Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Performans Pazarlama Nedir?
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
8 Mart 2022, Salı
Performans Pazarlama Nedir?
Performans pazarlaması nedir: Bu çevrimiçi pazarlama modeli hakkında bilmeniz gereken her şey Digital Performance marketing
Performans Pazarlama Nedir?

Performans pazarlaması veya performans mkt'yi hiç duydunuz mu? Sonuçlar, performans? Bu terimlerden herhangi biri dikkatinizi çekiyor mu?

Eh, bugün size bilgi dolu bir makale getiriyoruz. Öncelikle Performans Pazarlamanın ne olduğunu ve geleneksel pazarlamadan nasıl ayrıldığını anlatmak istiyoruz. Bir diğer önemli nokta ise bu reklam stratejisinde kullanılan araçlar ve diğerlerine göre avantajlarının neler olduğudur.

Performans Pazarlaması Nedir?

Başlangıç ​​olarak ve biraz samimiyetle, geleneksel ve dijital pazarlama yapan bizlerin İngilizce terimleri sevdiğini söyleyeceğiz. Görünüşe göre bir pazarlama ekibiyle hiçbir konuşma bu terimlerin kullanımından kaçamaz.

Bu nedenle bugün MVP ve KPI'lar, alıcı kişiliği, müşteri yolculuğu hakkında konuşuyoruz. Evet, bu dünyada olmayanlar için nadir terimler. Kaçınılmaz olarak, bizi dışarıdan gören biri bizim en gülünç adamlar olduğumuzu düşünecek ve nedense…????

Kısacası pazarlama yapıyorsanız veya pazarlamacılarla iletişim halindeyseniz, bu garip insanların ne demeye çalıştığını anlamak için kullanılan bu terminolojiyi bilmelisiniz…

Tamam o zaman işe başlayalım:

Performans pazarlaması , performans pazarlamasından veya yatırım odaklı pazarlamadan başka bir şey değildir. Başka bir deyişle, bu tür bir strateji, yatırım yaptığınızda ortaya çıkar, ancak yalnızca elde edilen sonuçları veya elde edilecek teorik sonuçları, yani reklamınızdan veya modelinizden elde ettiğiniz dönüşümlerle (örneğin, okuduğunuz içeriğin aynısı), kendiniz için belirlediğiniz hedef ne olursa olsun: abonelik, beğeniler, tıklamalar, indirme veya satış.

Her dönüşüme bir değer atamak size kalmış olacak ve bu, bu strateji türündeki en karmaşık görevlerden biridir. Ancak şimdi buna odaklanmayın çünkü bundan sonraki makalelerde geliştireceğiz.

Bu şekilde, tıklama başına veya gösterim başına ödemeden, yalnızca yatırımınızdan elde edebileceğiniz teorik sonuca göre bütçeleme ve kılavuz tasarlamaya geçiş yapılır. Şimdi, bir kampanyanın başarılı olup olmadığını gösteren faktör, gerçek ölçülebilir veriler olduğundan, optimizasyonun hızlı olması gerekiyor.

Bu, işletmenizin pazarlama performansını kim yapıyorsa, hedef kitlenize uygun ve hızlı bir şekilde ulaşması, yani hedef kitleyi yakalamak için doğru zaman ve yerde olması gerektiği anlamına gelir. Ve bunu bütçeniz için etkili ve uygulanabilir bir şekilde yapmak için, bu tür yönergelerde yalnızca ölçülebilir sonuçlara yatırım yaptığınızı asla unutmayın. Ve bu stratejinin zorluğu da burada yatıyor.

Şimdi, dijital performans pazarlamasına tam olarak girmeden önce , genellikle kafa karıştırıcı olabileceğinden, geleneksel pazarlama ile arasındaki farkların neler olduğunu size göstermek istiyoruz.

Performans pazarlaması ile geleneksel pazarlamanın karşılaştırılması

Bu yeni dijital dünyaya adım atıyorsanız, belki de akla gelen ilk sorulardan biri, geleneksel pazarlama ile performans pazarlaması arasındaki fark nedir? Ve gerçek şu ki, birçoğu var.

Temel olarak reklam ve satış aynı olsa da genel olarak pazarlamadan bahsettiğimizde geleneksel pazarlamadan, yani 4P'lere (ürün, fiyat, yer ve promosyon) yanıt veren geleneksel reklamcılıktan bahsediyoruz.

İnternetin gelişi sayesinde, bu reklamcılık ve satış temeli belki biraz daha iddialı hale geldi ve yeni çevrimiçi pazarlama artık dikkatini kullanıcıya, onu elde tutmaya, bir deneyim yaratmaya, onunla etkileşime geçmeye ve onunla etkileşime geçmeye odaklıyor. markaya yakın ve gelecekte dönüşme olasılığı çok daha yüksek bir kullanıcı oluşturmak için onların ihtiyaç ve isteklerini bilmek. Evet, unutmayalım ki Pazarlamada her zaman karşılığında bir şeyler ararız ve genellikle aradığımız şey satmaktır. ????

Başka bir deyişle, dijital pazarlama ile sadece daha fazla satış yapmayı değil, aynı zamanda müşteriyi dinlemeyi ve onların isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılamayı, onları cezbetmeyi ve elde tutmayı da düşünmeye başlarsınız. Kısacası, tüm bunların nihai amacının daha fazla satmak olduğunu söyleyeceksiniz. Tabii ki evet. ????

Burada size dijital pazarlama ile geleneksel medya arasındaki büyük farklar hakkında biraz daha bilgi veriyoruz:

– Sosyal ağların etkisi

Sosyal ağların iletişim tarihinde ve her şeyden önce pazarlamada bir öncesi ve sonrası oluşturduğuna şüphe yoktur . Bugün, ağda değilseniz, yoksunuzdur veya en azından birçok insan gerçekten var olduğunuzdan şüphe duyacaktır, çünkü tüm sosyal ağlar aynı şekilde çalışmaz ve kitleniz her birini farklı amaçlarla kullanır.

Önceden, bir ürün veya hizmetin reklamını yapmak istediğinizde, geleneksel medya genellikle daha geniş bir erişime sahip olmak için kullanılırdı. Ancak bu iletişim biçiminin dezavantajı, gönderilen mesajın tek yönlü olmasıydı. Kullanıcı geri bildirimi ve sonuçları ölçmenin gerçekten güvenilir bir yolu yoktu, ancak bu da gelecekte bahsedeceğimiz başka bir konu.

Sosyal ağlar veya web sitelerinden bu yana çok şey değişti ve çok şey değişti, hedef kitlenizle sürekli etkileşim içinde olabilir ve onların fikirlerini, fikirlerini ve ihtiyaçlarını dinleyebilirsiniz. Ve bugün, iyi iş yapmanın ve İnternet aracılığıyla halkınızın ihtiyaçlarını ve görüşlerini bilmenin anahtarı budur.

– İçerik pazarlamasının ortaya çıkışı

Bir diğer büyük fark, web sitelerindeki içeriğin görünümüdür. Bu, herkesin ne istediğini yazdığı ve herkesin görmesi için internette "yayınladığı" kişisel blogların oluşturulmaya başladığı internetin gelişine veya ünlü YouTube eğitimlerine kadar uzanıyor.

Bu sayede arama motoru sorguları artmaya başladı ve toplumun buna nasıl tepki verdiğini görerek şirketler bu fırsattan yararlandı ve böylece bloglarda ve farklı YouTube kanallarında öğreticilerle içerik oluşturmaktan oluşan içerik pazarlaması doğdu. , resimler. , videolar ve makaleler.

– SEO konumlandırma

Geleneksel pazarlama dünyasını tamamen değiştiren bir şey, görünürlük ve SEO konumlandırmasıydı . Niye ya? Çünkü internetin görünümü ve belki de başka bir ürün veya hizmet arayan ve sayfamıza rastlayan daha fazla kullanıcının gelişiyle bağlantılıdır.

SEO, arama motoru optimizasyonudur ve organik konumlandırmayı görme şeklimize göre, bir şirketin sahip olmak isteyebileceği en değerli şeydir, elbette sanal taraftan bakıldığında. Gerçek şu ki, bir kişi, işletme veya şirket görünmüyorsa ve internette yoksa, o zaman yoktur. Kulağa ne kadar sert gelse de, öyle.

Daha önce görünürlük, araştırılamadığı için tamamen o kişinin deneyimlerine dayanılarak ağızdan ağza ve önerilerle sağlanıyordu. Şu anda, Google'ın ilk sayfalarında görünmek, güven ve güvenilirlikle eş anlamlıdır. Kısacası, kendinizi internette konumlandırmak markalaşmaktır.

– Yeni kullanıcı vs eski kullanıcı

Dijital pazarlamada verilen tek yönlü mesajın çok büyük olduğunu ve kullanıcıların reklamlardan etkilendiğini yukarıda söylediğimizi hatırlıyor musunuz? Eh, o müşteri artık çok eleştirel ve çok bilgili olduğu için internetin gelişiyle geride kaldı.

Tüketiciler bilgi parmaklarının ucunda, sadece arama motoruna tıklayarak, yeniliklerden, en iyi ürünlerden haberdar oluyorlar, incelemelerde tavsiyeler arıyorlar, blogları okuyorlar ve aracılığıyla markanız hakkında kendi imajlarını oluşturabiliyorlar. İnternette görünen veya görünmeyen bu bilgiler.

Performans Pazarlaması nedir?

Şimdi, performans pazarlamasına başlamak için sonuçları bekleyerek boş boş oturmanıza gerek yok. Çalışmak zorundasın, hem de çok. Bu nedenle, pazarlama stratejinizde eksik olmaması gereken araçlardan bazılarını burada size anlatıyoruz:

– PPC Kampanyaları

Tıklama başına ödeme veya tıklama başına ödeme yapın. Hiç şüphe yok ki en hızlı yatırım getirisi olan reklamdır, yatırım yaparsınız ve anında sonuç alırsınız çünkü burada sadece kullanıcının reklamınızı ziyaret etmek için tıkladığı reklamlar için ödeme yaparsınız. Evet, bu kadar basit ve verimli! ????

Baskı veya teşhir için ödeme yapmamayı tercih edebilir, böylece bütçenizi kontrol edebilir ve istediğiniz kitleye göre segmentlere ayırabilir ve bu sayede sonuçları hemen ölçmek için oturabilirsiniz. İşte bu kadar hızlı! Bu kampanyalar Google, Facebook, Instagram ve LinkedIn Ads üzerinden gerçekleştirilebilir.

Şimdi her birini açıklayacağız, umutsuzluğa kapılmayın!

Google Ads: Bu platform, Google, Gmail veya YouTube'da reklam yapabileceğiniz platformdur. Ürününüz için arama kampanyaları yani aktif kullanıcı aramaları gerçekleştirebilirsiniz (burada anahtar kelimeler anahtar kelimelerdir!); video kampanyaları, en iyi bilinen YouTube reklamcılığıdır, video reklam türleri gibi Trueview, tampon reklamlar ve yayın dışı reklamlar vardır; ve son olarak, satmak için ürün kartlarını açıklamasını (bilgi, fiyat, başlık vb.) gösteren alışveriş kampanyaları.

Bing Ads: Bu, hem Bing'de hem de Yahoo'da tıklama başına ödeme (PPC) sunan başka bir platformdur! Arama. Bazı ülkelerde, trafiği Google ile kıyaslanamaz olsa da, size daha ucuz tıklamalar getirebileceği için akılda tutulması gereken bir şey, birçok bilgisayarın bir arama motoru olarak önceden yüklenmiş Bing ile geldiğidir. bazı şirketler değil, değiştirebilirsiniz. Bu arama motoru, Microsoft'un reklamcılık çözümüdür ve reklamları Bing, Yahoo! arama sonuçlarının üstünde, altında veya sağında gösterir. ve MSN. Aramaların %5'ini kapladığı Amerika Birleşik Devletleri'nde daha önemlidir.

Facebook Reklamları: Adından da anlaşılacağı gibi, bu platform Facebook'ta reklam kampanyaları yürütmek için tasarlanmıştır (Google'ın büyük rakibidir). Avantajları, hedef kitlenizi bölümlere ayırmaktır, böylece evet veya evet, istediğiniz kişilere ulaşırsınız. Facebook'ta reklamınızın amacına göre farklı kampanya türleri vardır, belki de web sitenize daha fazla trafik gelmesini, reklamlarınıza tıklamalarını, web sitenizi ziyaret etmelerini, yayınların erişimini artırmasını istiyorsunuz. Kısacası Facebook Ads kullanımını bilmiyorsanız girip platformu daha iyi tanımanız idealdir. Orada yapılacak çok şey var.

Instagram Reklamları: ÇKP kampanyalarını yönetmek için belirtilen platformlardan bir diğeri de Instagram Reklamlarıdır. Facebook'tan daha sıkıştırılmış bir sosyal ağ olduğu gerçeği sayesinde, büyük reklam etkileri vaat ettiği için birçok kişinin reklamlarını yapmak için favorisi haline geldi (ancak, kitleniz Facebook'taysa, lütfen o sosyal ağı kullanın ve kaldırın. meyve suyu!, ???????? Ziyaret veya tıklama almayacaksanız burada reklam yapmanın bir anlamı yok). Bu açıklamayı yaptıktan sonra, Instagram'da hedef kitlenizi segmentlere ayırabilir ve diğerlerinin yanı sıra trafik, virallik veya markalaşma gibi hedefinize göre kampanya türünü seçebilirsiniz.

LinkedIn Reklamları: Sonunda LinkedIn Reklamlarını bulduk. Aradığınız şey daha profesyonel ve ticari bir hedefe ulaşmaksa, bu sizin için mükemmel bir platformdur. Facebook veya Instagram ile aynı sayıda kullanıcıya sahip olmasa da, bu platformda diğer sosyal ağlarda tanımlanması neredeyse imkansız olan belirli profesyonelleri bulabileceksiniz. Hedef kitlenizi diğer platformların hiçbirinde yapamayacağınız şekilde segmentlere ayırmak için harikadır. Tıklamalar daha pahalıdır, ancak nasıl kullanılacağını biliyorsanız, orada iyi fırsatlar bulabilirsiniz.

– Analitik

Son olarak, ölçümlere geliyoruz. Sonuçlarınızı ölçmek, nerede olduğunuzu bilmek ve oradan şirketinizin veya işletmenizin dönüşümlerini iyileştirmek için kararlar almak için çok önemlidir.

Analytics platformları bu tür görevler için mükemmeldir ve siteye gelen ziyaretçilerin ilgisini değerlendirme ve anlama avantajına sahiptir.

Performans Pazarlamasının Avantajları

performans pazarlaması nedir

Performans pazarlamasına hala çok ikna olmadıysanız , bu stratejiye neden bahis oynamanız gerektiğini anlamanız için size sağladığı avantajları ve faydaları sunuyoruz:

– Dönüşüme dayalı hedefler

Başta size açıkladığımız gibi, satışlar, beğeniler, potansiyel müşteriler veya tıklamalar olsun, hedefler ve hedefler sizin tarafınızdan belirlenir. Bu, tüm performans pazarlama stratejisinin gerçek faydasını bilmenizi sağlayacaktır.

– Artık fırsat maliyeti yok

Bunun nedeni, kampanyalarınızı beklenen getirilere göre tasarlayarak, gerçekleştirmeye karar verdiğiniz eylemlerin size getirebileceği karlılığı bütçelemeden artık kampanyalara para yatırmayacaksınız. Bu pazarlama stratejisi, stratejinizin maliyetlerini ve bunun aracılığıyla beklenen sonuçları bütçelemenizi kolaylaştıracak maliyetleri tahmin etmenize olanak tanır.

– Kanal çeşitliliği

Sahip olduğu en büyük avantajlardan biri, e-posta pazarlaması, sosyal ağlar, içerik pazarlamalı bloglar veya web sitelerinin kendilerinde olsun, tüm potansiyelini ortaya koyabilecek çok çeşitli iletişim kanallarıdır.

– Daha fazla optimizasyon

Bununla ne demek istiyoruz? Sonuçların ölçümü sayesinde kampanyalarınızı sürekli iyileştirebilecek ve optimize edebileceksiniz. Örneğin, Google Analytics aracıyla, hangi işlemlerin en iyi sonuçları verdiğini görebileceksiniz ve böylece daha fazla dönüşüm elde etmek için enerjinizi bunlara harcayabileceksiniz.

Artık Performans Pazarlaması hakkında biraz daha bilgi sahibi olduğunuza göre, bunu şirketinizde uygulamaya hazırsınız. Sonuç, marka reklamcılığının sürekli iyileştirilmesidir.

Performans Pazarlama Ajansı Arıyorsanız Hemen Vipot Agency İle Tanışın!!!

Etiketler
performans pazarlama
performans pazarlama nedir
performans pazarlama araçları
performans pazarlaması
Performans Pazarlaması nedir?
İçerik pazarlamasının ortaya çıkışı
performans mkt
Digital Performance marketing
performans pazarlama ajansı
vipot reklam danışmanlık
vipot reklam
vipot reklam ajansı
Be İn Digital