Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
İnstagram İnfluencer Nasıl Olunur?
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
25 Mart 2022, Cuma
İnstagram İnfluencer Nasıl Olunur?
Sosyal medya kullanımının katlanarak arttığı bir dünyada, birçok insan şüphesiz hızlı para kazanmanın kolay bir yolu olan influencer olmayı tercih ediyor. Peki İnstagramda nasıl influencer olunur
İnstagram İnfluencer Nasıl Olunur?

Sosyal medya kullanımının katlanarak arttığı bir dünyada, birçok insan şüphesiz hızlı para kazanmanın kolay bir yolu olan influencer olmayı tercih ediyor.

Dayanılmaz olsa da, dünya çapında Instagram aylık paketleri satın almak gibi pazarlama araçlarının yardımını alan sayısız etkileyicinin olduğunu biliyoruz. İnstagram'da belirli bir etkileşim düzeyini korumak için aylık otomatik Instagram beğenileri satın almak yeni bir şey değil, buna başvurmak size yalnızca ekstra bir destek verebilir  .

Aylık Instagram beğenileri satın almak, size sadece beğeni değil, aynı zamanda, doğru türde bir pazarlama aracının kullanıldığı göz önüne alındığında, yorumlar, görüşler ve gerçek takipçiler de verir. Akıllara şu soru geliyor: Influencer’lar nasıl sıfırdan başlar, sadece bir sürü takipçi satın alıp patlama yapamazlardı! Kariyerleri başlıyor. Peki? Dünyada Instagram'ı tek başına kullanan 1,4 milyar insan var, bu yüzden yalan söylemeyeceğim, sadece akılda kalıcı içeriklerle miktarın neredeyse yarısını etkileme yeteneği bir tür akıl oyunu gibi geliyor. Ortalama bir İnfluencer, yılda yaklaşık 30.000 ila 100.000 TL kazanır ve gönderi başına 100 ila 1000 TL arasında bir gelir elde eder ve bu, etkileyici olmaya çalışan birinin aklını büyüler. Büyük veya küçük işletme/markaların, son kullanıcı ile satılan ürün/hizmet arasında "aracı" rolü oynadıkları için influencer pazarlamayı dahil etmeleri neredeyse bir zorunluluk haline geldi. Takipçi satın almak değil, ancak birçok infleuncer bize takipçi olmanın neden göründüğü kadar basit olmadığını kanıtladı. Sadece yüzeysel olarak, insanlar kendilerini mutlu eden ya da sadece gözlerine sefil bir sefalet getiren şeyleri görmekten hoşlansalar bile, izlenme sayısını artırmak, beğeni almak, yorum almak ve yeniden yorum almak için güzel bir resme ya da bir şeye güvenemezsiniz. 

Aslında influencer 3 gruba ayrılıyor!!!

Mega İnfluencer

Sosyal medya geniş etki yaratan, geniş kitlesi olan influencerlardır biz bunlara tanınmış kişi veya fenomen olarak biliriz takipçileri 1 milyonun üstündedir

Macro İnfluencer

Macro influencer mega gibi geniş kitlesi bulunan ve geniş etki yaratan influencerlardır takipçileri 100 bin ile 1 milyon arasındadır

Micro influencer

Micro influencer hedef kitlesi olan ve kendi kitlesi olan influencer ajansları ile çalışan veya trendyol, n11, hepsiburada gibi şirket ile çalışarak link üzerinden kazançlar sağlayan influencerlarıdır takipçileri 10 bin ile 100 bin arasındadır

Influencer olmayla ilgili hedeflere ulaşmak için epeyce bir listemiz var:

  1. Takip Edilmek için neden sunmak 

Hepimiz sahne varlığının ne olduğunu biliyoruz. Instagram senin sahnen ve ona sahip olmalısın. Satmak istediğiniz şey benzersiz olmalı, diğer etkileyicilerle rekabet etmek ve büyümek için ihtiyaç duyacağınız rekabet avantajını size vermelidir.

Kesinlikle, özür dilemeden kendiniz olun, trend olanın çoğunluğa atlamaya çalışmayın - bunun yerine bir trend belirleyici olun, bir hikaye anlatın, neye inandığınızı gösterin - hepsi varlığınızı güçlendirmek için.

  1. Instagram biyografinizin dikkat çekici olduğundan emin olun

Potansiyel takipçileri uzaklaştırmayan bir biyografi yazın. Hepimiz bir noktada, içimizi ikinci el utançla döndüren belirli Instagram biyografilerine rastladık. Videolarınız ne kadar ürkütücü olursa olsun, biyografinizin birileri ilk geçtiğinde göze çarptığından emin olun.

  1. Instagram feed'inizin belirli bir estetiği izlediğinden emin olun
     
    Instagram gönderinizin belirli bir temayı, bir renk paletini, kaliteyi ve aksesuarları takip ettiğinden emin olun, çünkü bu, feed'inizi gözle kolay hale getirecektir. İyi bir kameralı telefona veya kameraya yatırım yapın, doğru miktarda ışık alın, kuru çiçekler veya kediniz gibi aksesuarlar kullanın! Ve hey, gönderilerinizi yüklerken bir kalıp izlemeyi unutmayın.
  1. Düzenli Olarak Yayınlayın

Göndereceğiniz ve taahhütte bulunacağınız günleri belirleyin. Bir telaş içinde olduğunuzu hissettiğiniz günler için bazı gönderileri hazır tutun. Influencerlar, sanatçılar ve yazarlar, neyiniz var - hepsi düzenli olarak gönderi paylaşmanın katılım oranlarınızı son derece artırdığına yemin ediyor. Ayrıca, doğru hashtag'leri kullanmayı da unutmayın.

  1. Instagram Analitiği

Hesabınızı bir işletme hesabına geçirmek, Instagram analizlerine erişebileceğiniz anlamına gelir, bu sayede takipçi etkileşimini, hangi gönderilerinizin günün hangi saatinde daha fazla beğeni aldığını ve tüm bunları görebileceksiniz.

  1. Pazarlama araçlarını kullanma

Her şeyi yaptın ve şimdi ne olduğunu merak ediyor musun? Takipçileriniz nasıl artar ve aklınızdaki hedeflere ulaşır. Artık nasıl bir Instagram fenomeni olunacağını öğrendiğinize göre, başarınıza katkıda bulunan bazı pazarlama araçlarını kullanmaya açık olun.

İnfluencer olmak istiyorsanız mutlaka bir influencer ajansı ile çalışmalı ve destek almalısınız yeterli bütçeniz bulunuyor ve ürün satışı, paylaşımlar yapıyorsanız mutlaka profesyonel ajans desteğiniz almalısınız bu şekilde işbirliği yapma imkanınızda olabilir. 

 

Etiketler
influencer
influencer nasıl olunur
micro influencer
macro influencer
instagram influencer olmak
influencer olmak
influencer ajansı
influencer olma
nasıl influencer olmak
influencer ne demek
Be İn Digital