Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Do Follow, No Follow Link Nedir? - Backlink Linkleri
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
11 Şubat 2022, Cuma
Do Follow, No Follow Link Nedir? - Backlink Linkleri
Dofollow, Nofollow Link nedir? Nofollow bağlantısı, arama motorlarına herhangi bir şey vermemeleri gerektiğini bildiren bir HTML özelliği türüdür demek doğrumudur siteler ve google için önemi nedir?
 Do Follow, No Follow Link Nedir? - Backlink Linkleri

Hiç bir makaleyi kaydırıp yalnızca altı çizili mavi köprülü metne baktınız mı? Bir web sayfasını diğerine bağlama işlemi, geri bağlantılar (veya "gelen bağlantılar") olarak bilinir . Geri bağlantılar, web sayfaları arasında güven ve trafik oluşturdukları için özellikle önemlidir, bu nedenle bazen alıntı olarak görülürler. Geri bağlantılar ekleyerek, bu, Google'a veya diğer arama motorlarına belirli bir web bağlantısının güvenilir ve kullanışlı olduğunu söyler. Sonuç olarak, web sayfanız ne kadar çok geri bağlantı olarak kullanılırsa, siteniz organik arama motorlarında o kadar üst sıralarda yer alacaktır . Aslında Google, geri bağlantıların en iyi 3 arama motoru sıralama faktörüne girdiğini onayladı.

DOFOLLOW NOFOLLOW NE DERSENİZ?

ÖRNEK BİR SİTENİZ VAR VE SİTENİZ İÇİN UYUMLU MAKALE YAZILI BİR SİTEYE LİNK VERDİĞİNİZDE BU DOFOLLOW YANİ BACKLİK VERMİŞ OLDUNUZ ASLINDA LİNK VERDİNİZ DİYE SİTENİZ YÜKSELMEZ GOOGLE ŞUNA BAKIYOR LİNK VERDİĞİNİZ SİTEDEN KULLANICI SİZİN VERDİĞİNİZ LİNKTE NE KADAR SÜRE GEÇİRİYOR EĞER 1DK ÜSTÜNDE BİR SÜRE İSE SİTENİZ İÇİN OLUMLU YÜKSELME OLUR VE İNDEXLERİNİZ HIZLANIR EĞER 1DK ALTINDA YARARSIZ BİR LİNK OKUMA İSE ÇIKMA ORANI DÜŞÜK İSE O LİNK BACKLİNK OLMAZ FAYDA SAĞLAMAZ NOFOLLOW OLUR DİYEBİLİRİZ. 

Geri Bağlantı Türleri

Tüm geri bağlantılar aynı mı? Pek değil. İki farklı geri bağlantı türü hakkında daha fazla ayrıntıya girelim:

DoFollow ve NoFollow bağlantıları

Bir SEO perspektifinden dofollow ve nofollow bağlantılarını karşılaştırırken: dofollow bağlantıları, arama motoru sıralamalarınızı yukarı doğru iter. Nofollow linkler yok. Bunun nedeni, Google'ın algoritmasının sıralama sinyallerinde yalnızca dofollow bağlantılarını saymasıdır. Bu nedenle, bağlantı kurma söz konusu olduğunda, genellikle her zaman dofollow bağlantılarını hedeflemelisiniz. Geri bağlantıların dofollow ve nofollow olarak bölünmesinin nedeni, insanların blog gönderilerine spam yorum yapmasını engellemek ve sosyal medya hesaplarında spam kayıtlarından kaçınmaktır. Bu nedenle, nofollow etiketi arama motoruna bu bağlantıyı kapatmasını söyler ve sonuç olarak nofollow bağlantıları Google'ın PageRank'inden geçmez .

Bir Bağlantının Dofollow veya Nofollow Olup Olmadığı Nasıl Kontrol Edilir

Teknik açıdan tek fark, nofollow bağlantılarının rel=“nofollow” HTML etiketine sahip olmasıdır. Bunu bulmak için, bağlantıya sağ tıklayın ve “incele”ye dokunun. Ekranınızın sağ tarafında, bağlantının HTML kodunu içeren bir pencere gelmelidir. Ardından, kodda rel=“nofollow” özniteliğinin yazılı olup olmadığını kontrol etmek için arama çubuğunu kullanın. Öznitelik orada değilse, bağlantı bir dofollow'dur.

Bağlantıları Takip Et

Tüm dofollow bağlantıları saygın ve güvenilir web sayfaları değildir. Unutmayın, dofollow bağlantılarının SEO'nuza yardımcı olması için yüksek kaliteli web sitelerinden gelmesi gerekir. Sonuçta, iyi bilinen bir web sitesinin SEO'larına zarar verecek düşük kaliteli kaynaklara geri bağlantıları olmayacaktır. Dikkat: Birçok düşük kaliteli spam bağlantısı sizi işaret ediyorsa, Google sizin ve içeriğiniz hakkında olumsuz bir izlenim edinecektir.

Peki dofollow linklerini nasıl alırsınız? İşte birkaç yol:

Misafir Bloglama

Diğer web siteleri için kaliteli içerik yazarak , kendi sitenize geri bağlantılar eklerken okuyucuları bir konu hakkında eğitmiş olacaksınız . Bu, SEO puanlarınızı artıracak, daha fazla kitleye ulaşacak ve marka güvenilirliğinizi artıracaktır. Konuk bloglama arayan tüm web sitelerinin dofollow bağlantıları sağlamadığını unutmayın, bu nedenle kontrol ettiğinizden emin olun. Konuk gönderme fırsatlarını bulmanın en iyi yolu, sektörünüzle alakalı anahtar kelimeleri araştırmaktır. Ayrıca, amacınızın ürününüzü tanıtmak değil, okuyucunuzu eğitmek olduğu için içeriği orijinal tutmayı unutmayın!

Kaynak Sayfası Bağlantı Oluşturma

Bir web sitesindeki bir kaynak sayfası, belirli bir konudaki yardımcı bağlantıların ve kaynakların bir listesidir. Örneğin, moda trendleriyle ilgili bir blog, sonbahar koleksiyonu kıyafetlerine ayrılmış bir kaynak bölümüne sahip olabilir.

Kaynak sayfası bağlantı oluşturma, sitenizi bu bilgilendirici listeye kaynaklardan biri olarak ekleme işlemidir. Bunu gerçekleştirmenin bir yolu, sitenizin web sitesi sahibini ve neden eklenmeniz gerektiğini bildirmektir. Trafik, yüksek kaliteli saygın kaynaklardan oluşturulacağından, siteniz için güvenilirlik oluşturmanın harika bir yoludur. Bunun güvenilirlik oluşturmasının bir başka nedeni de, kaynak sayfalarının satış yapmak yerine yardımcı olmak ve eğitmek için var olmasıdır. Bu, izleyiciler ve site arasında güven yaratır. Kaynak sayfalarının yaygın olarak bulunduğu yerlere üniversiteler, yerel yönetimler ve turizm için web siteleri dahildir.

Sektörünüzle alakalı kaynak sayfaları bulmak için anahtar kelimenizi "faydalı kaynaklar", "faydalı bağlantılar", "yararlı kaynaklar" veya "yararlı bağlantılar" gibi terimlerle birleştirin. Örneğin, anahtar kelimem girişimcilik olsaydı, arama çubuğumda "girişimciliğe yardımcı bağlantılar" yazardı.

İnfografikler Oluşturun

İnsanlar içeriği tararken görsel görüntüler görmeyi severler, bu da içerik işaretçilerinin bunları kullanmak veya referans vermek isteyeceği anlamına gelir. Dolayısıyla, web sitenizde bir infografik oluşturursanız ve bir içerik oluşturucu bunu web sitesinde paylaşırsa, kendinize bir geri bağlantı alırsınız. Basit ve ilgi çekici infografikler oluşturmak için Venngage'i her zaman kullanabilirsiniz.

İnfografiklerinizi viral hale getirmeye çalışırken hatırlamanız gereken bazı ipuçları:

Müthiş Tasarım : Profesyonel ve estetik açıdan hoş bir tasarım çok önemlidir - bu, beyaz (negatif) boşluklar gibi şeyleri dahil etmek ve metni minimumda tutmak anlamına gelebilir.

İlginç Gerçekler ve Güvenilir İstatistikler : Gerektiğinde kaynaklara kredi verdiğinizden emin olun ve ayrıca hedef kitlenin ilgi alanına hitap eden akılda kalıcı bir başlık yazın.

Güçlü Tanıtım ve Erişim : Bu, web sitenize daha fazla geri bağlantı oluşturacak olan sosyal medya ve e-posta pazarlamasını içerebilir! Search Engine Journal tarafından yürütülen bir araştırmada , izleyicilerin %40'ının düz metinden ziyade görsel bilgilere yanıt verme olasılığı daha yüksek .

Halkla İlişkileri Güçlendirin

Bu, markanız için oluşturulacak en önemli faktörlerden biridir, çünkü başkaları kim olduğunuzu bilmezlerse, web sitenize bağlantı veremezler (veya vermek istemezler). Anında sonuç alamayabilirsiniz, ancak PR gelecekteki genel başarınız için çok önemlidir. Bu nedenle, web siteniz için yüksek kaliteli dofollow geri bağlantıları oluşturmaya çalışırken halkla ilişkilerden yararlanmanız gerekir.

Buna başlamanın harika bir yolu sosyal yardımdır. Yani sosyal medyada aktif hale gelerek, bir ağ kurarak ve bir e-posta listesi oluşturarak. Sonuç olarak, kendinizi dışarı atarak medya yerleşimini güvence altına almaya odaklanmalısınız. Konuk bloglama (yukarıda bahsedilen), PR'yi geliştirmek için kullanılan bir taktiktir. Ya da sadece yetkili web siteleri tarafından anılmayı isteyebilirsiniz (markanızı oraya koyun!).

Özellikle hedef kitlenizle güvene dayalı bir ilişki kurmak ve sosyal paylaşımları artırmak istiyorsanız, içeriğinizde her zaman şeffaf, dürüst ve alakalı olmayı unutmayın . Bunun bir örneği, sektörünüzdeki sıcak bir konuyla ilgili bir Soru-Cevap röportajına katılmak olabilir - daha sonra, röportajı yaptığınız sitenin gönderinize geri bağlanmasını sağlayın. Veya bir ürün incelemesi isteyin - bu şekilde blog veya yayın, ürünün kendisine bir geri bağlantı içerecektir.

NoFollow Linkler

Genellikle, nofollow bağlantıları şu kategorilerden birine girme eğilimindedir :

  • Bloglardaki spam yorumlar (Aslında, WordPress aracılığıyla yapılan tüm blog yorum bağlantıları otomatik olarak nofollow özelliğiyle etiketlenir.)
  • Basın bültenlerinden bağlantılar
  • Google'ın "güvenilmeyen içerik" olarak adlandırdığı içeriğin içindeki her şey
  • Forum gönderilerindeki bağlantılar (veya kullanıcı tarafından oluşturulan diğer içerikler)
  • Ücretli bağlantılar (nofollow etiketinin oluşturulmasının büyük bir nedeni: Google, ücretli bağlantılar ile doğal bağlantılar arasında ayrım yapmak istemiştir. Örneğin, web sitenizde bir banner reklam için ödeme yaparsanız, Google bağlantının nofollow olmasını talep edecektir.)
  • Bazı blog siteleri

Nofollow Linkleri Neden Önemlidir?

O zaman muhtemelen nofollow linkleri neden isteyeyim ki diye düşünüyorsunuzdur. Bana iyi bir SEO bağlantı değeri sağlamazlarsa, muhtemelen değersizdirler. Bu doğru değil! Nofollow bağlantıların faydaları vardır. Sosyal medyada iyi yerleştirilmiş bir blog yorumu veya uygun bir forum gönderisi bulursanız, web sayfanıza hala büyük miktarda trafik oluşturabilir (nofollow veya dofollow olmasına bakılmaksızın). Hatırlanması gereken en önemli şey, markanızı oluşturmak istediğinizdir, bu nedenle hangi bağlantıların sizi bir endüstri otoritesi olarak başlatmanıza yardımcı olacağına odaklanın ve hedef kitlenizde güven oluşturun.

Akılda tutulması gereken başka bir şey de, birçok profesyonelin backlink profilinizin doğal görünmesini sağlamak için hem nofollow hem de dofollow bağlantılarına sahip olmayı önermesidir. Google, %100 bağlantıları takip eden sayfaları görmekten hoşlanmaz - bu nedenle sistemi oyuna getirmeye çalışmayın, doğal davranın ve dengede kalın. Kişinin uyması gereken belirlenmiş bir oran yoktur.

Aslında, nofollow bağlantıların SEO sıralamasını etkileyip etkilemediği konusunda büyük bir tartışma var. Buna yanıt vermek amacıyla, SEOJet çeşitli sektörlerde Google'da en üst sıralarda yer alan sitelere baktı ve hepsinin ortalama olarak %20-40 civarında o sayfaya yönlendiren takip edilmeyen bağlantılara sahip olduğunu buldu. Bu çalışmadan bir örneğe bakalım:

Arama motorunda kullanılan anahtar kelime: “backlinks”

Örnek siteye siz bakınız!!!

Nofollow bağlantıların yüzdesi: %28

Tüm sitedeki nofollow bağlantıların yüzdesi: %30

Tek bir gözleme dayalı olarak nofollow linkler ve SEO sıralamaları hakkında kesin sonuçlar çıkaramasak da, nofollow linklerin sahip olabileceği potansiyel gücü tanımak önemlidir. Ayrıca, nofollow bağlantıları, dofollow bağlantılarınızı artırmanıza yardımcı olabilir. Nasıl? Sizi ne kadar çok kişi duyarsa, dofollow linklerinin organik olarak artması o kadar olasıdır (PR'yi unutmayın!).

Bağlantı Oluşturmaya Başlamaya Hazır mısınız?

Vipot reklam, olarak bağlantı kurma için ihtiyacınız olan tüm doğru araçlara sahibiz . Bahsettiğimiz her iki geri bağlantı türünün de faydalı olduğunu unutmayın: dofollow bağlantılarının SEO sıralamalarını artırdığı kanıtlanmış olsa da, nofollow bağlantıların web sitenize trafik oluşturmada da rol oynayabilir. Bağlantı kurma veya diğer SEO hizmetleriyle ilgili yardım için , bugün Vipot reklam ile iletişime geçin!

Etiketler
Dofollow ve Nofollow Linkleri Nedir?
Nofollow ve dofollow bağlantı
dofollow
Nofollow
Nofollow ve dofollow
nofollow link nedir?
dofollow bağlantısı nedir?
Nofollow ve dofollow bağlantıları arasındaki farklar nelerdir?
SEO stratejisi
geri bağlantı linkleri
no follow nedir
do follow nedir
Backlink
Backlink Nedir ve Nasıl Yapılır?
Geri Bağlantılar Nasıl Alınır
Be İn Digital