Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Google İşletme Profilinizi Nasıl Optimize Edebilirsiniz?
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
27 Aralık 2022, Salı
Google İşletme profilinizi nasıl optimize edebilirsiniz?
Google Benim İşletmem, işletmeler ve kuruluşlar için ücretsiz ve kullanımı kolay bir araçtır. Bu, arama ve haritalar da dahil olmak üzere Google'daki çevrimiçi varlığın hızlı ve kolay bir şekilde yönetilmesini sağlar.
Google İşletme profilinizi nasıl optimize edebilirsiniz?

Google Benim İşletmem'in Avantajları

İşletmenizi doğruladığınızda ve onunla ilgili bilgileri düzenlediğinizde, potansiyel müşteriler sizi daha kolay bulabilir ve sunduğunuz ürün hakkında anında fikir edinebilir.

Google kullanıcılarının işletmenizi veya sunduğunuz ürün veya hizmetleri aradıklarında gördükleri bilgileri düzenleyebilirsiniz. İşletmenizi Google Haritalar'da veya arama yaparak bulan potansiyel müşteriler, açılış saatleri, web sitesine bir bağlantı ve adresiniz gibi bilgileri görecektir.

Müşterilerle etkileşim kurun

Müşterilerinizden gelen yorumları okuyabilir ve yanıtlayabilir, ayrıca işletmeniz hakkında fikir veren fotoğraflar yayınlayabilirsiniz. Şirket profillerinde fotoğraf bulunan şirketler, Google Haritalar'da diğerlerine göre %42 daha fazla yol tarifi alıyor. Ayrıca bu şirketler, web sitelerine yönlendiren bağlantılarda %35 daha fazla tıklama alıyor.

Varlığınızı bilin ve genişletin

Potansiyel müşterilerin şirketinizi nasıl aradığını ve nereli olduklarını öğrenebilirsiniz. Diğer şeylerin yanı sıra Google Haritalar yerel arama sonuçlarında ve aramasında görünen telefon numarasından işletmenizi kaç kişinin aradığını da öğrenebilirsiniz. Ürün veya hizmetlerinizi tanıtmak istiyorsanız akıllı kampanyalar oluşturmanızı ve performanslarını takip etmenizi öneririz.

Google Benim İşletmem Kılavuzu 

Google Benim İşletmem girişinizi talep edin

GOOGLE HARİTA KAYDI     BAŞVURUNUZU BURADAN YAPABİLİRİSİNİZ.

Bu kılavuzda belirtilen ince ayarları yapmak için bir Google Benim İşletmem hesabına ihtiyacınız olacak ve ardından Google'dan bu hesabı Google İşletme Profilinize bağlamasını isteyeceksiniz. Hesap oluşturmak için google.com/business adresine gidin ve işletmeniz için kullandığınız normal Google / Gmail hesabıyla (varsa kişisel Gmail hesabınız yerine) oturum açın.

Google Benim İşletmem profilini tamamen doldurun

Google işletme profilinizin eksiksiz olması, yalnızca Google'ın sizi yerel arama sonuçlarında daha üst sıralara taşımasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda müşterilerin profilinizi bulduklarında yaptıkları işlemlerin sayısını da artırır. Sağlanacak çok fazla bilgi var, bu nedenle önceliklendirme için bazı yönergeleri burada bulabilirsiniz.

Bu öğeleri hemen oluşturmalısınız:

  • Firma Adı
  • Adres
  • Telefon numarası
  • İnternet sitesi
  • Açılış saatleri

İletişim bilgilerini oluştururken çok dikkatli olun.

Google İşletme profilinizdeki iletişim bilgilerini optimize etmek için atmanız gereken adımlar şunlardır:

  • İşletme adınızın mağaza tabelanızda kullandığınız adla aynı olduğundan emin olun. Başka bir deyişle, gerçek dünyada göründüğü gibi. Yer adının (marka adınızda olmadığı sürece) veya anahtar kelimelerin eklenmesi, Google tarafından spam olarak kabul edilir.
  • Hem şirket adınızın hem de adresinizin web'deki diğer girişlerinizle tam olarak eşleştiğinden emin olun. Bu, sürekli olarak örneğin "str" ​​veya "straße" kullandığınız ve her zaman aynı doğru şirket adını kullandığınız anlamına gelir. Google'ın algoritması, güvenilirliğinizi değerlendirirken tutarsızlıkları hesaba katar.
  • Hem normal hem de tatil açılış saatlerinizi ekleyin. Bu, müşterileri sizi ziyaret etmeye teşvik eder ve aynı zamanda mağazanıza gelip kapalı olduğunu öğrenen birinin olumsuz yorum alma olasılığını da ortadan kaldırır.

Bu öğeler biraz daha karmaşıktır ve ayrıca çok dikkatli ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır:

  • Kategori ve Nitelikler
  • Ürünler ve servisler
  • Sorular ve cevaplar (sahip tarafından oluşturulan sorular)

Bu bölümleri sürekli olarak optimize etmelisiniz:

  • Katkılar
  • İncelemeler
  • Sorular ve Cevaplar (Tüketici Tarafından Oluşturulan)

Eksiksiz ve anlamlı bir şirket açıklaması oluşturun

Unutulmaması gereken ilk şey, işletme profilinizde şirket adınızın hemen altında görünen kısa açıklamanın aslında sizin kontrolünüzde olmadığıdır. Bu, Google'ın platform genelinde tutarlılığı sağlamak için yazdığı içerik özetidir.

Bu açıklama kontrolünüz dışında. Ancak sonuçlar çoğunlukla oldukça doğrudur.

Kontrol ettiğiniz açıklama, Google Benim İşletmem hesap kontrol panelinizdeki Şirketten bölümündedir. Bu bölüm, profilinizin alt kısımlarında, genellikle "İncelemeler" bölümünün altında görünür.

Google İşletme Profilinizin Şirketten bölümünü optimize etmek için:

  • İlk 250 karakterde önemli bilgiler olmak üzere 750 karakterin tamamını kullanın.
  • "Hakkımızda" sayfanızdaki veya misyon beyanınızdaki içeriği kullanın.
  • Hedef kitlenizin sizinkine benzer işletmeleri bulmak için kullanacağı anahtar kelimeleri kullanın.
  • Profilinizin diğer bölümlerinde bulunan bilgileri tekrarlamayın.
  • Sizi rakiplerinizden ayıran ve müşterilerinizin şirketiniz hakkında özellikle değer verdiği şeyler hakkında konuşmak için bu alanı kullanın.
  • Herhangi bir bağlantı veya HTML eklemeyin.

Eksiksiz bir profilin avantajları vardır

Temel olarak, Google Benim İşletmem profilinizi dikkatli ve eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız. Pek çok şirket profillerini sadece eksik doldurmakta ve bu nedenle yerel arama sonuçlarında iyi bir sıralama şansını kaçırmaktadır.

Tüm ayrıntıları dikkatli bir şekilde doldurursanız, teklifiniz, potansiyel müşterilerin şirketiniz hakkında daha alakalı bilgiler bulmasını kolaylaştıracak değerli temel verilere sahip olacaktır.

Bu bilgileri siz doldurmazsanız başkası doldurabilir. İşletme sahipleri, herkesin kendi işletme listelerinde değişiklik önerebileceğinin farkında değildir ve buna rakipleriniz de dahildir elbette.

Kullanıcı tarafından oluşturulan bu değişiklikler, size bildirim bile yapılmadan girişinizde canlı olarak yapılabilir.

Bu, hiç kimsenin girişinizde istenmeyen değişiklikler yapmadığından emin olmak için Google Benim İşletmem kontrol panelinize düzenli olarak giriş yapmanızın çok önemli olmasının nedenlerinden sadece bir tanesidir.

Uygun kategoriyi seçin

Google İşletme profilinizi optimize etmek için bir kategori seçmek şarttır. İşte nedeni:

Aramada bulunacaksınız

Google'daki işletme profili görüntülemelerinin %84'ü, kullanıcılar tarafından yapılan araştırmalardan gelir (yani, müşteri bir ürün, hizmet veya kategorik bir terim aradı ve şirket profili görüntülendi), yalnızca %16'sı doğrudan aramalardan geldi (müşteri şirket adı veya adresi). Bu, özellikle, hizmetlerinin adı belirtilmeyen şirketler için geçerlidir (örn. Fresh Express veya Hugo's Catering).

Kategoriye özgü özellikleri vurgulayın

Bir kategori seçtiğiniz anda, Google size profilinizi daha çekici ve etkili hale getiren kategoriye özgü işlevler sunar. Örneğin, restoranlar bir menü veya rezervasyon düğmesi ekleyebilir; Otel profilleri yıldız derecelendirmelerini alır; Kuaför salonları, ince veya kıvırcık saçlarla ilgili deneyime sahip olduklarını doğrulayabilir. Bu ayrıntılar tüketicilerin sizi rakiplerine tercih etmesine yardımcı olabilir.

Kategoriniz, Google İşletme profilinizin üst kısmında görünecektir.

Google belirli sayıda kategori sunar, bu nedenle doğru olanları seçmek önemlidir. Google işletme profilinizi optimize etmek için kategorileri şu şekilde kullanabilirsiniz:

Açık ol

Bir manikür salonuysanız, sadece "Salon" yerine "Manikür Salonu"nu seçin. Bir restoran iseniz, sadece Restoran değil, Mısır Restoranı, Amerikan Restoranı vb. seçin. Yazmaya başladığınızda bir açılır kategori listesi görünecektir, ancak işletmeniz için en spesifik olanı bulduğunuzdan emin olmak için burada GMB kategorilerinin tam listesini de görebilirsiniz (3.000'den fazla kategori vardır, buna değer. Bir göz at).

İkincil kategorileri seçin

Birçok şirket birkaç kategoriye ayrılır. Ana kategorinizi ana teklifiniz olarak ayarlayın (ör. "Market") ve ardından "Market Teslimatı" veya "Gurme Market" gibi geçerli olan ek kategorileri seçin.

Aşırıya kaçma

Google'ın sizi hizmetinize ihtiyaç duyan tüketicilerle buluşturmasını istiyorlar, bu nedenle yalnızca tekliflerinizle eşleşen kategorileri seçin. Eğer z. Örneğin, bir ev aleti tamircisiyseniz, yalnızca "Ev Aletleri Tamiri"ni seçin, "Ev Aletleri Parça Tedarikçisi"ni seçmeyin. Teknik olarak yedek parça tedarik edersiniz, ancak bu, şirketinizden bağımsız bir teklif değildir.

Uzman ipucu

Kategorileri, ayrı alanlar olan ürünler veya özelliklerle karıştırmayın.

Uygun özellikleri seçin

Daha önce de belirtildiği gibi, bir kategori seçtiğinizde, Google size işletmenizi daha fazla açıklamak için işaretleyebileceğiniz bir özellikler listesi verecektir. Nitelikler, potansiyel müşterilerin aradığı özel niteliklerdir, örneğin: B. "Tesis içi hediyelik eşya dükkanı" veya "Ücretsiz WiFi".

Nitelikler Google Benim İşletmem platformuna özgü değildir (Yelp gibi inceleme portallarında da vardır). Ancak google özellikleri çok ayrıntılıdır, örneğin B. "dizüstü bilgisayarda çalışmak için iyi" veya "gezginler arasında popüler".

Çekici fotoğraflar ve videolar oluşturun

Google Benim İşletmem hesap kontrol panelinizden işletme profilinize fotoğraf yüklemek üç nedenden dolayı önemlidir:

kaliteyi sağlamak

İşletme profilinize herkes fotoğraf ekleyebilir, bu da bir dizi kalite elde ettiğiniz anlamına gelir. Kendi harika fotoğraflarınızı ekleyerek profilinizin en iyi şekilde görünmesini sağlayabilirsiniz.

Aktif ol

Düzenli olarak fotoğraf eklenmesi, Google'a profilinizde aktif olduğunuzun ve profilinizin güncel olduğunun sinyalini verir, bu da sıralamanız üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Arama sonuçlarında resimlerle görünün

Google, görüntü tanımada ilerlemeler kaydediyor ve fotoğrafları yerel sonuçlara dahil etmeye başlıyor.

Etkileşimi Artırın. Google'a göre, işletme profilleri fotoğraf içeriyorsa müşterilerin bir şirkete yol tarifi alma olasılıkları %42, şirketin web sitesini tıklama olasılıkları ise %35 daha fazla. Ek olarak, bir BrightLocal araştırması, 100'den fazla fotoğrafı olan işletmelerin, işletme ortalamasından %520 daha fazla çağrı, %2.717 daha fazla yön talebi ve %1.065 daha fazla web sitesi tıklaması aldığını tespit etti.

Ancak bu, profilinize aynı anda yüz resim eklemeniz gerektiği anlamına gelmez.

Google İşletme profilinizi optimize etmek amacıyla fotoğrafları kullanmak için şu ipuçlarını izleyin:

  • Her yedi günde bir en az bir yeni fotoğraf ekleyin
  • Önizleme fotoğrafınız için logonuzu yükleyin
  • Kapak fotoğrafınız için markanızı en iyi şekilde temsil eden bir şey kullanın - ancak Google'ın markaya bağlı olarak yaptığı gibi bu konuda endişelenmeyin.
  • Arama sorgusu farklı özellikli fotoğrafları gösterecek
  • Diğer genel fotoğraflar için Teknik Özellikler için Google Fotoğraf Yönergeleri'ne bakın, ancak mutlu müşteriler, iç ve dış mekan görünümleri ve ekip fotoğrafları kullandığınızdan emin olun.
  • Stok fotoğraf, özel efekt veya markalı fotoğraf yok. Google, şirketinizi gerçek dünyada göründüğü gibi sunmaya çalışır.
  • Net temsillere sahip yüksek kaliteli görüntülere odaklanın (görüntüyle zenginleştirilmiş sonuçlara uyum sağlamak için)
  • Google'a bölgenizde tanındığınızı göstermek için fotoğraflarınızı coğrafi olarak etiketleyin
  • Videoları da ekle
  • Profilinize 360º fotoğraf eklemek için Google'ın Street View uygulamasını kullanın

Google, bir işletme profilinden belirli bir fotoğrafı çeker ve aradığınız anahtar kelimeyle eşleşirse doğrudan yerel sonuçlarda gösterir.

Yerel SEO'nuz için Google Benim İşletmem'i kullanın

Gördüğünüz gibi, bir Google İşletme profiline sahip olmak tek seferlik bir pazarlama görevi değildir. Faydalarınızı en üst düzeye çıkarmak için sürekli eylem gerektiren yerel bir pazarlama aracıdır. Bu içerir:

  • Bilgilerin güncellenmesi, bu tür küçük değişiklikler bile önemlidir
  • Haftalık fotoğraf gönderme ve yükleme
  • Sürekli inceleme alın
  • İncelemeleri izleme ve yanıtlama

Profilinizden en iyi şekilde yararlandığınızdan emin olmak için yeni özelliklerden haberdar olun

Herhangi bir Google SEO stratejisi gibi, Google Benim İşletmem stratejiniz de işletmeniz hakkında olabildiğince çok kaliteli bilgi sağlamaya yönelik olmalıdır - yalnızca işletme profilinizde değil, Google'ın profili doldurmak için kullandığı kaynaklarda: sizin Web siteniz, profiller inceleme portalları ve hatta sosyal medya hesaplarınız.

Belirli sıralama faktörlerinin hepsini asla bilemeyiz, ancak nihai hedeflerini biliyoruz: ayrıntılı, güvenilir bilgiler aracılığıyla arama yapanları ihtiyaçları için en iyi şirketle buluşturmak. Bu nedenle, işletme profilinizin şirketinizi mümkün olduğunca doğru ve kapsamlı bir şekilde temsil etmesi için Google Benim İşletmem kontrol panelinizi kullanmaya odaklanın ve ardından bunu yapmaya devam ettiğinizden emin olun; faydalarından yararlanacaksınız.

Yardım ve desteğe ihtiyacınız olur ise bize yazmaktan, aramaktan çekinmeyin.

Etiketler
Google İşletme profilinizi nasıl optimize edebilirsiniz
google benim işletmem seo
google benim işletmem optimizasyon
google harita kaydı
google harita açma
google harita optimizasyonu
google benim işletmem
google haritalar
Google Benim İşletmem Kılavuzu 
Yerel SEO'nuz için Google Benim İşletmem'i kullanın
Be İn Digital