Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Marka Bilinirliği Nasıl Artırılır?
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
1 Ocak 2022, Cumartesi
Marka Bilinirliği Nasıl Artırılır?
Marka Bilinirliği çok önemli. Hakkınızda daha çok konuşulsun, tavsiye edilsin, sürekli yeni müşteri akışı olsun istiyorsanız markanızı ön plana çıkarıp akılda kalıcılığını ve güven algısını oluşturacak çalışmaları başlatmanız gerekiyor
Marka Bilinirliği Nasıl Artırılır?

Marka Bilinirliği Nedir?

Marka Bilinirliği kısaca, firmanızın, ürün yada hizmetlerizin müşterilerin akıllarında yer bırakmalarını sağlamak için yaptığınız çalışmaların bütünüdür. Potansiyel müşteri kitlesinin alışverişlerinde herhangi bir markayı tercih etmelerini sağlayan en önemli tetikleyici etkenlerin başında Marka Bilinirliği kriteri geliyor. Hedeflediğiniz kitlenin aklında herhangi bir işaret yada imge veya bir aktivite ile yer etmediğiniz sürece,  sektörde ileriye doğru adım atmanız ve markanızı büyütmeniz oldukça zor.  Dolayısı ile marka bilinirliği çalışmalarınızı ön plana almak ve profesyonel bir süreç olarak öncelik tanımanız gerekiyor.

2000 yılından itibaren internet ortamının  kitlelerin paylaşımlarına, içerik üretimlerine, yorumlarına açılmasıyla dijital pazarlama çağı da başladı. Dijitalin sağladığı en büyük imkan klasik yöntemlere göre düşük maliyetle daha çok kişiye ulaşmak ve kampanya ve reklamların kısa sürece güncellenebilir olmasıydı. Şu an 2022 yılındayız ve internetteki veri birikiminin farkındasınızdır. Artık dijital pazarlama eskiye göre daha zor ancak çok daha büyük rağbet görmekte. Çünkü insanlar artık bütün hayatlarını internet ortamında yaşıyorlar ve en küçük ihtiyaçlarını bile internet üzerinden sağlıyorlar. Bu yazımızda size böyle zorlu bir rekabet ortamında marka bilinirliğinizi nasıl artırabileceğiniz, hizmet satışlarınızı nasıl yükseltebileceğiniz hakkında bilgi vereceğiz.

Marka Bilinirliği Neden Önemli?

Müşterilerizin akıllarında yer bırakmaktan bahsettik. Neden akıllarında kalmalısınız?. Zira sürekli alışveriş yapan müşterileriniz, eğer akıllarında kalıcı bir iz bıraktıysanız her defasında sizi tercih edeceklerdir. Bu açıklama Marka Bilinirliğinin Önemi açısından tek başına bile yeterli açıklayıcılığa sahip. Marka bilinirliği gibi çok önemli bir kritere sahip değilseniz, potansiyel müşteriler sizin reklam ve pazarlama etkinliklerinize beklediğiniz tepkiyi vermeyeceklerdir. Zira sizi tanımıyorlar. Biliyorsunuz insanlar tanımadıkları markalara, ürün yada hizmetlere karşı karşı güven hissi duymazlar.

Dahası Marka Bilinirliği  sizin aynı zamanda yeni potansiyel müşterilere ulaşma noktasında en ciddi dayanak noktalarınızdan biri konumundadır. İnternet sitenizin ziyaretçi trafiğinizi artırmanızda çok büyük rol oynarak aldığınız geri dönüşümleri daha iyi kullanmanıza imkân sağlar. Dolayısı ile reklam bütçenizde bile çok büyük oranda tasarruf sağlamanızın önünü açar

Hizmet kalitenizi artırmak için çalışmalar yapın

Hizmet kalitesini artırmak için müşteriyle ilişki içinde olunmalıdır. Böylelikle müşteri beklentilerine göre marka iyileştirmeleri yapılabilir. Müşteriyle ilişki içinde olmak dijitalde kolaylaşmıştır. Rakip markalara göre analizler, müşterilere uygulanan anketler, müşteri yorumları, dikkate alınmalıdır. Bunun yanında anlık mesajlaşma uygulamaları da bu dönemde oldukça ilgi kazandı. Böylece müşteri istekleri doğrudan işletmelere bildirilmeye başlamıştır.

Tanınmış kişilerden yararlanın

Dijital platformların önem kazanmasıyla halk tarafından sevilen ve belli bir güven kazanmış fenomenler aracılığıyla ürünlerin tanıtımı yapılabilmektedir. Bu şekilde fenomenlerle iletişim kurarak markanızla işbirliği yapmasını sağlayabilirsiniz.

Sosyal medyayı aktif kullanın

Markanıza ait sosyal medya hesapları kullanmak dijitalde marka bilinirliğini artırmak için yapılan bir diğer yöntemdir.  Sosyal medya hesaplarını aktif kullanmak, müşterinin ilgisini çekebilecek paylaşımlar yapmak, müşterilere samimi davranmak marka bilinirliğini ve marka güvenirliğini yükseltmek için en iyi yöntemlerden bir tanesidir.

Organizasyonlar ve faaliyetler düzenleyin

Marka adını kullanarak insanların ilgisini çekecek faaliyetler ve organizasyonlar oluşturmak marka bilinirliğini artırır. Hedef kitlenizin hassasiyetlerini ve ilgi alanları hakkında detaylı araştırmalar yaparak bunlara yönelik olarak faaliyetlerde bulunabilirsiniz.

Çekilişler ve kampanyalar düzenleyin

Mevcut müşterilerinizin memnuniyetlerinden yararlanarak ödüllendirmelerle onların çevresinde markanızın isminin yayılmasını sağlayabilirsiniz. Çekilişler, müşteri getirenler için makul indirimler gibi kampanyalar marka bilinirliğinizi artırmanızda faydalı olacaktır.

Farklı kanallarla reklamınızı yapın

Ne kadar çok iletişim kanalı o kadar çok bilinirlik ! Bilinirliğinizi artırmak için farklı platformlarda reklam vermekten kaçınmayın. Google Ads, sosyal medya reklamları, e mail reklamları, dijital mesajlar… potansiyel müşterinize ulaşabileceğiniz pek çok platform var. Potansiyel müşterilerinizin ilgisini cezbedecek reklamlar markanızın araştırılmasına ve bu şekilde bilgi sağlamalarına imkan sağlayacaktır. 


Be İn Digital