Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Google Harita Kaydı Nasıl Yapılır? Google Benim İşletmem Kayıt
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
22 Ocak 2022, Cumartesi
Google Harita Kaydı Nasıl Yapılır? Google Benim İşletmem Kayıt
Google işletme ekleme “Google Benim İşletmem” ile ücretsiz olarak yapılabilir.
Google Harita Kaydı Nasıl Yapılır? Google Benim İşletmem Kayıt

Hiçbir ücret ödemeden kendiniz Google harita kaydı oluşturabilirsiniz ve Google Haritalar ile işletme adres bilgilerinizi, telefon ve web sitenizi sergileyerek internetteki varlığınızı artırabilir potansiyel müşterilerinizin hizmetinizi arayınca sizi bulmasını sağlayabilirsiniz.

Google harita kaydınız için https://www.google.com/intl/tr_tr/business/ adresine giderek gmail hesabınızda oturum açmanız yeterlidir. Bundan sonraki bilgileri titizlik ile eklemeniz gerekir adres telefon numarası işletmenize ait fotoğraflar gibi tüm bilgileri eklemeniz işletmenizin yükselmesine ve daha sık görünmesine fayda sağlayacaktır.

1: Linki açtıktan sonra kayıt ol demeniz gereklidir kayıt oldutıktan sonra işletme isminizi giriniz girdikten sonra işletme katogorisi eklemeniz gerekecektir işletme katogarinizi aratın ve ekleyin ileri demeniz yeterli

2: Müşterilerinizin ziyaret edebileceği, mağaza veya ofis gibi bir konum eklemek ister misiniz? sorusu gelir evet demeniz gereklidir evet dedikten sonra ileri tıklayın sizden adresinizi isteyecektir adresinizi eksiksiz giriniz.

3: Konumunuz nerede? sorusu karşınıza gelecektir bundan sonra harita üzerinde işletmenizi bularak tam olarak konumu işaretlemeniz gerekir.
 
4: Ev ve ofis ziyareti veya teslimat hizmeti sunuyor musunuz? işletmenizin katagorisine göre bunu işaretleme yapabilirsiniz.

5: İletişim bilgilerinizi ekleyin? sorusu gelecektir BURADA DİKKAT EDİNİZ burada girilen bilgilere göre size 14 günlük süre veya hemen doğrulama yapılır Eğer google indexlenmiş bir siteniz var ise telefon ve kurumsal mail ile hemen doğrulamanız yapabilirsiniz kodları telefona veya mailinize gönderir info@örneksite.com gibi bir mail olması gerekir ve telefon numaranız google index yani yayında olması gerekir bunun için rehber siteleri kullanın ücretsiz rehber sitelerine ekleme yapabilirsiniz 

6: Doğrulama yöntemini seçin? eğer bilgiler var ise telefon kod veya kurumsal maile kod almak için kullanabilirsiniz seçenekler arasında çıkıcaktır bunlara erişim yok ise yeni işletme iseniz adresinize Kodu içeren posta kartı postayla bu adrese gönderilsin Ulaşması 14 gün sürebilir gönderilir bu kod adresinizi doğru girdiyseniz size ulaşır eğer kod ulaşmaz ise 15 gün sonunda destek birimine ulaşarak haritanızı manuel olarak doğrulatmanız gerekir bu işlem 1 2 günde tamamlanır.

İşletmeniz hemen doğrulandıysa gerekli eksik bilgileri doldurabilirsiniz DİKKAT etmeniz gereken durumlar mevcuttur işletmenize her bilgiyi eklemeniz veya yanıltıcı politika aykırı olması işletmenizin hemen askıya alınmasına neden olur askıya alınan harita içinde başvuru yapmak zorunda kalabilirisiz örnek: işletme isminizi hemen değiştirmeniz veya yanlış girmeniz bir daha harita kaydı yapmanıza engel olabilir haritanız onaylandıktan sonra 1 ay index almasını bekleyin bu sırada müşterilerinize yorum yapmalarını tafsiye edin.


Google Benim İşletmem Kaydı İçin Destek Almak İsterseniz Bizim İle İletişime Geçebilirsiniz

Etiketler
Google harita yer ekleme ücretsiz
Google Maps işletme ekleme
google harita kaydı
google benim işletmem kayıt
Haritaya işletme ekleme
Işyeri konumu ekleme nasıl yapılır?
Google işletme hesabı açma
google işletme kaydı
google haritaya kayıt
google benim işletmem işletme ekleme
harita işletme ekleme
Be İn Digital