belirli bir işlem yapmaya teşvik eden bir istektir. Popüler harekete geçirici mesajlar, Satın Alın, Şimdi Harekete Geçin ve Kaydolun'dur. Mesajınızı güçlendirmek için reklamlarınızda ve açılış sayfanızda aynı harekete geçirici mesajı kullanın.

  • Sayfanızdaki her öğenin nihai hedefinizi desteklediğinden emin olun

Örneğin, hedefiniz sitenizde siyah elbiseler satmaksa, açılış sayfanız kullanıcılara erkek ayakkabılarını veya bebek kıyafetlerini de incelemelerini önermemelidir. Kullanıcıları etkileşimde tutmak ve dönüşüm yolunda ilerlemek için hedefinize odaklanın.

  • Açılış sayfanızda aynı değer teklifini kullanın

Bu aynı zamanda web sitenizin güvenilirliği ile de ilgilidir. Reklamınızda ücretsiz gönderim sunuyorsanız, açılış sayfanızda da ücretsiz gönderim vurgulanmalıdır.

  • Harekete geçirici mesajınızın ve değer teklifinizin öne çıktığından emin olun

Tasarım açısından, harekete geçirici mesajınız ve değer teklifinizin çevresinde biraz fazladan boşluk bırakın. Bu sayede daha iyi göze çarparlar ve ziyaretçilerinizin dikkatini çekerler.

  • Eşsiz özelliklerinizi vurgulayın

Ürününüzün ne olduğunu ve müşterilerin ürününüzü neden rakiplerinden değil de sizden alması gerektiğini netleştirin. Daha önce başka bir açılış sayfasında kullandığınız metnin aynısını kullanmayın.

  • Dilinizi hedef kitlenizle uyumlu hale getirin

Açılış sayfanızın tonunun hedef kitlenize hitap ettiğinden emin olun. Örneğin yoga kıyafetleri veya matları satıyorsanız sakin ve yumuşak bir ton kullanmalısınız.

  • Odağınızı daraltmak için reklam gruplarını kullanın

Benzer teklifler veya ürünler için reklamları aynı reklam grubunda gruplandırın. Reklam grupları, kampanyalarınızı daha etkili bir şekilde düzenlemenize ve reklamlarınızın tüketicilerin aradığı anahtar kelimelerle alakalı olmasını sağlamanıza yardımcı olur.

Açılış sayfasını güvenilir hale getirin

Açılış sayfanız, bir müşterinin işletmeniz hakkında sahip olduğu ilk izlenimdir. Aşağıdakiler gibi müşterileri uzaklaştırabilecek faktörler söz konusu olduğunda bile açık ve kapsamlı bilgiler sağlayarak dürüst ve şeffaf görünmeniz önemlidir: B. Ek Ücretler.

  • Temiz ve düzenli bir tasarım kullanın

Düzeninizin basit, net ve dikkat dağıtıcı olmadığından emin olun. Profesyonel bir tasarım, şirketinizin ciddi olduğunu ve kendi başarısına yatırım yaptığını gösterir.

  • İletişim bilgilerinizi ekleyin ve bulmayı kolaylaştırın

Müşterilerinizin bir sorunları olduğunda sizinle nasıl iletişim kuracaklarını bilmeleri önemlidir. Bu, şirketinizin müşterileriyle iletişim kurmaya ve onlara destek sağlamaya istekli olduğunu gösterir.

  • Doğru yazım ve dil bilgisini kontrol edin

Yazım hataları ve doğal olmayan dil, bir sitenin dolandırıcı olabileceğinin ilk işaretleridir. Metninizin akıcı ve hatasız olduğundan emin olun.

  • Kullanıcılarınızdan bilgi istediğinizde, neden ve ne için olduğu konusunda net olun.

Müşterilerin sitenize girmeden önce ek bilgi sağlamaları veya bir e-posta adresi vermeleri için formları doldurmalarını istiyorsanız, bu bilgilere neden ihtiyacınız olduğunu açıklayın. Kullanıcılar doğal olarak kişisel bilgileri verme konusunda isteksizdir, bu nedenle onlara güven oluşturmanın neden gerekli olduğunu önceden açıklayın.

  • Müşteri incelemelerini veya referanslarını belirgin bir şekilde görüntüleyin

Müşterilerden gelen ürün incelemelerini veya referanslarını görüntülemek, güven oluşturmanıza yardımcı olur. Markanızı daha olumlu bir şekilde tanıtmak için yorumları değiştirmeyin veya silmeyin.

  • Etkileşim için daha fazla seçenek sağlayın

Tüm müşteriler, reklamınızı tıkladıklarında bir şey satın almaya hemen hazır olmayabilir. Sayfanızın alt kısmında, daha fazla bilgi sağlayan ancak kesin bir taahhüt gerektirmeyen ikinci bir harekete geçirici mesaj sunun. Bu, güven oluşturur ve kullanıcıları web sitenizde tutar.

  • Pop-up'ları kullanmayın

Kullanıcılar reklamınızı tıkladıklarında, doğrudan açılış sayfanıza yönlendirilmeyi beklerler. Pop-up'lar, potansiyel müşterileri çok erken çok fazla bilgi isterlerse rahatsız edebilir veya korkutabilir.

  • Tüm sertifikaları veya marka çağrışımlarını göze çarpan bir yerde gösterin

Şirketinizin özel sertifikaları, ödülleri veya saygın ortaklıkları varsa, bunları açılış sayfanızda belirgin bir şekilde gösterdiğinizden emin olun. Bu, web sitenizin güvenilirliğini artırır ve müşterilerin satın alma veya kişisel bilgi sağlama konusunda kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlar.

Açılış sayfanızda gezinmeyi kolaylaştırın.

İyi bir açılış sayfası uygulamasının en önemli kuralı, müşterilere istediklerini vermektir. Müşterilerinizin seçenekler arasında gezinmesini kolaylaştırın.

  • Listeleri veya madde işaretlerini kullanın

Listeler ve madde işaretleri, içeriğinizi düzenlemenize ve sindirilmesini kolaylaştırmanıza yardımcı olur. Bu, özellikle mobil cihazlarıyla çalışanlar olmak üzere web sitenizin ziyaretçileri için daha iyi bir deneyim sağlar.

  • Doğrudan konuya gir

Uzun, karmaşık tanıtımlardan kaçının. Doğrudan konuya girin ve müşterilerinize aradıkları bilgileri hemen verin.

  • Harekete geçirici mesaj düğmelerinizi yeterince büyük yapın

Harekete geçirici mesaj düğmeleriniz çok küçükse, ziyaretçileriniz bunları göremez. Düğmeleri daha görünür ve dikkat çekici hale getirmek için büyütmeyi düşünün.

  • Sayfanızı ve/veya içeriğinizi paylaşmayı kolaylaştırın

Açılış sayfanızın üst kısmında sosyal medya düğmeleri bulunmalı ve herhangi bir resim veya videonun paylaşılması da kolay olmalıdır.

Açılış sayfasını güvenilir hale getirin

Sayfanızın yüklenme süresi, iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamada büyük rol oynar. Bir sayfanın yüklenmesi çok uzun sürdüğünde, kullanıcılar genellikle hüsrana uğrar ve sayfayı terk ederek Google'a sayfanızın en iyi seçenek olmadığı sinyalini verir. Sayfanızın eşit olup olmadığını belirlemek için PageSpeed ​​​​Insights'ı kullanın.

  • Tutarlı bir kullanıcı deneyimi sağlayın

Web sitenizi tablet, masaüstü veya mobil cihazdan ziyaret eden tüm müşterilerinize aynı marka deneyimini sunmalısınız. Bunu başarmak için, mobil reklamlarınız için mobil uyumlu bir açılış sayfası oluşturmalı veya web sitenizi mobil uyumlu olacak şekilde tasarlamalısınız.

  • Flash'tan veya çok fazla JavaScript'ten kaçının

Yanıp sönen reklamlar veya pop-up'lar gibi belirli özelliklerin tarayıcılarımız tarafından okunması genellikle zordur ve Google Ads sisteminin sayfanızın alakalı içerik sağlamadığına inanmasına neden olabilir. Ayrıca sayfa yükleme süresini yavaşlatabilirler.

  • Açılış sayfanızın markanızla tutarlı olmasını sağlayın

Kullanıcılar sorunsuz bir deneyim bekler. Açılış sayfanız markanızla eşleşmiyorsa, tüketicilerin işletmenizin meşruiyeti hakkında şüpheleri olabilir.

  • Açılış sayfanızdaki tüm resimleri optimize edin

Kullandığınız resim sayısı sayfanızın yüklenme süresini etkiler. Açılış sayfanızdaki resimlerin alakalı olduğundan ve çok büyük olmadığından emin olun.

  • Davetkar, kulağa doğal gelen bir metin kullanın

Açılış sayfanız, bir satış görevlisiyle yüz yüze konuşmaya eşdeğerdir. Müşterilerinizle ilişki kurmak için davetkar bir ton kullanın.

Google Ads açılış sayfaları ve Kalite Puanı

Kalite Puanı, reklam kalitenizin diğer reklamverenlere kıyasla nasıl olduğunu öğrenmenize yardımcı olan bir teşhis aracıdır.

Anahtar kelime düzeyinde hesaplanır ve 1'den 10'a kadar bir ölçekte sunulur. Yüksek Kalite Puanı, reklamınızın ve açılış sayfanızın, anahtar kelimenizi arayan kişiler için diğer reklamverenlerinkinden daha alakalı ve yararlı olduğu anlamına gelir.

Kalite Puanı, reklamlarınızın, açılış sayfalarınızın veya anahtar kelimelerinizin iyileştirilmesi gereken yönlerini belirlemek için kullanılabilir.

Kalite faktörünün hesaplanması

Kalite Puanı, üç bileşenin performansını kullanır:

  1. Tahmini tıklama oranı (TO): Bu değer, reklamınızın onu gören kişiler tarafından tıklanma olasılığını gösterir.
  2. Reklam alaka düzeyi: Bu, reklamınızın kullanıcının sorgusunun amacına ne kadar uygun olduğunu gösterir.
  3. Açılış sayfası kullanıcı deneyimi: Bu metrik, açılış sayfanızın reklamınızı tıklayan kişiler için ne kadar alakalı ve yararlı olduğunu gösterir.

Her bileşene aşağıdaki durumlardan biri atanır: Ortalamanın Üstünde, Ortalamanın veya Ortalamanın Altında. Bu derecelendirme, son 90 gün içinde tamamen aynı anahtar kelime için reklamlarını sunan diğer reklamverenlerle yapılan karşılaştırmaya dayanmaktadır.

Google Ads açılış sayfasının Kalite Puanı ne kadar önemlidir?

Kalite Puanı ve bunun reklamlar üzerindeki etkisi, Google Ads'ün temel kavramlarından biridir. Başlangıçta kalite faktörünün görevi tamamen alakasız veya şüpheli reklamları ve açılış sayfalarını Google Ads reklamlarının dışında tutmaktı.

Düşük kalite faktörüne sahip tipik web siteleri öyleydi ve öyledir.

  • Kötü amaçlı yazılım siteleri, yani erişildiğinde yazılım yükleyen siteler
  • Herhangi bir katma değer sunmadan yalnızca bilgi ve veri toplamak için kullanılan web siteleri
  • MFA (Made for Adsense; yalnızca AdSense reklamları yerleştirmek için oluşturulmuş siteler) veya bağlı siteler gibi arbitraj siteleri.
  • Yalnızca reklam görüntülemek için oluşturulmuş web siteleri

Ancak Google, özellikle yüksek kalite gereksinimleri olan web sitelerini de adlandırır (Paranız Veya Hayatınız Web Sitesi).

  • Kişisel bilgi isteyen sayfalar, ör. B. kimlik hırsızlığı için kullanılabilecek kişisel kimlik numaraları, banka hesap numaraları, ehliyet numaraları vb.
  • Kullanıcıların kredi veya banka hesap bilgilerini sağlayabilecekleri para işlemleri için kullanılan sayfalar, örn. B. Bir şey satın alabileceğiniz tüm sayfalar.
  • Fiziksel sağlığınızı etkileyebilecek tıbbi veya sağlık bilgileri içeren siteler.
  • gibi önemli yaşam kararları hakkında tavsiyeler sunan sayfalar B. Ebeveynlik, ev satın alma, araç satın alma vb. ile ilgili sayfalar.
  • Gelecekteki mutluluğunuzu ve mali durumunuzu etkileyebilecek önemli yaşam sorunları hakkında tavsiyeler sunan siteler, örneğin: B. Hukuki veya mali tavsiye sayfaları.

Bu durumlarda, Google Ads açılış sayfalarınızı optimize etmeye özellikle dikkat etmelisiniz.

Google Ads açılış sayfasının kalite puanı kötüyse ne yapılmalı?

Açılış sayfası kullanıcı deneyimi ortalamanın veya ortalamanın altındaysa aşağıdaki en iyi uygulamalar yardımcı olabilir:

  1. Kullanıcıların açılış sayfasında tam olarak aradıklarını bulmalarını sağlayın.
  2. Promosyon mesajı, reklamdan açılış sayfasına kadar tutarlı olmalıdır. Sayfanın, reklamın teklifini veya harekete geçirici mesajı yansıttığından emin olun. Web sitenizi kendiniz tasarlamasanız bile, mümkün olan en iyi açılış sayfalarını bulmak için mevcut sayfaları test etmeye değer.
  3. Mantıklı olduğunda Google Ads reklamlarınız için ayrı açılış sayfaları oluşturun.
  4. Dönüşüm oranı, genellikle açılış sayfasıyla ilgili kullanıcı deneyiminin iyi bir göstergesidir. Bu oran, açılış sayfanızın durumunu etkilemez ancak analiz ve optimizasyon için bir başlangıç ​​noktası sağlar.
  5. Web sitenizi mobil cihazlar için optimize edin. Kullanım kolaylığı, mobil sitelerde normalden daha da önemlidir.Mobil uyumluluk testi, açılış sayfanızın mobil cihazlarda ne kadar iyi performans gösterdiğini anlamanıza olanak tanır.
  6. Yükleme süresini azaltın. Hemen çıkma veya satın alma - sayfanın yüklenme süresi fark yaratabilir.

Özet Durum,

Ziyaretçilerinize daha iyi bir deneyim sunabilmek için reklam kampanyalarınızda kullandığınız açılış sayfalarını sürekli optimize edin. Hemen çıkma oranınızı en aza indirmek ve kalite puanınızı yükseltmek için çalışmak, dönüşümleri artırmanıza yardımcı olacaktır.

Google Reklam uzmanlarımız sizin için en doğru reklamları veriye dayalı şekilde kurmaktadır yardıma ihtiyacınız var ise destek almaktan çekinmeyin.

Etiketler
Google Ads Açılış Sayfası
Ads Açılış Sayfası Optimizasyonu
google reklamları açılış sayfası gereksinimleri
ppc açılış sayfası optimizasyonu
reklamlar için açılış sayfası
google reklamları için en iyi açılış sayfası
google adwords açılış sayfası optimizasyonu
ortalamanın altında google reklamları açılış sayfası deneyimi
google reklamları açılış sayfası kalite puanı
google reklamlar acls sayfas gereksinimleri
google reklam kalite puanı
google reklam açılış sayfası puanı
google ads to puanı
reklam açılış sayfası deneyimi
Açılış sayfası optimizasyonu
dijital reklam ajansı
reklam ajansı
google reklam ajansı
Google Ads açılış sayfaları ve Kalite Puanı
Be İn Digital