Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Reklam Ajansları Neler Yapar? (Spot) - Reklam Ajansı Çeşitleri
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
3 Mayıs 2022, Salı
Reklam Ajansları Neler Yapar? (SPOT) - Reklam Ajansı Çeşitleri
Reklam Ajansları Ne Yapar? Reklam ajansları, müşterilerinin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış pazarlama kampanyaları oluşturmak için çok çeşitli reklam stratejileri kullanır.
Reklam Ajansları Neler Yapar? (SPOT) - Reklam Ajansı Çeşitleri

Reklam ajansları, arama motorlarında ücretli pazarlama iletişimlerini başlatmaktan, yönetmekten ve uygulamaktan sorumludur. Buna ek olarak, bazı ajanslar halkla ilişkiler, satış promosyonu, interaktif medya ve doğrudan pazarlama dahil olmak üzere diğer pazarlama iletişim türlerini çeşitlendirmiştir.

Reklam ajansı ne yapar?

Reklam Ajansı tıpkı bir terzi gibidir. Reklamları oluşturur, nasıl, ne zaman ve nerede teslim edilmesi gerektiğini planlar ve müşteriye teslim eder. Reklam ajansları çoğunlukla herhangi bir kuruluşa bağımlı değildir. Bu ajanslar, müşterilerin ürününü satmak için tüm çabayı gösterir.

BU YAZIDA ŞUNLARI YAPACAĞIZ:

  • Farklı reklam ajansları türleri ve her bir türün ne zaman kullanılacağı hakkında bilgi edinin.
  • Ajansları karşılaştırırken dikkat etmeniz gereken yaygın kırmızı bayrakları keşfedin

    Reklam Ajansı Türleri

Tek yapmanız gereken, aralarından seçim yapabileceğiniz binlerce reklam ajansı olduğunu öğrenmek için bir Google aramasıdır. Ama daha önce bir ajansla çalışmadıysanız, alanı nasıl daraltırsınız?

Bu makalede, 8 farklı reklam ajansı türünü ve ne zaman en iyi seçenek olduklarını inceleyeceğiz ve ardından potansiyel ajansları incelerken farkında olmanız gereken bazı yaygın tuzaklardan bahsedeceğiz.

Tam Hizmet Reklam Ajansı

Tam hizmet reklam ajansı, bir işletmenin hem geleneksel hem de dijital pazarlama yönlerini ele alan kapsamlı bir hizmet yelpazesi sunar. Tam hizmet reklam ajansları, uzmanlardan oluşan bir ekipten oluşur ve hizmetlerin tek adresidir:

  • Reklam Kampanyaları
  • Stratejik Planlama
  • TV Reklamları
  • Sosyal Medya Yönetimi
  • İçerik yaratımı
  • Web Geliştirme
  • radyo reklamları
  • SEO
  • Grafik dizayn
  • Lider yetiştirmek

Ne zaman kullanılır: İşletmenizin tam bir pazarlama yığınına ihtiyacı varsa, tam hizmetli bir reklam ajansı uygundur. Bir TV reklamının yanı sıra bir sosyal medya kampanyası aracılığıyla da sonuç sunabilecekler. Pazarlama faaliyetleri çok kapsamlı olduğu için, zamanının çoğunu bu ajansla çalışmaya adayabilecek bir şirket içi işe alım da isteyeceksiniz.

Geleneksel Reklam Ajansı

Geleneksel reklam ajansları öncelikle gazeteler, televizyon reklamları, radyo ve basılı medya gibi geleneksel medya biçimleriyle çalışır.

Ne zaman kullanılır: Geleneksel reklam ajansları, yerel bir kitleye ulaşmaya çalışan şirketler için en uygun olanıdır. Yerel bir restoran için stratejik bir doğrudan posta kampanyası veya yeni bir müzenin açılış gününü tanıtan bir ilan panosu, geleneksel medya biçimlerinin etkili bir kullanımı olabilir.

Dijital Reklam Ajansı

Bir dijital reklam ajansı , çevrimiçi olan her şeyde uzmanlaşmıştır. Muhtemelen geleneksel medyaya aşinadırlar, ancak asıl odak noktaları aşağıdakiler de dahil olmak üzere dijital alandadır:

  • Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)
  • Sosyal medya pazarlamacılığı
  • Web Sitesi Tasarımı ve Geliştirme
  • Kurşun Üretimi
  • Eposta pazarlama
  • Hesap Bazlı Pazarlama
  • Pazarlama Otomasyonu

Ne zaman kullanılır: Dijital reklam ajansları, çok özel bir hedef kitleye ulaşmaya çalışan şirketler için en uygun olanıdır çünkü dijital pazarlama platformları gelişmiş hedefleme yeteneklerine ve geniş erişime izin verir. Dijital reklam ajansları, çevrimiçi varlıklarını geliştirmek ve web siteleri aracılığıyla daha fazla potansiyel müşteri elde etmek isteyen şirketler için de iyi bir seçimdir. Dijital pazarlama ajansları, grafik tasarımcıları, web geliştiricileri, metin yazarları, reklam uzmanları, fotoğrafçılar ve kameramanlardan oluşan bir karışıma sahip olma eğilimindedir.

Sosyal Medya Reklam Ajansı

Sosyal medya reklam ajansları tek bir şeye odaklanır: sosyal medya. Sosyal kanallarınızı en üst düzeye çıkaracak bir içerik oluşturucu ve reklam optimize edici ekibidir. Birçok sosyal kanala odaklanabilir veya LinkedIn gibi tek bir kanalda uzman olabilirler. Organik erişimde düşüşe neden olan son sosyal medya algoritması değişiklikleri nedeniyle, sosyal medya reklam ajanslarının reklam harcaması için bir bütçe talep etmesini bekleyin.

Ne zaman kullanılır: Sosyal medya ajansları, sosyal medya platformları aracılığıyla kaykay satmak gibi tek bir hedefe ulaşmak isteyen şirketler için çok uygundur. Bu pazarlama ajanslarının genellikle yaratıcı bir ekibi, bir içerik ekibi vardır ve hatta fotoğrafçıları ve kameramanları bile olabilir.

Halkla İlişkiler Reklam Ajansı

Halkla ilişkiler veya PR ajansları, bir şirketin ve çalışanlarının kamu imajını iyileştirmeye ve yönetmeye hizmet eder. Halkla ilişkiler ajansları genellikle kurumsal düzeydeki şirketler ve CEO'lar için kullanılır ve şirketin veya CEO'nun haberlerde, sektör web sitelerinde ve toplulukta yer almasını sağlamaya odaklanır.

Ne zaman kullanılır: Halkla ilişkiler ajansları, halkın marka hakkındaki farkındalığını veya kamu imajını geliştirmek isteyen kuruluşlar için en iyisidir. Halkla ilişkiler ajansları, kamuoyunun kuruluş veya lideri hakkındaki izlenimini yönetmeye yardımcı oldukları için, kamuoyunda sıkça görülen markalar için özellikle önemlidir.

Marka Reklam Ajansı

Marka ajansları, tahmin ettiğiniz gibi markalaşma konusunda uzmanlaşıyor. Rekabet ortamını daha iyi anlamak için genellikle kapsamlı bir pazar araştırması yürütürler ve logo tasarımı, marka adı geliştirme, yaratıcı kimlikler ve tabelaları içeren bir dizi hizmet sunarlar.

Ne zaman kullanılır: Kurumsal bir marka değişikliği planlıyorsanız veya planlıyorsanız veya mevcut markanızın piyasada nasıl algılandığını görmekle ilgileniyorsanız, bir marka bilinci oluşturma ajansı en iyisidir.

Yaratıcı Reklam Ajansı

Yaratıcı ajans nedir ve neden biriyle çalışmalısınız?

Yaratıcı ajanslar bir markanın tasarımına ve grafiklerine odaklanır, ancak strateji ve yürütmeyi diğer pazarlama ortaklarına yaptırır. Genellikle logo tasarımında, basılı pazarlamada, antetli kağıtlarda, reklam panolarında ve kartvizitlerde üstündürler.

Ne zaman kullanılır: Bu tür ajanslar, markaları için uyumlu bir görünüm ve his yaratması gereken veya bazı yeni pazarlama teminatları oluşturması gereken kuruluşlar için çok uygundur.

Medya Satın Alma Reklam Ajansı

Medya satın alma reklam ajansları medya planlama ve medya satın almaya odaklanır ve genellikle hizmetlerini belirli bir kanala göre düzenlerler. Bir zaman çerçevesi belirler, bir bütçe önerir ve hedef kitleye ulaşmak için pazarlar kurarlar.

Ne zaman kullanılır: Medya satın alma ajansları, yalnızca tek bir kanal kullanmak isteyen kuruluşlar için mükemmeldir. Bu ajansların kendi bünyesinde bir yaratıcı ekibi olabilir, ancak bunlar genellikle bir yaratıcı reklam ajansıyla eşleştirildiğinde en etkilidir.

.......

Harika – şimdi sizin için en iyi ne tür bir ajansın işe yarayacağını belirlediniz. Ardından, uzun, zahmetli ve çok net olmayan her şey olabilen değerlendirme süreci gelir. Bu süreçte bizim ile iletişime geçerek işletmeniz için doğru pazarlama stratejinizi anlayabilirsiniz.

Artık Bir Reklam Ajansı ile çalışmaya hazır olduğunuzda….

Şirketiniz için bir reklam ajansı tutmaya hazır olduğunuza göre, yeni ortağınızla elde etmek istediğiniz sonuçları belgeleyin. Bu, beklentileri önceden belirlemenize yardımcı olacak ve iş hedeflerinizi destekleyebilecek bir ajans bulmanıza yardımcı olacaktır.

Vipot Reklam Danışmanlık olarak müşterilerimize tüm alanlarda tam reklam ajansı ve pazarlama ajansı hizmeti sunmaktayız bundan ötürü Türkiye’de ve Avrupa’da bir çok firmanın tercihi olduk.

İşletmeniz için en doğru ajansı arıyorsanız!!! doğru yerdesiniz hemen bizim ile iletişime geçin ve deneyimlerimizden yararlanın. Reklam, tasarım, web & dijital Ajans Departmanlarımız ile doğru desteği sunuyoruz.


DUYURU: Makalenin kopyalanması ve paylaşılması yasaktır.


Etiketler
reklam ajansı nedir
reklam ajansı
reklam ajansı ne yapar
dijital reklam ajansı
tasarım ajansı
medya satın alma reklam ajansı
yaratıcı reklam ajansı
marka reklam ajansı
halkla ilişkiler reklam ajansı
sosyal medya reklam ajansı
geleneksel reklam ajansı
tam hizmet reklam ajansı
reklam ajansı türleri
türkiye reklam ajansı
reklam ajansı çeşitleri
reklam ajansı işleri
reklam ajansı iş
reklam kampanyaları
reklam ajansında kimler çalışır
reklam ajans
vipot reklam
agency
reklam agency
dijital agency
reklam ajansı departmanları
ajans deparmanları
Be İn Digital