Dijital Reklam Ajansı | VipotReklam
EnglishTurkish
EnglishTurkish
Google Ads - Google Reklamları Nedir?
Buradasınız: Anasayfa / Dijital Blog
26 Mayıs 2022, Perşembe
Google ADS - Google Reklamları Nedir?
Google ADS eski adıyla Google ADWords, Google arama sonuçlarında, Google anlaşmalı olan bir çok sitede ve Youtube’da ürün ve hizmetleriniz yada markanızla alakalı olarak reklam vermenizi sağlayan dijital pazarlama araçlarından en önemlisidir.
Google ADS - Google Reklamları Nedir?

Kullanımı ve ilgisi gittikçe artan Google reklam alanında da en fazla bütçenin harcandığı kanal olarak dikkat çekmektedir. Ürün veya hizmet satışını yükseltmek, marka bilinirliğini artırmak, akılda kalıcılık sağlamak için Google reklamlar her türlü işletmenin bütçesine uygun olarak tasarlanabilmektedir. Google reklamlar işletmeler ve markalar için bu gibi bir çok avantajı beraberinde getirir. Peki Google ADS avantajları nelerdir?

Google ADS Avantajları

Google ADS de TBM (Tıklama Başına Maliyet) sistemi mevcuttur. Yani reklamlarınıza ne kadar tıklanır ve reklamlar üzerinden sitenize ne kadar giriş olursa ödeyeceğiniz maliyet de buna göre belirlenir. Reklamlarınıza tıklama olmadığı durumda ödemeniz gereken bir maliyet de söz konusu olmaktan çıkar.

Ürün ve hizmet satışını artırır. Arama motorunda rakiplerinizden önce çıkmanız kişi trafiğinizi sitenize çekecek ve buna bağlı olarak da ürün ve hizmet satışınızda artış yaşanması kaçınılmaz bir sonuç olacaktır.

Telefon araması ve akılda kalıcılığı artırır. Örneğin Pazar araştırması yapan birisi Google reklamda öne çıkmanızın sonucunda sizi arayacak ve onu ikna etmenize bağlı olarak satış ihtimaliniz artacaktır. Aynı zamanda Google reklamlar sayesinde aynı marka ismi bir çok yerde insanların karşısına çıktığından dolayı akılda kalıcılık da sağlanmış olacak ve verdiğiniz hizmete ihtiyaç anında akla gelmeniz olağanlaşacaktır.

Verilere dayanır ve başarısı ölçülebilir. Google reklamlar tıklama oranları sayesinde başarısı ölçülebilen somut verileri içermektedir. Tıklamalar sayesinde başarı ölçümü gerçeşir ve hangi maliyetle ne kadar başarı ettiğinizi somut olarak görmüş olursunuz.

Çok hızlı bir şekilde reklamları aktif eder ve yoğunluğu sitenize çekmenizi sağlar. Arama motorlarında sizi rakiplerinizin önüne geçirmesi size olan tıkı artıracaktır. Ürün ve hizmetlerinizle ilgili arama sağlayan kişiler rakiplerinizden önce sizi göreceği için sitenizde yoğunluk yaşanacak ve satışlarınızda artış sağlanacaktır.

 Maaliyeti siz belirlersiniz. Bütçenize göre bir üst limit çizerek Google reklamlarını buna göre planlayabilir ve bütçenizin gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz. Örneğin 10 liralik bir reklamla 30 liralık bir satış gerçekleştirdiğinizde 30 liralık satışın 20 lirası size kalmış olur ve reklam için ayıracağınız bütçeyi de siz belirlemiş olursunuz.

Bu avantajların yanı sıra Google reklam modellerine göre de ekstra avantajlarla karşılaşmanız mümkündür. Her modelin farklı bir avantajı söz konusudur ve her model farklı ürün ve hizmetlere göre belirlenir. Peki bu modeller nelerdir?

Google Reklam Modelleri Nelerdir?

Arama Ağı Reklamları Nedir?

Arama ağı reklamları, Google arama motorunda ürün veya hizmetinizle ilgili bir arama yapıldığında arama sonuçlarında üst sırada yer almanızı sağlayan bir Google reklam türüdür. Arama ağı reklamları sayesinde ürün veya hizmetinizle ilgilenen kişileri web sitenize çekme fırsatı yaklarsınız. Web sitenize çektiğiniz kişiler sayesinde ürün veya hizmet satışı ve akılda kalıcılık sağlamanız daha muhtemel hale gelir.

Görüntülü Reklamlar Nedir?

Görüntülü reklamlar, ürün veya hizmetlerinize yönelik olarak hazırlanmış görsel meteryallerin yoğun olarak ziyaret edildiği web sitelerde reklam olarak yayınlanması durumudur. Görsel hafızanın daha etkili olduğunu düşünüldüğünde görsel meteryallerinizin akılda kalıcılığı daha fazla olacaktır. Bunun sonucu olarak da marka bilinirliğinizde artış yaşanacaktır. Görüntülü reklamlarda diğer bir çok Google reklamı gibi tıklama başına maliyet üzerinden bütçenize yansır ve bu da sizin avantajınıza olur.

Alışveriş Reklamları Nedir?

Alışveriş reklamlar, ürünlerinizle ilgili arama yapan kullanıcılara ücretsiz bir şekilde ürünlerinizi gösterme fırsatı sağlar. Ürünlerinizi rakip firmalarla karşılaştıran tüketiciler ürünlerinizi beğendiği takdirde tıklama yapacak ve sitenize yönlendirileceklerdir. Alışveriş reklamları daha çok e-ticaret siteleri için tasarlanmış reklamlardır.

Youtube Reklamları Nedir?

Dünyanın en çok tercih edilen video paylaşım sitesi olan Youtube reklamlar için vazgeçilmez bir kanal görevi üstlenmektedir. Görsel ve işitsel reklamlarla akılda kalıcılığı en üst seviyeye çıkaran youtube reklamları marka bilinirliği ve ürün satışında artma yaşanmasını da beraberinde getirmektedir. Youtube reklamları; hazırlanan görsel ve işitsel reklamların tasarımlarla zenginleştirilerek dikkat çekici bir hal aldıktan sonra video araları, video başları ya da youtube öne çıkanlarında görülmesini sağlayan reklam türdür. Youtube reklamlarında Google kullanıcı filtresi sayesinde reklamlarınız doğru kullanıcıları hedef alır. Ürün ve hizmet tanıtımları, marka tanıtımları için uygun olan bir reklam türüdür.

Reklam Vermeden Önce Markaların Dikkat Etmesi Gerekenler?

Reklam verme hedeflerinizi belirleyin. Reklamı; ürün veya hizmet tanıtımı, ürün veya hizmet satışı, marka tanıtımı veya güvenilirlik amaçlarıyla kullanabilirsiniz. Öncelikle bunu belirlemeniz ve buna göre bir strateji oluşturmanız gerekmektedir.

Hedef kitlenizi tanımlayın. Hedef kitleniz her şeyi belirleyen insan grubundan oluşmaktadır. Hedef kitlenizin demografik ve sosyo demografik özellikleri; reklam içeriğinin belirlenmesinden reklam kanalının belirlenmesine kadar etkilidir.

Reklam bütçenizi belirleyin. Reklam bütçeniz sizi zarara sokmayacak şekilde belirlenmelidir. En doğru şekilde belirlenen reklam bütçesi; kendinizi zarara sokmadan, en doğru gelişmeyi elde etmenizi sağlar.

Bunların hepsini özetleyecek olursak. Google reklamları dijitalleşen dünyada markanızın gelişimi için en uygun bütçeli reklam türlerinden bir tanesidir. İnsanları ikna etmenin bu kadar zor hale geldiği çağımızda güvenilirlik ve tanınılırlığınızı artırarak en doğru hedef kitlesine ulaşmanızı Google  ADS mümkün kılmaktadır. Google ADS basitmiş gibi görünse de bir çok analiz ve stratejiyi de beraberinde getirir. Zaman ve paranızın boşa gitmemesi için en doğru analizleri yapmalı ve en uygun reklam türünü seçmelisiniz. Bu durumda sizlere yardımcı olacak bir reklam şirketinden yardım almanızda fayda olacaktır.

Google Reklam Ajansından Teklif Alın

 

Etiketler
Google ADS
google reklamları
google reklamları nedir
google ads reklam türleri
youtube reklamları nedir
alışveriş reklamları nedir
görüntülü reklamlar nedir
arama ağı reklamları nedir
google ads avantajları
google reklam
google reklam verme
google reklam ajansı
reklam ajansı
google reklam ajansları
google reklamlar
Google Ads Reklamcılığı Nedir
Google Ads Nedir? Nasıl Kullanılır?
Be İn Digital