Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Türkiye'nin İnfluencer Ajansıyız Afiiliate Programına Ajans Kaydınızı Yapın
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
22 Eylül 2021, Çarşamba
Türkiye'nin İnfluencer Ajansıyız Afiiliate Programına Ajans Kaydınızı Yapın
Affiliate Marketing, işlem başına maliyeti baz alır ve markanın ürün veya hizmetinin tanıtımını Influencer, blogger, vlogger gibi kendi network ağına sahip olan kişiler üzerinden yaptırıp, bu kişilerin tanıtımlarını satışa çevirebilmesini istemektedir. Komisyon bazlı bir marketing çalışmasıdır. Markalar ürün veya hizmetlerinin kendi kâr marjına göre, satış ortaklığı yaptığı kişiler ile komisyon karşılığında iş birliği yapar.
Türkiye'nin İnfluencer Ajansıyız Afiiliate Programına Ajans Kaydınızı Yapın

Kimler Başvurabilir ?

Bunun için kısıtlama yoktur herkez başvuru yapabilir.

​​​Başvurunuz olumlu  değerlendirildiği takdirde tarafınıza online sözleşmemiz iletilecektir. Başvurularınız ekibimiz tarafından en geç 3 iş günü içerisinde değerlendirilmektedir. 3 gün içerisinde dönüş yapılmayan başvurular olumsuz değerlendirilmiş demektedir.

Trendyol Affiliate Sistemi Nasıl Çalışır?

İnstagram’daki ünlülerin yani fenomenlerin hikayelerinde Trendyol ürün linkleri paylaştıklarını görmüşsünüzdür. Takipçilerinize bu hikaye üzerinden satış gerçekleştirirseniz size belirli bir komisyon ücreti yatırıyorlar sistemin temel mantığı bu.

Hikayelerde link paylaşıp para kazanma programın adı Trendyol Affiliate Sistemi. Bu programa üye olup İnstagram’da Trendyol linki paylaşarak sizin sayenizde yapılan alışverişlerden komisyon alabilirsiniz. Trendyol Affiliate Sistemi’ne dahil olmanız için gereken şartlar neler peki?

Başvuru için en az 10.000 takipçiye sahip olmanız lazım.

Başvurunun sonuçlanması ortalama 7-10 gün sürüyor.

Trendyol’da bulunan ürünlerden istediklerinizi seçip bir koleksiyon oluşturup, dilerseniz tekil ürünler için de bir link oluşturabiliyorsunuz. Hikayede paylaşacağınız link de bu esasında.

Satışlardan %15 komisyon alıyorsunuz.

Elektronik ürünlerde komisyon %2.

Özel kampanya dönemlerinde komisyon oranları artabiliyor. Bununla beraber markaların kendilerine özgü komisyon oranları olabiliyor. Yani piyasaya yeni giren bir marka influencer’lara %20 satış komisyonu teklif edebiliyor.

Trendyol’da influencer olarak kendi ürün koleksiyonunuzu yaptığınızda ve hesabınız onaylandığında komisyon oranlarında bonus’lar olabiliyor.

Takipçileriniz gerçekten doğal yöntemlerle sizi takip ediyorsa örneğin siz bir koleksiyon oluşturdunuz ama o koleksiyondan alışveriş yapmadı o hikayeden ulaşıp farklı bir şey alsa da siz yine de komisyonunuzu alıyorsunuz. Örnekle anlatmak gerekirse de siz tshirt koleksiyonu oluşturdunuz o koleksiyonu incelerken başka bir ürünü aratıp satın aldı siz yine de ondan komisyon alabiliyorsunuz.

Affiliate Marketing Nedir?

Affiliate Marketing ise internet üzerinden para kazanmak isteyen kişilere kazanç sağlanmasına olanak veren bir pazarlama türüdür. Trendyol Affiliate Marketing sistemi üzerinden ödeme alabilmek için bu konuda kendi şirketinizi kurmalı ve vergi mükellefi olmanız gereklidir. Şirketiniz yoksa iş ortağı olarak faaliyet gösteren onaylanmış resmi ajanslardan birisi ile de çalışarak bu işten para kazanabilirsiniz.

Affiliate Marketing satıcı, ortak ve tüketici olmak üzere 3 kişi arasında gerçekleşen bir sistemdir. Bu sistemin ortaklarını kısaca anlatırsak;

Satıcı: Ürün veya hizmetin ortaya çıkmasını sağlayan kişidir.

Ortak: Satıcının ürün ya da hizmetini tüketicilere pazarlama kanalları aracığıyla pazarlayandır

Tüketici: Ortakların pazarlama kanallarından pazarlamaya çalışılan ürün veya hizmeti satın alan kişidir.

Trendyol İnfluencer Başvuru Nasıl Yapılır

Trendyol influencer Nasıl Olunur?

Trendyol’da influencer olabilmek için belirli şartlar gerekmektedir. İçeriğimizde isterseniz direkt olarak içindekiler bölümünden başlıklara gidebilir ya da sırayla okuyarak Trendyol influencerlık adımlarınızı sağlam ve doğru bir şekilde atabilirsiniz.

Affiliate Marketing İle Nasıl Para Kazanılır?

Affiliate Marketing İle Nasıl Para Kazanılır? merak edenler için para kazanma yolları şu şekilde olmaktadır.

Tıklama Başına Ödeme: Web sitesine yönlendirilen tüketicinin linki tıklaması üzerinden alınan ödemedir.

Satış Başına Ödeme: Gerçekleştirilen satış üzerinden alınır.

Olası Satış Başına Ödeme: Form doldurma, ürünü sepete ekleme gibi işlemlerden alınır.

İnfluencerlar Trendyol’dan Ne Kadar Kazanıyor?

İnfluencerlar Trendyol kazançları kitlesine göre değişkenlik göstermektedir yukarıda ki komisyon oranlarını okuduğunuz gibi değişkenlik göstermekte. Yani kazançlarınız tamamen sizin takipçi sayınız, hikaye görüntülenmeniz ve o hikaye ile etkileşim oranı (satış oranı) ile değişkenlik gösteriyor. 10.000 TL da kazanabilirsiniz 100 TL’de kazanabilirsiniz.

Trendyol İnfluencer Başvuru 2021-2022 Koşulları

Trendyol influencer başvuru yapacak olanların programda Yer Almanın Ön Koşulları bulunmaktadır. Bu ön koşulları şunlardır;

  • İnstagram hesabınızda 10 binin üzerinde tamamen organik takipçiniz olmalıdır.
  • İnstagram hesabınız takipçilerinizin ve etkileşimlerinizin (beğeni, yorum, izlenme vs.) organik olmayan yollarla edinilmemesi, tamamen organik olması gerekir.
  • Her influencer kazancı fatura edebileceği bir şirket ve ajans ile çalışmalıdır
  • Aktif ürün satışı yapılan bir hesap olmamalıdır.

Trendyol İnfluencer Başvurusu Nasıl Yapılır?

Trendyol influencer başvurusu nasıl yapılır adım adım beraber başvuru yapacağız.

Takipçi sayınız en az 10.000 ve yukarı ise Trendyol İnfluencer Başvuru linkine tıklıyoruz. Takipçi kitlenizin, beğenilerinizin, izlenmelerinizin organik olup olmadığı ve kabul edildiğiniz takdirde size 2 hafta içinde mail yoluyla dönüş yapılmaktadır. 2 hafta içinde dönüş olmazsa başvurunuzun kabul edilmediğini varsayabilirsiniz.

Trendyol İnfluencer Başvuru

Bu aşamayı geçtiyseniz daha sonrasında Belge Yönetimi sayfasından Trendyol Affiliate Sistemi’nin istediği belgeleri tamamlayıp yüklemeniz gerekiyor. Belgeleri tarayıp bilgisayara yükleyeceksiniz. PDF, Word dosyalarında kabul ediyor sistem.

Sözleşme de tamamladıysak sıra fatura kesme işlemlerinde eğer kendi faturanızı kesecekseniz ki bunun için en düşük maliyetli olan şahıs şirketi kurmanız gerekir. Bunun için aylık yaklaşık 1300 TL sabit gideri gözden çıkarmalısınız. Bu yolu seçerseniz “Belge Yönetimi” sayfasındaki “kendi faturamı keseceğim” seçeneğini seçip şirketinizin bilgilerini (Şirket ismi, adresi, vergi numarası vb girmelisiniz. Çoğu kişi başlangıç aşamasında bu yöntemi tercih etmemektedir. Çünkü aylık ne kadar kazanabileceğiniz henüz belli değilken aylık böyle bir masrafı ve yine yaklaşık 2000 TL tutan şirket kurulum masrafına katlanmanız pek de mantıklı gözükmemektedir. Bunun yerine çok daha hızlı ve kolay bir seçenek vardır. O da bir ajansla çalışmak.

Ajansla çalıştığınızda Trendyol kazancınızı ajansa gönderecek ajans da bu kazançtan yaklaşık 500 5000 arası %10 5000 50bin arası %7 50bin üstü %3 (AJANSA GÖRE DEĞİŞİYOR)  oranında kendi payını ve %15 de gelir vergisi kesip kalan tutarı size gönderecektir. Siz de bu sayede ödeme, fatura, vergi vb. yasal işlerler uğraşmadığınız için kendi İnstagram sayfanıza ve paylaşımlarınıza odaklanabileceksiniz. %15 gelir vergisi kısmı 2022 de kazançlarınız için açtıracağınız banka hesabından kesilicek (bilgi tam olarak kesinleşmedi) ajanslar sadece komisyon keserek direk banka hesabınıza iletecekler (bilgi kesinleştiğinde ajansımız tarafından bilgi verilicektir)

Trendyol Ajansı ile çalışabilmek için Trendyol Belge Yönetimi sayfasından “ajansla çalışıyorum” seçeneğini tıkladıktan sonra Trendyol’a kayıtlı olan ajansların listesi gözükmekte. AJANSIMIZ CİHAN KEZEN ADINA KAYITLIDIR BİZİ BULARAK SEÇİM YAPMANIZ YETERLİDİR daha sonra bizim ile iletişime geçebilirsiniz. Size bir influencer sözleşmesi göndereceğiz. Siz bu sözleşmeyi imzalayıp taratmalı ve son olarak Belge Yönetimi sayfasından çalıştığınız ajansı seçip sözleşmeyi de yükleyip Trendyol’a göndermelisiniz. Artık işlemler tamam linklerini yayınlamaya başlayabilirsiniz.

Trendyol’dan ne kadar kazandığımı nasıl bileceğim? Ödememi ne zaman alacağım?” diye merak ediyorsanız bunu da hemen belirtelim. Kazançlarınız size 1 gün gecikmeli olarak ajans tarafından günlük rapor halinde sunulmaktadır. Paylaşım yaptıktan sonraki gün raporunuz boş gelirse endişelenmeyin ????  Ertesi gün ilk kazançlarınızı görebileceksiniz. Ödemeler ise yaklaşık bir ay sonra yapılmaktadır. Kazançlarınız her ayın 24’üne kadar hesaplanmakta ve bir sonraki ayın 24’ünden sonra vermiş olduğunuz banka hesabınıza ilgili ajans tarafından gönderilmektedir.

Trendyol influencer Belge Yükleme
Trendyol influencer belge yükleme aşamasında çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Trendyol influencer belge yükleme yaparken yapacağınız tek bir hata size zaman kaybı yaşatacağı için yükleyeceğiniz dosyalarının açıklamalarını dikkatli okumalısınız. Islak imza gibi isteklerini tarayıcı ile bilgisayarınıza yükleyebilir daha sonrasında word dosyasına yükleyebilir daha sonrasında pdf’e çevirebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise tarayıcınız yok ve ulaşma şansınız yok ise telefonunuzun mağazasına scanner yazarak uygulamalar yolu ile tarama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Trendyol İnfluencer Başvuru Formu

Trendyol influencer işbirliği başvuru formu için linke tıklayıp Trendyol influencerlığı yapabilirsiniz ve ek gelir sağlayabilirsiniz.

https://www.trendyol.com/influencerbasvuru başvuru linki

Trendyol İnfluencer İşbirliği Nasıl Yapılır?

Başvuru için en az 10.000 takipçiye sahip olmanız lazım.

Başvurunun sonuçlanması ortalama 10 gün sürüyor.

Trendyol’da bulunan ürünlerden istediklerinizi seçip bir koleksiyon oluşturuyorsunuz. Dilerseniz tekil ürünler için de bir link oluşturabiliyorsunuz. Story’de paylaşacağınız link de bu esasında.

Satışlardan %15 komisyon alıyorsunuz.

Elektronik ürünlerde komisyon %2 diyebilir ve diğer ürünlerdede değişmektedir

Trendyol link komisyon oranlari Diğer ürün komisyonlarınu burada bulabilirsiniz

Özel aylarda kampanya dönemlerinde komisyon oranları artabiliyor. Bununla beraber markaların kendilerine özgü komisyon oranları olabiliyor. Yani piyasaya yeni giren bir marka influencer’lara %20 satış komisyonu teklif edebiliyor.

Trendyol’da influencer olarak kendi ürün koleksiyonunuzu yaptığınızda ve hesabınız onaylandığında komisyon oranlarında faydası olabiliyor.

Trendyol Satış Ortaklığı Nedir?

Trendyol ürünlerinin sosyal medya hesabınızda linkini paylaşarak satılan ürünlerden komisyon kazanmanızı sağlayan bir programdır.

Trendyol’dan Para Kazanabilmem İçin Kaç Takipçim Olmalı?

Trendyol satış ortaklığına başvuru yapabilmek için en az İnstagram’da en az 10 bin takipçiye sahip olmalısınız.

Trendyol Linki Paylaşarak Ne Kadar Kazanabilirim?

Her satıştan elektronik ürünlerde %2 , diğerlerinden ortalama %10 ve %15 kazanç elde edersiniz. Kazançlarınız kategoriden kategoriye değişmektedir.

Trendyol influencer Başvuru Sonucu

Trendyol influencer başvuru sonuçları sizin başvuru formunuzu ne kadar doğru doldurmanıza bağlı olarak sonuçlar erken veya geç sonuçlanacaktır. Trendyol influencer başvuru sonuçlarını Trendyol hesabınıza giriş yapıp ayarlar sekmesinden takip edebilirsiniz.

Trendyol iş ortağımız olmak için bize ulaşabilirsiniz! 

Etiketler
trendyol influencer
influencer başvuru
influencer ajansı
trendyol ajansı
trendyol ajans başvurusu
trendyol ajans komisyon oranları
trendyol ajans başvuru
trendyol ajans sözleşmesi
trendyol influencer kazanç
Trendyol influencer Başvuru
Trendyol Satış Ortaklığı Nedir?
Trendyol İnfluencer Başvuru
Be İn Digital