Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Web Site İçin Fotoğraf Nasıl Seçilir?
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
28 Ocak 2022, Cuma
Web Site İçin Fotoğraf Nasıl Seçilir?
Web siteniz için fotoğraf seçmek göz korkutucu bir görev gibi görünebilir, ancak bu, bir projenin en sonunda yapılması bir kenara atılması gereken bir şey değildir. İyi bir fotoğraf seçmek için zaman ayırmak sitenizin deneyimini geliştirecek ve markanıza olan güveni artıracaktır.
Web Site İçin Fotoğraf Nasıl Seçilir?

Öte yandan, süreci hızlandırmak ve vasat görseller seçmek markanızın güvenilirliğini zedeleyebilir ve dikkat dağıtıcı ve sinir bozucu bir kullanıcı deneyimine neden olabilir. Müşterilerimize en iyi sonuçları elde etmek için neredeyse her zaman bir fotoğrafçı ile çalışmasını önermekle birlikte, her bütçenin tam bir özel fotoğraf setini destekleyemeyeceğinin de farkındayız.

İster özel ister stok görseller kullanın, yeni web siteniz için mümkün olan en iyi görselleri kullandığınızdan emin olmak için aşağıdaki ipuçlarını izleyin.

Orijinallik için Çalışın

İnsanların bu günlerde internette daha fazla zaman geçirmesiyle, otantik bir deneyim beklentileri de arttı. Kullanıcılar, diğer beş web sitesinde gördükleriyle aynı stok fotoğrafı değil, sizin ve işletmenizin hakkınızda bildikleriyle eşleşen fotoğraflarınızı görmek ister. İşletmenize bağlı olarak, stok fotoğrafçılığı kullanarak bunu başarabilirsiniz, ancak seçtiğiniz görsellere çok dikkat etmeniz gerekecektir.

İster özel fotoğrafçılık ister stok kullanıyor olun yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri, kullandığınız görüntülerin doğal hissettirdiğinden emin olmaktır. Fotoğraf size doğal gelmiyorsa, kullanıcılarınız için de doğal olmayacaktır ve sitenizde başka şeyleri sorgulamaya başlayabilirler. Hazır görseller kullanıyorsanız, daha az kişinin kullandığı fotoğrafların ilk sayfasının ötesine bakarak zaman ayırın. Bunların kullanıcılarınız için benzersiz olma olasılığı daha yüksektir.

Web sitenizin işinizle birlikte gelişmesi ve değişmesi gerektiğini hatırlamak önemlidir. Özel fotoğrafçılık için bütçeniz yoksa, stok fotoğraflar web sitenizin ilk lansmanı için harika olabilir. Ancak zamanla, bunları kuruluşunuzu daha iyi temsil eden özel görüntülerle değiştirmek için bir fotoğrafçıyla çalışabilir ve sonuçta kullanıcılarınızın aradığı özgün deneyimi yaratabilirsiniz.

İşte öznelerin doğal ve rahat hissettiği birkaç fotoğraf örneği. Fotoğraflar, sanki pozlanmış bir fotoğraf çekiminden çok, samimi çekimlermiş gibi hissettiriyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yapışkan Fotoğrafları Seçin

Web siteniz için görseller seçerken hepsini yan yana koyun. Markanızın bir parçası olarak uyumlu bir dizi görsel gibi mi hissediyorlar? Resimleriniz uyumsuz bir dizi anlık görüntü gibi geliyorsa, aralarındaki ortak noktanın ne olduğunu bulmak için zaman harcamaya değer olabilir. Yapışkan görseller seçerken göz önünde bulundurulması gereken bazı şeyler şunlardır:

Duygu: Üst düzey lüks bir tatil köyü veya cana yakın ve samimi bir yerel işletme hissi uyandırmaya mı çalışıyorsunuz?

Renk ve Ton: Düşük kontrastlı hafif ve havadar görüntüler veya birkaç marka rengine odaklanan yüksek kontrastlı stilize görüntüler kullanmak mantıklı mı?

Kişiler: Fotoğraflarınızdaki kişiler markanızı temsil ediyor, fotoğraflarınızı seçerken şirketinizi temsil eden herhangi bir kişinin fotoğrafta yer almaktan mutlu olacağından emin olun.

Web siteniz için tüm yeni görselleri almıyorsanız veya halihazırda çalışmak için harika bir fotoğraf kitaplığınız yoksa, hepsi birbirine bağlı bir set gibi hissettiren görselleri derlemek zor olabilir. İster kendinize ait ister hisse senedi olsun, resimlerinizi düzenlemek için photoshop kullanmak, aynı zamanda onları daha markalı hale getirirken uyumlu bir his yaratmanın harika bir yolu olabilir. Bu, renkleri ve kontrastı ayarlamaktan tam renkli bir kaplama uygulamaya kadar her şeyi içerebilir. Bunları nasıl düzenlerseniz düzenleyin, görüntüden görüntüye tutarlı olduğunuzdan emin olun. Tüm bu noktaları ele alan bir dizi fotoğrafa sahip olmak, yalnızca web sitenizin bir arada daha iyi hissetmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda markanızın web sitenizin dışında da daha tanınır olmasına yardımcı olur.

Aşağıda, baştan sona uyumlu görüntüleri kullanarak harika bir iş çıkaran, oluşturduğumuz iki web sitesi örneği verilmiştir. Gelinler sattıkları elbiselerle eşleşecek hafif, havadar bir his varken Ahmet bey kendini işine adamış avukat ekibini yansıtmak için karanlık, güçlü görüntüler kullanır.

 

Bağlamı Düşünün

Tamamı birbirine bağlı bir set gibi hissettiren fotoğraflara sahip olmak isterken, her bir fotoğrafın web sitesinde nasıl kullanılacağını da göz önünde bulundurduğunuzdan emin olmak istersiniz. Örneğin, içeriğinize iyi yerleştirilmiş portre odaklı bir fotoğraf, tam genişlikte bir masthead resmi için de çalışmayabilir. Fantastik bir fotoğraf olsa da, dikey yönü ve nasıl kırpılacağı nedeniyle kullanılamaz olması muhtemeldir. Bir diğer önemli husus, görüntünün sayfadaki içerikle nasıl etkileşime gireceğidir. İnsanlarla dolu bir resim seçmek istemezsiniz, sadece tüm yüzlerinin bir başlıkla kaplanmasını istersiniz.

Görüntüleri seçerken, yakın plan çekimlerin yanı sıra dolu alanlar ve sahnelerin bir karışımını arayın. Bu karışıma sahip olmak, web sitenize çeşitlilik kazandıracak ve aynı zamanda görüntüleri nerede kullanabileceğiniz konusunda size esneklik sağlayacaktır. Daha büyük bir alanı yakalayan çekimler, önemli alanları kırpmadan yakınlaştırılabilir ve birden çok bağlamda kullanılabilir. Yakın çekimler çok yönlü değildir, ancak belirli bir bilgi parçasını veya bir ürün özelliğini vurgulamak gibi dikkat çekmek için mükemmeldir.

Aşağıdaki fotoğraflar masthead resimleri için harika çalışır. Güçlü yatay düzenler, herhangi bir bağlamı kaybetmeden kırpılabilir ve metin, görüntünün ana odağını engellemeden üst kısımda kolayca katmanlanabilir.

 

İnsan Öğesi ve Görsel Kullanımı

İnsan fotoğrafları, bir kullanıcının dikkatini hızla çekmenin ve onların işletmeniz veya ürününüzle bağlantı kurmasını sağlamanın harika bir yoludur. Fotoğrafın ana odağı bir insan yüzü olmasa bile, bir tür insan unsuruna sahip olmak sitenize çok fazla sıcaklık getirebilir. Bu, stok fotoğraf kullanmanın çok zor olabileceği bir alandır. Bu resimlerdeki kişiler markanızı temsil ediyor ve bir kullanıcı fotoğrafın bir stok sitesinden olduğu hissine kapılırsa, markanızın güvenilirliğini zedeleyebilir.

Görselleri seçerken, görsellerinizdeki kişilerin hedef demografinizle uyumlu olduğundan emin olun. Bu, sadece birkaçını saymak gerekirse, yaştan cinsiyete ve gelir düzeyine kadar her şey olabilir. Hedef pazarınızın segmentlerini yabancılaştırmaktan kaçınmak için çeşitli ve kapsayıcı bir grup insanı içeren görseller seçin. Bu, tüm potansiyel müşterilerin hoş karşılandığını ve dahil edildiğini hissetmesini sağlamaya yardımcı olur.

Aşağıda, bir dizi çeşitliliği gösterme konusunda harika bir iş çıkaran resim örnekleri verilmiştir.

"Profesyonel" Fotoğrafları Kullanın

Bu bariz görünebilir, ancak muhtemelen hatırlanması gereken en önemli şeydir. Yukarıdaki maddelerin hepsini karşılayabilirsiniz, ancak fotoğraflarınız düşük kaliteliyse siteniz de böyle hissedecektir. Cep telefonu kameraları her yıl daha iyi hale gelirken, siteniz için kendi fotoğraflarınızı çekmeyi planlıyorsanız profesyonel bir kamera (ve fotoğrafçı) kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Yetenekli bir fotoğrafçı, mükemmel fotoğrafı yakalamak için aydınlatmayı, kompozisyonu ve hatta farklı lenslerin özelliklerini dikkate alır.

İyi bir kamera, fotoğrafların her durumda kullanılabilmesi için yeterince yüksek çözünürlüklü olmasını da sağlar. Bir görüntüyü her zaman kırpabilir veya küçülterek küçültebilirsiniz, ancak küçük bir görüntüyü büyütmenin bir yolu yoktur.

Çözümler

Fotoğraf seçimi, web sitesi tasarım sürecinin genellikle gözden kaçan bir parçasıdır, ancak doğru fotoğraflar web sitenizin iyi görünmesini sağlamaktan çok daha fazlasını yapabilir, web sitenizin başarısının önemli bir parçası olabilirler. Görsel seçimine hak ettiği zamanı ve dikkati verdiğinizden emin olun. (burada daha fazlasına ihtiyacınız var…)

Bonus: İyi Stok Fotoğrafları Nerede Bulunur?

Stok fotoğraf kullanma yolunda ilerliyorsanız, iyi bilinen, saygın stok fotoğraf sitelerinden seçim yaptığınızdan emin olun. Bu fotoğrafları sitenizde kullanmanıza yasal olarak izin verildiğinden emin olmak için fotoğraf lisanslarına dikkat etmeniz önemlidir. Müşterilerimize önerdiğimiz birkaç site:

iStock & Shutterstock: Çok çeşitli konu ve stillerdeki devasa görsel envanteriyle, sitenizde çalışacak görselleri bulmanız neredeyse garanti. Pek çok kişi bunları kullandığından, bu sitelerin ilk sayfasından biraz daha derine inmeyi unutmayın.

Sıçramayı kaldır,Pexels, vePixabay: Siteniz için her görseli satın alacak bütçeniz yoksa, ücretsiz stok fotoğraf siteleri harika bir kaynak olabilir. Sitenizde çok fazla envanter/mükemmel seçenek bulunmaz, bu nedenle bu ücretsiz sitelerin bir karışımını kendi resimlerinizle veya ücretli stok fotoğraflarla kullanmanızı öneririz. Ayrıca, bu sitelerde daha çok "stok" hissi veren fotoğraflar olma eğilimindedir, bu nedenle ihtiyaçlarınıza uygun bir görsel bulmak biraz daha fazla araştırma gerektirebilir.

Tonl: Diğer stok sitelerinde bulunması zor olabilecek kültürel açıdan çeşitli fotoğraflara odaklanan nispeten yeni bir stok fotoğraf sitesi. Çeşitliliğe ek olarak, tüm fotoğrafları gerçekten yüksek kalitede ve onlara o "Stok" hissini vermiyor.

stoklu: iStock ve Shutterstock'a benzer şekilde Stocksy, fotoğrafçılar tarafından yoğun bir şekilde küratörlüğünün sağladığı ek fayda ile aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda fotoğrafa sahiptir. Bu, aramanızın dışında bırakabileceğiniz çok daha az "stok" hissi veren fotoğraf olduğu anlamına gelir. Ayrıca, belirli marka gereksinimleriniz veya aradığınız belirli bir görünüm varsa, fotoğrafları renge göre de arayabilirsiniz.

Etiketler
web site için fotoğraf seçmek
web site fotoğrafı nasıl olur
web tasarım için hazır görsel
web site fotoğrafı
site fotoğrafı nereden bulunur
web site için fotoğraf kullanımı
web sitemde nasıl fotoğraf kullanmalıyım
web site için fotoğraf seçimi
Be İn Digital