Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Google Ads Reklam Hesabının Askıya Alınması Hakkında
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
20 Mart 2022, Pazar
Google Ads Reklam Hesabının Askıya Alınması Hakkında
Google ADS askıya almanın olası bir nedeni, Sistemleri Atlatma Politikası ihlalidir. Bu durumda, ADS hesabınızı kurtarmak neredeyse imkansız olabiliyor.
Google Ads Reklam Hesabının Askıya Alınması Hakkında

Artık birçok işletme marka bilinirliği, olası satış yaratma ve gelir için Google Ads'ü kullanarak PPC'ye güveniyor. Bu nedenle Google, işletmelerinin büyümesi ve sürdürülebilirliği için bir araçtır, bu nedenle kurallara göre oynamak mantıklıdır. Buna rağmen, bazı işletme sahipleri sistemi ihlal etme hatasına düşer ve bu da Google Ads hesabının askıya alınmasına neden olabilir.

Ads hesabınız askıya alınırsa, satışlarınızı ve gelirinizi etkileyerek ve tıklama başına ödeme reklamcılığı çabalarınızı rayından çıkararak önemli zararlara neden olabilir. Google Ads hesabının askıya alınmasının nedenlerini ve hesabınız zarar görürse buna nasıl çözüm üretebileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Google ADS Reklam Hesabının Askıya Alınması Neden Olur?

Google, karmaşık reklam inceleme süreçlerini aldatmaya çalışan hiçbir reklama veya içeriğe izin vermez. Google, bir hesabın reklamcılık sistemlerine müdahale eden şüpheli uygulamalarda bulunduğunu tespit ederse, Google arama motorlarında ve reklamcılık alanlarında askıya alabilir.

Sistemleri atlatma politikası ihlali, bir kullanıcının Google'ın sistem ve politikalarını istismar etme veya atlatma niyetiyle gerçekleştirdiği her türlü eylemi ifade etmektedir.

Google ADS Hesabınız Askıya Alındığında Ne Olur?


Google ADS hesabınızı askıya aldığında bazı kısıtlamalar uygulamaktadır:

  • Halihazırda var olan reklamlar da dahil olmak üzere yeni içerik oluşturmanızı veya herhangi bir reklam yayınlamanızı engeller.
  • Ödeme hesapları ve e-posta hesapları dahil tüm ilişkili hesapları askıya alır.
  • Askıya alınan Ads hesabınızla veya oluşturduğunuz yeni Google Ads hesaplarıyla ilişkili tüm Merchant Center hesaplarını askıya alır.


EN YAYGIN ASKI ALINMA POLİTİKALARINA GÖZ ATALIM

Google'ın politikasının en yaygın ihlallerinden bazılarına göz atalım. Bu uygulamaların tümü, Google Ads reklam hesabınızın askıya alınmasıyla sonuçlanacaktır:

1: GİZLEME

Gizleme, bir web sitesinin arama motorlarına insan kullanıcılara kıyasla farklı içerik veya URL'ler sunmasıdır. Örneğin, siteniz kullanıcılara Flash görüntüleri gösterebilir, ancak arama motorlarına bir HTML metin sayfası sunabilir.

Bu uygulama, kullanıcılara beklediklerinden farklı sonuçlar sağladığı için Google'ın Web Yöneticisi Yönergeleri'nin ihlalidir.

Özellikle JavaScript veya Flash gibi arama motorlarının sorun yaşayabileceği teknolojileri içeriyorsa, içeriğinize kolayca erişilebilmesi için Google yönergelerine uymaya özen göstermelisiniz.

Gizlemenin, aynı içeriğin farklı dil sürümlerini yayınlamak gibi içerik kişiselleştirme stratejilerini içermediğini unutmayın. Varyasyonun Google Ads politikalarına uygun olması ve Google'ın içeriği kolayca inceleyebilmesi sorun olmaz.

2: REKLAM METNİNDE DEĞİŞİKLİK

Metin manipülasyonu, birisinin Google tarafından yürütülen otomatik sistem kontrollerini atlamak amacıyla birden çok dilden veya Unicode bloklarından metin kullanmasıdır.

Metin işlemede bazı yaygın teknikler şunları içerir:

  • Reklamın onaylanmaması için kasıtlı olarak yasaklanmış kelimeleri veya kelime öbeklerini yanlış yazmak. Örnek: Arcelik serivisi anahtar kelimesinde (Acelık Servisi Yazmak) veya farklı karekterler kullanılması
  • Patent ve telif hakkı kısıtlamalarından kaçınmak için reklam metninde ticari marka terimlerini manipüle etmek. Yukarıdaki örnek

Genel olarak konuşursak, pazarlama kampanyanızın herhangi bir noktasında rakiplerinizin ticari markasını kullanmak akıllıca bir fikir değildir. Google bu uygulamayı önermemektedir ve hesabınız askıya alınabilir. Ayrıca, reklam başlığında veya reklam metninde ticari markalı terimler kullanmaktan kaçınmalısınız. Google, hesabınızın reklam metni manipülasyonu yapan bir suçlu olduğunu tespit ederse, ağır bir cezayla sonuçlanabilir.

3: ÜCRETLİ ARAMA DİZİNİ HİZMETİ

Ücretli arama dizini hizmetleri, bağlı olmayan işletmeler veya devlet hizmetleriyle ilgili anahtar kelime içeriğini tekrar tekrar ekler veya kaldırır. Bu taktik, Ücretsiz Ürün Satışı politikasının doğrudan ihlalidir. Google, premium olmayan bir telefon numarasına sahip bir reklamı onayladıktan sonra, hizmet, iletişim numarasını özel bir numarayla değiştirmek için açılış sayfasını değiştirir.

4: TEKRAR EDEN POLİTİKA İHLALLERİ

Bir ADS hesabınız askıya alınırsa ve benzer reklamlar yayınlamak için yeni bir hesap veya alan oluşturursanız, bu, sistemi atlatmaya yönelik başka bir girişimdir. Bu nedenle, Google bunu keşfettiğinde, bu eylemler başka bir derhal askıya alınmasını gerektirecektir.

5: ŞÜPHELİ ÖDEMELER TESPİT ETTİK

Şüpheli ödemeler uyarısı her hesapta alınan politika ihlali olmayan reklam vereni ve ödeme kişisini korumak için yapılan askı sürecidir bu durumda hesabınızı etkinleştirme isteğinde bulunmanız gerekiyor. İtiraz formu iletirken mutlaka form doğru ve yanıltıcı olmamalıdır itiraz formunun en altında bulunan ek bilgi gönder yerine ödeme kişisinin kimliğinin ön yüzü eklenmelidir bu durumda hesabınız kısa sürede aktif edilir.

SİSTEMLERİ ATLATMA POLİTİKASI NASIL ÇÖZÜLÜR

Bazen, kurallara uymak için elinizden gelenin en iyisini yapmanıza rağmen, reklamlarınızdan biri işaretlenebilir veya onaylanmayabilir. Neyse ki, bu her zaman Google Ads hesabının tamamen askıya alınmasına yol açmaz.

Çoğu zaman, onaylanmayan bir reklam, reklam metninizdeki bir kelime veya kelime öbeği, yasaklanmış bir kelimeye veya ticari markalı bir terime çok benzer olduğunda ortaya çıkar. Çoğu zaman, hızlı bir düzenleme ile reklamı tekrar deneyebilir ve onaylatabilirsiniz.

Aksi takdirde, Google Ads hesabınızın askıya alınmasının haksız olduğunu düşünüyorsanız, sorunu çözmeye çalışmak için birkaç ipucunu aşağıda bulabilirsiniz:

Hesabınızın incelenmesi için Google Ads destek ekibine bir istek gönderin.

Birden fazla Google Ads hesabınız varsa, sitelerin farklı web sitelerine odaklandığından emin olun. Hepsi aynı siteye odaklanırsa, başınız belaya girebilir.

Askıya almanın neden kaldırılması gerektiğini düşündüğünüzü açıklayan bir itiraz gönderin. Bu yolu seçerseniz, dürüst olun ve tam ve doğru olmak için zaman ayırın.

DÜRÜST OLARAK REKLAM VERMEK İSTERSENİZ

Google Ads hesabınızın askıya alınması durumunda, yeni bir hesap açıp daha önce yaptığınız şeye devam edemeyeceğinizin farkında olmanız önemlidir. Hatalarınızdan ders almazsanız, kısa sürede tekrar uzaklaştırılırsınız.

Elbette, insanların sistemi atlatmaya çalıştıklarını bilmedikleri durumlar vardır. Dürüst hatalar olabilir veya siteniz saldırıya uğrayabilir.

Genellikle bu ihlaller, bir site birkaç Google Ads hesabına bağlandığında ortaya çıkar . Yine de, kuralları çiğnemek istemediğinize Google'ı ikna etmek zor olabilir ve bu nedenle, muhtemelen askıya alınmış bir hesabı açtırmanız ve ads ikna etmeniz zor olacaktır.

GOOGLE ASKI LİSTESİNDEN NASIL UZAK DURULUR?

Hesabınızı düz ve normal tutmak istiyorsanız, Google Ads hesabının askıya alınmasını önlemek için şu en iyi yolları izleyin:

GOOGLE ADS REKLAMCILIK POLİTİKALARINI ÖĞRENİN

Google ağındaki reklamcılık politikaları, tüm kullanıcılar için beklentileri ve düzenlemeleri belirler. Ne kadar çok bilirseniz, sorunsuz bir şekilde Google Ads'de reklam vermeye o kadar hazırlıklı olursunuz.

WEB SİTENİZİ MUTLAKA KONTROL EDİN

Günümüzde, güncellenmiş, bakımlı bir web sitesi, hedefiniz ne olursa olsun, olumlu sonuçlar elde etme şansı daha yüksek. Web sitenizin bakımına özen gösterin, her zaman Google'ın politikalarına uygun olduğundan emin olun ve SSL ile koruyun.

YÖNLENDİRMELER KULLANMAYIN

Askıya almanın yaygın bir nedeni, bir bilgisayar korsanının sitenizin güvenliğini aşması ve trafiği yeniden yönlendirmesidir. Bu nedenle, yönlendirme bağlantılarını veya başka bir web sitesinden herhangi bir veriyi kullanırken dikkatli olmalısınız.

Sayfanızın trafiği yeniden yönlendirip yönlendirmediği konusunda herhangi bir şüpheniz varsa, reklamlarınızda kullanmak istediğiniz sayfanın URL'sini tarayıcının adres çubuğuna girin. Enter'a basın ve ardından URL'nin değişip değişmediğini görmek için sayfa yüklenirken izleyin. Tam olarak aynı değilse, URL muhtemelen başka bir sayfaya yönlendiriliyor ve bu da Google'da soruna neden olabilir.

DETAYLAR

PPC reklamcılığı, hangi alanda faaliyet gösteriyor olursanız olun veya hangi ürün veya hizmetleri satarsanız satarsanız rekabet eden bir alandır. Avantaj elde etmek için ne gerekiyorsa yapmak cazip gelebilir, ancak sonuçta, sistemi aldatmaya asla değmez.

Google politikalarını atlatmak için bir kısayol bulmaya çalışırsanız, er ya da geç Google Ads hesabınız askıya alınır. Sonuçta, bu zaman ve para kaybı olacaktır.

Google Ads gelişmiş bir makinedir ve bir hesap istenmeyen bir şey yaptığında bunu her zaman keşfedecektir. Uzun vadede, kurallarına göre oynamak ve ilgi çekici reklamlar ve akıllı teklif stratejileri oluşturmaya odaklanmak çok daha iyidir.

Google Ads hesaplarının askıya alınması hakkında detaylara buradan ulaşın Link: Askıya alınmalar hakkında

Askıya alınmış hesap sorununuzu düzeltme ve İtiraz etme Link: Askı Sorununu düzelt

Google ads politikalarını detaylı inceleme ve anlama Link: Google ADS Politikaları

Partner ajans desteği için ajansımıza ulaşabilir ve reklamlarınızı profesyonel destek ile daha verimli şekilde yönetilmesini sağlayabilirsiniz.


Etiketler
şüpheli ödemeler
hesabınız askıya alındı
sistemleri atlatma
sistemleri atlatma politikası
Google ADS Reklam Hesabının Askıya Alınması
Google ADS sistemleri atlatma politikası
Hesabınız Sistemleri atlatma politikasını ihlal etti ne demek
Hesabınız Sistemleri Atlatma politikasını ihlal etti
çöüzümü
itiraz formu
Be İn Digital