Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Arama Motoru(Ağı) Reklamcılığı - Nedir Ve Nasıl Çalışır?
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
15 Nisan 2022, Cuma
Arama Motoru(ağı) Reklamcılığı - Nedir ve Nasıl Çalışır?
Arama Motoru Reklamcılığı (kısaca: SEA), arama motoru pazarlamasının bir parçasıdır ve dolayısıyla çevrimiçi pazarlamanın ayrılmaz kaynağıdır . Arama ağı(motoru) reklamcılığı, çoğunlukla Google gibi arama motorlarının sonuç sayfalarında görüntülenen farklı türlerde yapılan ücretli reklamlardır.
Arama Motoru(ağı) Reklamcılığı - Nedir ve Nasıl Çalışır?

SEO çabalarınız meyve vermiyorsa veya yeterince hızlı sonuç vermiyorsa, markanızı ve müşteri tabanınızı daha hızlı oluşturmak için arama motoru reklamcılığı eklemeyi düşünün. SEO zaman alırken, arama motoru pazarlaması (SEM) zamandan tasarruf etmenizi ve sizinki gibi ürün ve hizmetleri aktif olarak arayan hedef kitlelerin önünde otomatik olarak görünmenizi sağlar.

Arama motoru(ağı) reklamcılığı nedir?

Arama motoru reklamcılığı (arama reklamcılığı, İnternet arama reklamcılığı veya çevrimiçi arama reklamcılığı olarak da bilinir), ücretli reklamlarınızı Google, Bing ve Yahoo gibi çeşitli arama motorlarındaki arama sonuçları arasında doğrudan yazılan anahtar kelimede görünmenizi sağlar

Arama ağı reklamcılığını kullanan reklamcılar, reklamlarını aktif olarak belirli anahtar kelimeleri arayan kullanıcılara gösterir ve biri reklamı her tıkladığında bir ücret öderler. Bu tür PPC reklamcılığı özellikle etkilidir çünkü arama yapan kişiler arama sorgularıyla niyetleri hakkında çok şey ortaya çıkarır.

google reklam verme

Google Ads ile doğru kullanıcılara ulaşın

Reklam Yönetimi Teklifi Alın

Veya hesabınızı oluştururken yardım almak için bizi arayın.

0544 951 65 33 

 


Arama motoru reklamları nelerdir?

Bing ve Yahoo'da arama motoru reklamları genellikle organik arama sonuçlarının üstünde, altında veya yanında görünür. Bu, Google ile diğer arama motorları arasındaki temel farklardan biridir, çünkü Google yalnızca arama sonuçlarının üstünde ve altında reklam gösterir. Ne olursa olsun, arama ağı reklamları aşağıdaki temel öğeleri içerir:

En büyük ve en dikkat çekici reklam bileşeni olduğu için alakalı, dikkat çekici anahtar kelimeleri içermesi gereken bir başlık .

→Görünen URL , nihai URL alanınız, isteğe bağlı alt alan adı ve yol alanlarından oluşur ve arama yapanlara tıkladıklarında nereye götürüleceklerine dair bir fikir sağlar (umarım tıklama sonrası açılış sayfanıza gelir) Google, Bing ve Yahoo'da görünen URL'ler, doğrudan başlığın altında yeşil renktedir

→Ürün veya hizmetinizle ilgili en önemli ayrıntıları vurgulamak ve kullanıcıları neden tıklamaları gerektiğine ikna etmek için açıklama metni

→Aşağıdaki Yahoo reklamındakiler gibi reklam uzantıları , reklamınızın sonuçlar listesinde daha fazla yer kaplamasını sağlayarak görünürlüğünü artırır ve ürününüz veya hizmetiniz hakkında daha fazla bilgi sağlamanıza olanak tanır

→Gıpta edilen tıklamayı kazanmak için, her bileşen birlikte çalışmalı ve tıklama sonrası bir açılış sayfasıyla vurgulanan güçlü bir tıklama sonrası açılış sayfası kullanmalıdır

Arama motoru(ağı) reklamcılığı nasıl çalışır?

Arama motoru reklamcılığı, reklam verenlerin ürün veya hizmetleriyle alakalı belirli anahtar kelimeler için teklif verdiği, açık artırmaya dayalı bir sistem kullanarak çalışır. Bununla birlikte, tekliflerin ve tıklamaların farklı olduğu belirtilmelidir. Bir anahtar kelime öbeği için 100 TL teklif verebilmeniz, her reklam tıklaması için 100 TL ücretlendirileceğiniz anlamına gelmez.

Anahtar kelime seçimi, reklamlarınızın hangi aramalarda görüntüleneceğini belirler, bu nedenle en uygun terimleri belirlemek için derinlemesine anahtar kelime araştırması yapmadan hedef kitlenizi kaçırabilirsiniz. Doğru anahtar kelimeleri (yüksek hacimli ve düşük rekabete sahip olanlar) seçmek de reklamınızın sıralamasını yükseltebilir ve maliyetini düşürebilir .

Rekabetçi bir TBM teklifi ve yüksek hedefli anahtar kelimeler önemli olsa da, Kalite Puanınız SERP sıralamanızda da önemli bir rol oynar :

Kalite Puanı, reklamınızın hedef kitlenizin ihtiyaçlarını ve arama amacını ne kadar iyi karşıladığını gösterir, arama motoru bunu, arama yapanlara mümkün olan en yararlı sonuçları sağlamak için kullanır. Kalite Puanını hesaplamak için SEM platformları çeşitli faktörlere bakar:

Ayrıntılı bir stratejiye sahip olmanın faydaları

  1. Hızlı ve kolay uygulama

Bir arama ağı reklam kampanyası oluşturmak nispeten hızlı ve kolaydır. Oldukça esnek ve yapılandırılabilirdir ve genellikle sadece birkaç saat içinde kurulabilir. Ek olarak, geçici olarak değişiklikler yapılabilir, böylece web sitenizin içeriğini, anahtar kelimelerinizi ve reklam harcamalarınızı hedef kitlenizin davranışına göre sürekli olarak özelleştirebilirsiniz.

Ayrıca, mevcut Google Ads kampanyalarınızı doğrudan Bing Ads'e aktarabilirsiniz; böylece, yalnızca birkaç tıklamayla, her şeyi sıfırdan yeniden oluşturmak zorunda kalmadan kampanyanız hazır ve çalışır durumda olur:

    2. Yüksek kullanıcı amacı

Arama reklamcılığı, anahtar kelime odaklı arama sorgularına dayandığından, arama yapan kullanıcılara yüksek oranda hedeflenmiş reklamlar sunar. İnsanlar size neyi beğendiklerini söylüyorlar - böylece uygun bir kitleye ulaşıyorsunuz. Aslında, bir anket , arama yapanların %90'ının tam olarak ne aradıklarını bildiğini gösteriyor; bu, harekete geçmelerini (satın alma, indirme, kaydolma vb.) istediğinizde iyiye işarettir.

Ayrıca, ücretli arama reklamları son derece hedefli olduklarından, diğer reklam türlerine göre çok daha az müdahaleci olarak kabul edilirler. İnternet kullanıcıları için daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayarak, dönüşüm oranlarını ve yatırım getirisini önemli ölçüde artırabilirler.

  1. Hızlı sonuçlar

Organik arama sonuçlarında en üst sıralar için sınırlı gayrimenkul var. Ve bu gıpta edilen pozisyonlara ulaşmak çok fazla SEO çalışması gerektirir. Oraya ulaşmayı başarsanız bile , uzun zaman ve sabır gerektirir. Bununla birlikte, SERP'lere ödeme yaparak (burada da alan sınırlı olsa da), en üst sıralarda yer almak çok daha hızlı ve kolaydır.

  1. Daha fazla marka bilinirliği

Arama motoru reklamcılığı, marka bilinirliğini artırmaya da yardımcı olur. Reklamınız ne kadar üst sıralarda yer alırsa, o kadar çok görülecektir. Beklentiler zamanla size daha aşina hale geldikçe - sizi ilgili ve güvenilir bir şirket olarak tanıyarak. Arama terimleri ürününüz, hizmetiniz veya markanızla giderek daha fazla alakalı hale gelecektir. Ayrıca, kullanıcılar sitenizi tıkladığında ve yerinde bir yeniden hedefleme pikseliniz olduğunda, görüntülü reklamlarda marka adınızı ve değer teklifinizi görmeye devam edeceklerdir.

  1. Derinlemesine ölçülebilirlik ve analiz

Google, Yahoo ve Bing gibi arama motorları, reklam verenlere gerçek zamanlı veriler sağlar. Ve kampanya performansının kolayca izlenebilmesi ve ölçülebilmesi için ücretli arama analizi. Aşağıdakiler gibi yararlı, ayrıntılı bilgileri izleme:

  1. Harcanan para ve yaratılan değer
  2. Toplam gösterim
  3. TO
  4. TBM
  5. Ortalama reklam konumu
  6. Dönüşüm oranı
  7. Dönüşüm başına maliyet
  8. Potansiyel müşterilerin coğrafi konumu
  9. Ne tür bir cihaz kullanıyorlar
  10. Sayfadaki ortalama süre
  11. Sitenizde hangi sayfaları ziyaret ettiler

Arama motoru(ağı) reklam istatistikleri

→İster bir arama ağı reklamcılığı stratejisi benimsemeyi planlıyor olun, ister iyileştirilmesi gereken bir stratejiniz varsa, dikkate almanız gereken bazı ilginç istatistikler:

→2016'da ABD'de dijital arama reklamcılığı harcamaları 29,24 milyar dolardı. Yalnızca 2017'nin ilk yarısında 19,1 milyar dolara ulaştı . 2019 yılına kadar 40,6 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyordu 2022'de bu verilerin gerçekci olması ve tahmin edilemesi bize göre zor olabilir.

→Bugün, arama ağı reklam harcamaları , toplam dijital reklam harcamalarının neredeyse yarısın'dan fazlasını oluşturuyor.

→Ocak 2018 itibarıyla Google, ABD'deki tüm arama sorgularının %63.4'ünü oluşturarak onu sürekli pazar lideri haline getirdi; Microsoft Siteleri (Bing dahil) %23,7 pazar payına sahiptir; ve Oath (eski adıyla Yahoo) %11,9'luk bir arama pazar payına sahiptir.

    1. Gelişmiş kitle hedefleme

Birçok deneyimli reklamcı , ayrıntılı bir anahtar kelime stratejisinin artık yeterli olmadığını tahmin ediyor. Bunun yerine, en başarılı arama ağı reklamcılığı stratejisi, yoğunlaştırılmış kitle hedeflemeyi de içerecektir. Bu, son derece özelleştirilmiş mesajlar, iyileştirilmiş ve kişiselleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi ve daha iyi para kazanma stratejileri anlamına gelir.

Anahtar kelimeler temel olmaya devam edecek olsa da, değişimi yönlendiren ve iyi kampanyaları büyük, son derece kârlı kampanyalardan ayıran şey, oldukça bölümlere ayrılmış bir kitle olacaktır.

  1. Sesli arama büyümeye devam ediyor

Akıllı hoparlörlerin yardımıyla sesli aramanın artan popülaritesi ile birlikte, hem arama sorgularına hem de arama motorlarından gelen yanıtlara tam cümleler getirildi. Reklamverenler, ücretli reklam kampanyalarının tamamını sesli arama etrafında oluşturamazlar. Sesli arama ile arama davranışlarının nasıl değiştiğini kesinlikle kabul etmelidirler: sesle (ör. Google Home, Amazon Echo) veya ekran yoluyla (ör. Siri, Cortana, Google Asistan).

Sesli arama ve akıllı hoparlörlerle reklamcılığı neyin şekillendireceği henüz belli değil, ancak iki ortak tahmin daha fazla ortaklık ve daha uzun kuyruklu anahtar kelimeler içeriyor.

Her organik sonucun önüne geçin

Arama motoru reklamcılığı, sizi doğrudan sunduğunuz ürün veya hizmetleri arayan kullanıcıların karşısına çıkardığı için. Ayrıntılı bir stratejinin organik sonuçların önüne geçmenize yardımcı olabileceği inkar edilemez. İnternet arama reklamcılığı, doğru yapıldığında marka bilinirliğini artırmanın, olası satışlar oluşturmanın, çevrimiçi satışları artırmanın ve yeni müşteriler kazanmanın harika bir yoludur. Elbette bu, yalnızca optimize edilmiş bir tıklama sonrası açılış sayfasıyla eşleştirildiğinde gerçekleşebilir.

Tasarımcı dostu bir oluşturucu, ekip işbirliği, Instablocks™, gelişmiş analitik ve daha fazlasıyla eksiksiz bir şekilde donatılmış Instapage tıklama sonrası optimizasyon platformu , dijital reklam verenlerin en etkili reklam sonrası tıklama deneyimini oluşturmasını sağlar. Başka hiçbir platform kıyaslanamaz.

DOĞRU REKLAMLAR İÇİN BİZDEN TEKLİF ALIN 

Etiketler
arama motoru reklamları
arama motoru reklamları nedir
google arama motoru reklamları
bing arama motoru reklamları
yahoo arama motoru reklamları
google reklamları
google reklam ajansları
dijital performans ajansı
google reklamlar
arama motoru reklamları nelerdir
arama motoru reklamcılığı
bolu reklam ajansı
türkiye reklam ajansı
google reklam ajansı
dijital reklam ajansı
reklam ajans şirketleri
reklam ajansı
bolu dijital ajans
arama ağı reklamcılığı
arama ağı reklamları
arama ağı reklam ajansı
Be İn Digital