Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Seo Ve Sosyal Medya Pazarlaması - Vipotagency
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
9 Mart 2022, Çarşamba
SEO ve Sosyal Medya Pazarlaması - VipotAgency
Sosyal medya devamlı bir kitleye ulaşmak ve hitap etmekdir. SEO ise belirli kelimelerde web sitenizi kullanıcıların ziyaret etmesini sağlamaktır. Bu neden ile SEO ve Sosyal Medya Pazarlaması önemi çok yüksek.
SEO ve Sosyal Medya Pazarlaması - VipotAgency

SEO veya sosyal medya pazarlaması?

Sosyal medya her zamankinden daha yaygın olarak kullanılıyor ve popülaritesi artıyor. Sosyal medya hem bireyler hem de şirketler için bir platform haline gelmiş olsa da, SEO'yu asla gölgede bırakmayabilir.

Bu iki şeye bakarken gerçekten bağlantılı olmadıklarını hatırlamak önemlidir. Her ikisi de bir markanın fark edilmesini sağlamak amacıyla kullanılır, ancak tamamen farklı çalışırlar.

Sosyal medya başladığından beri SEO kullanmaktan daha önemli olup olmayacağına dair tartışmalar oldu, ancak şimdiye kadar ikisi de hala alakalı. İkisinin neden rekabet ettiğini anlamak için ikisinin de yaptıklarının dökümüne bakmak en iyisidir.

SEO nedir?

SEO, anahtar kelimelere odaklanır ve daha kaliteli web sitelerinin arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlar. Bu, büyüyen işletmeler ve şirketler için çok faydalıdır. Sosyal medya siteleri, bir sitenin web'deki popülerliğini artırmak için SEO'dan daha hızlı bir yöntemdir. Okurlara daha fazla tepki verirler ve bir kitleyi yakalamak için yaratıcı yöntemler kullanırlar.

Gelecek, sosyal medyanın SEO'dan daha önemli hale geleceği gibi görünüyor, ancak henüz değil. İnsanlar aradıkları şeyleri bulmak için Google gibi arama motorlarını kullanmaya devam ettiği sürece SEO hala son derece önemli olacaktır.

Sosyal medya pazarlaması nasıl çalışır?

O zaman tüm bu baskın arama motorlarıyla sosyal medya nasıl daha önemli hale gelebilir? Alışveriş yapmak için bir yer arıyorsanız veya yeni bir ürün ya da bir tür hizmet denemeyi düşünüyorsanız, yapacağınız ilk şey ne olurdu? Çoğu insan için bu sorunun cevabı arkadaşlarına veya ailelerine sormak olacaktır. Bunun nedeni, güvendiğiniz biri bir şey öneriyorsa, onların söylediklerine uyma olasılığınız daha yüksektir. Aynı kavram sosyal medya pazarlaması için de geçerlidir. İnsanlar, yaptıkları işten zevk aldıkları için bir sosyal medya sitesinde bir şirketi veya bir kişiyi takip edeceklerdir.

Twitter veya Facebook'ta bir şirketi takip ederlerse ve şirket bu satış noktalarını tam olarak kullanırsa, müşteriler her zamankinden daha fazla bağlı hissedebilir ve yeni bir ilişki başlatabilir. Müşteriler, yayınlanan şeylerle ilgilenip hemfikir olduklarında, bunu arkadaşlarına anlatacak ve önce arkadaşlarıyla paylaşacaklar, bu da daha büyük bir pazarın kapısını açıyor. Bu yöntem, arama motorlarını gereksiz kılar.

Sosyal medya, sürekli bir izleyici kitlesine sahip olmak demektir. SEO, insanlar belirli bir web sitesini ararken önemli olsa da, sosyal medyadaki bir varlık, insanların aramadıkları zaman bile bir şeyle karşılaşabilecekleri anlamına gelir. Sosyal medya bu kadar hakim bir güç haline geldikçe bireyler, şirketler ve işletmeler için bir zorunluluk haline geliyor. SEO'nun şu anda tamamen unutulmaması gerekirken, öncelikler kesinlikle değişiyor.

Belki ikisi bir arada en iyi şekilde çalışırdı.

Be İn Digital