Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
360 Derece Dijital Reklam Ajansı Neler Sunar?
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
5 Ocak 2022, Çarşamba
360 Derece Dijital Reklam Ajansı Neler Sunar?
360 derece reklam ajansları bir işletmenin ya da markanın, ürüne ya da hizmete dair özelliklere dayanarak stratejik tekniklerden yararlanır, işletme içinde ve dışında markaya dair bir bütünlük oluşturarak müşterilerine ulaştıracağı mesajları tasarlar ve yayılmasına aracılık eder.
360 Derece Dijital Reklam Ajansı Neler Sunar?

360 Derece Reklam Ajansı Nedir?

Günümüz alışveriş alışkanlıklarının değişmesi, kişilerin alışveriş süreçlerini de değiştirdi. Artan üretimle beraber aynı amaçlara hizmet veren yüzlerce yeni marka ortaya çıktı. Buna göre müşteriler bir ürünü satın almadan önce ürün veya hizmet hakkında daha çok bilgi talep etmeye başladılar. Bu çokluğun içinde markaların da kendi ürünlerini ön plana çıkarması oldukça zorlaştı. Bu durum işletmelerin müşterisine ulaşması ve ürünü/hizmeti satın alması için ikna etme yolunda birtakım güçlüklere yol açtı. Gittikçe artan rekabet de buna eklenince işletmeler müşteriye ulaşmak, ürünlerini tanıtmak, tutundurmak ve rekabet edebilmek adına yeni yollar aramak durumunda kaldılar. Böylelikle ortaya bütünleşik pazarlama iletişim stratejileri çıktı. Bu strateji daha çok dijital alana yönelik olup;  reklam kampanyalarında, tanıtımlarda, marka organizasyonlarında da kullanılmaya başlandı. Bu yazımızda bütünleşik pazarlama iletişimlerine hâkim 360 derece reklam ajansları olarak adlandırılan ajansların sürece katkılarından bahsedeceğiz.

360 Derece Reklam Nedir?

360 Derece reklam, bütünleşik reklam olarak da adlandırılmaktadır. 360 derece reklam, markaların pazarlama süreçlerinde müşteriyi etkileyebilmek, markalarının rekabet ortamında tutunmasını sağlamak için bütünleşik bir iletişim yolunu kullanmasıdır.

“Bütünleşik” kavramı birbiriyle farklı değerlerin bir araya getirilmesiyle ortaya çok yönlü yeni bir değeri karşılar. Bütünleşik iletişim kavramını reklamcılık ve pazarlama alanına uyarlayacak olursak bu alanlardaki en çok öne çıkan kavramlar üretim, tanıtım, satış, finans, dağıtım, iletişim, geri dönüşümdür. Tüm bu kavramların birbiriyle tutarlı bir şekilde bir araya getirilmesi sonucu müşterilere sunulması da bu süreci ifade eder.

Bu anlamda 360 derece reklam yani bütünleşik reklam, bütünleşik pazarlama iletişimi stratejilerini gözeterek markaların müşteriler üzerinde sinerji oluşturarak, mesaj tutarlılığını gözeterek, ve kurumsal bütünlük sağlayarak pazarlama sürecine üst düzey katkıda bulunan reklam modelidir. Pek çok farklı dijital kanal aracılığıyla müşterilere sunulur. 360 derece reklam ajansları ise reklamların işlevini genişletmek amacıyla çeşitli organlarla bir arada çalışır. Bu organların her biri birbirini destekleyici biçimde görev alırlar. Kaliteli bir reklam tek bir alanla değil, değişik alanlardan faydalanarak çalışmaktadır. Böylelikle müşterinin beklentilerinin derinlerine inebilmekte, buna paralel olarak da daha kapsamlı ve ayrıntılı olarak müşteri beklentilerine uygun bir pazarlama süreci sunmaktadır.

360 Derece Reklam Ajansı Nedir?

360 nerede reklam ajansları bütünleşik pazarlama ilişkilerinin öngördüğü faktörleri kullanarak “müşteri odaklı” reklam kampanyaları üzerinde çalışırlar. 360 derece pazarlama kavramı bir süreçtir. Uzun vadede en verimli sonucu almaya odaklanır. Bu süreç kademeli olarak ilerler ve uzun vadede kurumsal kimliğe katkıda bulunur.  360 derece reklam ajansları işletmenin her bir unsurunu göz önünde bulundurarak müşteriyi etkileyecek doğru bir mesaj planlar ve mesajın farklı mecralarda yayınlanmasına aracılık eder.

360 Derece Reklamcılık Ajansıyla Çalışmanın Artıları Nelerdir?

  • 360 Derece reklam ajansları markanın hitap ettiği hedef kitleye ayrı kanallar üzerinden koordineli ve planlı bir şekilde aynı mesajı ulaştırır.
  • 360 derece reklam ajanslarının çalıştığı kadro geniştir ve pek çok alandan profesyonel çalışanları sayesinde fikir birliği oluşturarak sizin reklam kampanyanızı en etkili ve verimli hale getirirler.
  • Marka adına yaratıcı bir bütünlük oluşturur.
  • Objektif pazarlama tavsiyeleriyle pazarlama sürecinize katkıda bulunur. Yüksek kaliteli ve tutarlı bir hizmet sağlar.
  • Marka pazarlama süreci için markaya en iyi getiri sağlayacak medya alanını seçer. Medyayı iyi bir biçimde kullanarak kısa sürece ve etkili biçimde hedef kitlenize ulaşmanızı sağlar.
  • Müşterinin gönderilen mesajlara gösterdikleri tepkileri ölçer. Bu tepkilere göre pazarlama süreçlerini düzenler.
  • Marka için az maliyetle, en çok iyileştirmeyi sağlar.
  • İşletmelerin müşterisiyle etkin ve verimli iletişim kurmasını sağlar. Böylelikle iş ilişkilerinizi kolaylaştırır.

360 Derece Pazarlama Ve Reklam Ajanslarının Hizmet Verdiği Alanlar

Web Sitesi ve Tasarımı

Potansiyel müşteriler, bir ürün hakkında bilgi edinebilmek amacıyla en çok kullandıkları araştırma olanı zamandan tasarruf edebildikleri web ortamıdır. Bir markanın web sitesi ise o markayı en iyi tanıtacak olan mecradır. Web sitelerinde bir zaman ya da mekan sınırlaması olmadığı için ürün tüm yönleriyle tanıtılabilmekte, görsellerle, videolarla, kreatif yazılarla desteklenebilmektedir. Web siteleri müşteriye sundukları çok yönlü tanıtım sayesinde satışların yükselmesinde en etkili alanlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkar. 360 derece reklam ve pazarlama ajansları, web sitenizde müşterinizin ilgisine yönelik çalışmalar yaparak etkili tanıtımınızı yapmanızı kolaylaştırır.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

360 derece reklam ajansları SEO konusunda deneyimli kadrolarıyla web sitenizin rakip web sitelerinin önüne geçmesini sağlar. Müşterilerin web aramalarında öncelikli olarak ilk sayfaya odaklandığını bildiğimize göre web siteniz ilk sayfada olması sizin satışlarınızı büyük ölçüde artıracaktır.

Google Ads ve Sosyal Medya Reklamları

Google Ads ve sosyal medya reklamları doğru kullanımda potansiyel müşterilerinizin önüne çıkarak  web sitesi ve sosyal medya hesabı trafiğinizi yükseltir. Unutmayın ki bir ürünün ya da hizmetin pazarlaması öncelikle müşterilerin sizi tanımalarıyla mümkündür. 360 derece reklam ve pazarlama ajansları doğru hedeflemeler yaparak, sizin reklamınızı size en yakın ve ihtiyaç duyan müşterilerin önüne çıkarır. Böylelikle az maliyetle çok insana ulaşabilirsiniz.

E-Posta Pazarlamaları

E posta pazarlaması büyük müşteri getirisi sağlamada diğer yöntemlere göre çok öndedir. Ancak e posta pazarlamaları kritik bir adımdır. Yanlış bir uygulamada markanızın yükselmesini beklerken,kayba yol açabilirsiniz. Bu yüzden analizlerden faydalanarak stratejilerinizi buna göre ayarlamalısınız. 360 derece reklam ve pazarlama ajansları bu konuda size en uygun yönlendirmeyi yapacak ve satışlarınıza katkıda bulunacaktır.

İçerik Pazarlaması

Hakkında farklı mecralarda en çok bilgi edinilen ve sorularına yanıt alınabilen, kendileriyle doğrudan iletişime geçilebilen markalar güven yaratır. Güven duygusu, bir markanın satışlarını en çok etkileyen unsurdur. Müşteri sorularına verdiğiniz cevaplarda kopyalardan kaçınarak özgün bir dille yardımcı olduğunuzda gözle görülür bir verim elde edersiniz. 360 derece reklam ve pazarlama ajansları bu konudaki yetkinliğiyle markanızın güven yaratmasında yardımcı olur.

360 Derece Pazarlama ve Reklam Ajansı

Vipot Dijital Pazarlama ve Reklam ajansı olarak bütünleşik pazarlama ilişkisini temel alarak pazarlama süreçlerinize destek oluyoruz. Düşük maliyetle, yüksek performans göstermeniz için profesyonel ekibimizle sizin için faydalı olabilecek en iyi tanıtım ve reklam mecralarını seçiyor, marka analizlerinizi gerçekleştiriyor, buna göre pazarlama stratejileri uyguluyor ve rakipleriniz arasında sivrilebilmenizi sağlıyoruz. 

Etiketler
360 derece reklam ajansı
360pazarlama
360 reklam ajansı nedir
Vipot 360 Derece Pazarlama ve Reklam Ajansı
İçerik Pazarlaması
360 derece reklam ajansları
360 Derece Pazarlama Ve Reklam Ajanslarının Hizmet Verdiği Alanlar
360 Derece Reklam Nedir?
360 Derece Reklam Ajansı Nedir?
360 Derece Dijital Reklam Ajansı Neler Sunar?
360 ajans
360 derece reklam ajansı Nedir
360 derece reklam ajans nedir
dijital pazarlama ajans
Be İn Digital