Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Google Ads Bütçenizi Nasıl Yönetebilirsiniz?
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
1 Ocak 2022, Cumartesi
Google ADS Bütçenizi Nasıl Yönetebilirsiniz?
Google ADS bütçe yönetiminin doğru şekilde yapılmaması durumunda daha fazla bütçe ayrılmasına neden olabilir bütçenizi nasıl korumanız gerektiğini 7 madde açıklamaya çalıştık
Google ADS Bütçenizi Nasıl Yönetebilirsiniz?

Google Ads Bütçesi Nasıl Belirlenir? 

7 Adımda Google Ads Reklam Bütçesi Nasıl Yönetilir?

Google Ads’e verdiğiniz reklamlar size az maliyetle çok iyi dönüşler sağlayabilir. Ancak bu konuda dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Bu noktalara dikkat etmediğinizde reklamınız sizde mali olarak kötü dönüşümlere yol açabilir. Bu yazımızda reklam bütçenizi nasıl etkili bir şekilde kullanabileceğinizi size 7 maddede açıklamayacağız.

  • Dönüşüm Takibi Yapın

Müşterilerinizin reklamlarınızla etkileşime girmesinden sonra neler yaptıklarını anlayın. Ürün satın almışlar mı, web sitenize kaydolmuşlar mı, sizi aramışlar mı vs… Buna göre nerede hata yaptığınızı nerede doğru hamlelerde bulunduğunuzu anlayabilirsiniz.  

  • Google Ads Başarı Kriterinizi İyi Belirleyin

Reklamlarınızın ROAS değerini ölçün. ROAS “Return on Ad Spend” yani “Reklam Harcamalarının Geri Dönüşü” demek. Google Ads hesabınızı Google Analytics’e bağlayarak dönüşüm izleme ayarlamalarını yapmalısınız. Daha sonra “dönüşüm değeri-maliyet” sütunu oluşturmalısınız. Bunu yapmak için dönüşüm izleme etiketi ekleyebilirsiniz.

  • Google Ads Paneli Etkili Kullanın

Google Ads panelinde Google Analytics verilerini kullanarak hitap edeceğiniz kitleleri yönetebilir, teklif stratejilerini görebilir, anahtar kelimeleri ve erişimleri planlayabilirsiniz.  

  • Google Analytics’i Verilerini Dikkate Alın

Google Analytics verimli bir şekilde kullanıldığında reklamlarını yönettiğiniz web siteleri reklamları hakkında ayrıntılı raporlar sunar. Örneğin reklamınıza en çok ilgi gösteren şehirler, yaş aralıkları, cinsiyetleri, sitenizde ne kadar zaman geçirildiği gibi pek çok veriye Google Analytics’ten ulaşabilirsiniz. Reklamlarınızın hedeflemelerini bu verilere göre düzenlendiğinde hem sizin hedef kitlenize ulaşma şansınız artar hem de gereksiz tıklamalardan kaçınarak maliyeti düşürür.

  • Doğru Hedefleme ve Negatif Eşleme Yapın

Google Ads hedefleme seçenekleri sayesinde mali kayıplardan kaçınabilirsiniz. Hedefleme yapmamayı seçerseniz reklamınız çok fazla insanın karşısına çıkacak evet. Ama bu sizin hedeflediğiniz kitle olmadığı için gereksiz harcamaya yol açacak. Bu da size gelir olmak yerine gider olarak yansıyacak. Negatif eşleme yapmadığınızdaysa ise sizin reklamınızın anahtar kelimelerine yakın olan ama sizinle ilgili olmayan aramalarda da çıkabilirsiniz. Bu da daha fazla tıklanmaya yol açarak size gelir sağlamaz.

  • Zaman ve Cihaz Optimizasyonu Yapın

Zaman derken reklamınızın gösterileceği günler ve saatlerden bahsediyoruz. Zaman ayarlamalarını Google Analytics verilerine göre yapabilirsiniz. Oradan müşterilerin hangi zaman aralığında sizden alışveriş yaptığını, hangi saat aralıklarında sizi arattıklarını, hangi günler web sitenizdeki yoğunluğun fazla olduğunu görebilirsiniz. Bu verilere göre yoğunluğun olduğu zamanları tespit ederek reklamlarınızı sadece bu zaman dilimine ayarlayarak maliyetinizi aza indirgeyebilirsiniz. Cihaz optimizasyonu da yine müşterilerin hangi cihazlardan size erişim sağladığına göre düzenleme yapabilmenizi sağlar.

  • Görüntülü Reklam Ağında Siteleri Negatifleyin

Bu madde de yine analizler sonucu uygulayabileceğiniz bir yöntem. Reklamlarınızın hangi sitelerde görüntülendiğiyle ve hangi web sitesinde reklamınıza daha çok rağbet olduğuna dikkat edin. Reklamınızın getirisinin az olduğu sitelerden reklamınızı çıkarmanız sizin yararınıza olacaktır ve maliyeti düşürecektir.

Vipot Dijital Pazarlama ve Reklam Ajansı olarak Google’dan aldığımız sertifikalarla reklam süreçlerine profesyonel olarak destek oluyoruz. En düşük maliyetle en iyi sonuçlara ulaşmak için bizden yardım alın.

Etiketler
Google Ads Bütçesi Nasıl Belirlenir?
google reklam fiyatları
ads bütçesi
ads bütçe belirleme
reklam ajansı
dijital ajans
Google ADS Bütçenizi Nasıl Yönetebilirsiniz?
Be İn Digital