Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Reklamlarım Etkin Yayınlanmıyor Ve Görünmüyor Nasıl Çözülür? Ads
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
8 Mart 2022, Salı
Reklamlarım Etkin Yayınlanmıyor ve Görünmüyor Nasıl Çözülür? ADS
Yeni bir Google Ads reklam kampanyası oluşturdunuz ve yayınlanmadı halen hiçbir şey. kampanyanız henüz bir gösterim oluşturmadı. Daha fazla beklemek yerine, reklam kampanyanıza daha yakından bakmalısınız.
Reklamlarım Etkin Yayınlanmıyor ve Görünmüyor Nasıl Çözülür? ADS

Reklamlarınızın yayınlanmamasının birçok nedeni olabilir. En yaygın 13 sorunun neler olabileceğini sizin için listeledik.

Reklamlarınız aktif ama yayınlanmıyor mu endişe etmeyin bazı durumlarda 12-24 saat inceleme manuel olarak yapılabilir bu durumda 24 saat geçtiyse halen yayında yok ise reklam kurulumunuzda hatalar olabilir.

  1. Bir şeyi duraklattığınızı gözden kaçırdınız

Oluşturduğunuzda kampanyanızı, reklam setinizi, reklamlarınızı veya anahtar kelimelerinizi duraklattınız ve tekrar açmayı unuttunuz.

sorunu böyle çözersin

Durumu kontrol etmek için, reklam kampanyasının tüm bölümlerine, yani kampanya, reklam grubu, anahtar kelimeler ve reklamlara tekrar bakın. Bir şey duraklatılırsa, reklamlar gösterilmez genellikle mobil ads uygulamasından bu hata çok fazla yapılmaktadır. Daire yeşilse, ilgili öğe etkindir

Uzmanlar tarafından ücretsiz Google Ads Kontrolü

Google Ads kampanyanız sorunlara neden oluyor veya düzgün çalışmıyor mu? O zaman ücretsiz Google Ads Check'imi alın . Kampanyalarınıza bir göz atıyorum ve daha önce neleri daha iyi yapabileceğinize ve sorunlarınızın nerede olduğuna dair öneriler alacaksınız.

  1. Kampanyanız tamamlanmadı

Her şeyi yarattınız, ancak daha sonra yanlışlıkla bir reklamı veya anahtar kelimeleri mi sildiniz? Yalnızca eksiksiz bir kampanya da gösterim oluşturabilir.

sorunu böyle çözersin

Reklam grubunuzun var olduğunu, reklamlar içerdiğini ve anahtar kelimelerin de mevcut olduğunu bir kez daha kontrol edin.

  1. Bütçeniz çok küçük

Günlük bütçeniz nedir? Bu çok düşükse (günde 5 Euro'nun altında) ve bölgenizdeki rekabet daha yüksekse, o zaman hiç reklam gösterilmiyor veya çok nadiren gösteriliyor olabilir.

sorunu böyle çözersin

Bu durumda, yalnızca günlük bütçeyi artırmaya yardımcı olur.

  1. Teklifiniz çok düşük

Manuel TBM'yi seçtiyseniz veya bir teklif üst sınırı girdiyseniz, teklifinizin çok düşük olması da mümkündür. Sonuç olarak, reklamınız hiç görünmeyecek veya yalnızca ikinci sayfada görünmeyecektir. Ve Google'daki 2. sayfa çok daha az çağrılır.

sorunu böyle çözersin

Teklif çok düşükse, yardımcı olan tek şey onu artırmaktır.

Benim tavsiyem

Özellikle kampanyanın başlangıcında, gösterim oluşturmak için teklifin biraz daha yüksek olması gerekir. Zamanla, kampanyanız daha iyi performans gösterdikçe ve Kalite Puanı yükseldikçe, uzun vadede teklifinizi yavaş yavaş düşürebilir ve tıklama maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

  1. Kalite Puanınız çok kötü

Düşük kalite faktörü bile (makalenin devamı: Kalite faktörü nedir ve rakipleriniz neden daha az ödüyor? ) reklamlarınızın görüntülenmemesini sağlayabilir. En yaygın neden, reklamın, anahtar kelimelerin ve açılış sayfasındaki teklifin düşük alaka düzeyidir.

sorunu böyle çözersin

Sütunlarda kalite faktörünün gösterilmesini sağlayın ve hepsinin eşleşip eşleşmediğini görmek için anahtar kelimelerinize ve reklamlarınıza yakından bakın.

  1. Tıklama oranınız (TO) çok düşük

Google, kullanıcılarına en iyi kullanıcı deneyimini sunmak istiyor. Buna reklamlarınız ve ne kadar iyi tıklandığı da dahildir. Reklamınız tıklanmıyorsa, içeriğin arama yapanlarla alakalı olmadığı anlamına gelir. Bu, TO'nuzu düşürür ve reklam hiç gösterilmeyebilir.

sorunu böyle çözersin

Reklamlarınıza tekrar bakın. Anahtar kelime reklamda görünüyor mu? Ayrıca bu arama terimi için rakiplerin reklamlarını kontrol edin. Hedef, reklamlarınızın olumlu bir şekilde öne çıkması ve diğerlerinden daha fazla dikkat çekmesi olmalıdır. Birbirlerine karşı test edilebilmesi için birkaç reklam yazmak en iyisidir.

  1. Anahtar kelimelerinizin arama hacmi çok düşük

Girdiğiniz anahtar kelimeler ayda 10 defadan daha az aranırsa, bu çok zor olacaktır. Çünkü Google, yalnızca bu kadar düşük arama hacmi olan reklamlara izin vermemektedir.

sorunu böyle çözersin

Burada yalnızca "daha geniş" olmaya ve eşleme türünü değiştirmeye yardımcı olur. Örneğin, tamdan ifadeye veya geniş olarak). Ayrıca diğer alakalı anahtar kelimeleri de aramalı ve bunları kampanyalarınıza eklemelisiniz.

  1. Negatif anahtar kelimeler oynatmayı engeller

Negatif anahtar kelimeler faydalıdır ve kullanılmalıdır. Ancak, hariç tutma listenizde, orada olmaması gereken veya ayrılmış anahtar kelimelerinizle örtüşmeyen anahtar kelimeleriniz olabilir. Öyleyse, negatif anahtar kelime reklamların gösterilmesini engelliyor,

sorunu böyle çözersin

Negatif anahtar kelime listesini tekrar kontrol edin. Bunları Anahtar Kelimeler-İhmal Edilebilir->Anahtar Kelimeler altında bulabilirsiniz . Bir çakışma varsa, anahtar kelimeyi hariç tutma listesinden çıkarın.

Benim tavsiyem

Negatif anahtar kelimeler hesap, kampanya ve reklam grubu düzeyinde tanımlanabilir. Bu nedenle 3 seviyeyi de kontrol etmelisiniz.

  1. Ödemeyle ilgili sorunlar var

Google'ın paranızı alma fırsatı yoksa hiçbir şey olmaz. Bir ödeme yönteminin kayıtlı olup olmadığını ve ayrıca aktif olarak onaylanıp onaylanmadığını tekrar kontrol edin. Belki kredi kartınızın süresi dolmuş veya Google hiçbir şeyi borçlandıramamış olabilir.

sorunu böyle çözersin

Eski durumda, sadece yeni verileri girin. İkinci durumda, borçlandırmayı yeniden başlatabilirsiniz.

  1. Reklamınız hâlâ inceleniyor

Reklamlarınız yayınlanmadan önce her zaman incelenir. Aslında, reklamınızın kontrol edilmesi en fazla bir iş günü (hafta sonları daha da uzun) sürmelidir. Ancak, bazen çok daha uzun sürer ve reklam sonsuza kadar inceleme durumunda kalır.

sorunu böyle çözersin

Burada yapabileceğiniz pek bir şey yok. Çok uzun sürerse, aynı reklamın yeniden oluşturulmasına da yardımcı olabilir.

  1. Yere dayalı hedeflemeniz çok keskin

Anahtar kelimelere ek olarak, hedefleme için konum ve diğer demografik verileri de kullanabilirsiniz. Anahtar kelimelerinizin arama hacmi zaten düşükse ve kendinizi belirli bir bölgeyle sınırlandırıyorsanız, arama teriminiz bu bölgede yeterince aranmıyor olabilir. Sonuç, yine reklamlarınızın hiç olmaması veya yalnızca nadir bir görüntülenmesidir.

Sorunu böyle çözersin

Bu durumda, aramayı tekrar genişletmek ve eşleme türleri için "büyük ölçüde" yönünde ilerlemek veya yeni anahtar kelimeler eklemek de önemlidir. Alternatif olarak, bu sizin için anlamlıysa ve bir seçenekse, hedefleme seçeneklerinizi de gevşetebilirsiniz eğer çaplarınız çok dar ise reklamınız yayınlanmaya bilir.

  12. Sınırlı Reklamlar

Sınırlı reklamlar bazı işletmeler için geçerlidir kampanyanızı oluşturduktan sonra reklamlarınızın sınırlı olup olmadığını mutlaka kontrol etmeniz gerekir ads politikaları bazı ülkelerde işletmeleri sınırlandırır ve reklamları gösterilmez bu durumda sınırlı olan reklamları düzelterek tekrar incelemeye gönderebilir ve reklamınızı yayına alabilirsiniz.

  13. Tbm ve Bütçenizin çok düşük olması

Bazı yeni reklam verenler işletme rekabet analizi yapmadığı için reklamlarını normal olarak kurabiliyor bu durumda reklamlar yanlış kurulduğu için reklamlarınız etkin olsada gösterim almayabilir bu durumda doğru verilen maliyetler reklamlarınızı yayında tutacaktır.

Bu durumda kullanılması gereken bazı araçlar vardır!

Google anahtar kelime planlayıcısı ortalama tbm bulabilir ve günlük bütçenizi ona göre yükleyebilirsiniz unutmayın 1 2 tl ile müşteri kaybı yaşayabilirsiniz.

HEMEN GOOGLE ADS UZMANLARIMIZDAN DETAYLI İNCELEME İSTEĞİNDE BULUNUN

GOOGLE REKLAMLARINIZI GÖRMEMENİZİN 10 NEDENİ KISA BAŞLIKLAR

Google Ads kampanyaları yürütüyor ancak google'da arama yaptığınızda reklamlarınızı göremiyor musunuz? Google Reklamlarınızın size görünmemesinin veya hiç gösterilmemesinin birkaç nedeni olabilir:

  1. Google Ads Bütçesi: Sınırlı bir Google Ads günlük bütçeniz varsa ve bütçe seçeneklerini gün boyunca eşit olarak reklam yerleştirmek için ayarladıysanız, reklamınız her arama sorgusunda görünmez.
  2. Google Ads bütçesi: Sınırlı bir Google Ads günlük bütçeniz varsa ve bütçe seçeneklerini, bütçe tükenene kadar tüm istekler için reklam gösterecek şekilde ayarladıysanız, günlük bütçe kullanılır kullanılmaz reklamınız artık gösterilmeyecektir. yukarı.

  3. Maks. TBM teklifi: Ödemek istediğiniz maksimum TBM (tıklama başına maliyet) teklifi, diğer şeylerin yanı sıra reklamınızın konumunu belirler. Bu çok düşükse, reklamınız Google arama sonuçlarının 1. sayfasında değil, yalnızca 2. sayfasında veya sonraki sayfalardan birinde görünebilir.

  4. Ülke/Bölge Hedefleme: Google Ads kampanyalarınız belirli ülkeleri veya bölgeleri hedefliyorsa ve gezindiğiniz yer o bölgede değilse, genellikle reklamlarınızı göremezsiniz. Ancak bu kuralın istisnaları vardır:
    Kampanyanızı yalnızca Almanya'da yayınlarsanız, örneğin reklamlarınız google.at'te görünmez.Google.de'de arama yaparsanız reklamlarınızı Avusturya'dan görebilirsiniz. Ama bu her zaman böyle olmak zorunda değil.

  5. Diller: Google Ads kampanyalarınızı belirli diller için yayınlıyorsanız, tarayıcınızın dil ayarları ve Google aramanızın dil ayarları da arama sonuçlarının ve dolayısıyla Google Ads reklamlarının görüntülenmesini belirler.

  6. Google arama geçmişi: Google, önceki arama davranışınıza dayalı olarak arama sonuçlarınızın görüntüsünü giderek daha fazla tasarlıyor. Bu, Google Ads için de geçerlidir. İpucu: Çerezlerinizi silin veya başka bir bilgisayardan gezinin.

  7. Google tıklama geçmişi: Google, Google Ads'ü görüntülerken tıklama geçmişinizi dikkate alır, yani, arama sorgularınız sırasında tekrar tekrar tıklamazsanız veya belirli reklamlara tıklamazsanız, bu reklamlar artık size gösterilmeyebilir. . İpucu: Çerezlerinizi silin veya başka bir bilgisayardan gezinin.

  8. Google Ads Reklam Planlaması/Zaman Kontrolü: Kampanyanız, reklamları yalnızca haftanın belirli günlerinde ve/veya günün belirli saatlerinde yayınlayacak şekilde ayarlanmıştır.

  9. Cihaz ayarları: Kampanyaların yalnızca masaüstünde (PC, dizüstü bilgisayar) veya mobil cihazlarda (ör. Apple iPhone, Android Samsung) görünüp görünmeyeceğini seçmek mümkündür. Mobil cihazlara geçiş devre dışı bırakılırsa (web sitesi veya dönüştürme işlemi buna yönelik olmadığı veya kısmen buna yönelik olduğu için), örneğin reklamlar iPhone'da görünmez.

  10. Google Ads henüz onaylanmadı veya reddedildi: Yeni oluşturulan Google Ads, yerleşim için onaylanmadan önce kontrol edilir. Bu genellikle kısa sürede yapılır, ancak özellikle yeni oluşturulan kampanyalar söz konusu olduğunda birkaç gün sürebilir. Reklam veya açılış sayfası Google Ads yönergelerine uymuyorsa, reklam Google tarafından reddedilebilir ve bu nedenle artık görünmez.

Google Ads reklamlarınızın görünüp görünmediğini ve nerede göründüğünü kontrol etmek için Google AdWords Reklam Önizleme Aracı'nı kullanabilirsiniz .
Reklam Önizleme ve Teşhis Aracını kullanmak için AdWords hesabınızın sağ üstündeki araçlar simgesini Google Ads | tools [Icon] tıklayın, ardından "Planlama" bölümünün altında Reklam Önizleme ve Teşhis Aracı'nı tıklayın. Doğrudan google.com/AdPreview adresine de gidebilirsiniz.

Etiketler
Şu anda reklamınızın neden gösterilmediğini belirleyemiyoruz. Google Ads Adwords Reklamım Yayınlanmıyor Ne Yapmalıyım?
Şu anda reklamınızın neden gösterilmediğini belirleyemiyoruz
Reklamlar Yayınlanmıyor Ne Yapmalıyım?
etkin yayınlanmıyor
google reklam yayınlanmıyor
reklamlarımı göremiyorum
ads reklam yayınlanmadı
google reklam etkin değil
Adwords reklam onaylandi ama yayınlanmıyor
Be İn Digital