Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Seo Temellerinde Nasıl Uzman Olunur?
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
9 Mart 2022, Çarşamba
SEO Temellerinde Nasıl Uzman Olunur?
Bir işletme sahibiyseniz, pazarlama ve sosyal medya stratejinize odaklanmak için zaman ayırmak çok önemlidir.
SEO Temellerinde Nasıl Uzman Olunur?

Sonuçta, iyi bir çevrimiçi varlığın markanızı oluşturma, hedef kitlenizi büyütme ve satış üretme gücü vardır. Her şey sadece harika Tweetler ve güzel Instagram görüntüleri ile ilgili değil - ustalaşmak için en önemli becerilerden biri SEO temelleridir.

Dijital pazarlama dünyasına hiç girmediyseniz, 'SEO' terimi muhtemelen sizin için pek bir şey ifade etmeyecektir. Ama hemen çözmenize yardımcı olacak süper basit bir rehber hazırladık!

SEO nedir?

SEO, 'arama motoru optimizasyonu ' anlamına gelir ve belirli tekniklerle arama motorlarından gelen organik (ücretsiz) web trafiğini artırma sanatıdır. Arama motorları, ücretli reklamların yanı sıra en büyük trafik kaynaklarından biri olduğu için, zaman ayırmak için önemli bir alandır. Yani web siteniz ne kadar iyi performans gösteriyorsa, o kadar çok hoş ziyaretçi alacaksınız!

SEO konularının hızlı bir Google araması, kafa karıştırıcı terimler ve uzun açıklamalarla dolu sayfalar ve sonuç sayfaları üretir. Pazarlama konusunda çok az deneyiminiz varsa veya hiç deneyiminiz yoksa, tamamen bunaltıcı görünebilir, ancak tepelere doğru koşmadan önce panik yapmayın. SEO temellerinde uzmanlaşmanıza yardımcı olmak için bugün uygulamaya koymanız için en sevdiğimiz beş ipucumuzu bir araya topladık.

Anahtar kelimeler hakkında bilgi edinin

Anahtar kelimeler SEO'nun temel taşlarıdır. Arama motoru sıralamanızı iyileştirmeye, içeriğinizi doğru kitleye ulaştırmaya ve insanların sitenizde geçirdiği süreyi artırmaya yardımcı olurlar. Anahtar kelimeler şunlardan biri olabilir:

Kısa kuyruk.

Bunlar genellikle 'bisküvi' gibi tek bir kelimedir. Açıkça daha fazla trafik alacaklar, ancak anahtar kelime çok genel olduğu için bu her zaman anlamlı değildir.

Uzun kuyruk

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler, 'çikolata parçalı bisküvileri pişirin' gibi daha uzun, daha belirgin ifadelerdir. Bu anahtar kelimeler daha az trafik alma eğilimindedir, ancak daha yüksek bir dönüşüm oranına sahiptir. Diğer sitelerden daha az rekabet olduğundan, uzun kuyruklu anahtar kelimeler için sıralama yapmak çok daha kolaydır.

Anahtar kelimeleri araştırmak için biraz zaman harcamak önemlidir - bu, insanların ne aradığını bulma ve ardından onlara tam olarak bunu sağlama sanatıdır! İşinizle ilgili tüm konuların bir listesini yaparak başlayın, ardından bu konuları daha uzun anahtar kelimelerle inceleyin. Ayrıca, insanların ne aradığını öğrenmek için Google'a gidebilir veya ücretsiz SEO araçlarının gücünden yararlanabilirsiniz (ipucu: bunu birazdan ele alacağız!).

Anahtar kelimelerinizi seçtikten sonra, her şey dağıtımla ilgilidir. Görünmeleri gerekir:

  • Başlıkta bir kez, tercihen başında
  • Sayfadaki başlık etiketlerinden birinde
  • URL içinde – buna genellikle 'sümüklü böcek' denir
  • Meta açıklama içinde bir kez
  • Vücut içeriği içinde birkaç kez; genel kural beşten fazla değildir. 'Anahtar kelime doldurma' spam olarak kabul edilir ve çok kötü bir biçimdir!

Snippet ekle

Snippet veya meta açıklama, arama motoru sonucunun altında görünen küçük metin parçasıdır. Sayfa içeriğinin kısa bir özetidir ve sıralamanızı iyileştirmenin yanı sıra, insanları sitenize tıklamaya teşvik edecektir.

Snippet 155 karakterle sınırlıdır, bu nedenle kısa tutmak önemlidir - bu miktarı aşan her şey arama motoru tarafından otomatik olarak kesilecektir. Seçtiğiniz anahtar kelimeyi veya kelime öbeğini ve mümkünse bir harekete geçirici mesajı eklemek için harika bir yerdir.

Resimler için alt özellikleri dahil et

SEO temellerinden bir diğeri olan alt etiketler, birkaç nedenden dolayı web siteniz için çok önemlidir. İlk olarak, her şey erişilebilirlikle ilgilidir - görme engelli olabilecek herhangi bir kullanıcı, bir görüntüde neler olduğunu anlamak için alt etiketlere güvenecektir.

İkinci olarak, arama motoru tarayıcılarının görseli doğru bir şekilde dizine eklemesine yardımcı olurlar – bu nedenle görselin gerçekte ne ilettiğini doğru bir şekilde tanımlamak önemlidir. Bu, sihirli anahtar sözcüklerden veya ifadelerden birini eklemek için başka bir ana alandır, ancak bu sefer yalnızca 125 karakteriniz var. Bu yüzden sayın!

Bazı SEO araçlarını kullanın (ahrefs) gibi 

SEO ile başa çıkmak zor olabilir , ancak neyse ki, başlamanıza yardımcı olacak bazı harika araçlar var. Bizim favorilerimizden üçü:

Kamuya Cevap Ver

Bu akıllı web sitesi Google aramalarını dinler ve insanların aradıklarını kaydeder. Seçtiğiniz anahtar kelimeyle ilgili faydalı ifadeler ve sorular oluşturmak için verileri kullanır. Kısacası, bu çok önemli müşteri içgörüsü için gidilecek en iyi yer!

MOZ'u ara ve göz at

MOZ, tüm SEO ihtiyaçlarınız için tek durak noktasıdır. Ana amaçları, dijital pazarlamayı, özellikle SEO'yu, anlaşılması kolay ve ustalaşması basit hale getirmektir. Bunun için pazardaysanız, tüm pazarlama hayallerinizi gerçekleştirecek hepsi bir arada paketlerinden birini tercih edebilirsiniz. Kendiniz yapmayı hedefliyorsanız, çok sayıda ücretsiz kaynak ve araca sahiptirler; alan analizi, web sitenizin nasıl performans gösterdiğini kontrol etmenizi sağlarken, anahtar kelime gezgini bu çok önemli hedeflenen anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olur.

Yoast'ı ara ve göz at

Yoast'ı burada Zürafa'da seviyoruz. Yoast, ipuçları ve püf noktaları ile dolu bir web sitesinin yanı sıra, WordPress siteniz için siz yazarken içeriğinizi analiz eden ve SEO departmanında nasıl olduğunuzu size bildiren bir dizi dahice eklenti üretti. Cümle uzunluğu, anahtar sözcük yoğunluğu, meta açıklama ve metin uzunluğu gibi şeyleri kontrol eder ve ardından trafik ışığı sistemi aracılığıyla nasıl iyileştirilebileceğine dair faydalı ipuçları sunar.

Cümlelerini izle

Cümle uzunluğu, SEO temellerinden bir diğeridir ve biraz daha az belirgindir ancak aynı derecede önemlidir. Uzun, başıboş cümleleri okumak zordur ve Google, yüksek kaliteli ve harika okunabilir içeriği sıralamayı tercih eder. Kısacası arama motoru sıralamalarında yükselmek istiyorsanız cümlelerinizi kısa tutmalısınız!

Genel kural, cümlelerin 20-25 kelime civarında olması gerektiğidir. Çeşitlilik için birkaç uzun cümle ekleyebilirsiniz, ancak bunlar makalenizin veya blog yayınınızın %25'inden fazlasını oluşturmamalıdır. Bu, Yoast eklentisinin kullanışlı olduğu başka bir durumdur; metninizi tarar, ardından uzun cümlelerin nerede olduğunu vurgulayarak onları düzenlemenize izin verir.

Etiketler
SEO temelleri
SEO uzmanlaşma
SEO Temellerinde Nasıl Uzman Olunur?
SEO temelleri anlama
SEO NEDİR
SEO nasıl yapılır
SEO uyumlu İçerik Yazma
SEO temellerinde dikkat edilicekler
Uzmanlaşmanız Gereken SEO Temelleri
How to Master the Basics of SEO
Be İn Digital