Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Affiliate Marketing Nedir?
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
26 Mart 2021, Cuma
Affiliate Marketing Nedir?
Affiliate Marketing? Komisyon bazlı bir marketing çalışmasıdır. Markalar ürün veya hizmetlerinin kendi kâr marjına göre, satış ortaklığı yaptığı kişiler ile komisyon karşılığında iş birliği yapar.
Affiliate Marketing Nedir?

Temeli satış ortaklığına dayanan Affiliate Marketing nedir ve nasıl yapılır?

Affiliate Marketing, işlem başına maliyeti baz alır ve markanın ürün veya hizmetinin tanıtımını Influencer, blogger, vlogger gibi kendi network ağına sahip olan kişiler üzerinden yaptırıp, bu kişilerin tanıtımlarını satışa çevirebilmesini istemektedir. Komisyon bazlı bir marketing çalışmasıdır. Markalar ürün veya hizmetlerinin kendi kâr marjına göre, satış ortaklığı yaptığı kişiler ile komisyon karşılığında iş birliği yapar.

Affiliate Marketing Nedir?

Affiliate Marketing nedir sorusunun cevabı tam anlamıyla doğrudan satışa aracılık yapan kişilerin komisyon alarak markanın satışlarına destek olması olarak açıklanabilir. Bu pazarlama tekniğinde tanıtımı yapan network sahibinin satış kaygısı mevcuttur. Ürün ve hizmetlerin, reklamını yapıp her başarılı satıştan komisyon elde eden network sahipleri için kazançlı bir yöntemdir. Aynı zamanda marka içinde etkili bir pazarlama tekniğidir.  Affiliate Marketing, performans bazlı olduğundan diğer kanalların aksine markalara daha yüksek bir ROI (Return of Investment – Yatırım Getirisi) kazandırır. Marka ziyaretler yerine gerçek müşteriler için ödeme yapar.

Markalar kendilerine ait olan Affiliate Marketing sistemlerini kendileri oluşturabilir veya bu iş özel olarak geliştirilen sistemlere dahil olabilirler. Bu şekilde para kazanmak isteyen kullanıcılar da markaların kendi oluşturduğu yahut aracı kurumlarla bu sistemde yer alabilir ve sahip oldukları network ağını kullanarak para kazanırlar. Marka işbirliği yapan Influencer, blogger, vlogger gibi sosyal medya kanallarını kullanarak veya web siteleri üzerinden Affiliate Marketing çalışmaları düzenler.

 

Affiliate Marketing Nedir ve Nasıl Yapılır?

1- Markanın hedef kitlesine yakın network sahipleri belirlenir.

2- Network sahibi markanın reklamını yaptığı ürün veya hizmeti blog, web sitesi veya sosyal medya hesaplarında satışa çevirmeye çalışır.

3- Marka network sahibi kişinin çevresinden gelen satışları öğrenmek için web sitesine bir alt yapı hazırlar. Bu alt yapı Influencer için oluşturulmuş özel bir satış kodu veya web sitesi linki olabilir.

Avcı ve Çiftçi Yöntemleri

Bu marketing çalışmasında avcı ve çiftçi yöntemleri mevcuttur. Network sahibi blog sitesinde içerik üretimi sağlayarak müşterinin reklamını yaptığı ürünü kendi aracılığı ile bulmasını sağlar.

Avcı yönteminde ise daha agresif bir pazarlama yöntemi uygulanır. Network sahibi müşteriyi kendi bulmaya çalışır. Ona referans kodlu bağlantılar gönderir veya sosyal medya aracılığı ile doğrudan iletişim kuracağı alanlarda varlığını sürdürür.

İki yöntemde birlikte kullanılarak network sahibi kişiler Affiliate Marketing yapabilirler. Markalar düşük bütçeler ile bu pazarlama yöntemini kullanarak kar elde ederler. Az maliyet ile daha fazla kişiye ulaşma imkânı sağlayan bu yöntem markaların ilgisi çekmektedir.

trendyol affiliate marketing nedir

Trendyol Influencer Satış Ortaklığı

Trendyol’un Instagram’da takipçi sayısı yüksek kişiler için oluşturduğu satış ortaklığı sistemi affiliate marketing örneğidir.  Trendyol affiliate partner özelliğiyle influencerlar ile iş birliği sağlıyor. Trendyol, affiliate partnerleri adına özel linkler oluşturarak Instagram story özelliğinde bağlantı linki ekleyerek paylaşmalarını istiyor.  Influencer’ın kendi network ağındaki takipçileri böylelikle Trendyol için potansiyel müşteri özelliği taşıyor. Takipçiler linkteki ürünleri satın aldığında satın alınan ürünler için Trendyol tarafından influencera komisyon veriliyor.

Trendyol Influencer Satış Ortaklığı İçin Bizim İle İletişime Geçebilirsiniz.

 
Etiketler
Trendyol Influencer Satış Ortaklığı
Influencer
Trendyol Influencer
Affiliate Marketing
Affiliate Marketing Nedir
Marketing Nedir ve Nasıl Yapılır
Affiliate Marketing Nedir ve Nasıl Yapılır
influncer marketing
influencer ajansı
influencer işbilirği
Be İn Digital