Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Oteller İçin İnstagram Rehberi
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
3 Mayıs 2022, Salı
Oteller İçin İnstagram Rehberi
İnstagram,dünyanın en büyük ve en etkili sosyal ağlarından biridir. Şu anda bu popüler sosyal medya platformunda aylık bir milyardan fazla aktif kullanıcı var – bunların üçte ikisinden fazlası 25-34 yaşında Peki?
Oteller İçin İnstagram Rehberi

Kısacası, otelinizin markasını oluşturmak ve yeni bir deneyime atlamaya hazır Y kuşağından oluşan bir hedef kitleye tanıtım yapmak için harika bir yerdir.

Diğer platformların popülaritesine rağmen Instagram büyümeye devam ediyor ve birçok insanın günlük yaşamında önemli bir rol oynuyor. Otel markaları, Instagram'ın birçok özelliğini kullanarak mevcut, gelecekteki ve geçmiş konuklarla bağlantı kurmak için eşsiz bir fırsata sahiptir.

Instagram artık sadece beslemenize güzel fotoğraflar göndermekle ilgili değil. Konaklama endüstrisi için güçlü bir pazarlama aracıdır. Hedef kitlenizin ilgisini çekmek için bağımsız otelinizin faydalanması gereken birçok farklı özellik vardır. Oteller için Instagram'ın en popüler özelliklerinin her birini ve bunları kendi yararınıza nasıl kullanabileceğinizi açıklayan bir kılavuz oluşturduk.

Bölüm Seç:

Neleri Kapsayacağız:

  • Instagram'ın Farklı Özellikleri Anlatıldı
  • Oteliniz Instagram'ın Farklı Özelliklerini Nasıl Kullanabilir?
  • Otelinizin Yayınlayabileceği İçerik Türleri
  • Ne Sıklıkta Göndermelisiniz?

Başarı için İşletme Profilinizi Oluşturun

  1. Instagram'ın özelliklerine dalmadan önce, instagram profilinizin başarı için ayarlandığından emin olmanız önemlidir.
  2. Kolayca tanınabilen net bir profil fotoğrafı yükleyin. Çoğu mülk için profil fotoğrafınız logonuz olmalıdır.
  3. Mülkünüzün adını web sitenizde ve OTA'larda listelendiği şekilde ekleyin (bu, kullanıcı adınızdan farklıdır).
  4. Bağlantı ekleyin – çoğu tesis için doğrudan rezervasyon motorunuza veya web sitenizin ana sayfasına bağlantı kurmanızı öneririz.
  5. Bir biyografi ekleyin – hedef kitlenize kim olduğunuzu bildirin. Bulunduğunuz yeri, ne tür bir konaklama birimi olduğunuzu ve hatta çekmek istediğiniz gezgin türünü belirtin. Bu bilgi, insanların aramalarda profilinizi keşfetmesine yardımcı olur.

    Otelinizin İnstagram profili nasıl kurulur?

İnstagram'ın Farklı Özellikleri Anlatıldı

İnstagram son birkaç yılda çok değişti ve birçok farklı özellik eklediler. Ana kullanıcı deneyimleri nispeten değişmeden kalsa da, hizmeti kullanmanın birçok yolu vardır.

YAYIN GÖNDERİLERİ

İnstagram'ın ana özelliği, hesabın profil sayfasında bulunan Feed'dir. Bu gönderiler, takipçilerinizin beslemelerinde görünür. İnstagram Akışı gönderileri fotoğraflar, videolar, IGTV parçacıkları veya Makaralar olabilir. Silmediğiniz veya arşivlemediğiniz sürece süresi dolmaz ve profilinizde kalırlar.

IGTV

IGTV, İnstagram'ın uzun süreli video deneyimidir. Videolar, normal kullanıcılar için otuz saniyeden on dakikaya ve doğrulanmış kullanıcılar için bir saate kadar herhangi bir yerde olabilir. Kullanıcılar, daha fazla dikkat çekmek için IGTV'lerinin ilk dakikasını bir yayın gönderisi olarak yayınlayabilirler. IGTV gönderileri, bir video yüklendiyse, beslemenin ve etiketlenen gönderilerin yanındaki bir sekmenin altında görünür.

HİKAYELER

İnstagram hikayeleri, 24 saat sonra kaybolan fotoğraf ve videolardır. Ana besleme ekranının üst kısmındaki dairelerde görünürler. Instagram, uygulama içinde fotoğraf ve video çekmenize olanak tanır veya bunları yükleyebilirsiniz. Konum etiketleri, başka bir kullanıcıdan veya Instagram etkileyicilerinden bahsetme, hashtag'ler, gif'ler, müzik, anketler, sorular, geri sayımlar, testler ve daha fazlası gibi hedef kitlenizin ilgisini çekmek için hikayelerin içinde birçok farklı seçenek vardır. Hedef kitlenizle etkileşim kurmak ve erişiminizi genişletmek için harika bir yerdir.

ÖNE ÇIKANLAR

Hikayeleriniz yalnızca 24 saat aktif kalsa da, onları öne çıkanlar olarak kaydedebilirsiniz. Öne çıkanlar, profil sayfanızda açıklamanızın altında ve özet akışınızın üstünde görüntülenir. Birçok kişi, belirli bir temayı veya kategoriyi takip eden hikayeleri sergilemek için öne çıkanlar oluşturur. Örneğin, işletmeniz, misafirleriniz, çalışanlarınız veya restoranınız vb. için farklı öne çıkan gruplar ekleyebilirsiniz.

MARKALAR

Makaralar, viral TikTok sosyal medya platformuna benzer şekilde Instagram'ın en yeni özelliklerinden biridir. 30 saniyeye kadar sürebilen ve yeni içerik eklemenin en yaratıcı yollarından biri olduğu kanıtlanmış çok klipli videolar. Popüler müzik de dahil olmak üzere yerleşik metin düzenleyicileri, AR filtreleri, video düzenleme ve ses özelliklerine sahiptirler. İlk Makaranızı yükledikten sonra, profil sayfanızda feed'inizin üzerinde hepsinin görüneceği yeni bir sekme belirecektir.

KILAVUZLAR

İnstagram artık birkaç besleme gönderisini kaydırılabilir bir kılavuzda birleştirmenize izin veriyor. Kılavuzlar, belirli bir konuyla ilgili bir gönderi koleksiyonuna daha fazla bağlam vermenizi sağlar. İlk rehberinizi eklediğinizde, profil sayfanızda feed'inizin üzerinde bir sekme olarak görünecektir.

HABER KANALLARI

Messenger, Instagram veya Facebook'taki hesaplara mesaj, resim ve video göndermenize olanak tanır. Facebook kısa süre önce Facebook Messenger ve Instagram Messenger'ı birleştirdi, böylece onları Facebook Business Suite'te tek bir yerden yöneterek çalışmalarınızı kolaylaştırabilirsiniz. Bu, özellikle müşteri hizmetleriyle ilgili talepler için yararlıdır.

ALIŞVERİŞ YAPMA

Shop, tüketicilerin Instagram'da birkaç farklı şekilde alışveriş yapmalarına olanak tanır. Instagram, bir ürün kataloğu yüklemenize ve ardından bunları bir kullanıcıyı etiketler gibi etiketlemenize olanak tanır. Bir kullanıcı ürüne dokunduğunda, ürünü web sitenizde görmelerini sağlayan bir detay

sayfasına yönlendirilirler. Ayrıca hikaye gönderilerinize bir ürün etiketi yerleştirebilirsiniz. Bu, somut mallara özeldir ve en çok e-ticaret işletmeleri için geçerlidir.

SAYFAYI KEŞFET

Keşfet sayfası, Instagram'ın algoritmik gerçek zamanlı haber beslemesidir - bazen Instagram'ın "ön sayfası" olarak anılır. Ana sekmedeki büyüteç üzerine tıklayarak Keşfet Sayfasını görebilirsiniz. Keşfet Akışı her hesaba özeldir ve takip ettiğiniz, sizi takip eden ve etkileşimde bulunduğunuz hesaplara göre doldurulur.

CANLI (İNFLUENCER PAZARLAMA YAPILIR)

Instagram Live, diğer kullanıcıların gerçek zamanlı olarak ayarlayabileceği canlı bir yayındır. Canlı yayına geçtiğinizde, takipçilerinize bir push bildirimi gönderilecek ve ana besleme ekranında Hikayeler ile aynı yerde görünecektir.

Oteliniz Instagram'ın Her Bir Özelliğini Nasıl Kullanabilir?

oteliniz instagramın farklı özelliklerini nasıl kullanabilir

Artık Instagram'ın özelliklerine kısa bir genel bakışınız olduğuna göre, bunları nasıl kullanabileceğinizi tartışabiliriz. Mevcut Instagram stratejinizde nerede olduğunuza bağlı olarak, tüm bu özellikleri kullanmak çok zor görünebilir - ve öyle. Bugün, yarın ve hatta bir yıl sonra başlamasanız bile, bunların nasıl kullanılacağına dair tavsiyeler ve fikirler sunacağız.

YAYIN GÖNDERİLERİ

Feed, Instagram'ın ana özelliğidir (bize göre) ve otelinizin en iyi içeriğinizi yayınlamaya odaklanması gereken yer burasıdır. Özellikle otel Instagram pazarlaması için "en iyi" ne anlama geliyor? Her mülk farklı olacak ve sonuçta benzersiz markanıza bağlı. Sosyal medyayı yeni müşteriler çekmek, mevcut konuklarla etkileşim kurmak ve geçmişteki konuklarla neler olduğunu paylaşmak için kullanıyorsunuz.

İşletmenizin Instagram fotoğraflarını, mevcut ve geçmiş müşterilerinizin sizi etiketlediği içerikleri, promosyonları ve güncel bilgileri yayınlayın. Yukarıda paylaştığımız gibi, Akış içeriğiniz sonsuza kadar yaşar, bu nedenle içeriğin markanızla veya oluşturmaya çalıştığınız ruh halinizle eşleştiğinden emin olun.

Çoğu mülk için, web sitenizin tonuyla eşleşen içerik oluşturmanızı öneririz. Bilgilendirici, arzulu, komedi veya övünen misiniz? Instagram feed'iniz ve altyazılarınız bunu yansıtabilir.

Ve hedef kitlenize ulaşmak için gönderilerinizde popüler hashtag'leri kullanmayı unutmayın. Hashtag'ler anahtar kelime olarak çalışır; kullanıcıların sizi bulmasını kolaylaştırırlar.

HİKAYELER

Hikayeler, profilinizde sonsuza kadar yaşamak istemediğiniz içerikleri paylaşmak için harikadır. Hikayeler, misafirlerinize yakında olacak bir şeyi hatırlatmak için harikadır. Hikayeler, gerçek zamanlı olarak neler olduğunu göstermek için mükemmel bir yerdir - ister canlı bir etkinlik, ister restoranınızın indirimli saati, bir gece etkinliği veya otelinizde muhteşem bir gün olsun.

Ayrıca Instagram kullanıcılarının işletmeleri ziyaret ederken, yani check-in yaparken, odalarının keyfini çıkarırken veya check-out yaparken etiketlemeleri oldukça yaygındır. Instagram, bu anları yeniden yayınlamanıza izin verir ve bunları kendi hikayenizle yayınlamak iyi bir fikirdir. Hedef kitlenizle etkileşim kurduğunuzu gösterir ve işletmenizin gelecekteki veya geçmiş konuklar için akılda kalmasını sağlar.

Biri sizi etiketlediğinde, mesajlarınızda görünecek ve onu kendi hikayenize ekleme seçeneğini göreceksiniz.

ÖNE ÇIKANLAR

Yukarıda belirtildiği gibi, Öne Çıkanlar, profilinizde 24 saatten daha uzun süre yaşamak istediğiniz Hikayelerdir. Belirli bir temayı sergilemek için Öne Çıkanlar oluşturmanızı öneririz. Örneğin, müşterilerinizin sizi etiketlediği ilginç hikayeleri kaydettiğiniz bir "Konuklar" vurgusu olabilir. Veya odalarınızın ve ortak alanların fotoğraflarını ve videolarını paylaşan bir "mülk" vurgunuz olabilir.

IGTV

IGTV, daha uzun biçimli bir video özelliğidir ve yürütülmesi Akışlar, Öyküler ve Öne Çıkanlar'dan biraz daha fazla çaba gerektirebilir. IGTV'yi YouTube veya TV gibi daha uzun olan ve üretilmesi daha fazla zaman ve para gerektiren kısa bölümlerle karşılaştırabilirsiniz.

Hikaye anlatma ve düzenleme yetenekleriyle yaratıcıysanız, IGTV bilgi yayınlamak ve markanızı geliştirmek için harika bir yer olabilir. Oteliniz, öne çıkan bir video, sahne arkası veya hatta işletmenizin bir yönü ile ilgili yinelenen bir talk show olsun, işletmenizi ve varış noktanızı bir bütün olarak gösteren videolar oluşturabilir. Örneğin, bir tiyatro bölgesinde bulunuyorsanız, devam eden gösterileri veya tanıştığınız ilginç insanları vurgulayabilirsiniz. Veya daha sonra gezginler için bir kaynak haline gelen yerel restoranları inceleyebilirsiniz. İmkanlar sonsuzdur! Instagram için kullanmak istediğiniz önceden hazırlanmış videolarınız varsa, tek yapmanız gereken en boy oranını (videonun şekli) IGTV'nin platformuna uyacak şekilde ayarlamaktır. Bir video düzenleyici kullanarak  videoları kırpabilirsiniz değerli içeriği kaybetmeden Instagram'ın 1:1 kare oranına sığdırmak için 16:9 geniş ekran boyutuyla.

MARKALAR

Daha genç bir kitleyi çeken eğlenceli içerik oluşturmak için Makaraları kullanmanızı öneririz. Makaralar ve Tik Tok'lar, belirli bir eylemi veya sesi çevreleyen birçok popüler trende sahiptir. Aynı trendi takip eden benzer içerikler oluşturarak çoğunluğa atlayabilirsiniz. Makaralar ve diğer gönderme özellikleri arasındaki temel fark, kolayca ses ve efekt ekleme yeteneğidir. Makaraları deneyecekseniz, uygulama içi filtreler ve kontrollerle oynamanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bu, Instagram'ın en yeni özelliklerinden biridir ve dünyanın en büyük otel markaları tarafından bile test edilmeye devam etmektedir.

HABER KANALLARI 2

Oteller, müşterileriyle etkileşim kurmak için Messenger'ı kullanmalıdır. Birçok tesis, bunu insanların rezervasyon yapmasına yardımcı olmak için bir müşteri hizmetleri kanalı olarak veya bir misafir tesisteyken istekleri yerine getirme fırsatı olarak kullanacaktır. Facebook ve Instagram, hedef kitlenizle etkileşim kurmak için daha fazla fırsat yaratan Messenger'a özellikler eklemek için çok çaba sarf etti.

ALIŞVERİŞ YAPMA 2

Mülkünüz ürün satıyorsa, bunları bir Instagram mağazası aracılığıyla satabilirsiniz ve satmalısınız. Yerleşik doğrudan rezervasyon işlevi olmasa da, ürünlerinizi satıyorsanız Instagram Alışveriş ve Mağazalar yararlı olabilir.

SAYFAYI KEŞFET 2

İnstagram'daki herkes etkileşim kurabileceği bir topluluk arıyor. Tüm potansiyel misafirlerinizin hesabınızı en başından keşfetmesi harika olsa da, bu pek olası değildir. Mülkünüz ve misafir tipinizle ilgili hesaplarla etkileşim kurmanızı öneririz. Hesabınızda gönderi paylaşmaya başladığınızda, Keşfet Sayfası güçlü bir keşif motoru haline gelecektir. Başka bir otel, seyahat blogu, seyahat şirketi veya konaklama sağlayıcısı olsun, ilgili hesaplarla etkileşim kurmak (beğenmek, yorum yapmak ve paylaşmak) için zaman ayırdığınızda, insanlar hesabınızı fark etmeye başlar.

CANLI 2

Oteller duyuru yapmak veya yeni bir teklif başlatmak için Instagram Live'ı kullanabilir. Ayrıca başka bir kullanıcıyla canlı yayına geçebilir ve bir soru-cevap oturumu yapabilir veya onlarla röportaj yapabilirsiniz. Canlı, genellikle insanlara sahne arkası görünümü vermek ve aynı zamanda takipçilerinizle etkileşim kurmak için kullanılır.

Otelinizin Yayınlayabileceği Farklı İçerik Türleri

otelinizin paylaşabileceği içerik türleri

İşletmenizin Instagram'ında yayınlayabileceğiniz birçok farklı içerik türü vardır. Ve yaygın inanışın
aksine, her zaman mükemmel sahnelerin fotoğraflarını yayınlamak zorunda değilsiniz. İçeriğinizin yüksek kalitede olması gerekiyor, ancak yüksek kalitenin tanımı değişti.

Son birkaç yılda, farklı içerik türleri özet akışında başarılı oldu. Örneğin, meme hesapları oldukça popüler hale geldi ve insanların platformu genel olarak kullanma şeklini etkiliyor. Bir mem genellikle komik veya ilişkilendirilebilir metinler ve kültürel öneme sahip bir fotoğraf içerir. Çoğu mem, arkadaşlarıyla paylaşmak istedikleri bir tür duygu uyandırır. Bu tür hesaplardan öğrenebileceğimiz çok şey !!

Yüksek kaliteli Instagram gönderileri, nostalji, arzu, tutku, sürpriz veya sonsuz başka olasılıklar olsun, duyguları uyandırır. Gönderdiğiniz her içerik parçası için, ne tür bir duygu uyandırmaya çalıştığınızı tanımlamanız gerekir. Ayrıca, birinin yapmasını istediğiniz eylemi tanımlamanız gerekir. Her gönderide satış odaklı bir harekete geçirici mesaj bulunmamalıdır, ancak odaklanmış bir hedefi olmalıdır. Bu hedef, marka bilinirliği veya yaklaşan bir tatil için doğrudan rezervasyonları artırmak kadar basit olabilir.

Mülkünüzün yayınlayabileceği içeriğin kısa bir listesi:

Mülkiyet hakkında bilgilendirici içerik:

Otel odalarınızın, mülkünüzün ve olanaklarınızın resimleri ve videoları - bunlar profesyonel fotoğraflar veya telefonunuzda çektiğiniz yüksek kaliteli fotoğraflar olabilir.

Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik:

Misafirler seyahat ederken fotoğraf paylaşmayı severler ve muhtemelen sizinle çevrimiçi olarak etkileşime giriyorlar - ister hikayelerde ister yayınlarında olsun. Görüntülerini veya hikayelerini yeniden paylaşın ve bağlam sağlayın. Örneğin, biri restoranda yediği yemeğin bir resmini eklerse, gecenin spesiyallerini veya haftanın geri kalanındaki saatleri yeniden paylaşabilirsiniz.

Eski müşterilerden gelen referanslar veya incelemeler

Doğrudan size gönderilen veya üçüncü taraf web sitelerinde yayınlanan incelemeler, içerik kaynağı için harika bir yerdir. İnsanların mülkünüz hakkında neleri sevdiğini göstermek için olumlu yorumları kullanın. Yorumlarını sağladıkları bir fotoğrafla bir başlıkta paylaşabilir veya kendi fotoğrafınızı ekleyebilirsiniz.

Hikayenizi paylaşan markalı içerik

Mülkünüzün ve çalışanlarınızın anlatacak ilginç hikayeleri var. Bağımsız mülklerin çoğu tutku işidir ve mülkünüzü neden sevdiğinizi ve dünya ile hedefinizi göstermelisiniz. Kitlenize neden başladığınızı veya yıllar içinde nelerin değiştiğini anlatın - insanlar hikayelerle rezonansa girer.

Satışlar, rezervasyon pencereleri ve ötesi için promosyon içeriği

Herhangi bir sosyal medya stratejisinin nihai amacı, hem doğrudan hem de dolaylı olarak satış yapmaktır. Promosyonlarınız veya yaklaşan rezervasyon pencereleriniz olduğunda yayınlamalısınız.

Oteliniz Instagram'da Ne Sıklıkta Paylaşım Yapmalıdır?

otelinizin instagramda ne sıklıkla paylaşım yapması gerekiyor

Instagram'da ne sıklıkta paylaşım yapmanız, hangi özellikleri, hangi gün ve saatlerde kullanmanız gerektiği konusunda pek çok görüş var. Instagram, sürekli değişen, anlaşılması zor bir algoritma tarafından kontrol edilir. Ve tahmin edilemez olsa da, sizin için işe yarayan bir plan oluşturmanızı öneririz.

Şu anda sosyal medya uzmanları, algoritmanın hem haftalık gönderi sayısında hem de günün saatinde tutarlılığı sevdiği konusunda hemfikir. Mevcut gönderi programınızda nerede olduğunuza bağlı olarak, kendinize gerçekçi hedefler belirlemenizi öneririz.

Bir Planla Başlayın:

Harika bir Instagram oluşturmanın ilk adımı bir plan oluşturmaktır. Hangi özelliklerden yararlanacağınızı ve kaç kez gönderi yayınlayacağınızı seçin. Örneğin, yeni başlıyorsanız Akış ve Hikayeler gönderilerini seçin. Akışınızda yayınlamak için haftada bir veya iki gün seçin ve mülkünüzün resimleri, promosyonlar veya müşterilerinizden gelen kullanıcı tarafından oluşturulan içerik olsun, ne tür içerik yayınlayacağınızı seçin. Hikayeler, mülkünüzdeki günlük olaylardan oluşabilir ve günlük hava durumunu paylaşmak kadar basit olabilir.

Kendiniz için kolaylaştırın ve hangi günlerde ve günün hangi saatinde gönderi yayınlayacağınıza karar verin. Halihazırda bir Instagram işletme hesabınız varsa, kullanıcılarınızın hangi gün ve saatlerde çevrimiçi olduğunu size söylemek için analiz panosunu kullanabilirsiniz.

Ardından, bu programa ne kadar süreyle bağlı kalacağınıza karar verin. Mevcut bir programa hakim olduktan sonra eklemek daha kolaydır.

Ocak 2021'de bir Instagram hesap yöneticisi, bir influencer ile ne sıklıkta paylaşımda bulunmaları gerektiğini paylaştı. Tavsiyeleri şunları içeriyordu:

  • Günde bir ila iki hikaye
  • Haftada bir makara
  • Haftada bir IGTV
  • Haftada üç ila dört besleme gönderisi

Bu hemen hemen herkes için göz korkutucu bir program. Ancak, Instagram'ın kullanıcıların tüm özelliklerini düzenli olarak nasıl kullanmasını istediği konusunda bize fikir veriyor. Bir programa bağlı kalmanın bunaltıcı olabileceğini deneyimlerimizden biliyoruz. Ne kadar çok pratik yaparsanız, o kadar kolay olacaktır.

Deneyin, eğlenin ve sosyalleşin. Zaman geçtikçe, mülkünüz için neyin işe yarayıp neyin yaramadığını öğreneceksiniz. Çok yönlü bir Instagram pazarlama stratejisi, otellerin yeni takipçiler çekmesine ve mevcut takipçileri şaşırtmasına ve memnun etmesine yardımcı olur. Ve sosyal medya kampanyanızı yürütmek için bir uzmana ihtiyacınız varsa, profesyonel dijital pazarlama ajansı olarak vipot reklam hemen ulaşın sunulan farklı çözümlere göz atın.

Vipot Reklam Olarak Dijital Pazarlama Konusunda Türkiye'nin Önde Gelen Ajansları arasında yer almaktayız!


Sosyal Medya Yönetimi İçin 
TEKLİF AL



DUYURU: Makalemizin kopyalanması veya başka site, sayfalarda yayınlanması yasaktır. İzinsiz kullanılması durumunda Yasal tüm haklarımız işletilecektir.

Etiketler
otel instagram rehberi
otel pazarlama
otel reklamları
otel sosyal medya
otel itibar oluşturma
otel sosyal medya yönetimi
otel instagram
otel reklam ajansı
otel pazarlaması
otel influencer
otel marka büyütme
otel reklamı nasıl yapılır
otel reklam örnekleri
otel reklam
otel tanıtımı nasıl yapılır
google hotel ads
otel reklamı
otel tanıtım örneği
otelciler için instagram rehberi
dijital reklam ajansı
reklam ajansı
sosyal medya ajansı
otel sosyal medya danışmanlığı
otel sosyal medya ajansı
otel ajansı
hotel reklamları
hotel sosyal medya
hotel instagram yönetimi
Be İn Digital