Google Ads’in tüm kampanyaları tıklama sahtekarlığından etkilenir. Dijital pazarlama, özellikle tıklama başına ödeme, çoğu işletme için en popüler reklam yöntemi haline geldi. Küçük işletmelerden küresel işletmelere kadar herkes, büyük çevrimiçi pazarlara erişimden yararlanabilir. Bu kadar büyük miktarda trafik ve reklam bütçesi ile dolandırıcılık için açık bir hedeftir. Özellikle rakipleriniz Google Ads'de sizi tıkladığında can sıkıcıdır.
Tıklama dolandırıcılığı birçok yöntemle yapılabilmektedir. Tıklamaların arkasında gerçek kişiler olabilir ya da tıklamaları otomatik olarak tetikleyen sistem olabilir.
Manuel tıklama, dolandırıcılar tarafından daha çok çaba gerektirmektedir. Metin reklamlarını tıklamak için çevredeki insanlar işe alınabilir.
Bir grup tıklamayı yakalamak, işletmelerin manuel tıklamaları çok hızlı ve çok verimli şekilde kazanmasına yardımcı olmaktadır. Tıklama çiftlikleri, çalışanları reklam tıklamaları, sosyal medya yorum göndermeleri ya da müşterileri için beğenileri günlük olarak paylaşmaları için işe almaktadır.
Birçok web sitesi sosyal medya beğenilerini ve takipçilerini artırmak için hizmetlerini sunuyor. Bu teknik suç amaçlı kullanılabilmektedir.
Tekme oluşturmak için en hızlı yol bot adı verilen tıklama robotlarını kullanmaktır. Botlar, internet üzerinde kullanıcılar gibi hareket eder ve ağ üzerinde çarpanlar olarak hareket eder. Yazılım, reklamları otomatik olarak tıklamak için belirli bir komut dosyasıyla programlanır. Botlar saldırıya uğrar ve farklı sunucular kurulursa, birçok IP adresinden tıklamalar oluşturulabilir. Tıklamalar başka cihazdan geliyor gibi görünüyorsa bu ölçümü ve izlemeyi zorlaştırmaktadır.
Sahte Tıklamalar ve saldırılara karşı profesyonel bir destek almanız gerekmektedir. Siz işinize odaklanırken Google ADS Uzmanlarımız internet reklamlarınızı yönetsin.
Veya hesabınızı oluştururken yardım almak için bizi arayın.
0544 951 65 33
1-Reklamlarınızı izliyoruz
Tüm arama kelime tıklamalarınızı, görüntülü reklam kampanyalarınızı ve alışveriş kampanyalarınızı takip ediyoruz. Bunu yapmak için IP ve IP aralığını, VPN'yi, kullanıcı davranışını vb. dikkate alıyoruz.
2-Trafiğinizi dolandırıcılık açısından analiz ediyoruz
Her tıklama onlarca parametre üzerinden değerledirilmekte ve sonrasında tıklama sahtekarlığı algoritmamız devreye girmektedir. En sonunda, her tıklama masum ya da sahte olarak sınıflandırılmaktadır.
3-Sahte kaynaklardan gelen tıklamaları engelleriz
Sahte IP’ler, Google Ads IP dışında tutma listenize otomatik olarak eklenmektedir. Rakiplerinizi artık reklamlarınızı göremez.
4- Tehlikeli IP adreslerini karantinaya alıyoruz
Google Ads, hariç tutulan IP/IP aralıklarının listesini 500 ile sınırlayıp en fazla sahte IP adreslerinin karantinaya alındığından emin oluyoruz.
Tüm geçersiz tıklamaları ayıklamak için Google'a güvenemeyeceğinizi mi düşünüyorsunuz?
Tıklama sahtekarlığı riskini tamamen ortadan kaldıramasanız da, AdWords hesabınızda tıklama sahtekarlığını önlemek için meseleleri kendi elinize almanın yolları vardır.
Tıklama dolandırıcılığı kurbanı olma riskini azaltmak için bu kanıtlanmış sekiz taktiği deneyin:
Gerçek dolandırıcılık oranları şunlara göre değişir:
En yüksek dolandırıcılığa sahip sektörler:
Etkilenen diğer sektörlerde ise emlak (%31), finansal hizmetler (%20) ve yasal hizmetler (%14) yer almaktadır. Gerçek şu ki, her Google Ads kampanyası çoğunlukta etkilendiğinden, tıklama sahtekarlığı hemen hemen her sektörü etkiler.
Reklam verdiğiniz sektörde rekabetin çok olması.
Rakiplerimizin ticaret ahlakını göz ardı etmesi ve ticarete saygılarının olmaması.
Rekabet oranını düşürmek için geçersiz tıklamalar yapılır, bütçeniz tükenir ve potansiyel müşterileriniz size saldırı yapan rakibinize kalır.
bu nedenler gibi bir çok nedenden dolayı saldırı alırsınız. Bu tarz saldırıları önlemenin bir çok yolu vardır.
Google Ads için tıklama sahtekarlığı değil geçersiz tıklama vardır.
Google tarafından izin verilmeyen reklamlara yapılan tıklamalar sahte tıklamalar, kasıtsız tıklamalar ya da kötü amaçlı yazılımlara sebep olan tıklamalardır.
Google'a göre, her reklam tıklaması incelenir ve sahte tıklamalar belirlenir. Hesap verilerinden kaldırılır. Google, ücretlendirilmemeniz için raporlarınıza ve ödemelerinize yapılan sahte tıklamaları otomatik olarak filtreler. Google, otomatik algılama tarafından sahte tıklamaların algılanmadığını belirlerse, bu tıklamalar için kredi alabilirsiniz. Bu krediler "geçersiz işlem" onarımları olarak bilinir.
Google tarafından tanımlanan sahte tıklamalara ilişkin örnekler:
Google'ın kampanyanızdaki tüm yanlış tıklamaları filtrelemediğini düşünüyorsanız, https://support.google.com/google-ads/contact/click_quality
Yukarıdaki adrese başvurduğunuzda hesabınız incelemeye alınır. Şüpheli tıklamalarda iki farklı şekilde sonuç alabilirsiniz. İnceleme sonucunda ya size aşağıdaki şekilde mesaj iletilir ya da 4-6 hafta arasında sizden alınan ücretler size bakiye olarak iade edilir.
Google Ads hesap numarası 000-001-1111 olan bir reklam için şüpheli bir tıklama bildirimi aldık. Hesabınızı incelerken, normal kullanıcı trafiği profiliyle eşleşmeyen bazı tıklamalar ve gösterimler olduğunu fark ettik. Ayrıca, bu aktivitenin izleme yazılımı tarafından rapordan çıkarıldığını da doğruladık. Bu olası geçersiz etkinlik için sizden ücret alınmamıştır.
Tıklamalar ve gösterimler, reklam veren tıklamaları ve gösterimleriyle veya yayıncı gelirini yapay olarak artırmak için tasarlanmış kullanım kalıplarıyla eşleşip eşleşmediklerini belirlemek için tescilli teknoloji kullanılarak analiz edilir. Sistemimizin amacı, etik olmayan kullanıcılar ve otomatik robotlar tarafından oluşturulan tıklamaları tespit etmek ve bu tıklamaları hesabınıza yansımadan önce filtrelemektir.
Sayım dışı bırakılan tıklamalar, çift tıklama işlemindeki gibi kötü amaçlı olmayan tıklamalar içerebilir. Sistemimizin geçersiz etkinliği nasıl izleyebileceği hakkında bilgi için lütfen https://www.google.com/ads/adtrafficquality/how-we-prevent-it.html adresini ziyaret edin. Otomatik olarak filtrelenen ve hesabınıza yansıtılmayan geçersiz tıklama verileri, hesabınızın Kampanyalar sekmesinde bulunmaktadır.