Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Reklam Danışmanlığı - Vipotreklam - 05449516533
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
21 Mayıs 2022, Cumartesi
Reklam Danışmanlığı - VipotReklam - 05449516533
Reklam danışmanlığı kurum ve kuruluşunuz için nefes aldıran, gelişmeyi ve büyümeyi sağlayan bir yaşam koçu niteliği taşır. Şöyle Ki!
Reklam Danışmanlığı - VipotReklam - 05449516533

Reklam danışmanlık ajansları tarafından kurum, kuruluş, şirket, marka ve firmanıza özel olarak planlanan reklam danışma faaliyetleri, yol gösterici bir niteliktedir. Piyasada var olan kurum ve kuruluşlar; varlıklarını hedef kitlelere duyurmak ve var olan tanınırlıklarını artırmak için uzun vadede bir reklam danışmanlığı hizmetine ihtiyaç duymaktadırlar. Reklam danışmanlık hizmetleri sayesinde sıradanlıktan uzak hedef kitleye birebir hitap eden ve dikkat çekici reklam fikirleri temin etmek olağanlaşır.

YAZIMIZIN İÇERİĞİNDE NELER VAR:

  • Reklam Danışmanlığı Nedir?
  • Reklam Danışmanları Ne İş Yapar?
  • Reklam Danışmanlık Bünyesinde Dijital Reklam Hizmetleri
  • Reklam Danışmanlığı Hizmetlerine Neden İhtiyaç Duyulur?
  • İşletmelerde Reklam Danışmanlığı

Reklam Danışmalığı Nedir?

Reklam danışma; reklam ajansları tarafından firmalar, kurumlar, şirketler, kuruluşlar veya markalar için planlanan, denetlenen ve uygulanan reklam ve pazarlama sürecini kapsayan bir süreçtir. Reklam danışma sayesinde işletmenin bilinilirliğinin artması ve işletmeye olan güvenin oluşması muhtemel sonuçlar içerisinde yer almaktadır. Reklam danışma süresi boyunca işletme ve reklam ajansları birbirleriyle yakın etkileşim ve iletişim halinde bulunur.

Reklam Danışmanlık Ajansı Ne İş Yapar?

Reklam danışmanlık ajansları, müşteri olan kurum kuruluş veya firmayı yakından tanıyarak firmanın hedefleri doğrultusunda gerekli bilgileri elde eden, bu bilgiler doğrultusunda müşteri firmanın hedeflerine yönelik planlama ve hazırlık çalışmalarını yaparak süreci denetlemekten sorumlu olan kişilerdir. Firmanın veya şirketin gelir durumu, istekleri, vizyon ve misyonları doğrultusunda ilerleyerek firmaya en uygun plan ve hazırlığı yapar.

Reklam üzerine danışmanlık veren ajanslar dijital reklam hizmetleri sayesinde müşteri firmaya gözle görülür faydalar sağlar. Bunun yanı sıra hızla değişen ve dönüşen dünyada yeni stratejileri belirleyerek müşteri firmaya öğretir. Firmanın eksik olduğu reklamcılık, dijital reklamcılık gibi noktalarda istek dahilinde firmaya gerekli eğitim ve seminer hizmetleri sunar. müşteri firma için stratejik planlamalar yaparak firmanın hedeflerine ulaşımını sağlar.

Reklam danışmanlığı hizmetleri kapsamında son zamanlarda kullanıcı sayısı gittikçe artan internet ve sosyal medyanın gücünü kullanmak artık tamamen profesyonel bir hal almaya başlamıştır. Hızla değişen ve dönüşen dünyada gittikçe dijitalleşen pazarda dijital reklam hizmetlerinin hızla şekil değiştiriyor olması müşteri firma ve şirketler için reklam danışma hizmetleri almayı gerekli bir hale getirmiştir. Dijitalin hedef kitlelere daha büyük bir oranda erişim sağlaması ve çift yönlü iletişimi söz konusu hale getirmesi reklamcılık hizmetlerinde dijitale yönelmeyi de beraberinde getirmiştir. Son yapılan araştırmalarda dijital yatırımların %54 oranında artmış olması bunun bir kanıtı niteliğindedir.

Reklam Danışmanlık Ajansı Bünyesinde Dijital Reklam Hizmetleri

İnternetin gelişimi, sosyal medya ve Google kullanımının artmasıyla birlikte söz konusu firmaların yeniliklere ayak uydurması gün geçtikçe zorlaşmıştır. Bu durumda firmaların profesyonel bir dijital reklam ajansından hizmet satın alması neredeyse zorunlu hale gelmiştir. Doğru strateji teknik ve analizlerle dijital reklam ajansları müşteri firmalar için en uygun araçlarda en doğru reklamları planlamakta ve müşteri firmaların yanında olmaktadır. Dijital reklam hizmetlerinde bir çok farklı reklam türü arasından müşteri firma için en uygun olanlarını reklam danışmanları beliler ve uygular. Dijital reklam hizmetlerindeki reklam türleri aşağıdaki gibidir;

  • Sosyal medya reklamları
  • Görüntülü reklamlar
  • İnfluencer marketing
  • E-mail reklamları
  • Mobil reklamlar
  • PPC (Tıklama başına maliyet) reklamlar
  • Remarketing
  • Arama motoru reklamları (SEO&SEM)
  • Video reklamlar
  • İşletmeniz için doğru dijital pazarlama alanları

Sosyal Medya Reklamları Nedir?

Sosyal medya reklamları; facebook, twitter, instangram, tiktok gibi sosyal platformlardan tanıtım faliyetlerinin yapılmasıyla gerçekleşir. Gün geçtikçe kullanıcı sayısını artırmaya devam eden sosyal medya. Hedef kitle özellikleri olarak da çeşitlenmeye başlamıştır. Yediden yetmişe bir çok insanın birinci haber ve eğlence kanalı haline dönüşmüş olan sosyal medya reklam konusunda da bir çok avantaj sağlamaktadır. Sosyal medyanın sağladığı avantajları verimli ve en iyi şekilde kullanmak dezavantajları da en aza indirmek için destek aldığınız reklam ajansı daima sizlerin yanında olacaktır.

Görüntülü Reklamlar Nedir?

Görüntülü reklam; dijital ortamlardan (oyun siteleri; sosyal medya, web siteleri, youtube ) kişileri eyleme geçirmeye yönelik olarak verilen görsel reklamlardır. Genel olarak insanları reklam üzerinde tıklayarak bir sayfaya atmaya yönelik olan tanıtım faliyetleridir. Tıklama başı maliyet(TBM) üzerinden ücretlendirilir. Hizmet aldığınız dijital reklam ajansları sayesinde reklamlarınız en profesyonel şekilde insanları ikna etmeye yönelik olarak tasarlanır. Görüntülü reklamcılık sayesinde gelişen teknolojiyle birlikte veri analizi sağlanır ve en doğru kitleye ulaşımınız çok daha kolay bir hale gelir. Bunu yanı sıra tıklanabilir olması ölçülebilir olmasını da başında getirir ve reklamın başarı değerini sayısal verilerle de görmüş olursunuz. Bu avantajların yanında bulunan reklam engelleyiciler gibi dezavantajları aldığınız danışmanlık hizmeti sayesinde en kolay şekilde avantaj haline getirebilir ve bilinilirliğinizi artırabilirsiniz.

Influencer Marketing Nedir?

Youtube, instangram gibi özellikle görsel içerikli sosyal medya araçlarında belirli bir kitleye ulaşmış influencerlar aracıığıyla doğal pazarlama yöntemlerine influencer marketing denir. İnfluencerlar sahip oldukları sadık kitle sayesinde ikna kabiliyetlerini kullanarak doğal bir pazarlama faaliyetleri gösterirler. İnfluencerlar beğeni oranına göre ücret sistemiyle ilerlerler ve ücretler sahip oldukları kitlelerin büyüklüklerine göre değişiklik gösterebilir.

E-mail Reklamları Nedir?

Kurum, kuruluş yada şirketinize özel olarak hazırlanmış izinli e-posta mesajlarının toplu olarak belirli kitlelere gönderilmesi faaliyetidir. Bu mesajların genellikle içeriklerini indirimler, tanıtımlar oluşturur. Firmayı tanıtmaya yönelik değildir daha çok firma ve kuruluşun verdiği hizmet yada sattığı ürünün daha fazla müşteriye ulaşmasını sağlar. Kişisel mesajlar ya da toplu olarak belirli mesajlar oluşturulabilir.  Yapılan araştırmalara göre erişkin bireylerde e-mail kullanım oranı %92 iken günlük olarak mail kontrol eden erişkin birey sayısı %62 dir. Bu durumda e-mail reklamların önemini bir kez daha göz önüne sermektedir. Alınan danışmanlık hizmetleri sayesinde doğru ana içeriklerle oluşturulan mailler doğru kişilere iletilir.

Mobil Reklamlar Nedir?

Yalnızca telefon, tablet gibi mobil cihazlarda gösterilen; mobil cihazlar için özel olarak tasarlanan reklamlara mobil reklam denmektedir. Telefon ve tabletler artık insanların altıncı duyusu olmuşken mobil reklamların ayrıcalık ve faydalarını kullanmamak mümkün olmamaya başlamıştır. Mobil reklamlar uygulama reklamları için daha uygun olan reklam türlerinden birisidir.

PPC (Tıklama Başına Maliyet) Reklamlar Nedir?

PPC reklamlar müşteri firmanın oluşturduğu web sitelerin arama motorlarında ve farklı web sitelerinde tanıtımları yapılarak tıklanmasını sağlamaktır. Tıklama başına maliyeti hesaplanan reklam türlerinden birisidir. Google gibi arama motorlarının son derece yaygın olarak kullanılmaya başlaması sonucunda cezbedici pazarlama faaliyetlerinin arasına girmiştir.

Remarketing Nedir?

Daha öncesinde web sitenizi ziyaret etmiş yada sizinle ilgili bir içeriğe maruz kalmış olan insanların tekrar hedef kitle olmasını sağlayan bir kampanyadır. En yalın anlatımıyla sitenizi ziyaret eden kişilerin sitenizden çıktıktan sonra da sizle ilgili reklamlara maruz kalmasını sağlamaktır. Özellikle piyasa araştırması yapan hedef kitleye tekrar tekrar sizi hatırlatma imkanı verir ve akılda kalıcılık sağlar. Ürün yada hizmetinizle ilgili kararsız olan kişileri olumlu davranışlara itmeyi sağlar.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Nedir?

Web sitelerin Google gibi arama motorlarında daha fazla ve daha önde görünürlüğünü sağlayan reklam ve pazarlama çeşitlerinden bir tanesidir. Web sitenin sıralamada öne çıkmasını sağlayarak web siteye olan ziyaret sayısını artırmaya yönelik çalışmaları kapsamaktadır.  Sıralamada öne çıkarma çalışmaları kelime bazlı olarak gerçekleşmektedir. Doğru uzmanlarla doğru SEO çalışmaları gerçekleştirebilir bu sayede firmanızın güvenilirliğini sağlayabilirsiniz.

SEM (Arama Motoru Pazarlaması) Nedir?

Arama motorlarının bu sıklıkla kullanıldığı ve dijitalleşen dünyamızda markaların birinci önceliklerinden bir tanesi arama motorlarında ön sıralara yerleşmek. SEM uygulamaları da bu hedefleri gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. SEM çalışmaları sayesinde SEO çalışmalarından daha kısa bir sürede, daha az maliyetle daha gözle görülür bir ilerleme kat etmenizi sağlar. SEM açıkarttırma sistemi ile tarayıcılardan yer satın almaktır ve satın alınan yerler sayesinde görünürlük artmaktadır.

Video Reklamlar Nedir?

Video reklamlar çeşitli video sitelerinde kısa şekilde ortaya çıkan reklam filmlerine verilen genel addır. Özellikle Youtube üzerinde sıkça karşılaştığımız reklamlar bunlara en belirgin örneklerden bazılarıdır. Video reklamların başarısı için dikkat çekici, ikna edici profesyonel çekimler gereklidir.

Reklam Danışmalık Ajansı Hizmetlerine Neden İhtiyaç Duyulur

Günümüzde teknolojinin gelişimi, markalaşmanın artması ve rekabetin zorlaşması sonucunda rakip firmaların arasından sıyrılmak için reklam ajanlarından danışmanlık hizmetleri almak göz ardı edilemeyecek bir gerçektir. Reklamın gün geçtikçe önemli hale gelmesi sonucu bir çok reklam ajansı ve reklamın doğuşuna şahitlik etmekteyiz. Bu kadar fazla reklamın olduğu günümüzde sıradanlıktan kurtulmak ve bir adım öne geçmek için doğru reklam ajansından doğru hizmetler satın almak gerekir. Teknolojinin hızlı gelişimi yeni reklam ve pazarlama stratejilerinin ortaya çıkması ,firma ve şirketlerin adaptasyonunu güçlendirmekte ve reklam için dış destek almaya mecbur kılmaktadır.  Daha etkileyici, iknaya dayalı ve firmanız için en uygun olan pazarlama stratejilerini bulmak için firmanızın yanında olan ve sizin için en iyisini seçen bir reklam ajansına ihtiyacınız olacaktır.

İşletmeler İçin Reklam Danışmanlığı

İşletmelerin bir çoğu sosyal medya üzerinden hayatımıza dahil olan işletmelerdir. Sosyal medyanın düşük bütçeli olması, kullanımının daha kolay olması, bir çok kitleye erişmesi küçük işletmelerin tanıtım faaliyetlerine sosyal medyadan başlamasının bir sebebi niteliğindedir. Fakat sosyal medya yalnızca küçük işletmelerin değil bir çok büyük firma ve şirketin de pazarlama kaynaklarından birisidir. Küçük işletmelerin bu kadar reklam içinde kaybolmaması ve sosyal medyanın avantajlarından en iyi şekilde yararlanması için reklam danışma hizmetlerine başvurmaları en iyi seçeneklerden bir tanesidir. Büyümelerini en güvenilir şekilde stratejik olarak planlayacak reklam danışma şirketleri yaratıcılıkları sayesinde reklam ve tanıtımlarını sosyal medyanın kalabalığından ön plana çıkaracak ve sosyal medyanın avantajlarını en iyi şekilde değerlendireceklerdir. Daha çok sosyal medya ve Google reklamlarıyla pazarlama sağlayan küçük işletmeler bütçelerini daha verimli ve doğru kullanacaklardır.

İşletmeniz İçin Reklam Uzmanı İşe Alın.

Etiketler
Reklam danışmanlığı Nedir
Vipot Reklam Danışmanlık
Sponsor danışmanı nedir
reklam danışmanlık
reklam danışmanlık ajansı
reklam danışmanlık şirketi
reklam danışmanlığı
reklam ajansı
dijital reklam ajansı
reklam danışma
Sosyal Medya Reklamları Nedir?
Görüntülü Reklamlar Nedir?
Influencer Marketing Nedir?
E-mail Reklamları Nedir?
Mobil Reklamlar Nedir?
PPC (Tıklama Başına Maliyet) Reklamlar Nedir?
Remarketing Nedir?
SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Nedir?
SEM (Arama Motoru Pazarlaması) Nedir?
Video Reklamlar Nedir?
İşletmeler İçin Reklam Danışmanlığı
sosyal medya
Google reklamları
Reklam Danışmanlığı
reklam danışmanlık nedir
Sosyal Medya ve Reklam Danışmanlığı
Dijital Reklam Danışmanlığı
Be İn Digital