Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Youtube Reklamları - Youtube Reklam Ajansı
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
25 Mart 2022, Cuma
YouTube Reklamları - YouTube Reklam Ajansı
Dünyanın en büyük ikinci arama motorunda kitlelerin ilgisini çeken YouTube reklamları oluşturuyoruz. Araştırmadan kampanyalarınızı oluşturmaya, Google Data Studio'da ayrıntılı raporlamaya ve devam eden kampanya yönetimine kadar, işletmenizin YouTube reklamcılığında başarılı olması için ihtiyaç duyduğu dijital pazarlamayı sağlıyoruz.
YouTube Reklamları - YouTube Reklam Ajansı

Şu anda YouTube'un aylık 2 milyardan fazla oturum açmış kullanıcısı var ve bunların %15'inden fazlası Amerika Birleşik Devletleri'nden. Google'ın arkasındaki en büyük ikinci arama motoru olarak bu, pazarlamacılara marka bilinirliği oluşturmaya, trafik çekmeye, satışları artırmaya ve potansiyel müşteriler için sürekli olarak uzun vadeli yatırım getirisi sağlamaya yönelik reklamlarla belirli kitleleri ve potansiyel müşterileri hedeflemeleri için harika bir reklamcılık fırsatı sunar. Youtube reklamcılığı.

Youtube reklam maliyetleri çok uygundur 

Bizden Teklif Al

YouTube reklamları, aşağıdakiler dahil (ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere) çeşitli şekillerde hedeflenebilir:

  • demografi
  • ilgi alanları
  • İçeriğe Dayalı Hedefleme
  • davranışsal ilgi alanları
  • benzer
  • yeniden hedefleme

Vipot Reklam Danışmalık, farklı hedefleme yetenekleri ve reklam biçimleri aracılığıyla çeşitli kitleleri hedefleyen ilgi çekici YouTube reklamları oluşturmak için yukarıdaki ölçütlerden yararlanır.

Vipot Reklam Danışmanlık, sertifikalı, deneyimli YouTube Reklamcılık uzmanlarından oluşan bir ekiptir. YouTube ve diğer video platformlarındaki hedefli video reklamlar aracılığıyla potansiyel müşterilerinizi çekmenize, bilgilendirmenize ve dönüştürmenize yardımcı olmak için Google Analytics Sertifikalı uzmanlar, Moz Oracles, tasarımcılar ve UX uzmanlarından oluşan bir ofisten oluşan bir Google partner İş Ortağıyız. YouTube'u, dönüşüm hunisine nasıl uyduğu konusunda eğiterek ve raporlayarak genel dijital yolculuğun bir parçası olarak görüyoruz.

YouTube Reklamcılığı nedir?

YouTube Reklamcılığı, pazarlamacıların YouTube'daki videolardaki reklamlar aracılığıyla markalarını, ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak için kullanabilecekleri bir reklam platformudur. YouTube Reklamcılığı, pazarlamacılara milyarlarca kullanıcıya erişim ve onları çok sayıda yaşam tarzı ve ilgi alanı ölçütüne göre hedefleme olanağı sunar. Bu, reklamlarınızın sitenize nitelikli trafik ve dönüşüm sağlamada verimli olmasını sağlar.

Google, pazarlama ekipleri ve her büyüklükteki işletme için YouTube'da reklam kampanyaları oluşturmayı ve yönetmeyi kolay ve uygun maliyetli hale getirdi.

YouTube Reklamlarının Avantajları

Çok sayıda kullanıcıdan gerçek zamanlı ölçüm metriklerine kadar, YouTube reklamları yayınlamanın faydaları, diğer video reklamcılık platformlarından daha üstündür.

Sınırsız Erişim

YouTube'da oturum açmış 2 milyardan fazla kullanıcı var ve bu kullanıcıların %15'inden fazlası Amerika Birleşik Devletleri'nden. Aslında, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yetişkinlerin %73'ünden fazlası YouTube kullanıyor. Bu, sektörünüz, ürünleriniz, hizmetleriniz veya markanız ne olursa olsun, reklamlarınızın doğru zamanda doğru kişiler tarafından görülmesini sağlayabileceğiniz anlamına gelir.

Kitlelerinizle Bağlantı Kurun

YouTube Reklamcılığı, marka bilinirliği oluşturmak, ürünleri tanıtmak, hizmetleri sergilemek ve hedef kitlenizle daha derin bir düzeyde etkileşim kurmanıza yardımcı olmak için çok sayıda reklam biçimi türü sunar. Her reklam biçimi, potansiyel müşterileriniz için onları bağlantı kurmaya, tıklamaya ve dönüştürmeye yönlendiren benzersiz, kişiselleştirilmiş deneyimler oluşturmanıza olanak tanır.

Gelişmiş Hedefleme Yetenekleri

YouTube Reklamcılığı ile kitleleri hedeflemek hiç bu kadar kolay olmamıştı. New York'ta yaşayan ve spor sitelerine göz atan 26 yaşındaki lisansüstü öğrencileri mi hedeflemeniz gerekiyor? Hedeflemek istediğiniz önceki müşterilerinizin veya web sitenizi ziyaret eden kişilerin bir listesi var mı? Belirli videoları izleyen veya belirli kanalları takip eden kullanıcılar ne olacak? YouTube Reklamcılığı, yüksek oranda hedeflenmiş kitlelere ulaşmak ve bilinirliği ve dönüşümleri artırmak için ihtiyaç duyduğunuz hedefleme özelliklerini sağlar.

Derinlemesine ve Gerçek Zamanlı Raporlama

YouTube reklamcılığının en büyük avantajlarından biri, reklam kampanyalarınızın başarısını derinlemesine analizler yoluyla ölçebilme yeteneğidir. Bu raporlar, tıklama/gösterim sayısını, yeni müşteri sayısını ve bu kullanıcıların sizi nasıl bulduğunu içerir.

YouTube Reklam Türleri

YouTube Reklamcılığı, pazarlamacıların markalarını ve ürünlerini tanıtmak için yararlanabilecekleri birden çok reklam türüne sahiptir. YouTube'da en çok kullanılan reklam biçimlerine, örneklerine, boyutlarına ve en iyi çalıştıkları cihazlara değinelim.

Görüntülü Reklamlar

YouTube Görüntülü Reklamlar

YouTube Görüntülü Reklamlar

YouTube Reklam görüntülü reklamları, "Sıradaki" ve "Önerilen Videolar" bölümlerinde videoların sağında bulunur. Bu reklamlar genellikle görüntülenen videoyla alakalıdır veya demografi, ilgi alanları, görüntülenen videolar veya izlenen kanallar gibi belirli hedefleme kriterlerine dayalıdır.

Bu reklamlar 300x60 boyutundadır ve en iyi şekilde masaüstü cihazlarda görüntülenir.

Yer Paylaşımlı Reklamlar

YouTube Yer Paylaşımlı Reklam

YouTube Yer Paylaşımlı Reklam

Yer paylaşımlı reklamlar, videonun %20'sinin alt orta kısmında görünen yarı şeffaf reklamlardır. Reklamlar genellikle videonun birkaç saniyesinde veya videonun belirli bir noktasında görünür. YouTube'daki diğer tüm reklam türlerinde olduğu gibi, bu reklamlar da genellikle görüntülenen videoyla alakalıdır veya demografi, ilgi alanları, görüntülenen videolar veya izlenen kanallar gibi belirli hedefleme kriterlerine dayalıdır.

Yer paylaşımlı reklamlar, 468x60 veya 728x90 resim veya metin reklamlar olarak biçimlendirilir ve masaüstünde en iyi performansı gösterir.

Atlanabilir Video Reklamlar

YouTube Atlanabilir Reklamları

YouTube Atlanabilir Reklamları

YouTube atlanabilir reklamları, YouTube'da seçilen bir videodan önce veya video sırasında oynatılan reklamlardır. Genellikle bu reklamlar, beşten geriye sayan ve "Reklamları Atla" düğmesiyle biten bir bildirim gelmeden önce birkaç saniye oynatılır. Oradan, kullanıcı videoyu görüntülemek için tıklayabilir. YouTube'daki diğer tüm reklam türlerinde olduğu gibi, bu reklamlar da genellikle görüntülenen videoyla alakalıdır veya demografi, ilgi alanları, görüntülenen videolar veya izlenen kanallar gibi belirli hedefleme kriterlerine dayalıdır.

Atlanabilir video reklamlar, YouTube video oynatıcısında oynatılan video biçimleridir ve hem masaüstü hem de mobil cihazlarda çalışır.

Atlanamayan Video Reklamlar

YouTube Atlanamayan Reklamları

YouTube Atlanamayan Reklamları

YouTube'da atlanamayan reklamlar, YouTube'da seçilen bir videodan önce veya video sırasında oynatılan reklamlardır. Bu reklamlarla, izleyicilerin videonun başında veya video sırasında reklamın tamamını izlemesi gerekir. İzleyici, reklam sona erdiğinde videolarına yönlendirilir.

YouTube'daki diğer tüm reklam türlerinde olduğu gibi, bu reklamlar da genellikle görüntülenen videoyla alakalıdır veya demografi, ilgi alanları, görüntülenen videolar veya izlenen kanallar gibi belirli hedefleme kriterlerine dayalıdır.

Atlanabilir video reklamlar gibi, atlanamayan reklamlar da YouTube video oynatıcısında oynatılır ve bölgesel standartlara bağlı olarak yaklaşık 15 veya 20 saniye uzunluğundadır. Hem masaüstü hem de mobil cihazlar için çalışırlar.

Tampon Reklamlar

YouTube tampon reklamları, YouTube video oynatıcısında videodan önce oynatılan ve en fazla 6 saniye uzunluğunda olan atlanamayan video reklamlardır. İzleyici, reklam sona erdiğinde videolarına yönlendirilir. Hem masaüstü hem de mobil cihazlar için çalışırlar.

Sponsorlu Kartlar

YouTube Sponsorlu Kartlar

YouTube Sponsorlu Kartlar

Sponsorlu kartlar, ürünler veya web siteleri gibi içerikle alakalı videoların sonunda görünen çeşitli boyutlu görüntülü reklamlardır. Kullanıcılar bu reklamları tıklayabilir ve bir ürün satın almaya veya belirli eylemlerde bulunmaya yönlendirilebilir. YouTube'daki diğer tüm reklam türlerinde olduğu gibi, bu reklamlar da genellikle görüntülenen videoyla alakalıdır veya demografi, ilgi alanları, görüntülenen videolar veya izlenen kanallar gibi belirli hedefleme kriterlerine dayalıdır.

Bu reklamların boyutu değişir ve hem masaüstü hem de mobil cihazlarda çalışır.

Keşif Reklamları

YouTube Keşif Reklamları

YouTube Keşif Reklamları

YouTube keşif reklamları videoları, keşif yerlerinde video içeriğini tanıtmak için kullanılır. Bu, ilgili YouTube videolarının yanında, YouTube arama sonuçlarını veya mobil cihazlarda YouTube ana sayfasını içerir. Kullanıcılar videoyu izlemek veya kanal sayfasını ziyaret etmek için bu reklamları tıklayabilir.

Video discovery reklamları, videonuzdan bir metin içeren küçük resimden oluşur, boyutları YouTube'da nerede göründüklerine göre değişir ve hem masaüstü hem de mobil cihazlarda çalışır.

YouTube Reklam Hedefleme Türleri

YouTube Reklamcılığında bulunan reklam biçimi türlerinin yanı sıra, pazarlamacılara herhangi bir zamanda (tam anlamıyla) milyarlarca kullanıcıya reklam erişimi sağlayan çeşitli hedefleme yetenekleri vardır.

Demografik ve İlgi Alanına Dayalı Hedefleme

Kullanıcıları yaşlarına, cinsiyetlerine, gelirlerine ve daha fazlasına göre hedefleme. Önceki müşterilerinize ve potansiyel müşterilerinize bir göz atın. Kim olduklarını ve tüm bu kategorilerde nereye düştüklerini not edin:

  • Yaş
  • Gelir
  • Konum
  • ebeveynlik durumu
  • Cinsiyet
  • İş
  • Ve dahası

Oradan, bu ayrıntılara dayalı olarak kitleleri daha doğru bir şekilde hedefleyebilirsiniz.

Özel Amaç

Özel Amaç ile pazarlamacılar, aradıkları anahtar kelimeler aracılığıyla özellikle hizmetleriniz veya ürünlerinizle ilgilenen YouTube kitlelerini hedefleyebilir. Hedeflerinize geçmişte belirli anahtar kelimeleri aramışlarsa, YouTube'da ve hatta Google'da bir görüntülü reklam göstereceğiz.

Özel Yakın İlgi Alanı

Özel yakınlık, hizmetleriniz veya ürünlerinizle ilgili web sitelerini ziyaret eden kişileri hedeflemenize olanak tanır. Örneğin, spor malzemeleri satıyorsanız, spor veya spor perakende zincirlerinin web sitelerini sıklıkla ziyaret eden hedef kitle üyelerini hedefleyebilirsiniz.

benzer

Pazarlama veya e-posta listelerinizdeki kişilere benzer kişileri hedefleyerek YouTube Reklamcılığıyla ilgili birinci taraf verilerinden yararlanın. Bize listenizi verin, reklamlarınızı benzer kitlelere gösterelim.

Web Sitesi Yeniden Hedefleme

Web sitesi yeniden hedefleme, pazarlamacıların web sitelerini veya web mülklerini ziyaret eden ziyaretçileri hedeflemesine olanak tanır. Çerezler kullanılarak yapılır. Web sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, tanımlama bilgilerine tabi tutulur ve web'de düzenli gezinmelerine devam ederken hedeflenir. Bu kullanıcı ve çerezleri YouTube'a geldiğinde, web sitenizi tekrar ziyaret etmeleri için onlara reklamınız gösterilir.

Youtube Yeniden Hedefleme

Web sitesi yeniden hedeflemeye çok benzer şekilde, video yeniden hedefleme, video izleyicilerine veya kanal ziyaretçilerine reklam göstermenize olanak tanır. Bu kullanıcılar ya YouTube'da oturum açarlar ya da videolarına ve kanal geçmişlerine dayalı olarak YouTube'da reklam gösterilen reklamlarda çerezlenirler.

Müşteri Eşleştirme/CRM listeleri

Bir e-posta veya pazarlama listeniz var mı? Pazarlama listelerinizden belirli kişilere belirli reklamlar gösterin. Listenizi YouTube'a yükleyeceğiz, reklamlarınızı oluşturacağız ve yol boyunca optimize edeceğiz.

Alışveriş Reklamları için TrueView

YouTube'da satışları artırmasını umduğunuz bir ürün veya hizmet videonuz mu var? Ürün reklamlarınızı Youtube videolarınıza bağlayın ve işlemleri artırın. Kullanıcıların satın alma veya önemli işlemler yapmaları için ürün sayfalarına veya web sitenize tıklayabilecekleri sponsorlu reklamlar, görüntülü, yer paylaşımlı veya tampon videolar kullanın.

Spesifik Ürün Yeniden Hedefleme

Sepetini terk eden veya alışveriş yapmak üzere olan kullanıcıları mı yakalamak istiyorsunuz? Bir kullanıcı sitenizde satın alma işlemi yapmak üzereyse, satın alma işlemini tamamlamaya ikna etmek için videolarda aynı ürün için bir promosyon gösterebilirsiniz.

YouTube Reklam Hizmetlerimiz

Artık, diğer tüm dijital pazarlama çabalarında olduğu gibi, YouTube reklamcılığı da tam olarak yararlanmanızı sağlamak için titiz araştırma, stratejik planlama, uygulama, bakım, raporlama ve sürekli optimizasyon gerektirir. Marcel Digital, pazarlama yatırım getirisini artırmak için çabalarınızın daha fazla trafik ve dönüşüm elde etmesini sağlamak için tam hizmetli YouTube Reklamcılık hizmetleri sunar.

Odaklanmış Kitle Araştırması

YouTube reklamcılık uzmanlarımız, müşterileriniz ve potansiyel müşterileriniz hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenerek ekibinizin bir uzantısı haline gelir. Ardından, reklamlarınızın nitelikli müşterilere ve potansiyel müşterilere, onlar YouTube'da video izlerken ulaşmasını sağlamak için çeşitli teknolojilerden yararlanarak YouTube'da özelleştirilmiş kitle hedeflemeyi katmanlarlar.

Kanallar Arası Kampanya Stratejisi ve Yürütme

YouTube reklamlarınız ve pazarlama kanallarınızda sorunsuz ve tutarlı deneyimler sunarak YouTube Reklamcılığını daha büyük dijital pazarlama stratejinize dahil ediyoruz. Kullanıcılar reklamlardan videolara, reklamlardan açılış veya ürün sayfalarına ve reklamları web sitenize tıkladıkça marka sesiniz ve mesajlarınızın sabit kalmasını sağlıyoruz. Bu, yalnızca kullanıcılar YouTube'da reklamlarınızla karşılaştıkça genel etkileşimi artırmaya yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda genel olarak dönüşümleri artırmaya yardımcı olacak ve daha iyi bir genel marka deneyimine yol açacaktır.

Hedefe Yönelik Metrikler ve Raporlama

Google Analytics Sertifikalı Ajans ve İş Ortağı olarak raporlamamızı ciddiye alıyoruz. Veriler bizim tek gerçek kaynağımızdır ve YouTube Reklamcılık çabalarınızın dijital pazarlama stratejinizin daha büyük resmine nasıl uyduğunun tam kapsamını sunmak için hem Google Analytics hem de Google Data Studio entegrasyonlarını kullanıyoruz. Ekibimiz, YouTube çabalarınız hakkında size kapsamlı, gerçek zamanlı raporlar sunacak, video reklamcılığınızın nasıl performans gösterdiğinin hikayesini anlatan raporlar sunacak ve engeller ve fırsatlardan nasıl geçeceğiniz konusunda önerilerde bulunacaktır.

Etiketler
youtube reklamları
youtube reklamcılığı
youtube reklam ajansı
youtube reklam verme
youtube
reklamları
youtube reklamlarının avantajları
youtube reklam fiyatları
reklam ajansı
dijital reklam ajansı
reklam
youtube reklam ver
youtube ajansı
Be İn Digital